Kolliko mi ce cini da je S.Jovic sam trazio izmenu jer vise fizicki nije mogao untom trenutku da igra pa je zbog toga Vasa bio na terenu ,a nevzato sto je Pesic nekoga zaboravio na klupi,bas je rucno reci da je izlapeo.Čekićar wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 1:17 pmOpste je poznato da je ćaci iz Sombora ocajan defanzivac ali se tome ne pridaje znacaj u nasim medijima zbog njegovih brutalnih partija u napadu…Ko malo vise prati NBA zna da svaki NBA centar protiv ćacija ima vrhunske brojke,iznad svog proseka ali mu ćaci stavi direktno 30pts i ima triple double pa se to gura pod tepih…
Sengun je juce imao veci uticaj na igru,radio je i spolja i unutra ali je imao i vecu podrsku saigraca…Larkin i Osman daju daleko veci doprinos od svih nasih spoljnih igraca zajedno…Jednostavno Bogdan je nenadoknadiv gubitak…Ali opet je tekma bila na posed a turci su imali strasne procente za 3pts…I to nesto govori,bolje sutirati ne mogu a tekma je bila mrtvi egal…
Misljenja sam da je uvek dobro izgubiti utakmicu u grupnoj fazi zbog psihologije,pripreme,otreznjenja…Posebno kada si favorit,da se ne uljuljkas i onda ti se u nokaut fazi desi tekma stani-pani i neocekivani kolaps…
Kritikovao bih i Pesica,igrati sa 2 petice protiv ekipe koja brutalno sutira za 3 pts nema nikakvog smisla jer i sa jednom peticom si dozvoljavao brdo otvorenih trojki…A posebno kada ti rival pokupi 3 vezana of skoka postavlja se pitanje koja je poenta igre sa 2 petice,on ni posle toga ne vadi Milutinova…tek kasnije…
Dalje,nije imao osecaj da je Stefan Jovic x faktor i da je okrenuo momentum,vadi ga i uvodi Micica zbog verovatno starih zasluga…
Ne moze covek od 76 godina da razmiljsa brzo to je prosto…Svakako veliki trener al godine cine svoje…
Košarkaška reprezentacija Srbije
Moderator: Moderator
Re: Košarkaška reprezentacija Srbije
- Batica ubica
Verujem da je ispalo kao da ga hejtujem ali to je tako, rupa je u odbrani to je činjenica. Stoji u dropu jer je za iskakanje i preuzimanje spor, Šengunu ne sme da izađe na šut jer bi mu ovaj prošao na prodor. Jokić ima svoje fizičke limite koji mu ne dozvoljavaju da igra odbranu, mislim da sam i napisao ja ne znam da li sam ga ikad video da se spustio u stav. I mislim da se ne bi mnogo toga promenilo da je igrano iskakanje ili preuzimanje, da bi slični ishodi bili. Čele je to lepo objasnio, žmuri se na jedno oko zbog napada koji je ludački dobar.Tajler Darden wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 12:38 pmAla si najcrnio Jokića kao da je on kriv što Milutinov ne može uhvatiti skok, Micić deluje kao Boris Bakić, a Gudurić se standardno usere kada je klač.
Ja ne vidim način kako možemo da ga sakrijemo u odbrani. Za pik igru jedina opcija je drop a znamo kako drop prolazi protiv dobrih šutera. Za odbranu 1v1 jedino da se Jokić stavi na nekog kamenjara sa kojeg se bezobrazno pomaže (tamo gde postoji takav naravno) ali onda imaš mismeč jer ko će na protivničkog centra? Ili možda da se proba zona sa njim u reketu ali Jokić ne pruža elitnu zaštitu obruča, a i zonu možeš protiv kamenjarskih ekipa nećeš igrati zonu protiv Larkina i Osmana.
