Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Batica ubica » Sun Jul 19, 2026. 12:26 pm

Čekićar wrote:
Sat Jul 18, 2026. 8:27 pm
Gospodin Bowen…

Chelsea zavrsava Rogersa za 117 milki…Jos Watkins da ode pa da Unai kuva opet sa novim licima,sumnje nemam..
Ja baš mislim suprotno, da bi ovo mogao da bude njegov kraj u Vili. Onana je aut na duže vreme, Kamara je aut na duže vreme a njih dvojca su jako jako bitni, Tilemans u Junajtedu, Rodžers u Čelsiju, Dinj se spominje da ide u PSŽ. Vidim da se pominje Palinja koji bi bio dobro pojačanje, a takođe videh da su doveli ovog Manzambija iz Švajcarske za 50 miliona € i sad vidim da je on zapravo vezni a na SP je igrao centarfora i to vrlo dobro. Bojim se da bi ovo mogao da bude početak kraja za čika Emerija u Vili, prodali su mu 2 od 5 glavnih igrača, dvojica jako bitnih su povređeni + Dinj verovatno ide. A Vila svakako ima problema sa FFPom, pitanje je koliko će od ovih para uložiti nazad u tim.

Voleo bih da grešim i da čika Emeri opet ima dobru sezonu ali mislim da je sa Vilom udario u plafon posle svih ovih prodaja i povreda.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Jul 19, 2026. 1:47 pm

Moguce da si u pravu a da sam ja jako subjektivan jer gosn Emery mi je krem de la krem za undersog pozicije:)

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Jul 19, 2026. 3:40 pm

Čekićar wrote:
Sun Jul 19, 2026. 1:47 pm
Moguce da si u pravu a da sam ja jako subjektivan jer gosn Emery mi je krem de la krem za undersog pozicije:)
Prošle sezone su zbog FFPa potrošili najmanje para od svih ekipa u PL, ne verujem da su u boljoj situaciji ove sezone. A bez ovoliko bitnih i standardnih igrača biće vrlo teško napraviti rezultate iz prošlih sezona. Sve to traži i vreme i pare a pitanje je koliko će para Vila imati da potroši ovo leto i da zameni ove što treba da zameni. Ne sumnjam u čika Emerija nego u resurse koje će imati, jer ipak bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera.

I to sa FFPom mi nikad neće biti jasno. Vila i Njukasl imaju pare ali ne smeju da troše ali zato Junajted svake sezone ima bar jednog igrača za kojeg da 70+ miliona €, Čelsi troši kao pijani baron, Siti isto svako malo spuca velike pare na nekoga, Arsenal troši zadnjih sezona takođe, Liverpul koji je prošle sezone potrošio užasno mnogo para. I njih nikad ne stigne FFP al zato Njuka i Vila moraju da odmore. Evo Totenhem za Tonalija i Fernandeša dao 200 miliona €, pa za Van Hekea 60 miliona € a prošlih sezona su imali dosta jakih transfera tipa Kudus, Galager, Brenan Džonson, Medison, Solanke, Tel, Van de Ven, Poro, Simons, Grej.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Jul 19, 2026. 4:12 pm

Batica ubica wrote:
Sun Jul 19, 2026. 3:40 pm
Čekićar wrote:
Sun Jul 19, 2026. 1:47 pm
Prošle sezone su zbog FFPa potrošili najmanje para od svih ekipa u PL, ne verujem da su u boljoj situaciji ove sezone. A bez ovoliko bitnih i standardnih igrača biće vrlo teško napraviti rezultate iz prošlih sezona. Sve to traži i vreme i pare a pitanje je koliko će para Vila imati da potroši ovo leto i da zameni ove što treba da zameni. Ne sumnjam u čika Emerija nego u resurse koje će imati, jer ipak bez dobrih igrača nema ni dobrog trenera.

