KK Partizan

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Batica ubica

Re: KK Partizan

Post by Batica ubica » Wed Mar 05, 2025. 5:43 pm

Tajler Darden wrote:
Wed Mar 05, 2025. 5:00 pm
Batica ubica wrote:
Mon Mar 03, 2025. 6:33 pm
Dok Ife radi slične stvari svaku utakmicu i ima opuštenih 30'. Vašington jeste divljak ali je vrlo pošten igrač, čak i kad nije igrao nije ulazio sa stavom e sad neću namerno. I juče ga se Želimir setio tek kad smo gubili 9 razlike, gde nas je upravo Vašington pokrenuo u 4/4.
Lundberg slične stvari ne radi.

I ovo nije prvi put... Nikada nisi načisto sa Washom, da li će odigrati kao protiv Žalgirisa ili će mu dunuti da pokuša nemoguće zakucavanje i umalo te ukopa kao protiv Albe.
Ne bih se složio, baš je protiv Baskonije bila situacija pri kraju 3/4 gde je Lundberg na 0/3 za 3 i pripaljuje trojku koju promašuje, Majk hvata ofanzivni skok i dodaje Lundbergu koji opet bez pardona diže trojku koju pogađa, a nije bio istek napada imao je još 4-5 sekundi do kraja.

Za ovo drugo se slažem, ali prosto on je takav igrač, divlji, igrač ritma. Kod njega nema sredine, ili će unakaziti protivnika ili će unakaziti nas. Ali pošto je neko ko ima ozbiljan napadački potencijal moraš da ga istrpiš, tolerišeš, usmeravaš. Ulaz, završnica na obruču na više načina flouteri, polaganje i levom i desnom, poludistanca, šut za 3 koji doduše štuca, vrlo solidna sekundarna kreacija, pouzdan izvođač bacanja. Vrlo je dobar fizikalac za svoju visinu, brzina, eksplozivnost, odlična skočnost što se moglo videti kod zakucavanja, izuzetna dužina za igrača te visine raspon ruku čak 202 cm ... Na sve to je i vrlo dobar defanzivac 1v1 što se ne bi reklo za čoveka njegove reputacije, dobro čita igru i dobro se postavlja u odbrani. I kao što sam i spomenuo, pošten je igrač, neće častiti prisustvom, sve ABA utakmice je shvatao vrlo profesionalno, kao i kup utakmice (u finalu se raspao ali je to druga tema, nije posledica jajarenja). Fali mu konstantnost i racionalnost u igri koji je doduše nadogradio kod nas, ali da ima te 2 karakteristike on ne bi nikad ni došao u Evropu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Mar 06, 2025. 7:45 pm

Ti kako si Washa opisao ispada da je važan šraf NBA contendera. 😁

Irr zna koliko Washa volim, ali ponoviću da sa njim nikada nisi načisto. Da li će da odigra Žalgiris ili će te ukopati.

Za šut Lundberga na pet sekundi do kraja četvrtine... Bolja pozicija od te za pet sekundi teško se može kreirati.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Mar 06, 2025. 10:05 pm

Nisam ni rekao da sve navedeno ima na NBA nivou, već na EL nivou. A kao što sam i napisao fale mu konstantnost i racionalnost u igri, zato verovatno i nije više u NBA.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Mar 08, 2025. 10:19 pm

Što se Washa tiče, deluje da je ubijen u pojam, sada više ni on sam ne zna ni šta radi, ni šta se očekuje od njega

Uvukla se nesigurnost usled stalnog treniranja strogoce na njemu, mogu samo da se nadam da ce se vratiti. Jer nam je takav igrač neophodan za finiš trke
non mollare mai

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Mar 11, 2025. 4:09 pm

Jedino važno sa jučerašnjeg meča jeste što je Arena pumpala.

15/03 svi na protest.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Mar 13, 2025. 6:05 pm

Da se osvrnem na prošle 2 utakmice. U Atini smo odigrali dve vrlo slične utakmice, maltene bez borbe smo izgubili protiv Olimpijakosa. Dejvis, Vanja i posle Karlik su bili jedini koju su se pojavili, ostali tanko. Olimpijakos igra sa mnogo katova u napadu, mnogo je tu bilo poena na obruču, baš loša naša odbrana od lopte. Izgledalo je kao da smo se predali na samom početku. Stav ekipe je bio vrlo problematičan, kao da smo prihvatili poraz i pre početka utakmice. Ovo je dobra škola za nastavak sezone jer Olimpijakos ima verovanto i najtečniji napad u EL, sa najviše katova, tu je potrebno da fokus u odbrani od lopte bude uvek 100% u suprotnom primaš lake poene na obruču svaki napad.

Protiv FMPa dobra utakmica, iskorišćen još jedan kiks cigana i kiks Budućnosti takođe. Vratio se Nilikina što je pozitivno, odigrao je vrlo dobro, imao i neke asistencije. Dobra utakmica i za Pokuševskog. Odbrana je sem 1/4 posle bila na nivou, baš onako rutinski odrađena utakmica. Odmoreni su nosioci a ima i dovoljno dana odmora pred Barselonu, tako da sutra očekujem ekipu maksimalno borbenu i nabrijanu.