Što se tiče napada sve od njega polazi i sve ide kroz njega, čovek je više od pola ekipe. Čak se ostali previše trude da mu daju loptu, čim je dobiju gledaju gde je Jokić, postajemo previše zavisni od njega što bi mogao da bude problem u narednim utakmicama. Mora tu još neko da povuče. Taj neko su Gudurić i Micić.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Kada nasi bekovi ne bi umirali na bloku i Jokic igrao bolju odbranu u piku,ovako je u situaciji 2 na 1 stalno.Tako smo i mi napadali Larkina i Senguna u piku non stopBatica ubica wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 4:32 pmVerujem da je ispalo kao da ga hejtujem ali to je tako, rupa je u odbrani to je činjenica. Stoji u dropu jer je za iskakanje i preuzimanje spor, Šengunu ne sme da izađe na šut jer bi mu ovaj prošao na prodor. Jokić ima svoje fizičke limite koji mu ne dozvoljavaju da igra odbranu, mislim da sam i napisao ja ne znam da li sam ga ikad video da se spustio u stav. I mislim da se ne bi mnogo toga promenilo da je igrano iskakanje ili preuzimanje, da bi slični ishodi bili. Čele je to lepo objasnio, žmuri se na jedno oko zbog napada koji je ludački dobar.Tajler Darden wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 12:38 pmAla si najcrnio Jokića kao da je on kriv što Milutinov ne može uhvatiti skok, Micić deluje kao Boris Bakić, a Gudurić se standardno usere kada je klač.
Ja ne vidim način kako možemo da ga sakrijemo u odbrani. Za pik igru jedina opcija je drop a znamo kako drop prolazi protiv dobrih šutera. Za odbranu 1v1 jedino da se Jokić stavi na nekog kamenjara sa kojeg se bezobrazno pomaže (tamo gde postoji takav naravno) ali onda imaš mismeč jer ko će na protivničkog centra? Ili možda da se proba zona sa njim u reketu ali Jokić ne pruža elitnu zaštitu obruča, a i zonu možeš protiv kamenjarskih ekipa nećeš igrati zonu protiv Larkina i Osmana.
Što se tiče napada sve od njega polazi i sve ide kroz njega, čovek je više od pola ekipe. Čak se ostali previše trude da mu daju loptu, čim je dobiju gledaju gde je Jokić, postajemo previše zavisni od njega što bi mogao da bude problem u narednim utakmicama. Mora tu još neko da povuče. Taj neko su Gudurić i Micić.
- Tajler Darden
@Kalmah,
Dobro nam došao.
@Batica,
Nisam napisao niti mislim da ga hejtuješ. Onaj ko ne voli debelog naprednjaka sam ja, ali ako on ima ovoliko mana, koliko ih imaju ostali?
Još si napisao da su Petrušev i Jović odigrali dobre utakmice, a videli se nisu u drugom delu, naročito drugi. Čak je i jednu Jovićevu glupost Jokić ispravio, onaj zicer koji bi rešio utakmicu nije mogao.
Otprilike su se svi sakrili iza debelog naprednjaka i čekali da on reši, a i kad su uzeli loptu prvo Micić beži od bloka koji Jokić pravi, a onda Gudurić radi ono njegovo.
Falila su Aleksina i Bogdanova muda, pošto ovi gore navedeni sinoć ih nisu imali.
Dobro nam došao.
@Batica,
Nisam napisao niti mislim da ga hejtuješ. Onaj ko ne voli debelog naprednjaka sam ja, ali ako on ima ovoliko mana, koliko ih imaju ostali?
Još si napisao da su Petrušev i Jović odigrali dobre utakmice, a videli se nisu u drugom delu, naročito drugi. Čak je i jednu Jovićevu glupost Jokić ispravio, onaj zicer koji bi rešio utakmicu nije mogao.
Otprilike su se svi sakrili iza debelog naprednjaka i čekali da on reši, a i kad su uzeli loptu prvo Micić beži od bloka koji Jokić pravi, a onda Gudurić radi ono njegovo.
