Po meni su najveći favoriti Francuska i Španija, Portugal vreba iza ćoška, Argentina je kao aktuelni šampion uvek opasna.
Tuhel je uradio neke diskutabilne poteze kod izbora ekipe, videćemo kako će se to odraziti na Engleze. Nepozivanje Šoa i Luisa Hola a pozvan je Đed Spens recimo, nije pozvan Megvajer a pozvan je Stons koji maltene nije ni igrao, pozvan je Kvansa što je isto upitno. Pozvan je Eze koji je odigrao prosečnu sezonu a nije pozvan Gibs-Vajt koji je odigrao odličnu sezonu u Forestu sa 18 golova i 7 asistencija kao prednji vezni. Ni Palmer nije imao lošiju sezonu od Ezea a izvisio je. Nije pozvan Kalvert-Luin.
Ako Englezi ne osvoje Tuhela će linčovati engleski lešinarski mediji.
Brazil sa Don Karlom deluje interesantno mada mislim da im treba centarfor, videćemo da li Igor Tijago može da bude taj a izlazi iz dobre sezone u Brentfordu. Spisak Nemačke mi je kilav, možda i najslabiji poslednjih 16 godina. Holandija ima odličnu odbranu i kvalitet polako opada kako se pomeraju prema gore.
Videćemo da li neko od Afrikanaca može da iskoči, pre svega Senegal pa i Maroko. Moj dark hors je Norveška, mislim da oni mogu čudo da naprave.