Španija - ACB liga

Sve o evropskoj košarci.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Španija - ACB liga

Post by Tajler Darden » Sun Sep 22, 2019. 1:32 pm

Mesto gde ćemo pisati o utakmicama, aktivnostima i ostalim dešavanjima u zemlji svetskih šampiona.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Pavlaka

Re: Španija - ACB liga

Post by Pavlaka » Sun Sep 22, 2019. 2:45 pm

Danas od 19h na AS3 prenos ACB Superkupa, finale Real Barsa... RM i dalje favorit

Vesely.24

Post by Vesely.24 » Sun Sep 22, 2019. 2:47 pm

Neki tvrde ne samo da je favorit Barselona na toj utakmici nego i da su već osvojili EL. :D
Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Sep 22, 2019. 3:01 pm

U nekim kladionicama kvota tri na Barselonu.

VPJTS

Pavlaka

Post by Pavlaka » Sun Sep 22, 2019. 3:13 pm

Vesely.24 wrote:
Sun Sep 22, 2019. 2:47 pm
Neki tvrde ne samo da je favorit Barselona na toj utakmici nego i da su već osvojili EL. :D
Plafon Barselone je viši od plafona Reala ove sezone, ali Real je trenutno na poslednjem spratu. Ostalo samo potkrovlje... A Barsa malteriše prvi etaž 😄😄😄

Teško je stići do plafona nekad, možda u maju i junu Barsa bude iznad... Sad je Real

MMM

Post by MMM » Sun Sep 22, 2019. 3:53 pm

Samo sto je Spanija uredjenja zemlja pa nema nelegalne nadogradnje. I opet ce trener koji mi nije simpatican a koga vrlo postujem Laso biti Kralj Iberijskog poluostrva.

Admiral

Post by Admiral » Sun Sep 22, 2019. 10:08 pm

Pavlaka wrote:
Sun Sep 22, 2019. 3:13 pm
Plafon Barselone je viši od plafona Reala ove sezone, ali Real je trenutno na poslednjem spratu. Ostalo samo potkrovlje... A Barsa malteriše prvi etaž 😄😄😄

Teško je stići do plafona nekad, možda u maju i junu Barsa bude iznad... Sad je Real
Bice bas interesantno, ali nisam siguran da će i u Junu biti iznad Reala. Naravno, to nema veze sa superkupom.

Kupuju i rade prepametno, drže bazu i samo dopunjuju šampionski tim, onim što im je neophodno za funkcionisanje sistema.

Mickey je onako potpis u senci Barsinih i Fenerovih... Ja bi ga svrstao u top 5 El potpisa samo da ga zdravlje posluzi.

Barsa ima bas veliki disbalans u odbrani, ima čime da se bavi Kari.... Real to nema.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Pavlaka

Post by Pavlaka » Mon Sep 23, 2019. 3:09 am

Barsa ima takav defanzivni potencijal da je to jezivo. Falio je sad Abrines za konstantan šut, kao i Ribas i Heurtel za kreaciju.
Potencijal Barse, ukoliko dođe sa 100%, je sigurno iznad Reala. Mickey je danas bio fantastičan, ali to je igrač koji je malo malo povređen, a i u potpunosti zavisi od plejmejkera. Tu će Pešić stiskati Real, kao Skariolo Argentinu u finalu. Mislim da će u pritisku na prenos Barsa praviti razliku tamo od aprila... Laprovittola je jedan od meni omiljenih igrača, ali ima jednu veliku manu - rapidno gubi samopouzdanje ako nije prva violina ili bar starter. Za sad ga Laso jako tetoše, jeste videli da pripaljuje iz kontre 3ke? A u pitanju je prosečan šuter i vrlo nekonstantan. Drugo, kako će to Facu i Llull prihvatiti...?
Ali da Real kupuje izvrsno, to je činjenica. Jedna isto bitna stvar Mickey nije cotonou, koliko ja znam. A Ayon je bio... Videćemo.

