KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan

Post by Batica ubica » Tue Oct 21, 2025. 3:51 pm

dacolik wrote:
Tue Oct 21, 2025. 2:13 pm
Prodje 16 sati od povrede Carlik Jonesa a Batica jos nije pomenuo Calathesa. :D
Nisam stigao da pišem ali veruj mi da mi je Kalates prvi pao na pamet :D :D

Užasna vest, delovalo je kao da je zglob u pitanju ali kurac gospođo. Bez Karlika više nemamo čistog kreatora u ekipi, osuđeni smo na improvizaciju. I kad se Karlik vrati verovatno će biti kasno. A sezona je lepo krenula rezultatski...

Elem, što se tiče same utakmice videlo se koliko smo sa Osetkovskim slabi defanzivno čak i protiv FMPa. U 2/4 je pokazana dobra agresivnost u odbrani iako je bilo nekih poena na obruču za njih. U 3/4 raspad, posle kad smo videli zla očima opet smo zategli gde oni nisu dali koš skoro 3'.

Želimir je u 3/4 predugo držao istu petorku na terenu, pali su energetski a pogotovo što je Osetkovski bio na 5 pa smo bili bušni i pored truda u odbrani. Jasna mi je bila ideja da odmori startere i da ih uvede na po 2 smene ali morao da je rotira više.

Vašington je rođen za ABA ligu. I prošle sezone sam pisao da je vrlo pošten igrač, nema malih utakmica, svaku utakmicu su zalaganje i fokus na 100%. Sinoć ubedljivo naš najbolji igrač. Čak i nije odigrao previše minuta, sa sve produžetkom 29'.

Bonga isto vrlo bitan u preokretu i u odbrani i u napadu. Braun odličan defanzivno, Bonga, on i Tajrik su postavili intenzitet defanzivno u 2/4.

Marinković igra odlično za sad, vrlo je konstantan što je njemu bio problem uvek.

Pokuševski je imao odličnu 3/4, ostaje čudno što je ukupno igrao samo 15' a u duplom kolu je igrao samo 4' protiv Reala.

Povreda Karlika je baš veliki udarac za naše ambicije. Karlik, Braun, Bonga, Tajrik ko god da se od njih povredi ogroman je hendikep. Ajde da vidimo koga će izmisliti, već za sledeću nedelju su nam potrebna 2 igrača.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Oct 21, 2025. 4:39 pm

Batica ubica wrote:
Tue Oct 21, 2025. 3:51 pm
Nisam stigao da pišem ali veruj mi da mi je Kalates prvi pao na pamet :D :D
Nikada on tebi nije ni izašao iz glave, ali sada nije nikakvo rešenje. Kao zamena nam je neophodan igrač sa poenima u rukama, a celavi to svakako nije

Neshvatljiva Želimirova kadrovska vizija je došla na naplatu. Ako je to vec bilo izvesno da ce se desiti, bolje je što se desilo sada, dok se još može reagovati

Ekploatacija postojeceg kadra je slična onoj koju kosooki primenjuju u fabrikama ovde. Ujedno je zastrašujuce da drugopozivci nisu sposobni ni ABA ligu da iznesu, vec je nužno da se nosioci lome ne bi li se dobio meč

Dok drugi timovi formiraju praktično fudbalske timove po broju igrača, imajuci u vidu da se igra na svaka 2-3 dana, mi sme se vodili time da su tih par igrača kojima raspolažemo neuništivi

Na sve to, čovek bez blama izjavi sinoc, kako on najviše prilika daje mladim igračima. Ti mladi su blentavi Finac, koji tek uči košarkašku azbuku i Mitar, koji u ABA meču nije dobio ni sekund. Čista demagogija

Navijači daju bar 50% para i ne pitaju se ništa, čak ni formalno nemaju predstavnika u upravi. Namece se pitanje za šta smo dali toliki novac, kada nemamo igrače. Ako ni sada ne usledi reakcija, možemo odmah da precrtamo i ovu sezonu
non mollare mai

Milorad

Post by Milorad » Wed Oct 22, 2025. 4:20 pm

Čekam da se završi ova saga oko Jareda Butlera i da se ozvaniči u prigradski klub pa da uključim najveću vredjalicu z sve nesposobne kadrove koje obitavaju u klubu već duži vremenski period. Da se marketing kafeterija pa sve do stručnog štaba iskritikuje kako je već odavno zasluženo.

