KK Partizan
Moderator: Moderator
- Batica ubica
Re: KK Partizan
Nije baš da je Pejn Lilard pa da mu onoliko ide lopte u ruke u završnici. Ok, dao je trojku za +3 i onda promašen šut za 3 na +3 za nas, promašen ulaz na +3 za nas i promašena trojka na -3. Odigraj neki pik, odigraj akciju za nekoga, daj da se traži mismeč... Ovako Pejn udara a ostali se sklonili. A recimo Osetkovski je bio u ritmu.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
- Irriducibili
https://x.com/i/status/2018980410735407260
Ovakvo pišanje po sirotinji baš nema smisla, sakate nas i u utakmicama za prestiž
Ovakvo pišanje po sirotinji baš nema smisla, sakate nas i u utakmicama za prestiž
non mollare mai
- Batica ubica
E kad su ovakvi zalaganje, fokus i stav nije mi krivo ni da se izgubi. Ali kad se igra na pravi način, kad se igra do kraja.
Bravo za pobedu, sezona je otišla u kurac pa je otišla ali je uvek lepše kad se dobija.
Bravo za pobedu, sezona je otišla u kurac pa je otišla ali je uvek lepše kad se dobija.
- Irriducibili
Samo krvava kolena i to je to
Zelja je prisutna, zalaganje na visokom nivou, stalo im je. Onda je nama stalo još više
Igračima podrška i dalje, a i pozdravi Ostoji
Zelja je prisutna, zalaganje na visokom nivou, stalo im je. Onda je nama stalo još više
Igračima podrška i dalje, a i pozdravi Ostoji
non mollare mai
- Batica ubica
Amerika ima FIBA Durenta, Partizan ima ABA Vašingtona.
Ja mislim da se pola ljudi uključujući i mene hvata za glavu kad Vašington krene u svoje avanture, ali ovo je takva sposobnost da čovek da koš na više načina, neverovatno. Ne treba ni pokušavati da se od njega pravi neki racionalni igrač, samo da se malo obuzda da ne šutira baš svaku.
33 poena, 11/19 iz igre, 7/8 bacanja sve to za samo 20'.
Verovatno najbolja defanzivno utakmica ove sezone, još protiv jedne EL ekipe. I samo kad su zalaganje, fokus i stav ovakvi, ništa drugo ne tražimo. Što reče Irr samo krvava kolena, da vidimo kako se pegla odbrana i kako se bacaju za loptu.
Ja mislim da se pola ljudi uključujući i mene hvata za glavu kad Vašington krene u svoje avanture, ali ovo je takva sposobnost da čovek da koš na više načina, neverovatno. Ne treba ni pokušavati da se od njega pravi neki racionalni igrač, samo da se malo obuzda da ne šutira baš svaku.
Verovatno najbolja defanzivno utakmica ove sezone, još protiv jedne EL ekipe. I samo kad su zalaganje, fokus i stav ovakvi, ništa drugo ne tražimo. Što reče Irr samo krvava kolena, da vidimo kako se pegla odbrana i kako se bacaju za loptu.
-
Capoditutticapi
Lupam glavu kako ćemo vezati Carlicka, Payne-a, Nikostratosa i Wosha kada svi budu zdravi. Nema te varijante gde vidim Cama i Jonesa na terenu jer defanzivno neće izneti protiv iole ozbiljnog rivala, ako uzmemo u obzir da Cam moze da udje u spot ap. A bojim se da ćemo igrati sa tri niska sto može biti potop.
Dodao bih da verujem, iracinalno, El Hefeu da će izvući maksimum.
Ubica!Batica ubica wrote: ↑Mon Feb 09, 2026. 10:27 pmAmerika ima FIBA Durenta, Partizan ima ABA Vašingtona.