Barselona nas je u 1. utakmici nabila stoka razlike pa smo se mi vratili, Vašington je odigrao neke dobre odbrane 1v1 tad je i krenuo da se nameće. Dobijemo li sutra mnoga nam se vrata otvaraju. Koliko se ja sećam Barselonu nismo dobili tamo, u F4 sezoni smo ih dobili ovde u čuvenoj utakmici, tamo je bilo rutiniranje mada je ta utakmica bila nevažna jer je Želimir sa Panatinaikosom dobio Marusi i mi smo otišli dalje, a Želimiru utakmica nije značila ništa. U sezoni 12/13 je Navaro pogodio neke lude šuteve u Barseloni i za malo nam je izmakla pobeda, u Pioniru su nam isto pobegli s lopate. 13/14 smo isto igrali protiv njih i bila je rutina obe čini mi se, sećam se utakmice iz Pionira da je Bogdan odigrao odlično ali smo lako izgubili. Otkad smo se vratili u EL imamo 0-5 protiv Barselone, vreme je i da se to okrene.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sat Mar 15, 2025. 10:41 am

Što bi rekla braća ne zna Panter, teraj Pantera :D :D Ispolivao nas čovek u obe utakmice. I svaka mu čast na tome, verujem da će većina naših da ga pljuje (samo ne znam iz kog razloga), ali kao što je i Želimir rekao posle utakmice čovek je profesionalac, igra za Barselonu, njima je isto ko i nam bila vrlo važna utakmica. Ispraćen je ko da je Batica Milutinović, čovek je prošle sezone imao preveliku ulogu, morao je da bude i primarni kreator i primarni skorer a on je čist skorer, kad ga opteretiš kreatorskim delom dobiješ ono što smo imali prošle sezone. Previše smo zavisili od Pantera, ostali su se krili iza njega ali to je sad neka druga priča i davno prošlo vreme, pitanje za Želimira što je to bilo tako.

Utakmicu smo otvorili brutalno dobro, 32 poena u 1/4, vrhunski nas je služio šut. Ipak, Panter nas je trojkama ubio. I što je najgore, 1. trojka je bila preko Majka preko ruke, 2. je bila otvorena, 3. i 4. trojka su bile iz tranzicije što je teško braniti jer odbrana nije postavljena, svi idu na igrača sa loptom, 5. je bila preko Lakića preko ruke. Malo šta je tu moglo da se uradi, prosto čovek se zapalio. Ono što je bilo loše je količina otvorenih trojki koje su oni imali, u jednom trenutku su šutirali 10/16 za 3 čini mi se. Takođe naši promašeni ziceri, imali smo brdo promašenih zicera...

Majk :good: Naš najbolji igrač sinoć. 4/5 trojke i kad je tako moraš da mu priđeš a Majk je neko ko zna da igra licem ka košu i napadne obruč. Pokazao je da može da bude itekako koristan na obe strane terena, izuzetan fizikalac i ranije sam pisao skočnost je na NBA nivou. Srećom pa se nije povredio prilikom onog pada.

Karlik je odigrao odlično ali je promašio 4 bacanja, verovatno ga je stigao umor jer je igrao gotovo celu utakmicu. Kao i obično razigrao je ekipu sa 9 asistencija.

Braun je krenuo brutalno, čak kad se pogleda imao je 16 poena na 6/12 iz igre, 4/7 za 3, 2 asistencije. Ali faulovi su ga isekli, i to je jedna greška koju Želimir često ponavlja a to je da ostavlja igrača koji ima 2 faula. I često smo ove sezone dolazili u problem zbog 3. faula nekog igrača.

Dejvis ove sezone bolje šutira trojke nego bacanja, opet je imao i neke promašene zicere možda i neke pod faulom ali to je druga tema. Opet smo sa njim i Tajrikom izgledali najbolje. Tajrik 3/11 za 2 i on brdo promašenih zicera.

Vašington u stilu Bože Đumića, 4 faula za 2.5' u igri.

Previše nervoze i ne dešava se prvi put ove sezone. Sinoć smo baš pregoreli, i opet to Želimirovo držanje u igri igrača sa 2-3 faula. Takođe ulazak Pokuševskog u igru prvi put u 35', ne znam šta je time trebalo da se postigne.

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Mar 17, 2025. 2:05 pm

Predivna subota braco. Svanuce

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Mar 17, 2025. 8:10 pm

Ko sa decom spava upišan se budi, deo 258. Ono što je Krka za malo kaznila, sad već nije moglo da prođe protiv vrlo dobre ekipe Dubaija. Ja ne znam šta mora da se dogodi da bi neke stvari krenule da budu konstantne, kao na primer da se uđe u utakmicu sa pravim zalaganjem, fokusom i stavom. Mnogo puta napisano ovde, džabe razlika u kvalitetu ako su zalaganje, fokus i stav kvalitetnije ekipe slabiji od manje kvalitetnije ekipe razlika u kvalitetu se niveliše. 26 primljenih poena u 1/4 je mnogo sve i da je Boston sa druge strane. I kad ti nekom daš +13 posle 1/4 to je ozbiljna prednost, pogotovo jer ne igraš sa Crnokosom ovi ljudi nisu invalidi pa da ćeš lako da stigneš.

Reći će neko umor i putovanja, u redu ali otkud onda energija da se igra bolja odbrana u 2/4 i 3/4? I svaki put se ponavlja ista stvar, uđemo vrlo mekano, vrlo mlako, mislimo lako ćemo a oni burazeru moj naloženi, još kad je u pitanju pismena ekipa kao što je Dubai onda bude čupaj travu maskiraj se. I opet, ako su nosioci umorni zašto ne počnu utakmicu ovi koji nisu nosioci, da oni nametnu ritam u odbrani? Ovako mi uđemo mlako u utakmicu, u 1/4 damo 10+ razlike fore protivniku i posle izginemo da bismo se vratili, potrošimo duplo više energije nego da smo krenuli jako od starta. Utakmice u ABA treba da počinju igrači spremni od 1. sekunde da igraju odbranu i da podese intenzitet.