Falila su Aleksina i Bogdanova muda, pošto ovi gore navedeni sinoć ih nisu imali.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
Kalmah wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 4:02 pmKolliko mi ce cini da je S.Jovic sam trazio izmenu jer vise fizicki nije mogao untom trenutku da igra pa je zbog toga Vasa bio na terenu ,a nevzato sto je Pesic nekoga zaboravio na klupi,bas je rucno reci da je izlapeo.Čekićar wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 1:17 pm
Opste je poznato da je ćaci iz Sombora ocajan defanzivac ali se tome ne pridaje znacaj u nasim medijima zbog njegovih brutalnih partija u napadu…Ko malo vise prati NBA zna da svaki NBA centar protiv ćacija ima vrhunske brojke,iznad svog proseka ali mu ćaci stavi direktno 30pts i ima triple double pa se to gura pod tepih…
Sengun je juce imao veci uticaj na igru,radio je i spolja i unutra ali je imao i vecu podrsku saigraca…Larkin i Osman daju daleko veci doprinos od svih nasih spoljnih igraca zajedno…Jednostavno Bogdan je nenadoknadiv gubitak…Ali opet je tekma bila na posed a turci su imali strasne procente za 3pts…I to nesto govori,bolje sutirati ne mogu a tekma je bila mrtvi egal…
Misljenja sam da je uvek dobro izgubiti utakmicu u grupnoj fazi zbog psihologije,pripreme,otreznjenja…Posebno kada si favorit,da se ne uljuljkas i onda ti se u nokaut fazi desi tekma stani-pani i neocekivani kolaps…
Kritikovao bih i Pesica,igrati sa 2 petice protiv ekipe koja brutalno sutira za 3 pts nema nikakvog smisla jer i sa jednom peticom si dozvoljavao brdo otvorenih trojki…A posebno kada ti rival pokupi 3 vezana of skoka postavlja se pitanje koja je poenta igre sa 2 petice,on ni posle toga ne vadi Milutinova…tek kasnije…
Dalje,nije imao osecaj da je Stefan Jovic x faktor i da je okrenuo momentum,vadi ga i uvodi Micica zbog verovatno starih zasluga…
Ne moze covek od 76 godina da razmiljsa brzo to je prosto…Svakako veliki trener al godine cine svoje…
Ovaj tvoj komentar samo potvrdjuje koliko su forumi i drustvene mreze zatrovane sredine…Nikad nisi ostavio nista vezano za kosarku al da nekog nacepis i izvrnes mu reci za to si odmah spreman…
Da je Pesic izlapeo nigde nisam napisao nego ti tumacis odredjene reci na svoj nacin za sta imas pravo al necu ti dozvoliti da to prodje…I srecno ti bilo ako mislis da ces sa 80 godina imati brzinu toka misli kao sa 40,50 ili 60…Teske zablude…Kako telo fizicki propada sa godinama tako i glava propada i ne radi se o Pesicu nego o zivotu,svakom zivom bicu,sa 30 ti se pali lampica brzo,sa 80 ti ipak treba vise vremena…Jedno je priprema meca gde ti imas mnogo vremena a sasvim drugo donosenje odluka u toku utakmice gde su stotinke u pitanju…I vezano za Jovica ne mora da znaci da sam u pravu ali za godine sam 100% u pravu jer nazalost to je cinjenica….Pesic je jos srecnik jer je u tim godinama dobar u glavi,mnogi izlape,samo sa 80 ne mozes da budes brz,usporis…I srecan si ako usporis jer je to najbolji scenario…
Da uzmemo tvoju cinjenicu za Jovica da je trazio izmenu kao tacnu posto je bio u cugu 6 minuta i jace na parketu…Nakon njegovog izlaska su bila 3 tajmauta i jos mnogo faulova,prekida…Imao je vremena da ga vrati,to nije opravdanje ali mozda je i svesno hteo Micica u neizvesnoj zavrsnici jer nam treba za nokaut fazu a njegov plafon je daleko veci nego Jovicev…
…
Sporo razmisljanje nije isto sto i izlapelost….Postoje mnogi stari ljudi koje volim da slusam ali oni svi po pravilu pricaju sporo…Pametno ali sporo…U kosarci je cesto brzina kljucna…
Nije penzija splet nesrecnih okolnosti,nije izmisljena bzv vec s razlogom…U godinama opada sposobnost,ucinkovitost u svim zanimanjima na kugli zemaljskoj….
Ja u tridesetim kad odem na basket rekreativni uvek ponavljam da nije vise to to….Glava zna sta je mogla a telo ne slusa…A tebi niko ne brani da verujes u super heroje…
- Batica ubica
Nisam ni mislio na tebe nego sam napisao apropo mog komentara, jer sam opisao sve moguće Jokićeve mane u odbrani pa ovako sa strane neko kad pročita deluje kao da sam hejterTajler Darden wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 5:11 pm@Kalmah,
Dobro nam došao.
