KK Partizan
Moderator: Moderator
- Irriducibili
Re: KK Partizan
Da budemo pošteni, TJ je bio pod ugovorom, samim tim nedostupan, dok smo Maledona odavno zvali, ali nije hteo da se vraca u Evropu. Za ovu sezonu ne znam da li je bio u planu, ali mi je bliska pretpostavka da je on sam hteo pre svega kuci, znajuci da ce tamo dobiti nešto što ovde nece, maksimalnu ulogu i minute
Od njih dvojice mi je mnogo zanimljiviji treci francuski plej, imajuci u vidu ovo šta mi igramo. Killian Hayes. Kamenjar poput Ntilikine, ali levoruk i fizički još mocniji, što je vrlo bitno u Želimirovom sistemu odbrane. Francuze zatvaram sa Evanom, taj bi nam doneo sve šta nemamo, pritom je dobro poznato da mu nije potrebno prilagodjavanje, da se perfektno snalazi u evropskoj košarci. Jbg, kvalitet mora masno da se plati, a mi na to nismo spremni, vec se sve nadamo da ce neki midle range da eksplodira. Samo što je slučaj Exum izuzetak, splet okolnosti, a ne naša sposobnost da jeftino pronadjemo vrhunskog igrača
Od njih dvojice mi je mnogo zanimljiviji treci francuski plej, imajuci u vidu ovo šta mi igramo. Killian Hayes. Kamenjar poput Ntilikine, ali levoruk i fizički još mocniji, što je vrlo bitno u Želimirovom sistemu odbrane. Francuze zatvaram sa Evanom, taj bi nam doneo sve šta nemamo, pritom je dobro poznato da mu nije potrebno prilagodjavanje, da se perfektno snalazi u evropskoj košarci. Jbg, kvalitet mora masno da se plati, a mi na to nismo spremni, vec se sve nadamo da ce neki midle range da eksplodira. Samo što je slučaj Exum izuzetak, splet okolnosti, a ne naša sposobnost da jeftino pronadjemo vrhunskog igrača
non mollare mai
Govorkalo se da ima buyout TJ sto je vrlo realno jer u momentu kad je potpisao za Pariz je imao i EL ponude (po njegovim rijecima).
Neka daju njemu i Monekeu 4 miliona eura kombinovano sledece ljeto, vrijede toliko. Njih dvojica su i privatno bas dobri, igrali su na koledzu zajedno.
Ne treba nam 10 osrednjih igraca sto rece Irr, nego osnova od 7-8 pojacana sa Nakicem, Bosnjakovicem, Pokusevskim...
Jeste rano ali s obzirom na to kako nam izgleda EL kampanja... Ovo bih ostavio sigurno za dogodine. Razmisliti o Lundbergu kao sestom igracu i nastavku s Carlikom (Shorts mi je 2 klase iznad).
PG: Ntilikina
SG: Nakic
SF: Marinkovic, Bosnjakovic
PF: Pokusevski
C: T. Jones
Neka daju njemu i Monekeu 4 miliona eura kombinovano sledece ljeto, vrijede toliko. Njih dvojica su i privatno bas dobri, igrali su na koledzu zajedno.
Ne treba nam 10 osrednjih igraca sto rece Irr, nego osnova od 7-8 pojacana sa Nakicem, Bosnjakovicem, Pokusevskim...
Jeste rano ali s obzirom na to kako nam izgleda EL kampanja... Ovo bih ostavio sigurno za dogodine. Razmisliti o Lundbergu kao sestom igracu i nastavku s Carlikom (Shorts mi je 2 klase iznad).
PG: Ntilikina
SG: Nakic
SF: Marinkovic, Bosnjakovic
PF: Pokusevski
C: T. Jones
- Irriducibili
Ne znam što misliš da je realan buyout, na šta bi se odnosio, na EL? Pa njegov tim je u EL. Nije bilo nikakvog smisla da menja sredinu u kojoj je alfa i omega zarad bilo kakve neizvesnosti. Posle ove sezone je on taj koji postavlja uslove i traži garancije, ogroman uspeh malog čoveka sa velikim srcem
non mollare mai
Pominjali su neki izraelci koliko pamtim da je buyout bio 200-300k jer se valjda Makabi interesovao... Njegov tim jeste u EL ali je on tad potpisao kao najbolji igrac BCL za Pariz u EC tako da cisto sumnjam da mu je toliko menadzer nesposoban da nije sredio laksi izlaz.
https://basketnews.com/news-211647-tj-s ... ffers.html
Unikatan igrac za evropsku kosarku i sampion. 4 milke njemu i gospodinu Monekeu.
https://basketnews.com/news-211647-tj-s ... ffers.html
Finally, when asked about staying with Paris despite interest from other EuroLeague teams, Shorts explained that his decision was based on his desire for a meaningful role.