Nenormalno mnogo poena na obruču čak 38 poena iz reketa, loša odbrana linije za 3 poena, 32 bacanja smo im dali. Užasno.

Vašington posle 3' i jednog šuta iz igre klupiran dok recimo Ife šutira 0/5 za 3 i opet igra. I to sve u utakmici gde ne možemo da ubacimo trojku i gde šutiramo 8/30 za 3, gde Vašington upravo na ovim utakmicama može da bude prevaga.

Dejvis se pojavi na svakoj utakmici, tako je bilo i u Pireju gde smo skinuli gaće, tako je bilo i u Barseloni a tako i ovde. Problem su bacanja to se mora reći, nejasno za igrača koji je dobar šuter i sa poludistance i za 3.

Karlik se pojavio na utakmici ali tek posle odlaska na klupu. Nilikina je odigrao solidno kao i Pokuševski. Ali to je nedovoljno da se dobije ovakva utakmica.

Opet ću se zapitati nešto što sam se pitao i prošle sezone, šta se desilo Želimiru? Čovek koji je bio sinonim za ozbiljnost, čije ekipe nikad nisu imale problem sa pristupom utakmici, gde zalaganje, fokus i stav ekipe nikad nisu bili upitni. Čovek koji sam kaže džabe bilo koja taktika ako zalaganje nije pravo. Da se dopuštaju ovakve stvari, poraz od Budućnosti, na silu izvučene pobede protiv Zadra tamo, CedOli, Mege, Spartaka kući, Krke. I svaki put je bilo isto, početak užasan i posle se polomimo da bismo dobili utakmicu, kao što sam napisao gore potrošimo duplo više energije da se vratimo nego što bismo potrošili da smo od starta krenuli ozbiljno. I još do kraja imamo cigane kući, a Budućnost i CedOli u gostima što je idealno da ispustimo prvo mesto.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Fri Mar 21, 2025. 9:45 pm

Au koliko sramno defanzivno 1. poluvreme, ne znam da li smo 5 odbrana odigrali dobro.

Imaju 14/16 za 2, znam da je Darius Tompson dao onu poludistancu na početku i ne sećam se da su više pogodili neku poludistancu. Dakle 13 dvojki na obruču...

Bilo je utakmica kad smo stizali velike razlike tipa Makabi prošle sezone, Monako i Barselona ove ali ovde mi deluje da je gotovo nažalost.

EDIT:
Sramno.
Image

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Mar 22, 2025. 9:40 pm

https://x.com/SamoParBG/status/1903227429050556665?s=19

Sve što treba znati o tome koliko ovim igračima znači klub, navijači, koliko ih je potresla sramota koju su doživeli....

Čemu onda da se nadamo od bande placenika, po čemu se tačno razlikuju od žvalonjinih ćacija?

Pumpaj Ostoja još više cene dnevnih ulaznica (pošto je to jedino pumpanje koje sebi možeš da dopustiš), ćaci da lepo i na vreme napune dzepove. Pošto ih jedino to zanima...
non mollare mai

samig

Post by samig » Sun Mar 23, 2025. 9:52 am

Irriducibili wrote:
Sat Mar 22, 2025. 9:40 pm
https://x.com/SamoParBG/status/1903227429050556665?s=19

Sve što treba znati o tome koliko ovim igračima znači klub, navijači, koliko ih je potresla sramota koju su doživeli....

Čemu onda da se nadamo od bande placenika, po čemu se tačno razlikuju od žvalonjinih ćacija?

Pumpaj Ostoja još više cene dnevnih ulaznica (pošto je to jedino pumpanje koje sebi možeš da dopustiš), ćaci da lepo i na vreme napune dzepove. Pošto ih jedino to zanima...
I tako igraju vec neko vreme, samo sto je protiv Efesa ispala epska bruka na domacem terenu....

Protiv Krke je sramotno bilo izdanje, protiv Olimpijakosa si dosao sa stavom da izgubis mec od pocetka, protiv Barse sem prve cetrvrtine ostalo lose, Dubaji od pocetka los stav sto je i dovelo do poraza.

Govor tela, zalaganje, koncentracije, logika....

Sve se u napadu vrti oko Karlika, bukvalno 90% napada a on covek nije robot. Lundberg, Nilikina kad organizuju to ispada katastrofa.

Opet sportski direktor sa skauting sluzbom plus strucnim stabom nije odradio dobar posao. Dva najplacenija igraca Dejvis i Lundberg su miljama daleko od nosioca igre. Nemas cetvorku, nemas neku sigurnost pod kosem. Ali dobro neka Ostoja pumpa cene karata jos vise to je izgleda najbitnije od svega....

Misljenja sam da nemamo Karlika da bi lagano pravili drustvo u El Albi i Asvelu.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Mar 23, 2025. 4:08 pm

Veliki broj utakmica je iza nas,regularna sezona se priblizava kraju,tako da vec mozemo izneti misljenja po pitanju igraca,koji su zadovoljili a koji ne....Da bi se drasticno promenio utisak za nekog igraca potrebno je bas da uradi nesto jako dobro ili lose u odlucujucim utakmicama.