Nas jedini igrac u vanjskoj liniji,u odsustvu Carlika,koji moze probiti 1 na 1…I ljudi mi pricaju on je divljak,ne dodaje,indijanac i slicno…
On je profil igraca kao Blekni iz Hapoela,oni kad udju napad staje u smislu protoka lopte,organizacione igre…Igraci koji igraju simultanku i u stanju su da zatrpavaju u serijama…Da sam trener uvek bih takve igrace koristio kao 6. sto Itudis stalno radi,mislim da Blekni nikada nije bio starter…I jednostavno das mu punu slobodu,igraj brale ono tvoje pa vidis kakav mu je dan kroz 4,5 minuta…S tim sto bih dodao da je Wash neuporedivo bolji na ulazima a da Blekni ima bolju mehaniku suta,jako visok skok sut i defanzivac ispred mu ne znaci nista kada je u zoni…
Itudis maksimalno koristi kvalitete Bleknija i ne pokusava da mu razvije neke druge segmente i Hapoel maksimalno profitira iz toga dok je Zeljko na drugoj strani pokusavao da od Wosha napravi nesto sto nije,da poboljsa organizacione sposobnosti,da vise cita,sto je za samog igraca dugorocno dobro ali za klub kratkorocno definitivno nije…
- Irriducibili
To su slatke muke iz naše sadašnje perspektive, plus što se da očekivati i da Milton oživi u narednom perioduCapoditutticapi wrote: ↑Mon Feb 09, 2026. 11:02 pmLupam glavu kako ćemo vezati Carlicka, Payne-a, Nikostratosa i Wosha kada svi budu zdravi. Nema te varijante gde vidim Cama i Jonesa na terenu jer defanzivno neće izneti protiv iole ozbiljnog rivala, ako uzmemo u obzir da Cam moze da udje u spot ap. A bojim se da ćemo igrati sa tri niska sto može biti potop.
Recidivi zamišljenog tima s početka sezone su defanzivno puni rupa poput ementalera i to ne samo na bekovskim pozicijama. Stoga ne vidim drugu opciju osim igranja na koš više, što Kataloncu nije strano. Tako da tri niska stvarno možeš očekivati, ali ja ni ne vidim neku alternativu sa postojecim rosterom
non mollare mai
-
Capoditutticapi
Čekićar wrote: ↑Tue Feb 10, 2026. 2:00 pmUbica!Batica ubica wrote: ↑Mon Feb 09, 2026. 10:27 pmAmerika ima FIBA Durenta, Partizan ima ABA Vašingtona.
Nas jedini igrac u vanjskoj liniji,u odsustvu Carlika,koji moze probiti 1 na 1…I ljudi mi pricaju on je divljak,ne dodaje,indijanac i slicno…
On je profil igraca kao Blekni iz Hapoela,oni kad udju napad staje u smislu protoka lopte,organizacione igre…Igraci koji igraju simultanku i u stanju su da zatrpavaju u serijama…Da sam trener uvek bih takve igrace koristio kao 6. sto Itudis stalno radi,mislim da Blekni nikada nije bio starter…I jednostavno das mu punu slobodu,igraj brale ono tvoje pa vidis kakav mu je dan kroz 4,5 minuta…S tim sto bih dodao da je Wash neuporedivo bolji na ulazima a da Blekni ima bolju mehaniku suta,jako visok skok sut i defanzivac ispred mu ne znaci nista kada je u zoni…
Itudis maksimalno koristi kvalitete Bleknija i ne pokusava da mu razvije neke druge segmente i Hapoel maksimalno profitira iz toga dok je Zeljko na drugoj strani pokusavao da od Wosha napravi nesto sto nije,da poboljsa organizacione sposobnosti,da vise cita,sto je za samog igraca dugorocno dobro ali za klub kratkorocno definitivno nije…
-
Capoditutticapi
Слажем се ово горе за Двоша. Жељко нон стоп покушава да надогради играча без тренинга и то не у смислу да ради на шуту рецимо, што је могуће надоградити кроз индивидуални рад, већ ето од Воша тражи да буде оно што није и то без тренинга реално у околностима данашње ЕЛ. То је можда могло пре 20 година. Има примера наравно када играч лагано прошири свој играчи асортиман, и прихвати другачију улогу али ми, под Жељком, смо најбољи пример како то изгледа кад не иде.
Врв је Жељко и довлачио играче у ККП са том причом о напретку и проширењу играчких способности али за то је потребно време и екстремна воља играча.
Што се тиче игре са три ниска, ја лично мислим да је то изводљиво само у одређеним моментима утакмице и против одређених екипа, никако у континуитету. Јасно је да није акценат на одбрани али не можемо бити ходајући мисмеч против цигана рецимо у ПО Аба
Врв је Жељко и довлачио играче у ККП са том причом о напретку и проширењу играчких способности али за то је потребно време и екстремна воља играча.
Што се тиче игре са три ниска, ја лично мислим да је то изводљиво само у одређеним моментима утакмице и против одређених екипа, никако у континуитету. Јасно је да није акценат на одбрани али не можемо бити ходајући мисмеч против цигана рецимо у ПО Аба
- Batica ubica
O tome sam i ja razmišljao, kako će se uklopiti minutaže. Pogotovo ako bi zajedno bili Kalates i Karlik, realno obojica su od lopte dosta manje korisni a nisu dobri šuteri za 3, Karlik je prosečan u vrh glave.Capoditutticapi wrote: ↑Mon Feb 09, 2026. 11:02 pmLupam glavu kako ćemo vezati Carlicka, Payne-a, Nikostratosa i Wosha kada svi budu zdravi. Nema te varijante gde vidim Cama i Jonesa na terenu jer defanzivno neće izneti protiv iole ozbiljnog rivala, ako uzmemo u obzir da Cam moze da udje u spot ap. A bojim se da ćemo igrati sa tri niska sto može biti potop.
