Fiba Liga šampiona
Moderator: Moderator
Re: Fiba Liga šampiona
Postoje indicije da ce Fortitudo iz Bolonje biti clan naredne sezone ovog takmicenja.
Jos jedan prelazak iz EK
- Tajler Darden
Biće svakako zanimljivija FIBA LŠ sledeće sezone za gledanje... Ali i dalje mislim da je ovo premali bum da bi naškodili Bartomeuu.
Morali su podići mnogo veći broj klubova.
Morali su podići mnogo veći broj klubova.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
- Irriducibili
Kako da primame ozbiljan klub u tunel bez izlaza?
Problem za sve izvan elite je što katalonskog govnara dugoročno ne zanima EC. Cilj mu je manje više zatvorena EL, a u tom slučaju mu ništa više nije potrebno
Problem za sve izvan elite je što katalonskog govnara dugoročno ne zanima EC. Cilj mu je manje više zatvorena EL, a u tom slučaju mu ništa više nije potrebno
non mollare mai
- Tajler Darden
I Evrokup je isto tunel bez izlaza, a i kad izađeš u Evroligu, u njoj nećeš ostati. Pogledati pod to šta bi se dogodilo Valensiji da se sezona odigrala do kraja, ne bi završila u top osam. Sve i da je hipotetički završila tu, opet one tamo sezone mora da ponovi taj rezultat.Irriducibili wrote: ↑Wed Jun 03, 2020. 4:25 pmKako da primame ozbiljan klub u tunel bez izlaza?
Odluka EL da se ne nastavi je presedan kakav se nije smeo desiti... Ne mogu zamisliti da UEFA odluči da sva takmičenja iduće sezone igraju timovi koji su ih igrali u ovoj.
VPJTS
VPJTS
- Irriducibili
Naravno da nije, izlaz je EL, kojoj timovi sa ambicijama teže
Nema.EL tu snagu da može da primora igrače i timove da igraju Nije bilo realno da se nastavi
Nema.EL tu snagu da može da primora igrače i timove da igraju Nije bilo realno da se nastavi
non mollare mai
- Tajler Darden
I šta posle te sezone u kojoj neki tim iz EK zaigra EL?
VPJTS
VPJTS
- Irriducibili
To je na njemu, mora da formira tim za top 8, što je ipak napredak. Do skora osvajač EC nije imao nikakvu šansu da igra EL dva puta za redom
non mollare mai
Jeste da pisemo na temi za FIBA CL ali ovi skorasnji (Darusafaka, Tofas, Ritas timovi koji su prosli prvu fazu EK) i mozda jos neki prelasci iz EK u FIBA CL (pominje se Galatasaraj, takodje prosao prvu fazu EK) donekle olaksavaju posao timovima koji ostanu u EK sto se tice borbe za finale i ulazak u EL.
Pomenuti koji su "promenili stranu" verovatno i nemaju neke EL ambicije (verovatno iz ugla da li bi imali novca za ucesce u istoj) ali bi po meni bilo suludo da timovi koji imaju takve ambicije napuste EK i predju u FIBA CL, posebno u ovakvom razvoju dogadjaja zadnjih nedelja.
Pomenuti koji su "promenili stranu" verovatno i nemaju neke EL ambicije (verovatno iz ugla da li bi imali novca za ucesce u istoj) ali bi po meni bilo suludo da timovi koji imaju takve ambicije napuste EK i predju u FIBA CL, posebno u ovakvom razvoju dogadjaja zadnjih nedelja.
Evo izgleda i realizacije glasina koje su bile u zadnje vreme
Poznati su ucesnici takmicenja.
Regular Season (alphabetically)
AEK (GRE), Brose Bamberg (GER), Casademont Zaragoza (ESP), Cholet (FRA), Darussafaka Tekfen (TUR), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (ITA), ERA Nymburk (CZE), Falco Vulcano Szombathely (HUN), Filou Oostende (BEL), Fortitudo Bologna (ITA), Galatasaray Doga Sigorta (TUR), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR), Hapoel Holon (ISR), Happy Casa Brindisi (ITA), Iberostar Tenerife (ESP), JDA Dijon (FRA), Limoges CSP (FRA), Nizhny Novgorod (RUS), Peristeri (GRE), Pinar Karsiyaka (TUR), RETAbet Bilbao (ESP), Rytas Vilnius (LTU), San Pablo Burgos (ESP), SIG Strasbourg (FRA), Start Lublin (POL), Tofas Bursa (TUR), Turk Telekom (TUR), VEF Riga (LAT).
Qualification Rounds (alphabetically)
Anwil Wloclawek (POL), Bakken Bears Aarhus (DEN), Balkan Botevgrad (BUL), Belfius Mons-Hainaut (BEL), Dnipro (UKR), Donar Groningen (NED), Fribourg Olympic (SUI), Hapoel Tel Aviv (ISR), Igokea (BIH), Iraklis (GRE), Keravnos (CYP), London Lions (GBR), Neptunas Klaipeda (LTU), Sporting Clube de Portugal (POR), Tsmoki-Minsk (BLR), U-Banca Transilvania Cluj Napoca (ROU)
Regular Season (alphabetically)
AEK (GRE), Brose Bamberg (GER), Casademont Zaragoza (ESP), Cholet (FRA), Darussafaka Tekfen (TUR), Dinamo Banco di Sardegna Sassari (ITA), ERA Nymburk (CZE), Falco Vulcano Szombathely (HUN), Filou Oostende (BEL), Fortitudo Bologna (ITA), Galatasaray Doga Sigorta (TUR), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (ISR), Hapoel Holon (ISR), Happy Casa Brindisi (ITA), Iberostar Tenerife (ESP), JDA Dijon (FRA), Limoges CSP (FRA), Nizhny Novgorod (RUS), Peristeri (GRE), Pinar Karsiyaka (TUR), RETAbet Bilbao (ESP), Rytas Vilnius (LTU), San Pablo Burgos (ESP), SIG Strasbourg (FRA), Start Lublin (POL), Tofas Bursa (TUR), Turk Telekom (TUR), VEF Riga (LAT).
Qualification Rounds (alphabetically)
Anwil Wloclawek (POL), Bakken Bears Aarhus (DEN), Balkan Botevgrad (BUL), Belfius Mons-Hainaut (BEL), Dnipro (UKR), Donar Groningen (NED), Fribourg Olympic (SUI), Hapoel Tel Aviv (ISR), Igokea (BIH), Iraklis (GRE), Keravnos (CYP), London Lions (GBR), Neptunas Klaipeda (LTU), Sporting Clube de Portugal (POR), Tsmoki-Minsk (BLR), U-Banca Transilvania Cluj Napoca (ROU)