Carlik +....Kao i svaki igrac bilo je i dobrih i losih momenata ali generalno mene je zadovoljio....Krenuo je sporije jer se ekipa jos trazila,minutaze su se krojile i onog trenutka kada su mu dati kljucevi tima i 30+ minuta on je izrastao u naseg lidera....Prodori,polaganja,razigravanje,sut iz driblinga sa poludistance,citanje igre,sve odlicno...Sut za 3 steka,defanzivno nije bas lagan plen,peca rukama loptu..
Jedina zamerka su slobodna bacanja,koja definitivno mora popraviti...Nema nikakvog smisla da igrac koji sutira poludistance iz driblinga u visokim procentima toliko kuburi sa penalima koji bi za njega trebali da budu rutina.
Nadam se da cemo uspeti da ga zadrzimo i za ocekivati je da sledece sezone bude jos bolji...Igrac koji raste i koji jos nije dohvatio svoj prajm.

Ntilikina -....Najvece razocarenje za moje kriterijume...Dosao je kao elitni defanzivac na NBA nivou a probijaju ga gotovi svi bekovi,da mi je neko rekao da ce prva linija pucati i sa njim na lopti rekao bih mu da je lud...Nema agresivnost,pozrtvovanost,ne zapinje,ne ujeda...Nekako mi odaje utisak da ima laganezi stav..
Igra sa loptom neucinkovita,bez kreacije,bez agresivnosti...U stanju je samo lagana polaganja da pretvori u poene,preko centra,kao i iz tezih uglova nema trika da je polozi,jednostavno je kamen...Sut ocekivano generalno los,imao je par otvorenih trica za resavanje tekmi i po pravilu ih je fulao...Nema eksplozivnost da probija cuvare 1vs 1...Napadacki nisam ni ocekivao bog zna sta od njega i zazmurio bih na sve to da je defanzivno odigrao na nivou s obzirom na reputaciju sa kojom je dosao..
Nikakve mi logike nema da je bolji defanzivac bio u NBA s obzirom da su tamo napadaci jako zasticeni i da postoji prednost prvog koraka...Na to pitanje nemam odgovor koliko god razmisljao..
Prvi sam letos bio za ovaj potpis,ocekivajuci da zakljuca EL bekove....Uopste nije lako pogoditi igraca koliko se generalno misli kod ljudi koji gledaju kosarku....Frenki mi se usrao u zivot,popisao se po svom mom pracenju kosarke,bacio me u tesku depresiju....Francuska zaostavstina u KKP grca u suzama gledajuci svog naslednika..

Ife -....Drugo najvece razocaranje....Bukvalno prica nebitan si kao Ife Lundberg....Nema agresivnost,ne probija prvu liniju,protivnickog beka probije jednom ili nijednom na mecu ,sut strasno varira,kada udje u kanal ne moze da pogodi gotovo nista,otvorene trice kao na treningu promasuje...90% PnR sa njim na lopti se zavrsava tako sto ga zavrti udje korak dva unutra,stane i doda prvi pas saigracu u cosak..Zemljace pa na sta to lici?
Nedorecen mi je,igra alibi kosarku...To kazem iz razloga sto on ne pravi sistemske greske,ne narusava napadacke ideje,ne rizikuje,skolovan je igrac i to je razlog zasto ga Obradovic i voli a zasto klupira Washingtona(o tome cemo kasnije).
Stekao sam utisak da Ife najvise voli kada napad istice pa da pripali tricu preko centra i sve okej,nema sta da mu se zameri...Ali da probije centra no no no..

Treba dovoditi igrace koji su u usponu,kojima karijera ide na gore,koji nisu dohvatili svoj prajm...Ife je u CSKA ziveo svoj prajm,sve posle toga je konstantan pad.U Bolonji je bio prosecan,kod nas je vec vise kritican nego prosecan...
Jednu utakmicu u EL ne mogu izdvojiti da kazem e on je bio taj...A po finansijskoj hijerarhiji sigurno je na vrhu tako da se definitivno moze zakljuciti da nije zadovoljio...

Washington...+-+-+-....ipak dajem + iako razumem da postoje argumenti i za -..

Prvo njegov kosarkaski dnk je americki gde se 90% napada zasniva na izolacijama i tesko je to u kratkom vremenskom periodu promeniti...Mnogo toga sto se od njega ocekivalo on nije doneo a isto tako je doneo nesto sto se ni u ludilu nije ocekivalo i to mi daje nadu po pitanju njega gledano dugorocno.
Minute je kupio defanzivom 1vs1 gde je izzuetno nogama pratio jake napadacke bekove a smatralo se da ce svi da ga buse i napadaju...Suterski ocajan,svega 24% za 3 a izuzetan na prodorima,gde zavrsava sa obe ruke iz razlicitih uglova..
Burazer je opalio tesku kontru..
Ohrabljuje me cinjenica da je pokazao da ima ono za sta su svi smatrali da nema....Sut ce doci,ne moze on ponoviti ovako losu sutersku sezonu..
Glavna stvar kod njega je glava,da shvati sta je rezon u evropskoj kosarci,da bolje cita igru...Ne moze se desavati da ekipa celu tekmu izbegava MM sa Bolombojom razumljivo,to je gameplan i da on u jednom od kljucnih napada napada bas Bolomboja 1vs1,ne prepoznaje veci MM pod kosem koji ima Jones,prima dandaru od Joela,kontra zakucavanje Kalinic,timeout Obradovic...To su stvari koje trener kao sto je Obradovic ne prasta i uvek ce te klupirati zestoko,zalepice te za klupu...Recimo kod Atamana on bi igrao 30min svaku i mnogo bi lakse prosao period adaptacije...Nunn je sam rekao da je to bio jedan od razloga sto je odabrao Pao jer je znao da ce imati svu slobodu bez obzira na greske...
Vidim ga kao potencijalno jednog od najboljih napadaca u EL ako prilagodi i adaptira glavu....A ako uzmemo u obzir da je defanzivno na lopti faktor misljenja sam da mu treba dati i drugu sezonu posle koje ce vec sve biti jasnije....Bio bi gorak ukus ako bi sledecu sezonu pokidao u dresu npr Bayerna...
Razumem i drugaciji stav ali neko moje predvidjanje je takvo...Nemam jasnu sliku da mogu reci da bih ga definitivno menjao kao u slucaju Ntilikine i Ifea..