White Mamba

Post by White Mamba » Wed Oct 22, 2025. 4:27 pm

Zavrsila se :D
Spori smo prijatelji, i glavati, preko svake mere..jbg..
Imamo 3 igrac sto znaju da naoadnu driblingom,2 su povredjena. Ali ne, sve je ok

Milorad

Post by Milorad » Wed Oct 22, 2025. 4:53 pm

Ne tako davno Nunn je izabrao Pao navodno zbog veće slobode u igri, danas Butler i to se navodi kao jedini razlog zašto smo odustali. Kao da nisam gledao Puntera kako mu dve sezone na terenu radi šta hoće i koliko hoće, očigledno je da nas neko zajebava

Irriducibili

Post by Irriducibili » Wed Oct 22, 2025. 10:49 pm

Nunn je otišao zbog para, tada nismo mogli da licitiramo sa bahatim Grkom

A sada navodno imamo novca, ali i ubedljivo najmanji fond igrača. Nemam reči kojima bih više opisao ludilo koje vlada u KKP
non mollare mai

Milorad

Post by Milorad » Wed Oct 22, 2025. 11:00 pm

I za te pare sam nešto skeptičan, ceo dan se vrte informacije kako država nije uplatila svoj deo za ovu sezonu (5m). Mada iz prethodnih godina znam da oni uvek debelo kasne sa tom isplatom, tamo negde u periodu kad izgubimo sve šanse za ozbiljniji rezultat u EL.

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Oct 22, 2025. 11:49 pm

Opet grobarske suze zbog nba marginalca,skarta,garbage time igraca....I onda mi pricaju kako Partizan ima kosarkaski pismenu publiku,ma vazi....od 20 soma iz arene 15 su kosarkaske analfabete...

Miltonova NBA karijera je misaona imenica za Butlera pa ni Sejk nije doneo instant kvalitet,nije uzeo loptu i resavao.....Daj ljudi skinite vise ruzicaste naocare kada posmatrate NBA....Prvi esalon NBA igraca je krem de la krem,ostali su upitnog kvaliteta,i to upitnog i za EL nivo....Neko se adaptira,neko ne a kada bismo stavili sve na papir,vise njih razocara dolaskom u evropu nego sto opravda ocekivanja i to debelo vise...
Milorad wrote:
Wed Oct 22, 2025. 4:20 pm
Čekam da se završi ova saga oko Jareda Butlera i da se ozvaniči u prigradski klub pa da uključim najveću vredjalicu z sve nesposobne kadrove koje obitavaju u klubu već duži vremenski period. Da se marketing kafeterija pa sve do stručnog štaba iskritikuje kako je već odavno zasluženo.
-Ne znas ni da li ga zaista zelimo...
-Ne znas ni ako ga zelimo,koja je opcija po redu...
-Ne znas ni kako teku pregovori...
-Ne znas ni koji su zahtevi samog igraca
-Ne znas ni koliko smo potencijalno spremni da ponudimo....S obzirom,ako je tacna cifra koja se spominje,tip je ekstremno precenjen....
-U sustini ne znas nista,kao sto ne znam ni ja,ali si spreman da vredjas..

Zabrinjavajuce ako nemas manje od 20 godina...

Bila je pljuvacina skoro i zbog doticnog Amstronga sto je zavrsio na kraju u Dubaiju....Decko ne zna gde je konja vezao,igra po 5min,dobice pedalu pitanje je dana...A isla prica,strasan pass first plej,diktira tempo,dobar pregled igre,2m sve preuzima...Idealan parnjak Carliku....Itd itd,pa ne vidim da je neko konstatovao kako je pojeo govno...Nego se baca pod tepih,a kad se pogodi,eeee e sam ti reko....E to je mentalitet nas....

Strpite se ljudi,dovescemo sigurno igraca,goruca je situacija....Pa onda komentarisite...

Milorad

Post by Milorad » Thu Oct 23, 2025. 2:36 pm

Nije pitanje igrača koliko se traži alibi svake sezone, čeka se famozni Cut i na njega se pozivaju svi a tako samo kupuju vreme sebi, na kraju dodje igrač iz EL/Eurocup tima i nikom ništa a izgubio si mesec dana.

Kao da je juče bilo kad je Jeleen Smith stigao pa nije igra dva meseca zato što "nije naučio akcije" a kada je dobio šansu bio jedan od najboljih.

