BSL - Turska
Moderator: Moderator
BSL - Turska
Tema za BSL - šampionat Turske.
Apsolutni favoriti za titulu u Turskoj ove sezone su šampion Anadolu Efes i finalista Fenerbahče. Deluje da je Željko bolje kupovao, to je osetno skuplji tim od svih domaćih konkurenata, a i sa ogromnom komparativnom prednošću od dva "fejk" domaća igrača Bobi Diksonom i Duveriogluom.
Iz drugog plana vrebaju Karšijaka, Turk Telekom, Bašakšehir, Galata, Bešiktaš...
Apsolutni favoriti za titulu u Turskoj ove sezone su šampion Anadolu Efes i finalista Fenerbahče. Deluje da je Željko bolje kupovao, to je osetno skuplji tim od svih domaćih konkurenata, a i sa ogromnom komparativnom prednošću od dva "fejk" domaća igrača Bobi Diksonom i Duveriogluom.
Iz drugog plana vrebaju Karšijaka, Turk Telekom, Bašakšehir, Galata, Bešiktaš...
- Irriducibili
Re: BSL - Turska
Veliki je čovek Gigi Datome. Posebno poruka dira nas grobare u ovim teškim trenucima Isaijine neravnopravne borbe
non mollare mai
Pre nego što krene BSL, da ispišem koju i o nama. Turbulentno leto je prošlo, Banvit je postao Teksut Bandirma. Fabrika Banvit se povukla iz finansiranja košarke, klub je dugo bio na tankom ledu, ali je stvar popravio novi sponzor Teksut. Klub ima ubedljivo ubedljivo najmanji budžet u ligi, a cilj je pre svega opstanak, ali svi se potajno nadamo da će moći i nešto više od tog skromnog cilja. Recimo plasman u prvih 11, 10 ili čak PO.
Klub su napustili skoro svi najbolji igrači, poput plejmejkera Pereza koji je otišao kod Šarasa u Žalgiris, centra Morgana koji je otišao na bogat ugovor u Karšijaku (325k usd) i jako bitan domaći igrač, ponosni produkt kluba Tolga Gečim koji je otišao kod Atamana.
U klub su stigli plej Jaime Smith iz Sassarija, koji je i najskuplji igrač, jedini koji ima 30 godina u rosteru. Drugi po ceni i važnosti je krilni centar DJ Shelton, jedini starosedelac. Od "sirotinjskih" pojačanja tu su 3/4 Omar Prewitt, bek šuter Tyler Kalinoski i centar koji prvi put dolazi u Evropu Emanuel Terry.
U tim smo ubacili i veliki broj klinaca od 98. do 02. godišta...talentovani jako, telo fali za ozbiljnu seniorsku košarku, ali videćemo...
Klub su napustili skoro svi najbolji igrači, poput plejmejkera Pereza koji je otišao kod Šarasa u Žalgiris, centra Morgana koji je otišao na bogat ugovor u Karšijaku (325k usd) i jako bitan domaći igrač, ponosni produkt kluba Tolga Gečim koji je otišao kod Atamana.
U klub su stigli plej Jaime Smith iz Sassarija, koji je i najskuplji igrač, jedini koji ima 30 godina u rosteru. Drugi po ceni i važnosti je krilni centar DJ Shelton, jedini starosedelac. Od "sirotinjskih" pojačanja tu su 3/4 Omar Prewitt, bek šuter Tyler Kalinoski i centar koji prvi put dolazi u Evropu Emanuel Terry.
U tim smo ubacili i veliki broj klinaca od 98. do 02. godišta...talentovani jako, telo fali za ozbiljnu seniorsku košarku, ali videćemo...
- Tajler Darden
Prvi trofej u novoj sezoni ide Efesu.
U Superkupu Turske Atamanovi izabranici pobedili su Fenerbahče 79:74.
Kod pobednika Simon 22 poena, naš Vasa 16 poena, devet asistencija i pet skokova. U Feneru od srpskih igrača Kalinić 13, Štimac osam koševa. Najefikasniji Vilijams sa 16 ubačenih poena.