@Batica,
Što se tiče mana evo i Čele piše manje više slično, prosto Jokić ima fizičke limite koji mu ne dozvoljavaju da igra bolju odbranu. Kao recimo Kaminski dok je bio kod nas, on neke utakmice i kad je hteo da igra odbranu džabe telo ne da jer svako ima svoje fizičke limite. Jokić dobro anticipira i zna dobro da se postavi kad stoji zonski, da preseče neki pas ali za odbranu 1v1 prosto telo ne da više od ovoga.
Jeste N. Jović imao grešaka, zicer pogotovo ali sam očekivao i lošije od njega s obzirom na prikazano do sada. Ja imam utisak da je bio bolji igrač na SP 2023. nego sad, fizički jeste napredovao ali to koristi da bi se više zaletao i išao na silu. Drukara je odigrao korektno.
Bold: Sa time se slažem, slično sam i napisao. Previše svi gledaju Jokića, neće niko da preuzme na sebe. Postajemo previše zavisni od njega, a jedan čovek ne može sam to je mogao samo Lebron u jednom periodu.
Samo sam jednom video Jokica da secspusta u odbrambeni stav,to je bilo pre dve godine u utakmici protiv Bostona kada je odradio triple switch na holidey,brown i tatumu i to je odigrao vrhunski nisu mogli da ga prodju,nisam mogao da verujem sta gledamBatica ubica wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 6:43 pmNisam ni mislio na tebe nego sam napisao apropo mog komentara, jer sam opisao sve moguće Jokićeve mane u odbrani pa ovako sa strane neko kad pročita deluje kao da sam hejterTajler Darden wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 5:11 pm@Kalmah,
Dobro nam došao.
@Batica,
Falila su Aleksina i Bogdanova muda, pošto ovi gore navedeni sinoć ih nisu imali.![]()
Što se tiče mana evo i Čele piše manje više slično, prosto Jokić ima fizičke limite koji mu ne dozvoljavaju da igra bolju odbranu. Kao recimo Kaminski dok je bio kod nas, on neke utakmice i kad je hteo da igra odbranu džabe telo ne da jer svako ima svoje fizičke limite. Jokić dobro anticipira i zna dobro da se postavi kad stoji zonski, da preseče neki pas ali za odbranu 1v1 prosto telo ne da više od ovoga.
Jeste N. Jović imao grešaka, zicer pogotovo ali sam očekivao i lošije od njega s obzirom na prikazano do sada. Ja imam utisak da je bio bolji igrač na SP 2023. nego sad, fizički jeste napredovao ali to koristi da bi se više zaletao i išao na silu. Drukara je odigrao korektno.
Bold: Sa time se slažem, slično sam i napisao. Previše svi gledaju Jokića, neće niko da preuzme na sebe. Postajemo previše zavisni od njega, a jedan čovek ne može sam to je mogao samo Lebron u jednom periodu.
- Irriducibili
Fakat je da imamo ozbiljnih defanzivnih problema kada protivnička petica ima šut za 3. Italijani su nas onomad upropastili koristeci Jokiceve defanzivne mane. No ne možemo očekivati od njega nešto što mu fizikalije ne dozvoljavaju. Meni je protiv Turaka više smetalo što ga ofanzivno nismo imali u fulu, a Shengun je takodje defanzivna kesa. Ima dakle nešto i u pomoci ostatka tima
Utisak prvenstva mi je ponovo Ponitka, čovek se pretvara u košarkašku zver kad igra za reprezentaciju. I tako svaki put. Neverovatno mi je da to ni približno ne ponovi u klupskoj košarci. Ne znam još nekog igrača sa takvim oscilacijama
Utisak prvenstva mi je ponovo Ponitka, čovek se pretvara u košarkašku zver kad igra za reprezentaciju. I tako svaki put. Neverovatno mi je da to ni približno ne ponovi u klupskoj košarci. Ne znam još nekog igrača sa takvim oscilacijama
non mollare mai
- Batica ubica
Nije ni lako za čoveka tih dimenzija i tih fizikalija da se spusti u niski stav, pogotovo kad se u napadu troši koliko se on troši. Čak i prošle godine na OI protiv Australije kad je preuzeo Milsa u onih par situacija tu je bio uspravan ko motkaKalmah wrote: ↑Fri Sep 05, 2025. 12:09 pmSamo sam jednom video Jokica da secspusta u odbrambeni stav,to je bilo pre dve godine u utakmici protiv Bostona kada je odradio triple switch na holidey,brown i tatumu i to je odigrao vrhunski nisu mogli da ga prodju,nisam mogao da verujem sta gledamBatica ubica wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 6:43 pmNisam ni mislio na tebe nego sam napisao apropo mog komentara, jer sam opisao sve moguće Jokićeve mane u odbrani pa ovako sa strane neko kad pročita deluje kao da sam hejterTajler Darden wrote: ↑Thu Sep 04, 2025. 5:11 pm@Kalmah,
Dobro nam došao.