Sterling Brown... +...da ne duzim ovde je + mozda i najjasniji od svih nasih igraca sto potvrdjuje i to sto mu je klub ponudio produzetak ugovora...Strasan napadacki,suterski upgrade,u stanju je da u kratkom vremenskom periodu zatrpa dvocifren broj poena...Sa druge strane ne cuva se u odbrani kao Nunnaly,u stavu je...
Ono sto bih naglasio jeste da nije igrac koji ce puno da dribla,cim se zadribla po pravilu ne izadje na dobro...Najaci je kad odmah drma ili posle jednog driblinga,najvise 2 bum...

Vanja +...Pravi kapiten...Ne stedi se u odbrani,spreman je da okrvavi kolena,uz to je i nas najcistiji suter...Povrede su ga izbacivale iz koloseka ove sezone al nema tu generalno sta zameriti...

Bosnjakovic +...Sjajan potpis....Decko sa 18 godina nije fizicki inferioran u odnosu na EL igrace sto je u danasnje vreme bas raritet....Ne stedi se ni sekunde,kida se,maksimum maksimuma daje svake sekunde na parketu...
Nadam se da ce sledece sezone biti stalni clan rotacije...

Nakic -....Imam teoriju da je uvek bolje dovesti defanzivno orijentisanog domaceg igraca(Naravno ako izuzmemo el igrace ili ako se nekad desi povratak Bogdana) i to se i u ovom slucaju ispostavilo kao tacno kada vidimo doprinos Lakica i doprinos Nakica.
Nakic je igrac koji zeli da igra sa loptom a na EL nivou njegova igra sa loptom ne moze da prodje i dobijes beskorisnu masu..

Lakic +....Decko nije imao nikakvu minutazu,bio je poslednji igrac u hijerarhiji i za sve to vreme radio i drzao jezik za zubima,uvek nasmejan,nije narusavao atmosferu,radovao se dobrim igrama saigraca...Sto nije bio slucaj prosle sezone sa domacim igracima koji su smatrali da treba vise da igraju,bili su nezadovoljni...I spletom nesrecnih okolnosti kada su nas udarile povrede uskocio je da pomogne i dao strasan defanzivni doprinos...Energija,agresivnost na brutalnom nivou,skakacki aktivan...na svakoj utakmici je uzimao zive lopte,podizao atmosferu,okretao momentum utakmica,nicije lopte su po pravilu njegove..U napadu ne zeli loptu sto je jako bitno,ne radi ono sto ne zna,stoji u cosku i uzima tricu ako je skroz otvoren..
I dusa me boli sto je povratkom Frenkija pomeren na kraj klupe,smatram da nije to zasluzio ni svojim igrama ni svojim ponasanjem....Veci doprinos ekipa ima od Lakica nego od Ntilikine,takodje su ga u tom periodu dok je igrao 20tak minuta svi saigraci hvalili i isticali,a finansijski ko zna koliko puta je tezi francuz..Misljenja sam da je Lakic najjeftiniji igrac nase ekipe...Sve u svemu odlican potpis...

Bonga +....Jako bitan igrac za nasu defanzivnu konstrukciju,pokriva vise pozicija,njegovo koriscenje na 3 i 4 daje odlicnu fleksibilnost ekipi...Dosta toga dobrog a nevidljivog donosi...Trica mu varira sto je i ocekivano,kada ubacuje to su po pravilu brutalne njegove partije,kada ne ulaze on je i dalje koristan..
Jedinu zamerku imam po pitanju trica sto povremeno uzima i neke teze suteve a treba da mu bude jasno da to ne moze da ubaci...Samo spot up otvorene ili delimicno otvorene trice treba da uzima,ako mora da spusti loptu na parket-ne sutiraj nece uci..Ili ako mora da ubrza izbacaj,nemoj sutirati,napadni po dubini pa sta bude ili dodaj ako imas otvoren pas...

Pokusevski +...Razumem i da postoje argumenti za - ali kod mene je dobio pozitivnu ocenu...
Na pocetku sezone je imao ogromnih problema sa prvim korakom,mislim da nema igraca kojem su vise puta sudjeni koraci pri polasku...NBA navike,u poslednje vreme to se sve redje i redje desava,prelazi mu polazak u dribling u evropski automatizam...Bilo je frustrirajuce gledati kako konstanto pravi korake ali to nije lako izbaciti uopste..
Ogroman je momak,predugacak...Najbolji bloker lige ako se uzme u obzir broj odigranih utakmica odnosno broj provedenih minuta na parketu...Sa tom konstitucijom ima ballhandling,ume da napadne closeout,sut mu stuca ali nije on bas toliki kamenac kako bi se mozda moglo zakljuciti na osnovu ove sezone..
Cudi me sto Obradovic ne pravi njemu MM pod kosem,smatram da bi to moglo da se eksploatise..