U Superkupu Turske Atamanovi izabranici pobedili su Fenerbahče 79:74.
Kod pobednika Simon 22 poena, naš Vasa 16 poena, devet asistencija i pet skokova. U Feneru od srpskih igrača Kalinić 13, Štimac osam koševa. Najefikasniji Vilijams sa 16 ubačenih poena.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
Inace kada se ocekuje povratak Veselog? hoce li biti spreman za prvo kolo EL?
Kažu mi braća Turci da se očekuje da bude spreman za treće kolo EL.
Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.
Ataman samara Zeljka gde god ga sretne, covece budi me iz ovog ruznog sna, to je neverovatno... Horor, secer da dobijem od toga...
@Pavlaka
Utisci? Gledao sam na SK, lose deluje... Bas lose
Utisci? Gledao sam na SK, lose deluje... Bas lose
Nema posebnog utiska, svi su podbacili... Posebno najskuplji igrač tima Jaime Smith sa 1/8 iz igre... Drugi najbolji DJ Shelton igrao je samo 4 minuta, ali nije trebalo ni toliko jer smo znali da ne može... Nije opravdanje, ali u postavi su bili i momci 2000-2002 sa po 17 min u igri... Biće to bolje uskoro, a nadamo se da će novi sponzor dati još neki novac za barem jednog boljeg igrača.
Videli smo kako je Sakarya prošla prošle sezone, a govorimo o timu sa 3 miliona dolara budžeta... Mi imamo 700k, što je tužno i za finsku ligu, a ne Tursku. Ali ako smo uspeli prošle godine u PO sa 1.1, sad se moramo boriti barem za opstanak da bude siguran.
E sad puno je i do protivnika juče. Karsiyaka je uložila skoro 7 miliona dolara u tim, Ufuk Saridza je vrhunski i motivator i trener i potpuno zasluženo je pobedio... Nama navijači isto prave manji problem, ljute se što se ime kluba promenilo... Ali biće rešeno.
Zanimljivost npr, njegov Tony Taylor košta više nego ceo naš tim
ali više nego zasluženo, mislim da gađaju neko od prva tri mesta pred PO
Videli smo kako je Sakarya prošla prošle sezone, a govorimo o timu sa 3 miliona dolara budžeta... Mi imamo 700k, što je tužno i za finsku ligu, a ne Tursku. Ali ako smo uspeli prošle godine u PO sa 1.1, sad se moramo boriti barem za opstanak da bude siguran.
E sad puno je i do protivnika juče. Karsiyaka je uložila skoro 7 miliona dolara u tim, Ufuk Saridza je vrhunski i motivator i trener i potpuno zasluženo je pobedio... Nama navijači isto prave manji problem, ljute se što se ime kluba promenilo... Ali biće rešeno.
Zanimljivost npr, njegov Tony Taylor košta više nego ceo naš tim
Da... Plaćamo 2 turska igrača sitno (isto iz omladine naše samo dobili pro ugovore), 5 stranaca su nam nešto više od 600 i ostali su iz omladinskog pogona...
Svaka cast ekipi ako izbori opstanak. Kako je mucena Sakarja sa budetom od 3 miliona dosla do onoga?
Tako što je dovela strance prvo koji su mnogo preko mogućnosti, a plus debelo plaćaju turske igrače jer su to oni tzv legionari... Idu od kluba do kluba i uzimaju dobar keš, a imaju i po 37 godina. Ali pošto je u Turskoj oseka domaćih igrača, takvi uzimaju od 125, pa sve do 500k po sezoni.
- Tajler Darden
Sa kakvom lakoćom igra Vasilije Micić. 
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
VPJTS
VPJTS
-
Dragan Mance
Prejak je Efes. I bez Larkina, Simona, Pitersa, Moermana...izgledaju ubistveno i moćno. Ataman na raspolaganju ima i najbolje turske igrače. Po meni veći su favoriti od Fenera za titulu.