I to sa FFPom mi nikad neće biti jasno. Vila i Njukasl imaju pare ali ne smeju da troše ali zato Junajted svake sezone ima bar jednog igrača za kojeg da 70+ miliona €, Čelsi troši kao pijani baron, Siti isto svako malo spuca velike pare na nekoga, Arsenal troši zadnjih sezona takođe, Liverpul koji je prošle sezone potrošio užasno mnogo para. I njih nikad ne stigne FFP al zato Njuka i Vila moraju da odmore. Evo Totenhem za Tonalija i Fernandeša dao 200 miliona €, pa za Van Hekea 60 miliona € a prošlih sezona su imali dosta jakih transfera tipa Kudus, Galager, Brenan Džonson, Medison, Solanke, Tel, Van de Ven, Poro, Simons, Grej.
Ni meni nikako nije jasno,ocigledno su dvostruki arsini i ne zele ekipe van Londona,Mancestera i Liverpula...Newcastle je sad trebao da ima vezni red,Tonali,Bruno,Anderson i u spicu Isaka...A oni trenutno sa svim parama malo jaci od kisele vode...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 23, 2026. 7:55 pm

Vila dovela Garnaća na pozajmicu... Znači ništa, kao da su Sanča zadržali. Prosečan igrač sa egom vrhunskog igrača, najgora moguća kombinacija. Sad ide u klub gde je trener sve i svja i gde se pita apsolutno sve, gde ako se ne bude vraćao u odbranu ima da bude klupiranje. Vidim da je pozajmica sa pravom otkupa koji postaje obavezan pod određenim uslovima. Znači ide klupiranje posle 5-6 utakmice i sedenje na klupi do kraja sezone, kao sa Harvijem Eliotom prošle sezone. I opet Vila dovodi igrača na pozajmicu, znači opet neće moći puno da troše.

Voleo bih da vidim Ilimana Ndiaja iz Evertona u Vili na primer. Jak igrač 1v1, koristi obe noge, dobar šut, dobar završni pas, vrlo odgovoran u odbrani. Ismaila Sar se takođe profilisao u dobrog igrača, imao je odličnu sezonu u Palasu, sposoban i da napadne 1v1 i da napadne dubinu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Wed Jul 29, 2026. 5:55 pm

Čelsi je doveo Velbeka i Hendersona, na momenat sam pomislio da je trenutno 2015. godina :D :D

Velbek kao rezerva je dobar potez jer je Pedro startni centarfor, iskusan igrač, veliki profesionalac i tačno znaš šta dobijaš od njega. Imao je dobru prošlu sezonu u Brajtonu.

Henderson je slična priča, lider, ozbiljan profesionalac, neko ko neće praviti probleme i ko i dalje može da doprinese na terenu što je pokazao prošle sezone u Brentfordu.

Alonsu su očigledno trebali lideri i veterani koji će imati manju ulogu na terenu ali će držati svlačionicu. Mislim da su ovo dva jako dobra poteza Čelsija jer oni lidere nemaju od odlaska Aspilikuete i Tijaga Silve.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jul 30, 2026. 7:29 pm

Mora se reći dobar posao Lidsa koji je potpisao Džejmsa Traforda iz Sitija za 46.7 miliona € + bonusi. Traford nije top golman ali je dobar golman i ovo je dobar potpis i za Lids i za njega. On pored Donarume nema budućnost kao 1. golman Sitija a besmisleno je da protraći najbolje godine kao rezerva. A takođe Lidsu su otišli Melije i Darlou i njima je potreban golman.

Edi Hau napustio Njuku. Negde i očekivano jer su prošle sezone nekako udarili u zid i on i Njuka. Uzeo je trofej, dva puta bio u top 4, prošao je grupu LŠ. Pre svega toga spasio ih ispadanja kad je došao. Jednostavno uradio je sve što je mogao i mislim da je ovo idealno vreme za njihov rastanak, čak je trebao da bude na kraju prošle sezone. Jednostavno dođe tako period kad se udari u zid, prošla sezona je bila loša, Njuka nije uspela da zadrži Isaka, sad su već otišli Tonali i Gordon, Bruno G hoće u Arsenal. Iako imaju beskonačan budžet Njuka se suočava sa ozbiljnim ograničenjima usled FFPa.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jul 31, 2026. 12:06 am

Meni ništa nije jasno u vezi tog engleskog FFP. Njuka ne može da kupuje, Vila ne može da kupuje, a istovremeno Chelsea više ni sam ne zna koga dovodi. I ne staju
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Aug 03, 2026. 6:58 pm

Batica ubica wrote:
Wed Jul 29, 2026. 5:55 pm
Čelsi je doveo Velbeka i Hendersona, na momenat sam pomislio da je trenutno 2015. godina :D :D

Velbek kao rezerva je dobar potez jer je Pedro startni centarfor, iskusan igrač, veliki profesionalac i tačno znaš šta dobijaš od njega. Imao je dobru prošlu sezonu u Brajtonu.