Mike -....Lose je krenulo,povreda ga je odmah isekla,lose se i zavrsava...Cela sezona mu staje u jedan derbi i mozda jos jednu tekmu sto je premalo i preslabo za prvu cetvorku..

T. Jones +...Jos jedan igrac koji je u usponu i koji jos nije dohvatio svoj prajm...Doprineo je i ofanzivno i defanzivno...Pokazao nam je nesto sto do ove sezone nismo vidjali od njega,napad licem,low post...Tu su naravno bile i njegove ocekivane bubice ali generalno mene je zadovoljio..

Davis -...Najtezi - za mene,teska srca ga dajem jer se radi o igracu koji je dugi niz godina bio moj omiljeni C u EL ali vreme cini svoje,njegov prajm je iza njega...Noge ga izdaju,usporio je,ne moze nista da odbrani,niti da isprati...Pokazatelj njegovog pada je i napad,kada igrac pocne da se oslonja iskljucivo na sut znas da se prilagodjava kako bi produzio karijeru ali da nekadasnji nivo vise nece dohvatiti...Nije mi drago kada gledam da uzima fejdvej suteve sa 5m...
Imao je on dobrih utakmica,za razliku od nekih navedenih,isao ga je dobro sut na odredjenom broju utakmica....ali generalno nije to to...

Koprivica +-.....Poznato je koliko cenim i postujem Balsine kvalitete iz razloga sto ima ono sto se ne uci...Jednostavno je u pogresno vreme na pogresnom mestu,da se pojavio u vreme Duska Vujosevica sa tadasnjim sistemom EL,sa manje utakmica i vise treninga,izrastao bi u brutalnog centra..
S obzirom na status koji ima vec godinama mislim da je najbolje i za njega i za klub da promeni sredinu...

Zadrzati okosnicu Jones,Sterling,Vanja,Bonga,Jones...O svim ostalim moze da se polemise...

Ne znam kakve ugovore imaju Ife i Ntlikina ali bi mi prioritet bio da se njih resim,idealno bi bilo ako im je druga godina team option...Spojiti ta 2 ugovora u jedan i proslediti Dzananu Musi koji bi dobio veliku minutazu,oko 30min a ostalo vreme dati Mitru i Arjanu da ujedaju...
Razvodnjavamo a u 90% situacija se ispostavi da je bolje imati kidaca i nekog jeftinijeg koji ujeda,nego 2 prosecna igraca....U prvoj varijanti tacno znas sta imas od obojice a u drugoj varijanti imas ocekivanja a vrlo lako mozes zavrsiti u teskoj banani...

Lucic je slobodan na leto,treba ga dovesti bez obzira i na godine i povrede....Nemamo mi mnogo domacih opcija za vracanje a da se ne bi desavale katastrofe poput ove vs Efes,moras takvu glavu vratiti...Lucic nece dopustiti da se Partizan ponizava pred 20 i kusur hiljada ljudi...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Mar 23, 2025. 9:18 pm

Čele kao i uvek odličan, uvek je lepo pročitati ovakvu analizu.

Dodao bih par stvari... Nilikina je ispao bolji napadač nego defanzivac, odbrana je baš na retke momente. Napad je dosta iznad očekivanja, u jednom trenutku to je bilo ili prodor ili šut za 3/poludistanca, potom je čak i dodao neku kreaciju. I za mene veliko razočarenje defanzivno pre svega, očekivalo se više. Mišljenja sam da bi bilo mnogo bolje da smo zadržali Doužera ili Smita. PJ je bolji kreator, bolji skorer a i bolji defanzivac od Nilikine. Plus bi mu ovo bila 2. godina, bio bi iskusniji i spremniji nego prošle sezone mada je on imao NBA ponudu pitanje je da li bi prihvatio da ostane. Smit je bolji u oba pravca od Nilikine, možda nije puno bolji kreator ali je bolji skorer i defanzivac.

Ife je daleko od Pantera recimo, nije taj nivo skorera a ima broj šuteva i ulogu kao da jeste. Želimir je na vreme shvatio da eksperiment sa njim na 1 neće proći, shvatio je da ne mora od svakog beka da na silu pravi plejmejkera. Čak ću ići toliko daleko da ću da kažem da je Ife lošiji kreator ne samo od Karlika već i od Vašingtona, Nilikine i Brauna.

Vašingtonu treba dati šansu apsolutno sam saglasan, čovek je konstantno na ledu od strane Želimira + je vrlo pošten igrač, on će ući i odigrati maksimalno kakva god mu bila uloga, kakvo god bilo stanje na terenu. Ok, iracionalna košarka to je jasno odavno ali... Želimir je 3 godine trpeo Avramovića, čoveka koji je kralj iracionalne košarke. I to ne da ga je trpeo, nego mu je dao jednu od 3 najveće uloge u timu, slobodu da šutira kad god hoće, čak ga je gurao da glumi plejmejkera što ovaj nikako nije mogao. Vašington je pismeniji igrač od Alekse, bolji šuter sa poludistance koju Aleksa nema, bolja završnica oko obruča završava sa obe ruke dok Aleksa završava samo levom, bolji je i šuter za 3 iako to možda % ne pokazuju, u najgorem slučaju je kreator na Alekisnom nivou a rekao bih i da je bolji. Čak ću se usuditi da kažem da je pametniji defanzivac od Alekse, koji se dosta zaletao i često znao da ispadne u odbrani. A Aleksa je imao svu slobodu ovog sveta dok Vašington ide na klupu posle prvog promašaja. Nekako mi liči da Vašington nije bio Želimirova želja, da je hteo drugog igrača pogotovo posle trejda a da je sportski sektor insistirao na Vašingtonu. Nemam insajderske informacije, samo mi tako izgleda.

