Svetsko Prvenstvo 2026 - Amerika, Kanada, Meksiko

Sve o reprezentacijama.

Moderator: Moderator

Post Reply
Batica ubica

Svetsko Prvenstvo 2026 - Amerika, Kanada, Meksiko

Post by Batica ubica » Tue Jun 09, 2026. 7:33 pm

Očekuje nas SP pa evo neka stoji tema da udarimo koju pametnu :D :D

Po meni su najveći favoriti Francuska i Španija, Portugal vreba iza ćoška, Argentina je kao aktuelni šampion uvek opasna.

Tuhel je uradio neke diskutabilne poteze kod izbora ekipe, videćemo kako će se to odraziti na Engleze. Nepozivanje Šoa i Luisa Hola a pozvan je Đed Spens recimo, nije pozvan Megvajer a pozvan je Stons koji maltene nije ni igrao, pozvan je Kvansa što je isto upitno. Pozvan je Eze koji je odigrao prosečnu sezonu a nije pozvan Gibs-Vajt koji je odigrao odličnu sezonu u Forestu sa 18 golova i 7 asistencija kao prednji vezni. Ni Palmer nije imao lošiju sezonu od Ezea a izvisio je. Nije pozvan Kalvert-Luin.

Ako Englezi ne osvoje Tuhela će linčovati engleski lešinarski mediji.

Brazil sa Don Karlom deluje interesantno mada mislim da im treba centarfor, videćemo da li Igor Tijago može da bude taj a izlazi iz dobre sezone u Brentfordu. Spisak Nemačke mi je kilav, možda i najslabiji poslednjih 16 godina. Holandija ima odličnu odbranu i kvalitet polako opada kako se pomeraju prema gore.

Videćemo da li neko od Afrikanaca može da iskoči, pre svega Senegal pa i Maroko. Moj dark hors je Norveška, mislim da oni mogu čudo da naprave.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Čekićar

Re: Svetsko Prvenstvo 2026 - Amerika, Kanada, Meksiko

Post by Čekićar » Wed Jun 10, 2026. 3:39 pm

Tesko mi je reci ko mi je potencijalni dark horse jer dosta toga zavisi od ukrstanja ali navescu 3 reprezentacije za koje smatram da su u stanju da olupaju zube i najjacima...Slazem se da je Norveska svakako tu,ne samo zbog Halanda,jer imati samo klasnog napadaca ne znaci nista,primera je milion,ako ekipa nema dostojan vezni red,napadac je skroz isecen iz igre..Norvezani su bas dobro poslozeni,onaj mali Nusa kida,onaj bek iz Dortmunda je strasan napadacki..Imaju i dobrog selektora,i igraju lep fudbal...Sa druge strane skroz konta njima,Ekvador...Odbrana armirani beton,kako bilo sta drugo reci o ekipi koja u juznoamerickim kvalifikacijama primi 5 golova na 18 utakmica,gol razlika 14:5 i drugo mesto iza Argentine...Pa samo u 4 utakmice protiv Brazila i Argentine da primis 5 golova je ok,niko ti nista ne bi zamerio...Zabetonirana ekipa koja se muci i sa realizacijom i u nokaut fazi velo lako mogu nekog favorita dugo drzati na nuli i uvesti u nervozu...Posebno sto ne verujem evropskim reprezentacijama na americkom kontinentu zbog vremenskih prilika,gde ce se utakmice igrati i na 45 stepeni,a sa druge strane u Meksiku na visokim nadmorskim visinama,,
Trece repka mi je Japan iako su osakaceni izostancima Mitome i Minamina...Aliii jako jebena ekipa koja zna da igra...
Dodao bih i Meksiko,uvek igraju sa jako puno strasti i zestine a to ce na domacem terenu biti podignuto na jos visi nivo...

Cenim da Brazil osvaja iako je povreda Weslija bas veliki hendikem...Al Karlo je sminka,ima neku pobednicku auru,samo kad ga vidis pored aut linije imam neki osecaj,ma lagano,sve ce to na kraju biti dobro:)...

Razocarenje turnira...Hrvatska,cenim ispadanje odmah posle grupne faze...A ako moram izdvojiti neku od top kontendera reci cu mozda i iznenadjujuce Francuska...cuj mozda :D

Naravno repka za koju navijam od kad znam za sebe je Urugvaj i to se nece promeniti :dirol:

Čekićar

Post by Čekićar » Wed Jun 10, 2026. 5:32 pm

Jos nesto da dodam,turnir osvaja juznoamericka repka 99,99%

Opusteno mogu da vidim Kolumbiju,Ekvador ili Urugvaj u 1/2 pored Brazila i Argentine...

Sudijski kriterijum takodje nece odgovarati evropljanima,ko malo gleda juznoamericki fudbal zna kakva se tu makljaza pusta....Manekenima nece biti dobro,jedva cekam :D

Batice afrikanerima ne verujem nista,nisu takticki potkovani a ne dovode evropske trenere idioti....Izuzev Maroka gde se vidi evropski uticaj i smek...Cak na severu Maroka postoje 2 grada pod kontrolom Spanije iako Maroko polaze pravo na te teritorije pa cesto dolazi do dijaloga...

Da odem i korak dalje,SP bez evopskog polufinaliste osim u slucaju da igraju medjusobno ili protiv afrikanera 1/8 i 1/4...Svestan sam cinjenice da cu ispasti genije ili budala ali tako generalno i zivim :D

Iznenadjenje turnira: Keito Nakamura

Daj kod za fantasy ligu,mora se to igrati :dirol:

Batica ubica

Post by Batica ubica » Thu Jun 11, 2026. 6:08 pm

Čekićar wrote:
Wed Jun 10, 2026. 5:32 pm
Jos nesto da dodam,turnir osvaja juznoamericka repka 99,99%

Opusteno mogu da vidim Kolumbiju,Ekvador ili Urugvaj u 1/2 pored Brazila i Argentine...

Sudijski kriterijum takodje nece odgovarati evropljanima,ko malo gleda juznoamericki fudbal zna kakva se tu makljaza pusta....Manekenima nece biti dobro,jedva cekam :D

Batice afrikanerima ne verujem nista,nisu takticki potkovani a ne dovode evropske trenere idioti....Izuzev Maroka gde se vidi evropski uticaj i smek...Cak na severu Maroka postoje 2 grada pod kontrolom Spanije iako Maroko polaze pravo na te teritorije pa cesto dolazi do dijaloga...

Da odem i korak dalje,SP bez evopskog polufinaliste osim u slucaju da igraju medjusobno ili protiv afrikanera 1/8 i 1/4...Svestan sam cinjenice da cu ispasti genije ili budala ali tako generalno i zivim :D

Iznenadjenje turnira: Keito Nakamura

Daj kod za fantasy ligu,mora se to igrati :dirol:
730S6UAK

Upadajte :D

Afrikaneri crnci će najbolje podneti vremenske uslove jer su naviknuti na trčanje po vrelini + su kao i uvek nivo iznad svih što se tiče prirodne izdržljivosti tako da je to njihova prednost. Senegal ima dosta dobrih igrača i mislim da mogu da iznenade. Što se tiče Maroka otpao je Agerd znači pojačani su :D :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Jun 12, 2026. 4:30 pm

Čvrsto verujem u Španiju, tim bez slabe tačke, koji vec godinama igra zajedno

Evo me i u fantaziju, voljan da mi opet gledate u ledja :dirol: :yahoo:
non mollare mai

Post Reply