Henderson je slična priča, lider, ozbiljan profesionalac, neko ko neće praviti probleme i ko i dalje može da doprinese na terenu što je pokazao prošle sezone u Brentfordu.

Alonsu su očigledno trebali lideri i veterani koji će imati manju ulogu na terenu ali će držati svlačionicu. Mislim da su ovo dva jako dobra poteza Čelsija jer oni lidere nemaju od odlaska Aspilikuete i Tijaga Silve.
Sta mislis jel mogu do titule,s obzirom na 1 utakmicu nedeljno?

I sta mislis da li ce Leeds biti ozbiljan od starta kao na kraju sezone?...Promena formacije im je bas legla...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 03, 2026. 8:56 pm

Čekićar wrote:
Mon Aug 03, 2026. 6:58 pm
Batica ubica wrote:
Wed Jul 29, 2026. 5:55 pm

Sta mislis jel mogu do titule,s obzirom na 1 utakmicu nedeljno?

I sta mislis da li ce Leeds biti ozbiljan od starta kao na kraju sezone?...Promena formacije im je bas legla...
Sumnjam da Čelsi može do titule.

Prvi razlog je golman, za napad na titulu ti treba top golman a Sančez je prosečan golman. Druga stvar je odbrana. Džejms je top igrač ali je njegovo zdravlje vrlo neizvesno, može da se desi da propusti pola sezone a može i da se desi da odigra sve utakmice. Onda Kukurelja je otišao i tu nema prave zamene, ovaj Hato što je rezervni levi bek mislim da nije taj kalibar. Zatim štoperi, Lakroa jeste došao i on je dobar igrač ali za titulu ti treba bar jedan top štoper. Kolvil je po meni precenjen ono što sam gledao, imao je i dugu pauzu iza sebe. Fofana je imao potencijal da bude top igrač ali su ga povrede osakatile, i njegovo zdravlje je upitno sve i da krene da igra redovno. Adarabiojo, Badijašil to su sve prosečni igrači, pa i Disasi manje više koji je imao dobru pozajmicu u Vest Hemu.

Mislim da po krilima nemaju dovoljno za titulu. Pedro Neto kojeg ja mnogo gotivim je dobar igrač ali je pitanje koliko može da doprinese golovima pre svega, Estevao ima ozbiljan potencijal ali je još uvek mlad. Gitens je promašaj, vidim da se Mudrik vratio on je retko šta uradio i pre suspenzije a kakav će biti posle skoro 2 godine neigranja fudbala. Kontam da će Rodžers levo ali to nije njegova pozicija, verovatno će se i on mučiti.

Žoao Pedro je dobar igrač i prošle sezone je bio najbolji igrač Čelsija po meni i baš me zanima da li može da napravi iskorak. Naravno zna se kakav je igrač Palmer i šta donosi mada je i kod njega zdravlje bilo upitno prošle sezone ali sad nema Evrope pa ćemo videti. Prošli put kad Čelsi nije imao Evropu Palmer je odigrao najbolju sezonu.

Tu je Kaisedo koji je možda i top igrač, iako je preplaćen on je neko ko radi dobar posao za Čelsi. Enco je neko sa kim nikad ne znaš kakav će da se pojavi, on deluje kao labilna ličnost pogotovo posle ove gluposti u finalu SP. Enco je neko ko, ako je normalan, može da donese golove iz sredine terena što je jako bitno.

Mislim da će biti u top 5 i da će se boriti u kupovima ali da je za titulu to premalo. Što zvuči neverovatno za ekipu koja je od leta 2022. potrošila 2.07 milijardi €. I opet im fali 3-4 igrača da bi bili konkurentni.