Pokuševski me vrlo prijatno iznenadio pre svega zalaganjem i stavom. Mislio sam da je ladovina i da ima bol u predelu prepona ali je zapravo suprotno, stalo mu je, igra sa željom. Takođe mislio sam da će defanzivno biti nivo Tristana ili možda malo bolji a on se nametnuo kao vrlo fin defanzivac koji sasvim solidno brani čak i preuzimanja. Ima tu problema i dalje, odbrana od lopte, građenje (takođe odbrana od lopte), fali mu 10 kg mišića protiv Šengelije, Ledeja itd. Ono što me nervira kod njega je što ne igra u skladu sa svojom visinom, on igra kao da je bek od 187 cm, nešto se uvija kad igra oko obruča, zavrće je, uvrće je... Druže moj imaš 214 cm odvali obruč zakucaj je, pojedi je. Biće još bolji.

Dejvis ima problem u odbrani kad preuzme bekove ali po meni to nije problem što je usporio već što previše napada loptu u takvim situacijama, ima situacija i kad je on izbije a ima i kad priđe previše blizu protivničkom beku a ne izbije loptu pa ga ovaj lagano obiđe. Bude preagresivan na preuzimanju, samo kad bi bio malo pasivniji i kad ne bi pecao loptu to bi drugačije izgledalo, dužinom i visinom pokriva veliki prostor. Ni niži igrači ne smeju da priđu previše blizu bekovima u odbrani a ne neko od 208 cm. U napadu i dalje pravi prednost protiv velikog broja visokih, eksploatiše mismečeve, šut ga služi i sa poludistance i za 3. Bacanja su katastrofa, 57% u EL...

Balša je realno trebao da ide pre 2 godine, i za njega i za nas bi bilo najbolje da se rastanemo. Pisao sam mnogo puta, centar bez igre sa niskog posta, bez dometa u šutu sa poludistance i u šutu za 3, bez igre licem ka košu, kome napadačka igra zavisi od kreacije bekova i ofanzivnog skoka. Premalo je to za današnju košarku, daje samo ono što može da zakuca. Ok, jeste on danas pogodio jedan šut oko ramena i ključnu poludistancu na kraju mada je protivnik bio najgori tim u istoriji ABA. Čak je bila danas situacija gde Želimir traži tajm aut i gde mu objašnjava kako je između njega i plejmejkera Mornara Rogića (visok 185 cm) 40 cm razlike i kako mora da zakuca i njega i loptu, da mora da ide u sredinu a ne ka aut liniji i da uzima loš šut. Ok, jesu zaštita obruča i zaštita reketa dobri, ali na preuzimanjima je često mismeč, za iskakanja je u većini slučajeva spor. Čak ni kao 1v1 defanzivac protiv drugih centara nije neki preterani faktor. To je premalo za nivo prvog ili drugog centra na EL nivou, jedino negde kao i kod nas da bude treći centar.

Apropo današnje utakmice gledao sam 1. poluvreme pa potom zadnjih 1.5'. Kad sam video da u odlučujućem napadu Balša diže poludistancu nije mi bilo dobro, srećom pa je pogodio ali ne želiš nikako da ti u odlučujućem napadu šut sa poludistance uzima čovek koji nikad ne šutira poludistancu. Na stranu poraz od 30+ razlike pre 2 dana, pa potom i duplo kolo sledeće nedelje ovi ljudi su najgora ekipa u istoriji ABA imaju skor 1-23 i ti protiv njih igraš na jednu loptu... Da se svi momci zapitaju. Zadržali smo 2 pobede više u odnosu na cigane što je pozitivno, ali do kraja imamo njih kući, Budućnost i CedOli u gostima... Tu nam 2 pobede rade posao, ali treba izvući 2 pobede tu.

Apropo EL nikako nisam optimista. Koliko je samo sezona dugačka, pre 3 kola je delovalo da ulazimo u top 6 a sad posle 3 poraza opet visimo i za top 10. A ako dobijemo naredne 4 utakmice opet smo tu negde. Mislim da nas je psihički ovo unazadilo, da ćemo teško ustati iz ovog kanala. 2 pobede smo iza 7. i 8. mesta koja su povoljnija i koja garantuju domaći teren i u potencijalnoj borbi za 8. mesto što ni malo nije zanemarljivo, pogotovo 7. mesto koje u 1. utakmici plej-ina donosi ozbiljnu prednost. 7. i 8. mesto su trenutno dosta daleko i nerealno, realnije je da uđemo u plej-in kao 9-10 pa onda da probamo da se pobijemo za 8. mesto ali to je sve na gostujućem terenu. Pa čak i da se nekim čudom dočepamo plej-ofa sa 8. mesta tu nas čeka Olimpiajkos i to je gotovo u najviše 4 utakmice.

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Mar 24, 2025. 11:47 am

Sve vise i vise ljudi okrecu ledja Zeljku Obradovicu pa sam tako i za analizu igraca najcesce dobijao kritiku kako nista nisam napisao o Zocu...Kod mene idolopoklonstvo ne postoji,nemam problem da kazem sta mislim po pitanju bilo cega pa makar i bio u velikoj manjini..