Mnogi očekuju od Barselone čuda ove sezone, ali dug je put do uspeha. U neko normalno vreme, tek od sledeće sezone bio se očekivali rezultati... 3 godine je bio minimalni period za sistem, a sad je sve instant. Real je trenutno na 70-80% uigranosti, Barsa na 40-50%...

Sezione

Post by Sezione » Mon Sep 23, 2019. 3:19 am

Sta je to "cotonou" sto Mickey nije a Ajon je bio?

Pavlaka

Post by Pavlaka » Mon Sep 23, 2019. 12:08 pm

Pasoš, pravilnik ACB daje max 2 Non Cotonou u rosteru, tj max dva Amerikanca. Možda su mu i našli neki, česte su malverzacije sa pasošima tamo

Bekdor

Post by Bekdor » Thu Sep 26, 2019. 8:06 pm

Valencia-Andorra na areni 5 uživo.
Sjutra prenose Huventud-Real Madrid

Admiral

Post by Admiral » Fri Sep 27, 2019. 8:59 am

Pavlaka wrote:
Mon Sep 23, 2019. 3:09 am
Barsa ima takav defanzivni potencijal da je to jezivo. Falio je sad Abrines za konstantan šut, kao i Ribas i Heurtel za kreaciju.
Potencijal Barse, ukoliko dođe sa 100%, je sigurno iznad Reala. Mickey je danas bio fantastičan, ali to je igrač koji je malo malo povređen, a i u potpunosti zavisi od plejmejkera. Tu će Pešić stiskati Real, kao Skariolo Argentinu u finalu. Mislim da će u pritisku na prenos Barsa praviti razliku tamo od aprila... Laprovittola je jedan od meni omiljenih igrača, ali ima jednu veliku manu - rapidno gubi samopouzdanje ako nije prva violina ili bar starter. Za sad ga Laso jako tetoše, jeste videli da pripaljuje iz kontre 3ke? A u pitanju je prosečan šuter i vrlo nekonstantan. Drugo, kako će to Facu i Llull prihvatiti...?
Ali da Real kupuje izvrsno, to je činjenica. Jedna isto bitna stvar Mickey nije cotonou, koliko ja znam. A Ayon je bio... Videćemo.
Da, Barselona ima odlican defanzivni potencijal, ali ima i disbalans u ekipi jer su Ertel, Dilejni i Tomic napadacki stub tima, ali su defanzivne labilnosti i neko ko nema bas prostor da to popravi.

P&R Ertel+ Tomic je main target svake ozbiljno pripremljene utakmice, ali je isto tako problem sto npr Real nema bas puno igraca na koje Kari moze da skloni i sakrije plejmejkere Ertela ili Dilejnia.

Sto se Mickya tice, potpuno si u pravu za povrede koje mu bas usporavaju karijeru, ali igrac koji je upgrede za bilo koju centarsku liniju u EL.
Pre svega mislim na defanzivni potencijal jer daje Lasu opciju da menja odbranu na piku koja je sa Tavaresom uvek ista.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Pavlaka

Post by Pavlaka » Fri Sep 27, 2019. 2:25 pm

Apsolutno se slažemo, mada Delaney neće igrati toliko lošu odbranu. Pravi problemi su Heurtel, Pangos i Tomić...ali videćemo, možda i Hanga bude defanzivac na pleju Reala

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Sep 27, 2019. 4:21 pm

Kacikaris bi kliker pokvario,covek je uspeo samo za jedno leto da razjebe poletnu,simpaticnu,gledljivu Granku...Sto nas je Granka uveseljavala,uveseljavala je...Dosao je unistitelj,negledljiva kosarka,patnja Isusova...

Balcerovski ni sekunde,sa druge strane dzin sa Islanda igra i to odlicno za Saragosu...Pauli ni sekunde..Beiran koji je bio u 12 Spanije na ovom SP jedva preko 10 min...Covek ne poznaje svoje igrace,nema drugog objasnjenja...Grcka taraba

Nije mi jasno zasto nisu zadrzali Martineza,covek razmontirao Unikahu sa Manresom bez Tulsona:)

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Sep 28, 2019. 1:40 am

VPJTS

Post Reply