"There were other teams that definitely approached me, but I wanted to be in a situation where I could have a big role. The chemistry we have here is great, and I’m excited to continue with this group," he concluded.
Unikatan igrac za evropsku kosarku i sampion. 4 milke njemu i gospodinu Monekeu.
Ponavljam,KKP mora biti korak ispred svih,plasim se da je sledeceg leta kasno za potencijalni potpis TJS s obzirom da je legitimni kandidat za MVP nagradu posle ovih 10 kola...Bice jako trazena roba,zelece ga pola EL i ti tu gubis,primera radi Barseloni ce trebati PG a + ih je unistio u Blaugrani...+Penaroja isto igra jako brzo,na puno poseda,napadacku kosarku,promenio je DNK Barselone i to bi bila dobra sredina za njega gledajuci sistem igre..
Armani takodje ako se isprsi i dovede TJS i Monekea moze imati brutalnu petorku TJS,Silds,Moneke,Mirotic,Zek...TJS i 4 igraca koja pucaju za 3,tu zime nema....ali na njegovom mestu ne bih tamo isao jer se igra u sporijem ritmu...
Makabi se takodje moze otvoriti ako se vrati do tad u Izrael...
Upitno je i koliko je zapravo bio nasa zelja jer Zeljko odbranu bazira na preuzimanjima a sa TJS moras celu odbranu podrediti njemu,on se uvek u MM situacijama pozicionira ispred igraca i Pariz napada te sporoputujuce lob pasove i ili ih presecaju ili udvajaju,ne ostavljaju ga 1vs1 da se pati...
Musa ce biti takodje slobodan na leto i cenim da ce biti opcija broj 1...a tek cemo tu imati zestoku konkurenciju.
Sto se tice 6. igraca misljenja sam da je Ife u tom smislu precenjen na osnovu nekoliko klac situacija prosle sezone,nema on potencijal brzog poentiranja u serijama a to je sustina 6. igraca da ti nosi rezervnu postavu na ledjima...Na tu poziciju bih doveo ludog prangijasa Howarda,da ne zavisis primarno od njega jer nije konstantan al kad ga krene mozes na njega bilo koju ekipu dobiti i na gostovanjima..al on ima visegodisnji ugovor sa Baskonijom tako da od toga nema nista..
- Batica ubica
Da mi je neko rekao da će Čele gotiviti plejmejkera kamenjara ne bih mu verovao

Šesti čovek u ovom timu može i treba da bude Vašington. Čovek sposoban da uđe u seriju za kratko vreme, šutem za 3, prodorom pa i poludistancom koja mu nije loša a takođe je sposoban da iznudi bacanja i lake poene. Sve ovo pod preduslovom da igra malo više od onih 6'. Zanimljivo da Želimir i nije puno koristio ulogu šestog čoveka otkako se vratio, Dalas Mur je bio zamišljen za tako nešto ali kad su shvatili da su debelo promašili sa Madarom očigledno da su odustali od toga. Koliko se sećam Bobija Diksona je znao da koristi kao šestog čoveka u Feneru, onaj uđe sa klupe i krene da pripaljuje sa svojih 178 cm

Zbog nekih obaveza nisam gledao danas, vidim da je Balša izdominirao protiv najjadnijeg Mornara ikada. A u EL ne može da zaradi više od 5', ne daj Bože da je Tajrik ozbiljnije povređen i da Balša mora na teren duže od 5'...
Šesti čovek u ovom timu može i treba da bude Vašington. Čovek sposoban da uđe u seriju za kratko vreme, šutem za 3, prodorom pa i poludistancom koja mu nije loša a takođe je sposoban da iznudi bacanja i lake poene. Sve ovo pod preduslovom da igra malo više od onih 6'. Zanimljivo da Želimir i nije puno koristio ulogu šestog čoveka otkako se vratio, Dalas Mur je bio zamišljen za tako nešto ali kad su shvatili da su debelo promašili sa Madarom očigledno da su odustali od toga. Koliko se sećam Bobija Diksona je znao da koristi kao šestog čoveka u Feneru, onaj uđe sa klupe i krene da pripaljuje sa svojih 178 cm
Zbog nekih obaveza nisam gledao danas, vidim da je Balša izdominirao protiv najjadnijeg Mornara ikada. A u EL ne može da zaradi više od 5', ne daj Bože da je Tajrik ozbiljnije povređen i da Balša mora na teren duže od 5'...