Ne mogu da krenem a da ne citiram naseg bivseg trenera Duska Vujosevica.."Teze je naci zahvalnost za hleb nego hleb u dolini gladnih"
Zeljko Obradovic nije obican trener vec je trener koji je bio deo generacije koja je KKP upisala u istoriju,Partizan je postao besmrtan nakon te sezone,niko nikada nam to nece moci oduzeti,zauvek cemo biti na listi prvaka evrope...Riga,CSKA,Dinamo Tbilisi,Real Madrid,Milano,Varese,Makabi,Cantu,Bosna,Roma,Cibona,Split,Limoz,Huventut,Zalgiris,Bolonja,Barcelona,Fenerbahce,Pao,Oly....20 velicanstvenih medju kojima je i Partizan.

Zeljko Obradovic se povratkom u KKP nasao u problemu u kojem nije bio tokom cele svoje trenerske karijere...Sa vrha lanca ishrane je pomeren na neku zlatnu sredinu i sada se suocava sa situacijama gde igraci biraju druge destinacije na sta on nije navikao tako da u KKP ne stizu uvek prve zelje,prve opcije,vec ko zna koje....Njemu to nije bilo potrebno,mogao je do kraja karijere da bira klub sa vrha lanca ishrane i to takodje treba postovati..Neko ko se 30 godina borio za titulu prvaka evrope prihvatio je da dodje u svoj klub i da se bori za PO..
Npr on bi u Panati ili Feneru sada imao Nunna na pleju i naravno da bi sve drugacije izgledalo i on bi i dalje bio Bogotac..

Generalno se preuvelicava uloga trenera u sportu,ona je bitna ali ne toliko koliko se predstavlja jer dzaba ti sve pripremis ako tvoji igraci nisu u stanju da to sa papira prenesu na parket..Ipak je kvalitet tima,igraca najvaznija stvar..Oni su ti koji donose odluke koje uticu direktno na rezultat..
Dobar primer je i Murinjo,kazu ljudi gotov je,prestala magija....Nije on gotov vec u poslednjih par sezona nema kvalitet rostera koji je imao kada je dominirao...Pitajte ljude koji strastveno i ozbiljno prate fudbal,kako bi se Gvardiola proveo u nekom Fulhamu,95% njih ce vam reci da bi se raspao...Da li bi to znacilo u tom trenutku da je on ocajan trener?.Ne,nego nema potreban kvalitet na terenu koji je sposoban da njegove ideje pretvori u delo.
Da li je to slucaj i u KKP?...Ne znam ali vrlo moguce...Zeljko decenijama radi sa samim kremom evropske kosarke,gotovo sam siguran da se u KKP za ove 4 godine susreo sa situacijom da trenutni igraci ne mogu kvalitetno da sprovedu njegove ideje u delo..
To su sve normalni i razumljivi procesi....Da li Zeljko upravo zbog toga zahteva manje od igraca,da li je izbacio odredjeni broj akcija koje je igrao godinama unazad?...Sve su to pitanja na koja se nema jasan odgovor ali je vrlo moguce da je tako jer je razumljivo...

Da li je sve idealno?..Naravno da nije...Moje kritike idu konkretno na hronicne probleme,koji se ponavljaju evo 4. sezonu a to su skok,problem sa izvodjenjem auta,nekoriscenje malih faulova....4 razlicita tima imaju isti problem,tu se stavlja prst na celo..Smatram da su ovo opravdane,argumentovane kritike.

Kada je rec o dovodjenju igraca,kao i u svakom primeru ima brutalnih potpisa kao sto su Dante i Matijas a ima i ocajnih kao sto je Kaminski...To je sastavni deo kosarke,nije se rodio taj koji nije pogresio u dovodjenju igraca..
Licno sam gledao utakmicu gde Ntilikina kao direktni cuvar zbirno ostavlja Bukera i Pola na 3/40 iz igre....I neka mi neko objasni kako je moguce da ga u evropi nije isprobijao samo Filip Covic jer je u penziji...

Ko nam garantuje da bi sa nekim drugim bilo bolje?...A ono u sta sam poprilicno ubedjen,jeste da imamo najvisi plafon sa Zeljkom...Tesko mogu da zamislim da igramo onakvu kosarku sa bilo kojim drugim trenerom u onoj istorijskoj sezoni..Dupli brejk u Madridu,to nikad nije poslo za rukom ni najbogatijim klubovima koji su prvi tier kada se dovode igraci...

Naravno ni meni se ne svidjaju odredjene stvari,svi mi drugacije razmiljamo,svako od nas vidi drugacije,ceni drugacije kvalitete,nekom bi ovaj igrao nekom onaj...Sta to znaci,da smo svi u pravu ili da nije niko?
Licno,ne smatram da je moje vidjenje 100% ispravno i da druga strana nema pojma jer svako pa i naravno Zeljko Obradovic ima svoje rezone zasto nesto radi,zasto neko igra a neko ne...Takodje mi te ljude,igrace ne poznajemo,ne znamo kakvi su u glavi,kako se ponasaju,kako treniraju...Dosta toga pricamo napamet...Oni zive zivot zajedno kao grupa i naravno da Zeljko bolje poznaje te osobe od nas koji im nikad nismo prisli ni na pola metra..

Da uzmemo da je sve zaista toliko lose,nikada necu terati Zeljka Obradovica jer pamtim...Covek je zaduzio KKP za sva vremena...Moj izbor,kao sto i vi koji ga terate imate svoj...

U dobru je lako biti dobar...Udji u problem kako bi progledao i naucio vazne zivotne lekcije...

Post Reply