KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2019/20
Na Tv Partizan bi u 1h trebao da bude snimak finala od sinoc.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
- Tajler Darden
Dan kasnije... Imali smo više sreće nego pameti.
Tri četvrtine imamo tih 5-7 razlike i ne možemo da prelomimo. Stvar koja se konstantno ponavlja. Od kada je Trinkijeri seo na našu klupu, svaka pobeda protiv njih završavana je tako što se meč lomio u poslednjim sekundama.
30 minuta smo držali sve pod kontrolom, mislio sam da ćemo ih konačno slomiti nakon one dve Zagorčeve trojke, ali ne vredi. Neće, pa neće. Onako kako su oni dobili Megu, tako su sada ispustili nas. Na 30 sekundi do kraja i minus šest, naravno da se tim koji gubi ne pita ništa. Ukazao se Pejdž, pomogao Panter.
I opet u produžetku imamo pet razlike i ne možemo da prelomimo. Da se dešava prvi put, rekao bih da je to usled povreda, rasporeda, treći meč za tri dana, ali se ovo ponavlja svaki put. Teško da je slučajnost. Opet, sa druge strane... Treba imati i sreće nekada, nije da je igrači nisu zaslužili igrama u poslednje vreme.
Mnogo smo im slobodnih bacanja dali pri faulovima pri šutu, nekoliko lopti im je iscurelo za dva plus jedan.
Neke pozitivne stvari:
-Novi povratak iz mrtvih.
-Kao i uvek ponašanje Novice Veličkovića... Čovek je uzeo mikrofon, pozvao da se stane sa pesmom za Čovićevu, njega počinju da vređaju, sudije ne prekidaju meč, Novica gospodski ćuti. Kapiten za primer.
-Tri meča u tri dana smo dobili, od toga dva napeta. Pre toga dva povratka iz dvocifrenog minusa i pobeda, bio je povratak i u derbiju, ali poraz.
-Samopouzdanje Jaramaza koji grabi ka reprezentaciji.
Tri četvrtine imamo tih 5-7 razlike i ne možemo da prelomimo. Stvar koja se konstantno ponavlja. Od kada je Trinkijeri seo na našu klupu, svaka pobeda protiv njih završavana je tako što se meč lomio u poslednjim sekundama.
30 minuta smo držali sve pod kontrolom, mislio sam da ćemo ih konačno slomiti nakon one dve Zagorčeve trojke, ali ne vredi. Neće, pa neće. Onako kako su oni dobili Megu, tako su sada ispustili nas. Na 30 sekundi do kraja i minus šest, naravno da se tim koji gubi ne pita ništa. Ukazao se Pejdž, pomogao Panter.
I opet u produžetku imamo pet razlike i ne možemo da prelomimo. Da se dešava prvi put, rekao bih da je to usled povreda, rasporeda, treći meč za tri dana, ali se ovo ponavlja svaki put. Teško da je slučajnost. Opet, sa druge strane... Treba imati i sreće nekada, nije da je igrači nisu zaslužili igrama u poslednje vreme.
Mnogo smo im slobodnih bacanja dali pri faulovima pri šutu, nekoliko lopti im je iscurelo za dva plus jedan.
Neke pozitivne stvari:
-Novi povratak iz mrtvih.
-Kao i uvek ponašanje Novice Veličkovića... Čovek je uzeo mikrofon, pozvao da se stane sa pesmom za Čovićevu, njega počinju da vređaju, sudije ne prekidaju meč, Novica gospodski ćuti. Kapiten za primer.
-Tri meča u tri dana smo dobili, od toga dva napeta. Pre toga dva povratka iz dvocifrenog minusa i pobeda, bio je povratak i u derbiju, ali poraz.
-Samopouzdanje Jaramaza koji grabi ka reprezentaciji.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
U tim trenucima kada se vrtelo 5 do 7 razlike, bukvalno je falio Gordic. Sa njim bi se uz onakvu odbranu otislo garantovano na +10.
poslednji minut 2. pol, ako nekom treba...
https://sendvid.com/ukcpzivm
https://sendvid.com/ukcpzivm
Sreca se zasluzuje, a ako je neko zasluzio to su ovi momci. Sada je vreme za zasluzeni odmor, pa da se forma nasteluje na max i da se osvoje trofeji koji se racunaju.
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović
Evo sad sam odgledao snimak celog meca i stvarno je nemoguće sta smo izvukli. Svaka čast momci!
Karakter je presudio, ekipa sa velikim karakterom. Sve ostalo nije ni bitno. A definitivno, ona profe Nikolica da velike utakmice odlucuju veliki igraci, a ne veliki treneri, deluje kao apsolutna istina.
Karakter je presudio, ekipa sa velikim karakterom. Sve ostalo nije ni bitno. A definitivno, ona profe Nikolica da velike utakmice odlucuju veliki igraci, a ne veliki treneri, deluje kao apsolutna istina.