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Šesti čovek je trebao da bude neko sa platom Vašingtona i plus jedan milion..
Nije ovaj tim uopšte rđav.. Promašili smo sa Davisom i Vašingtonom, da je tu odigrano pametnije lako bi čak i ful novi tim mogao da ima bolji skor..
Nije ovaj tim uopšte rđav.. Promašili smo sa Davisom i Vašingtonom, da je tu odigrano pametnije lako bi čak i ful novi tim mogao da ima bolji skor..
- Irriducibili
Bratu starovojvodjaninu nešto ne ide ni sa košarkom, prepoznao je samo dva promašaja. Ostali su valjda ok, počevši od najplacenijeg beka koji, istina ne svojom voljom, bezuspešno uči da bude plej i završava utakmice bez poena. Nijedan, ali bukvalno nijedan igrač ne donosi nikakvu prednost, niti kad je gusto može da povuče ekipu svojim poenima
non mollare mai
Da imamo 50 miliona budžet bio bih saglasan sa tobom.. Ovako kad imamo naprednjačku secikesu i nemamo pojma gde je onaj milion završio, moraju kriterijumi da se spuste..
Svi ostali imaju karakter da ovaj tim napravi lepe stvari, ali treba vremena..
Svi ostali imaju karakter da ovaj tim napravi lepe stvari, ali treba vremena..
- Irriducibili
Prvo, budzet je takav da se može više i bolje. Nije uprava saopštila treneru da nema para za igrače, pa da smo osudjeni na ovo
I drugo, kakav karakter imaju, savršeno ilustruje činjenica da nijednu egal završnicu nisu dobili
I drugo, kakav karakter imaju, savršeno ilustruje činjenica da nijednu egal završnicu nisu dobili
non mollare mai
Proslih sezona smo imali vise igraca koji su mogli da rese mec.
Ali jbg kad se odbranis od napada (Naneli) i pokazes muda, dobijes sut kartu od kluba iako si bio u najboljoj formi cele prosle sezone.
Sada sem Karlika ne vidim dovoljno kvaliteta na bekovskim pozicijama, svi ostali se bas muce u El kad ekipe stegnu odbranu. Nema fludinosti uopste, amaterske greske.
Nije istina za budzet, sam predsednik se hvalio da je budzet za ovu sezonu 23 miliona.
Ali jbg kad se odbranis od napada (Naneli) i pokazes muda, dobijes sut kartu od kluba iako si bio u najboljoj formi cele prosle sezone.
Sada sem Karlika ne vidim dovoljno kvaliteta na bekovskim pozicijama, svi ostali se bas muce u El kad ekipe stegnu odbranu. Nema fludinosti uopste, amaterske greske.
Nije istina za budzet, sam predsednik se hvalio da je budzet za ovu sezonu 23 miliona.
- Batica ubica
Želimiru je još jednom obezbeđen jako dobar budžet, dovedeni su igrači koje je isključivo on tražio. Posle neuspešne sezone promenilo se 14 igrača a trener je ostao isti i dobio kompletno nov tim po svojoj želji, tako da je neumesno pominjati upravu koja mu je to obezbedila. Pogotovo jer su isplaćeni dug za porez i dug prema bivšim trenerima, igračima, menadžerima itd. Uprava je svoj deo posla odradila, kao i prethodnih sezona.
Ostoja je svakom treneru do sad obezbedio vrlo dobre budžete, svakom su ispunjavane želje. Želimir ima retku privilegiju da kao trener Partizana 4 sezone zaredom ima višemilionske budžete i mogućnost da bira koga želi da dovede. Pa su se tako doveli Panter i Ledej (EL igrači dok klub igra EK na pozivnicu), klub je bio konkurentan za Mirotića, Ubrea, a koliko se sećam i Tavaresa. Da podsetim da je Džikić svojevremeno radio sa budžetom od 650.000 €, gde su najskuplji igrači bili Vil Hečer sa 90.000 € po sezoni i Birčević sa 95.000 € po sezoni.