Niko ne zna da li se vode pregovori ili ne ali nemojte da štitite nekoga od kritike koje je zaslužio, klub nije u ničijem vlasništvu

Fuenlabrada

Post by Fuenlabrada » Thu Oct 23, 2025. 5:22 pm

Bruno Fernando iz Reala je novi centar Partizana.

Milorad

Post by Milorad » Thu Oct 23, 2025. 8:20 pm

Ako je istina za Bruna, sasvim solidno rešenje.
Od Cut-ovanih centara jedino Achiuwa je top potpis, ovo ostalo sve mačke u džaku, pogotovo Bessey.
S obzirom da smo Bruna hteli još prošlog leta ima tu nečega što je Željko video kod njega. Nadam se da nije previše skup i da ostaju novci za nekog korektnog pleja.

Neironicno bih doveo Kalatesa i Hayes po mogućnosti, mislim da nisu u poziciji da traže prevelike pare a nama svakako trebaju zamene za Nilikinu i Carlika i da ova dvojica neće narušiti hijerarhiju u timu.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Oct 24, 2025. 1:04 pm

Partizanova višemesečna potraga za centrom je okončana. Izbor je pomalo neočekivano pao na Bruna Fernanda koji je sezonu počeo u Real Madridu, ali vrlo brzo iz nepoznatih razloga ispao iz planova trenera Serđa Skariola. Klub iz Humske je brzo reagovao, u prethodna dva dana je dogovorio skoro sve detalje sa igračem, a sada ostaje da se prevaziđe poslednja prepreka pre transfera.

Naime, trenutno traju pregovori sa Real Madridom oko ugovora sa Fernandom, nezvanično saznaje Mozzart Sport. Centar iz Angole želi što više da naplati svoje usluge i kada se bude postigao konačan dogovor oko količine novca koji će Real isplatiti, transfer u Partizan će biti realizovan. Prema informacijama do kojih je došao naš portal, sve ide u pozitivnom smeru za aktuelnog šampiona ABA lige i Srbije.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Oct 24, 2025. 1:29 pm

Sve ima smisla, vrhunski skauting, podvig sportskog sektora i Ostoje 2017

Njega smo od letos čekali u potaji, pretvarajuci se da smo na tržištu. Sad ce Real dovesti centra, nekog od onih za koje smo navodno mi bili zainteresovani, namiriti škartiranom dobar deo primanja i poslati ga nama da presrecni glodjemo kosku

Sad još da isprosimo celavog Grka, pošto ga, podrazumeva se, Monako isplati i to je to, pobeda.

Genijalna strategija, remek delo skautinga sportskog sektora, te još jedna potvrda da Ostoja 2017 vrhunski vodi klub. Kupuj jeftino, prodaj skupo, klupska ideja vodilja, koja je trebalo da stoji na sezonskim. Uz sliku ovce kao ilustracije
non mollare mai

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Oct 24, 2025. 3:24 pm

E kad bi samo Bruno Fernando znao da bi bio docekan kao bozanstvo da je direktno dosao iz NBA,ovako iz Reala ne vredi po picke ladne vode :lol:

Samo za jednu sezonu masa kosarkaski pismenih navijaca KKP je promenila skroz misljenje :D

Zabranio bih prenose NBA u Srbiji ako zelimo da ostanemo kosarkaska nacija u buducnosti…

Teska amerikanizacija je na delu….Oboleli smo zestoko

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Oct 24, 2025. 4:01 pm

Irriducibili wrote:
Fri Oct 24, 2025. 1:29 pm
Sve ima smisla, vrhunski skauting, podvig sportskog sektora i Ostoje 2017

Njega smo od letos čekali u potaji, pretvarajuci se da smo na tržištu. Sad ce Real dovesti centra, nekog od onih za koje smo navodno mi bili zainteresovani, namiriti škartiranom dobar deo primanja i poslati ga nama da presrecni glodjemo kosku

Sad još da isprosimo celavog Grka, pošto ga, podrazumeva se, Monako isplati i to je to, pobeda.

Genijalna strategija, remek delo skautinga sportskog sektora, te još jedna potvrda da Ostoja 2017 vrhunski vodi klub. Kupuj jeftino, prodaj skupo, klupska ideja vodilja, koja je trebalo da stoji na sezonskim. Uz sliku ovce kao ilustracije
Nije valjda da ćemo to dočekati :D :D

@Čele
Šta možemo da očekujemo od Bruna?

Post Reply