Ekipa se već navikla na Kalatesa i na njegov doprinos u oba smera, Pejn je s druge strane našao svoju ulogu. Biće tu težak zadatak uklopiti i Karlika.
Pejn ima lošu naviku iz NBA podizanja svega i svačega, ima momenata kad je racionalan ali ima i kad pretera. Protiv Makabija nas je to koštalo pobede.
@Irr
Mislim da Milton ako se vrati ove sezone neće imati neku ulogu, Lakić je i definitivno zauzeo svoje mesto na 2 i ima ozbiljnu ulogu i poverenje Penjaroje. A tu je Vašington koji je svetlosnu godinu ispred Miltona trenutno.
@Čele
Upravo tako, Vašington je rođen za ulogu mikrotalasna skorera. Čovek ima ceo repertoar, završnica oko obruča sa obe ruke, poludistanca, šut za 3 iz kretnje, iz mesta, iz driblinga, eksplozivnost, skočnost. Sinoć je i dobru odbranu igrao, znao on i tu da odigra solidno, da ostane ispred igrača. Recimo Dalas Mur je bio taj profil kao Vašington (ne i taj kvalitet naravno), ili Bobi Dikson u Feneru kod Želimira.
To jeste bio problem Želimira, što je na silu probao da pravi od igrača nešto što nisu. Trebao je da bude pragmatičniji i da se prilagodi onome što ima. Ne može svako da bude plejmejker, igrači kao Vašington, Panter, Avramović, Lundberg, Anđušić, Jaramaz itd prvo vide samo koš pa tek onda možda vide da odigraju. Dok igrači kao Kalates, Karlik pa i PJ Doužer prvo gledaju da odigraju. I opet ću reći, mislim da bi nam sezona bila dosta bolja da je Kalates došao umesto Miltona letos a da su pare potrošene na drugog igrača/igrače, 2.5 miliona € nije malo.
Treba reći da se Osetkovski bolje snalazi na 4 i da i on igra dobru odbranu zadnjih utakmica, pogotovo sinoć protiv Drukare. Na kraju ova improvizovana centarska linija Bruno i Džekiri izgleda dosta dobro, nadopunjuju jedan drugog lepo što se tiče napada a u odbrani to deluje vrlo dobro iako Bruno zna da ima probleme sa iskakanjem kao sinoć na početku utakmice na primer.
Braun igra dosta bolje od utakmice sa Hapoelom gde je preuzeo na sebe u produžetku, dosta bolje njegovo zalaganje i stav. Podseća na prošlu sezonu.
- Tajler Darden
Predsednikovo pojačanje do daljnjeg van tima.
Možemo nagađati šta je u pitanju.
Možemo nagađati šta je u pitanju.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
-
Capoditutticapi
Набијем на курац шпанска говна и ова три лопова у наранџастом. Пустили тучу од старта, однос фаулова 11/20. Како је могуће да те неко краде овако и не буде санкционисан?
Елем, чист пример како се гине кад ти је Вош једина опција у нападу. Подсећа ме помало на Аврамовића. Не наравно стилом игре нити талентом, већ утицајем на саму игру. Или гинеш или добијаш епски. Нема средине.
Треб скинути капу екипи на борбености и генерално одбрани која је, по мени, била више него добра у већем делу утакмице.
Елем, чист пример како се гине кад ти је Вош једина опција у нападу. Подсећа ме помало на Аврамовића. Не наравно стилом игре нити талентом, већ утицајем на саму игру. Или гинеш или добијаш епски. Нема средине.
Треб скинути капу екипи на борбености и генерално одбрани која је, по мени, била више него добра у већем делу утакмице.
- Tajler Darden
3:18 slobodna bacanja.
Sreća nisam gledao utakmicu.
Sreća nisam gledao utakmicu.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
VPJTS
VPJTS
- Irriducibili
Neupuceni bi pomislili da smo igrali protiv balerina, a ne protiv mesarske ekipe. Ne znam da li je oboren EL rekord po pitanju faulova i bacanja, ali verujem da je tu negde. Nemamo kvalitet, ali krvava kolena su tu. Teraj dalje
non mollare mai