@Batica,
Falila su Aleksina i Bogdanova muda, pošto ovi gore navedeni sinoć ih nisu imali.![]()
Bold: Sa time se slažem, slično sam i napisao. Previše svi gledaju Jokića, neće niko da preuzme na sebe. Postajemo previše zavisni od njega, a jedan čovek ne može sam to je mogao samo Lebron u jednom periodu.![]()
Kod nas pred kraj one sezone našao ulogu, vrlo solidno je to izgledalo i u napadu i u odbrani pogotovo. Samo što je Želimir jedan deo sezone hteo da pravi pleja od njega, a jedan deo sezone je bio zakucan za klupu. Naravno ni njegovi promašeni ziceri nisu pomogli.Irriducibili wrote: ↑Fri Sep 05, 2025. 3:08 pmUtisak prvenstva mi je ponovo Ponitka, čovek se pretvara u košarkašku zver kad igra za reprezentaciju. I tako svaki put. Neverovatno mi je da to ni približno ne ponovi u klupskoj košarci. Ne znam još nekog igrača sa takvim oscilacijama
- Irriducibili
Želimir je očekivao od njega ono što fenomenalno radi u reprezentaciji, all round igrač. I nije samo on u pitanju, Ponitka ni u jednom klubu nije uspeo da bude na potrebnom nivou. I onda dodju reprezentativna takmičenja gde on pomahnita. Neverovatno
Još dva utiska u najkracem. Luka i grupu kontejnera može da vuče daleko. Zdravi Larkin je i dalje pakao za rivale
Da ne zaboravim Vasu, ništa neočekivano se ne dešava. Kroz celu karijeru ga je pratila brzina puža u dostizanju forme posle pauze. A kad je dostigne smo svi videli kako to izgleda. Ali na ovom prvenstvu to necemo dočekati
Još dva utiska u najkracem. Luka i grupu kontejnera može da vuče daleko. Zdravi Larkin je i dalje pakao za rivale
Da ne zaboravim Vasu, ništa neočekivano se ne dešava. Kroz celu karijeru ga je pratila brzina puža u dostizanju forme posle pauze. A kad je dostigne smo svi videli kako to izgleda. Ali na ovom prvenstvu to necemo dočekati
non mollare mai
Kapa dole selektoru Portugala za ceo turnir…10 igraca iz rostera su ABA 2 nivo ali igraju tvrdo,na ivici faula,dobro udvajaju,perfektno koriste male faulove,u napadu mnogo kretnji,svi igraci rade,nema pasivnih ali kvalitet je toliko upitan da se fulaju brojni otvoreni sutevi,budjavi turnoveri su tu…Iscedio je gospodin suvu drenovinu…
Sa druge strane Mumbru spreman za NBA,isprogramiran,robotizovan trener bez osecaja,titra jajca zvezdama…
4 igraca iz petorke mu sutiraju za 3 0/18 i kako udje Lo tako stavi jako vazan sut i on ga na kasicicu drzi na parketu….
Sa druge strane Mumbru spreman za NBA,isprogramiran,robotizovan trener bez osecaja,titra jajca zvezdama…
4 igraca iz petorke mu sutiraju za 3 0/18 i kako udje Lo tako stavi jako vazan sut i on ga na kasicicu drzi na parketu….
- Batica ubica
Od samog starta se osetilo da će biti patnja i teška utakmica. Užasna odbrana linije za 3 poena, posle Turske su pisali na Mocartu kao ne može da se ponovi da nam neko ubaci 18 trojki. Evo nije 18 ali je 15/42. I većina pogođenih trojki su bile otvorene, neke otvorene su i promašili. 20 ofanzivnih skokova to je previše, nije kao da su sa druge strane bili Dankan i Admiral Robinson.