Ostoja je svakom treneru do sad obezbedio vrlo dobre budžete, svakom su ispunjavane želje. Želimir ima retku privilegiju da kao trener Partizana 4 sezone zaredom ima višemilionske budžete i mogućnost da bira koga želi da dovede. Pa su se tako doveli Panter i Ledej (EL igrači dok klub igra EK na pozivnicu), klub je bio konkurentan za Mirotića, Ubrea, a koliko se sećam i Tavaresa. Da podsetim da je Džikić svojevremeno radio sa budžetom od 650.000 €, gde su najskuplji igrači bili Vil Hečer sa 90.000 € po sezoni i Birčević sa 95.000 € po sezoni.
tu dvojicu koju sam apostrofirao su Zeljkova greska, za pare od Washingtona se mogao dovesti znatno bolji igrac.. Davis takodje, Zeljkova krivica i ta dva igraca te zapravo kostaju.. ni Ife ne blista, ali opet verujem da ce proigrati, plus sto mislim da donosi dosta toga sto se igracki ne vidi.. on mi nije toliki problem..Irriducibili wrote: ↑Mon Nov 18, 2024. 9:47 pmPrvo, budzet je takav da se može više i bolje. Nije uprava saopštila treneru da nema para za igrače, pa da smo osudjeni na ovo
karakter se ilustruje u cinjenici da ne cascavamo prisustvom kada igramo protiv ekipa koju su ispod naseg nivoa, za razliku od ekipe od prosle sezone, ali jednostavno fali napadackog kvaliteta, sto nas i kosta pobeda u EL.. a ne to sto ekipa ne pokazuje zelju i volju.. jedan Panter na ovu ekipu bi vec sada doneo 3-4 pobede vise, ali opet to ide na Zeljka jer je ocigledno hteo da vrati Washingtona..
Batice, necemo o Ostoji, on je pokazao ko je i sta je pre Zeljka, kada je zavrsio na 7. mestu u ABA i kada nije mogao da se izbori sa 1 Zenitom za ABA ligu.. navijaci ti daju velike pare za sezonske, daju za porez, a ti se zahvaljujes Vucicu.. dace Bob(tm) da Zelimir ode, pa da vidimo kako ce kukavni Ostoja to da hendluje..
- Batica ubica
@Hudini
Apropo Ostoje, stvari treba gledati realno a ne kroz zahvaljivanje sultanu. Ni meni se to ne sviđa, ali kao što sam više puta pisao na staroj temi Partizan nije politička partija već državni sportski klub koji zavisi od države. Tako je kako je, ni meni se ne sviđa ali to je tako. Tako da je i bolje što je Ostoja SNS koliko god se to nama sviđalo ili ne. Partizan treba sa svakom vlasti da bude dobar isključivo radi svojih interesa. Bilo je obraćanje Peđe Mijatovića pre 10ak dana gde je čovek do detalja objasnio kako sistem funkcioniše, a o čemu ja pričam već godinama. Treba stvari gledati kroz ono šta ljudi rade za klub, a ne kroz to kome se zahvaljuju (jer moraju, tako sistem funkcioniše) i kroz to koja su partija (opet, deo funckionisanja sistema). Koja je on stranka i kome se on zavhaljuje me ni najmanje ne interesuje sve dok radi u interesu Partizana a za sada je to slučaj.
Elem, pokazao je ko je i šta je pre Želimira? Ok, preuzeo klub kad je bio pred gašenjem i u dugovima do guše. Prve sezone je to izgledalo kako je izgledalo i teško da je moglo bolje, već druge sezone je bila bolja selekcija pa je već druge sezone doveden EL trener i ekipa je doselektirana po njegovom ukusu (Renfro, Janković, Jaramaz). Pa je sledeće sezone budžet kluba je bio preko 6 miliona € a za igrače je bio preko 2 miliona € a Trinkijeriju su se sve želje ispunjavale što je on rezultatima itekako pokrivao (32-8 skor do prekida sezone, prednost domaćeg terena kroz ceo EK i ABA, uzet kup). Ko je i šta je Andrea Trinkijeri možemo videti od odlaska iz KKPa, dva puta zaredom je čovek igrao majstoricu u top8 EL sa prosečnim Bajernom, vidimo kakve rezultate ima sa Žalgirisom. Dakle nije baš vašarski trener. Onda je došao nesrećni kovid, smanjivanje budžeta i trener je bio Šćepanović. Budžet jeste bio manji ali je i Šćepanović dobio svoje želje tipa Mekintajer, čuveni Erik Mika, Dangubić itd. To je nesrećna kovid sezona ali ni taj budžet nije bio uopšte mali. Borba sa Zenitom za EL licencu? Bitka koju ne možeš da dobiješ, FK Zenit je znao da tresne po 40 miliona € za obeštećenje za jednog igrača, par miliona € za EL licencu je za njih ništa a za nas ipak mnogo.