Apropo Lidsa, vidim da su doveli Harija Vilsona koji će im značiti jer im fali takav igrač u napadu. Vilson je dobar igrač, neko ko zna da napravi razliku 1v1, da sačuva loptu, dobar centaršut, prekid, šut, čak i završni pas. Vrlo lako može da bude glavni igrač Lidsa.

Kod njih će dosta zavisiti od zdravlja Kalvert-Luina koji je prošle sezone bio zdrav i igrao je veliki broj utakmica, on im dosta znači. Otišao je Strajk koji im je bio bitan, došao je Muharemović kao zamena ali me ne bi čudilo da ne počne sezonu ako budu igrali sa 3/5 pozadi da Džastin opet igra desnog štopera na primer. Bogl je imao dobru sezonu posle ispadanja sa Šefildom 2x. Ostali su Gudmundson, Ampadu, Rodon, Bijol, došao je Traford koji je dobar potpis. Ima Lids dobru bazu.

Ako se budu držali stila igre kao prošle sezone biće opet zajebani za svakoga i mislim da to komotno može da bude sredina tabele i lagan opstanak. Ali pre svega zavisi koliko će Kalvert-Luin igrati i da li će igrati kao prošle sezone. I koliki će doprinos dati Okafor, Nmeča i Vilson. Da li mogu da ožive Dana Džejmsa i da od njega dobiju nešto...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Aug 04, 2026. 4:58 pm

Batica ubica wrote:
Mon Aug 03, 2026. 8:56 pm
Sumnjam da Čelsi može do titule.

Prvi razlog je golman, za napad na titulu ti treba top golman a Sančez je prosečan golman.
Diogo Costa im je meta
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Aug 05, 2026. 10:26 am

https://x.com/i/status/2084683847761879240

U kakvim bajkama žive Englezi... 35 miliona za vunderkida iz La Masije... Da je Englez dali bi 200 miliona. Dalje šape od Barselone.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Aug 05, 2026. 10:57 am

Tajler Darden wrote:
Wed Aug 05, 2026. 10:26 am
https://x.com/i/status/2084683847761879240

U kakvim bajkama žive Englezi... 35 miliona za vunderkida iz La Masije... Da je Englez dali bi 200 miliona. Dalje šape od Barselone.
Nisu tu krivi englezi vec u ovom slucaju Barselona...Za vecinu transfera vazi jedno pravilo,jedna je cena za sve a druga(daleko veca) za engleze...

Ima dobar primer i sa nasih prostora...Nasi blavori valjaju igrace odmah cim se ukaze prilika za milion,2,3 dok Mamic odbija 10 puta pa prodaje za ogromnu sumu za nase uslove a i dalje smesnu za evropske gigante...

Bruno u Arsenalu...Jbg sto je godinama unazad bio City sad ce biti Arsenal....

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Aug 05, 2026. 11:08 am

Neće ga Barselona dati. Ponižavajuća ponuda, pride i ne vidim razlog da napušta Barselonu usled situacije sa De Jongom.

@PL

Arsenal ima 25 igrača od ko zna koliko miliona. Biće pitanje časti navijati protiv Sake, Rajsa, Gabrijela i ostalih gadova.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Aug 05, 2026. 1:10 pm

Bernal je izuzetno tražen, prvi se Atletiko javio još pre sage sa Alvarezom, ali ima ugovor do 2029., izuzetno visoku otkupnu klauzulu i potpunu nezainteresovanost Barselone da ga pusti. Nema od toga ništa

Arsenal radi svoj posao besprekorno, Arteta prikuplja dodatni kvalitet, ali tu gotovo neminovno mora doci do problema u raju. Delom zbog stila igre, a pre svega jer nema mesta za sve, igrači ekstra klase nisu raspoloženi da budu deo rotacije. PSG ima manje igrača od Arsenala, ali nam slučaj Barcola pokazuje koliko je teško rotirati na tom nivou, a da ne bude nezadovoljstva. Inače se podrazumeva navijanje protiv Arsenala
non mollare mai

Post Reply