Sinoć je bilo više preuzimanja nego protiv Turske, videlo se i zašto nismo preuzimali protiv Turske sa Jokićem. U prvoj akciji se videlo zašto je Šengunu puštao šut, samo je malo bliže prišao Markanenu i ovaj je imao otvoren ulaz gde je promašio kucanje. Čak su probali da ga sakriju na ovom Jantunenu ali je i on ubacio neke trojke preko njega. Plus jeftin 4. faul koji je Jokić dobio, posle toga svakako nije smeo da igra odbranu i da je hteo. Centar ne može da se krije u odbrani, ako puca po njemu to niko ne može da pokrije raspada se cela odbrana.
Pisao sam i posle Turske, previše smo zavisni od Jokića. Finska je slično kao Oklahoma u onoj seriji bezobrazno pomagala sa ostalih kad Jokić dobije loptu na postu, bukvalno evo ostali nek igraju na Jokića idu dvojica. Jedino kad je uspeo da se zagradi dole bez udvajanja su bile kontre ili ofanzivni skok. I kad je uspevao da dođe u poziciju išao je jak faul. Prosto ako zavisiš od jednog čoveka a na njega ne može da se spusti lopta dole dobijaš napade kakve smo mi imali. Mogla je da se proba izolacija sa Jokićem na visokom postu, da proba sa poludistancom i malo više šutem za 3, šutnuo je samo 2 trojke a dole nije moglo. Da se proba i iz pika, Jović i Jokić su odlično funkcionisali u piku tokom ovog prvenstva, sinoć ne znam da li su jedan zavrteli. Ovako je bilo ako ne može lopta dole na Jokića nastaje panika.
Dvojica koji su trebali da povuku su povukli ali u propast. Gudurić 1/8 za 3 a ujedno i iz igre, jedan njegov epski raspad. Nije za ulogu nosioca ovde, daleko je od tog nivoa. Micić očigledno nedovoljno spreman, krenuo je dobro sa trojkama i dobrim asistencijama ali u drugom poluvremenu kanal.
Milutinov je odigrao slabo EP ali treba i to razumeti. Čovek je rezerva Jokiću, igra na kašičicu a on je neko ko igra solidne minute u Olimpijakosu i kome treba prostora (kao i svakome). Ovako zna da će 30' presedeti, 5'-6' bez Jokića i 4'-5' sa Jokićem i to je to. I sad treba da uđeš na 3' i da napraviš razliku, a ni ne odigra se akcija na tebe.
Dobriću kapa dole za borbu, par odličnih katova. Šut je izdao, mada nije bežao i preskakao šuteve. N. Jović je ispratio poenterski sinoć, imao je problem sa Markanenom koji je ipak klasan igrač.
Avramović je morao da igra više, on uvek sme da podigne šut. Trebalo je njegovo ludilo, da ukrade loptu, ode na ulaz. Šut ga je već služio. Aleksa će ili dobiti ili izgubiti utakmicu kod njega nema sredine ali se neće sakriti.
Drukara je imao problem sa fizikalnošću Markanena (koji nije preterano fizikalan), ne znam šta bi bilo kad bi trebao da čuva nekog stvarno fizikalnog. I to kod njega nije problem fizički nego u glavi, čim udari na tvrdo povlači se. Pogotovo kad je u pitanju odbrana.
Jokića niko ne može da napravi bržim i skočnijim i sa tim se živi, to se znalo da će biti problema. Ali napad je morao da zavisi manje od njega, izgledali smo kao jedna od onih reprezentacija koja ima jednog jedinog dobrog igrača i samo gura loptu njemu a ostali se sklone. Pogledao sam zadnjih 15' Letonija-Litvanija i video sam vrlo slično sa Porzingisom, svaki napad je morao kroz njega jer nema druge ideje. Čim krene neko da igra na taj način to je put ka gubljenju utakmice.
Sinoć je bilo više preuzimanja nego protiv Turske, videlo se i zašto nismo preuzimali protiv Turske sa Jokićem. U prvoj akciji se videlo zašto je Šengunu puštao šut, samo je malo bliže prišao Markanenu i ovaj je imao otvoren ulaz gde je promašio kucanje. Čak su probali da ga sakriju na ovom Jantunenu ali je i on ubacio neke trojke preko njega. Plus jeftin 4. faul koji je Jokić dobio, posle toga svakako nije smeo da igra odbranu i da je hteo. Centar ne može da se krije u odbrani, ako puca po njemu to niko ne može da pokrije raspada se cela odbrana.