Sad opet dolazimo do one stavke, a ko je doveo Želimira u klub? I zašto se taj Želimir nije vratio recimo 2012. kad je otišao u penziju, ili možda zašto se nije vratio 2015. kad su pojačanja bili Batica Milutinović, Adin Vrabac i Miloš Koprivica? Razlog je prost, u klubu nisu imali za toalet papir a ne za jake budžete a Želimir je tresao turske milione i vodio jedan od najboljih timova u EL (što je legitimno i normalno, neče ići tamo gde je lošije). Opet, ko je Želimira doveo u klub i ko mu je obezbedio velike budžete i mogućnost da bira neke od najboljih EL igrača? Pa nije Želimir sam sebe doveo u klub i doneo kofere pune turskih miliona i rekao ja sam od danas glavni. Morao je neko da ga pozove, pa da mu predstavi projekat, pa da mu da garancije da će imati velike budžete.
Apropo Ostoje, stvari treba gledati realno a ne kroz zahvaljivanje sultanu. Ni meni se to ne sviđa, ali kao što sam više puta pisao na staroj temi Partizan nije politička partija već državni sportski klub koji zavisi od države. Tako je kako je, ni meni se ne sviđa ali to je tako. Tako da je i bolje što je Ostoja SNS koliko god se to nama sviđalo ili ne. Partizan treba sa svakom vlasti da bude dobar isključivo radi svojih interesa. Bilo je obraćanje Peđe Mijatovića pre 10ak dana gde je čovek do detalja objasnio kako sistem funkcioniše, a o čemu ja pričam već godinama. Treba stvari gledati kroz ono šta ljudi rade za klub, a ne kroz to kome se zahvaljuju (jer moraju, tako sistem funkcioniše) i kroz to koja su partija (opet, deo funckionisanja sistema). Koja je on stranka i kome se on zavhaljuje me ni najmanje ne interesuje sve dok radi u interesu Partizana a za sada je to slučaj.
Elem, pokazao je ko je i šta je pre Želimira? Ok, preuzeo klub kad je bio pred gašenjem i u dugovima do guše. Prve sezone je to izgledalo kako je izgledalo i teško da je moglo bolje, već druge sezone je bila bolja selekcija pa je već druge sezone doveden EL trener i ekipa je doselektirana po njegovom ukusu (Renfro, Janković, Jaramaz). Pa je sledeće sezone budžet kluba je bio preko 6 miliona € a za igrače je bio preko 2 miliona € a Trinkijeriju su se sve želje ispunjavale što je on rezultatima itekako pokrivao (32-8 skor do prekida sezone, prednost domaćeg terena kroz ceo EK i ABA, uzet kup). Ko je i šta je Andrea Trinkijeri možemo videti od odlaska iz KKPa, dva puta zaredom je čovek igrao majstoricu u top8 EL sa prosečnim Bajernom, vidimo kakve rezultate ima sa Žalgirisom. Dakle nije baš vašarski trener. Onda je došao nesrećni kovid, smanjivanje budžeta i trener je bio Šćepanović. Budžet jeste bio manji ali je i Šćepanović dobio svoje želje tipa Mekintajer, čuveni Erik Mika, Dangubić itd. To je nesrećna kovid sezona ali ni taj budžet nije bio uopšte mali. Borba sa Zenitom za EL licencu? Bitka koju ne možeš da dobiješ, FK Zenit je znao da tresne po 40 miliona € za obeštećenje za jednog igrača, par miliona € za EL licencu je za njih ništa a za nas ipak mnogo.
Sad opet dolazimo do one stavke, a ko je doveo Želimira u klub? I zašto se taj Želimir nije vratio recimo 2012. kad je otišao u penziju, ili možda zašto se nije vratio 2015. kad su pojačanja bili Batica Milutinović, Adin Vrabac i Miloš Koprivica? Razlog je prost, u klubu nisu imali za toalet papir a ne za jake budžete a Želimir je tresao turske milione i vodio jedan od najboljih timova u EL (što je legitimno i normalno, neče ići tamo gde je lošije). Opet, ko je Želimira doveo u klub i ko mu je obezbedio velike budžete i mogućnost da bira neke od najboljih EL igrača? Pa nije Želimir sam sebe doveo u klub i doneo kofere pune turskih miliona i rekao ja sam od danas glavni. Morao je neko da ga pozove, pa da mu predstavi projekat, pa da mu da garancije da će imati velike budžete.
- Irriducibili
Uz Daviesa najskuplji igrač ekipe kažeš ne blista, ali ti eto veruješ u njega. On bi morao da donese instant kvalitet, a ne da se nadamo da ce sa nula dobaciti do pet poena
Ne znam šta bih rekao na konstataciju da donosi nešto imaginarno, što se igrački ne vidi. Invisible man? Tema je košarka, a ne neke više sile
non mollare mai