-
Kazandžija
Nakon one tri teske utakmice u 7 dana protiv cz, vurtusa i buducnosti hteo sam da napisem post o Pejdzu, ali nisam imao vremena. Naveliko osporavsni Markus Pejdz, koji pogadja protiv krke i zadra, samo kad vodimo 20 razlike, i koji nece pogoditi nista protiv jacih odbrana, kad se bude lomilo i kad bude bilo bitno, mi je nekako kroz sezonu prirastao za srce, iako nisam bas bio najsrecniji sto je ostao i ove sezone. Medjutim vec posle par kola ove sezone se videlo da je mnogo napredovao i o tome sam vise puta pisao. Naime malo sam cackao po statistici koja kaze da Pejdz protiv ekipa iz vrha aba lige czv, bud, olimpija, primorska i mornar u 10 meceva sutirao za 3 poena 23/53 odnosno 43%, a u 9 utakmica protiv fmp,krke, zadra, mege, cibone, igokee 17/37 tj 46%. Sto ce reci da neznatno bolje sutira protiv slabijih ekipa u aba, ukupno 40/90 44%. Slicno je i u EC, u prvoj fazi je sutirao 18/45 40%, a u top 16 za sada sjajnih 10/21 47%. Ukupno u EC 28/66 42%. Dakle moze se reci da mu je sut poprilicno konstantan nevezano za kvalitet protivnika. Naravno da varira kao i kod svakog sutera, ima boljih i losijih suterskih veceri, ali sve u svemu jako dobro. Ono sto je golim oko vidljivo da kako sezona odmice sutira i igra sve bolje, sto jako raduje.
Posebno raduje njegov sut i igra u te tri utakmice u 7 dana i ova od sinoc, gde je definitivno pokazao da pdjednako dobro moze da sutira i igra i protiv veoma jakih ekipa i odbrana kao sto su Czv, Virtus i Buducnost, da pogadja u bitnim momentima, u dobrim procentima, ubaci preko 60 poena na 4 meca, i na sve to da igra dobru odbranu.
Sve u svemu, vise je nego jasno da je mit o Pejdzu bezmudasu, koji pogadja na plus 20 protiv zadra, a da ga protiv jakih odbrana kad se lomi nema nigde, velika glupost. Nadam se da ce i u nastavku sezone u najvaznijim mecevima koji slede igrati dobro. Ima zelju, ima znanje, ima sut a bogami i muda.
Jos jednom bravo za momke i strucni stab, idemo dalje.
Posebno raduje njegov sut i igra u te tri utakmice u 7 dana i ova od sinoc, gde je definitivno pokazao da pdjednako dobro moze da sutira i igra i protiv veoma jakih ekipa i odbrana kao sto su Czv, Virtus i Buducnost, da pogadja u bitnim momentima, u dobrim procentima, ubaci preko 60 poena na 4 meca, i na sve to da igra dobru odbranu.
Sve u svemu, vise je nego jasno da je mit o Pejdzu bezmudasu, koji pogadja na plus 20 protiv zadra, a da ga protiv jakih odbrana kad se lomi nema nigde, velika glupost. Nadam se da ce i u nastavku sezone u najvaznijim mecevima koji slede igrati dobro. Ima zelju, ima znanje, ima sut a bogami i muda.
Jos jednom bravo za momke i strucni stab, idemo dalje.
nisam očekivao kup, ne zato što mislim da su cigani jači od nas (naprotiv smatram da nam koncepcijski leže), već pre svega iz razloga što smo morali formu da tempiramo za utakmice sa Virtusom, Dačkom, futurom + nešto skraćenija rotacija. I prof. Koprivica je nakon tih mečeva u intervju rekao da ulazimo u novi ciklus, što sam ja makar protumačio kao očekivan pad forme. ako analiziramo dosadašnji deo sezone, videćemo da smo uglavnom za najbitnije mečeve bili u pravoj formi...
Pored toga, igrali smo i bez Gordića, što se nekako uzima zdravo za gotovo, kao da je on neki 14 igrač u timu. mnogo nam je bitan Gorda, uz njega i resetovanog Tomasa (jedan od bitnijih zadataka koje Trinki ima je da Rasona vrati na nivo sa starta sezone), uz rast Jareta, Pejdža, pa čak i Trife imamo solidne šanse za sva preostala takmičenja.
Pored toga, igrali smo i bez Gordića, što se nekako uzima zdravo za gotovo, kao da je on neki 14 igrač u timu. mnogo nam je bitan Gorda, uz njega i resetovanog Tomasa (jedan od bitnijih zadataka koje Trinki ima je da Rasona vrati na nivo sa starta sezone), uz rast Jareta, Pejdža, pa čak i Trife imamo solidne šanse za sva preostala takmičenja.
Nema na AS1 u 18h reprizirala. Imas gore poslednja dva minuta, to je najzanimljivije.
- Tajler Darden
VPJTS
VPJTS
- Tajler Darden
Ima i ovo.
VPJTS
VPJTS
Ovaj je vec nedostupan.
Elem, svaka cast Andrei na tome kako je uspeo Pejdza da iskoristi. Totalno drugi igrac, svaka cast, odlicna sezona trenutno, haubica je postao. A kada treba takodje pogadja, totalno nova dimenzija kod njega. Super odradjen posao.