Pisao sam i posle Turske, previše smo zavisni od Jokića. Finska je slično kao Oklahoma u onoj seriji bezobrazno pomagala sa ostalih kad Jokić dobije loptu na postu, bukvalno evo ostali nek igraju na Jokića idu dvojica. Jedino kad je uspeo da se zagradi dole bez udvajanja su bile kontre ili ofanzivni skok. I kad je uspevao da dođe u poziciju išao je jak faul. Prosto ako zavisiš od jednog čoveka a na njega ne može da se spusti lopta dole dobijaš napade kakve smo mi imali. Mogla je da se proba izolacija sa Jokićem na visokom postu, da proba sa poludistancom i malo više šutem za 3, šutnuo je samo 2 trojke a dole nije moglo. Da se proba i iz pika, Jović i Jokić su odlično funkcionisali u piku tokom ovog prvenstva, sinoć ne znam da li su jedan zavrteli. Ovako je bilo ako ne može lopta dole na Jokića nastaje panika.
Dvojica koji su trebali da povuku su povukli ali u propast. Gudurić 1/8 za 3 a ujedno i iz igre, jedan njegov epski raspad. Nije za ulogu nosioca ovde, daleko je od tog nivoa. Micić očigledno nedovoljno spreman, krenuo je dobro sa trojkama i dobrim asistencijama ali u drugom poluvremenu kanal.
Milutinov je odigrao slabo EP ali treba i to razumeti. Čovek je rezerva Jokiću, igra na kašičicu a on je neko ko igra solidne minute u Olimpijakosu i kome treba prostora (kao i svakome). Ovako zna da će 30' presedeti, 5'-6' bez Jokića i 4'-5' sa Jokićem i to je to. I sad treba da uđeš na 3' i da napraviš razliku, a ni ne odigra se akcija na tebe.
Dobriću kapa dole za borbu, par odličnih katova. Šut je izdao, mada nije bežao i preskakao šuteve. N. Jović je ispratio poenterski sinoć, imao je problem sa Markanenom koji je ipak klasan igrač.
Avramović je morao da igra više, on uvek sme da podigne šut. Trebalo je njegovo ludilo, da ukrade loptu, ode na ulaz. Šut ga je već služio. Aleksa će ili dobiti ili izgubiti utakmicu kod njega nema sredine ali se neće sakriti.
Drukara je imao problem sa fizikalnošću Markanena (koji nije preterano fizikalan), ne znam šta bi bilo kad bi trebao da čuva nekog stvarno fizikalnog. I to kod njega nije problem fizički nego u glavi, čim udari na tvrdo povlači se. Pogotovo kad je u pitanju odbrana.
Jokića niko ne može da napravi bržim i skočnijim i sa tim se živi, to se znalo da će biti problema. Ali napad je morao da zavisi manje od njega, izgledali smo kao jedna od onih reprezentacija koja ima jednog jedinog dobrog igrača i samo gura loptu njemu a ostali se sklone. Pogledao sam zadnjih 15' Letonija-Litvanija i video sam vrlo slično sa Porzingisom, svaki napad je morao kroz njega jer nema druge ideje. Čim krene neko da igra na taj način to je put ka gubljenju utakmice.
- Irriducibili
Nije to samo naše obeležje, Slovenija je isključivo Luka, Grci su bez Janisa izgubili od drugog tima Turske....
Kad imaš dominantnog igrača, koji nije okružen kvalitetom, potpuno je logično da se sve gura na njega
Mi smo ga u teoriji imali, ali Guduric je standardno zakazao, a Micic ce uci u formu tamo negde u januaru, pod pretpostavkom da ga mimoidju povrede. Sve bi sa Bogdanom bilo drugačije, ali...
Matori ćaci je ipak glavni krivac. Ne zna se da li je bio gori napad, odbrana ili rotacije. Biologija je učinila svoje
Kad imaš dominantnog igrača, koji nije okružen kvalitetom, potpuno je logično da se sve gura na njega
Mi smo ga u teoriji imali, ali Guduric je standardno zakazao, a Micic ce uci u formu tamo negde u januaru, pod pretpostavkom da ga mimoidju povrede. Sve bi sa Bogdanom bilo drugačije, ali...
Matori ćaci je ipak glavni krivac. Ne zna se da li je bio gori napad, odbrana ili rotacije. Biologija je učinila svoje
non mollare mai
- Tajler Darden
Bahatost ćaci Piroćanca na kraju je kažnjena. Mnogo se bahatio, kao da ne zna da kad tad sve stigne na naplatu.
Novinar kog je naduvao posle Letonije jeste na b92, ali daleko je od nekog tabloidnog lika. Većini nas ovde on je poznat i sa Tvitera.
Par fan fektova
-reprezentacija sa najmanje napravljenih faulova na turniru
-od odigrane 24 četvrtine u 15 nismo ušli u bonus
-sinoć u sve četiri četvrtine do dva minuta pred kraj nismo bili blizu bonusa.
Umetnost je dva puta ispasti sa Jokićem u 1/8 finala EP.
Bogdanu za Manilu i Bogu za Australiju godinu dana kasnije da se zahvali, inače bi bio totalni potop.
Novinar kog je naduvao posle Letonije jeste na b92, ali daleko je od nekog tabloidnog lika. Većini nas ovde on je poznat i sa Tvitera.
Par fan fektova
-reprezentacija sa najmanje napravljenih faulova na turniru
-od odigrane 24 četvrtine u 15 nismo ušli u bonus
-sinoć u sve četiri četvrtine do dva minuta pred kraj nismo bili blizu bonusa.
Umetnost je dva puta ispasti sa Jokićem u 1/8 finala EP.
Bogdanu za Manilu i Bogu za Australiju godinu dana kasnije da se zahvali, inače bi bio totalni potop.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
VPJTS
VPJTS
- Batica ubica
To sad bilo bi ne bi bilo to već ne znamo i nikad nećemo saznati. Da je Krasić dao gol Australiji možda bismo igrali polufinale SP. Da Ljulj nije isprovocirao naše onda možda bismo osvojili EL. A možda opet ne bi bilo ništa od toga. To je već alternativna istorija, nešto što se nije desilo tako da je neozbiljno na taj način gledati stvari.
Kako god čovek je doneo 2 medalje sa 4 takmičenja i to treba ceniti i ne treba prelaziti tek tako preko toga.
Što ne znači da ovo prvenstvo nije bilo loše, pogotovo zadnje 2 utakmice. Trebao je da se povuče posle OI, ono bi bio savršen kraj. Godine su uzele maha ipak, to je Čele pre neki dan savršeno opisao.
@Irr
Slažem se, ali mi ipak imamo malo više igrača da bismo bili previše zavisni od jednog čoveka. Nije baš kao da smo Crna Gora sa Vučevićem, dosta ovih momaka su pre 2 godine bili 2. na svetu i to bez Jokića. Ovo je krivica stručnog štaba pre svega, koji je sve u napadu sveo na Jokića. Nije napravljena rezervna varijanta, nije bilo jasne ideje šta radimo kad nema Jokića ili kad ne može da mu se spusti lopta na post.
Sad ide priča povrede, virusi... Povrede su sastavni deo sporta, toga uvek ima i uvek će biti.
Kako god čovek je doneo 2 medalje sa 4 takmičenja i to treba ceniti i ne treba prelaziti tek tako preko toga.
Što ne znači da ovo prvenstvo nije bilo loše, pogotovo zadnje 2 utakmice. Trebao je da se povuče posle OI, ono bi bio savršen kraj. Godine su uzele maha ipak, to je Čele pre neki dan savršeno opisao.
@Irr
Slažem se, ali mi ipak imamo malo više igrača da bismo bili previše zavisni od jednog čoveka. Nije baš kao da smo Crna Gora sa Vučevićem, dosta ovih momaka su pre 2 godine bili 2. na svetu i to bez Jokića. Ovo je krivica stručnog štaba pre svega, koji je sve u napadu sveo na Jokića. Nije napravljena rezervna varijanta, nije bilo jasne ideje šta radimo kad nema Jokića ili kad ne može da mu se spusti lopta na post.
Sad ide priča povrede, virusi... Povrede su sastavni deo sporta, toga uvek ima i uvek će biti.