KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Dragan Mance

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Dragan Mance » Sun Oct 13, 2019. 4:56 pm

Peiners igra tačno onako kako je svuda nastupio. Puno se traži od njega pa je odma na stubu srama. Nije šuter, zna vrlo često pogoditi kad je gusto, ima onu stvar i ne beži od odgovornosti. Košarkaški IQ na visokom nivou, zna pametno rezonovati i prepoznati svakakve situacije i odbrane. Doduše juče bio sav suprotan. Nije se snašao, ispada poput Mozlija u odbrani i sa pravom zaslužuje kritike. Npr Gorda već drugu u nizu ABA lige igra slabo. Slično ko u Laktasima ušao od starta u neki kontra-ritam gde se do kraja nije oporavio i vratio u normalne tokove.

Ima ovaj tim neku posebnost. Sadrži dobru hemiju i možda puno tražim već u oktobru da meljemo i igramo besprekorno. Prostora ima kod svih na pretek i to me raduje i hrabri. Naravno na Trinkiju da iz svakog izvuče ono posebno/najbolje. Ukoliko to ostvari bićemo trn svakome.

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Sun Oct 13, 2019. 4:56 pm

Po meni su jedine greške Birčević i Peiners. Ne vidim ali baš nikakvu korist od Birčevića. Najgori defanzivac je u ekipi, loše gradi defanzivni skok, kao četvorka ne može da preuzme pik, košarkaški IQ jako skroman, rotacije na strani pomoći potpuno krive. To što ima šut za 3 poena mu ništa ne znači ako ne može da igra licem 1 na 1 a on ne može. Definitivno najveći promašaj ovog rostera.
Peiners je vrlo pametan igrač ali mislim da nije igrač za kontakt kakav se igra u ABA ligi. Ova liga je njemu fizički jako zahtjevna i s te strane mislim da tu treba dovesti čvršćeg igrača 2 na 3 tipa Nunally, takvih nekih karakteristika.
Ovo ostalo će doći na svoje treningom kako sezona bude odmicala a putovanja otpadala.
to die by your side is such a heavenly way to die

Naka

Post by Naka » Sun Oct 13, 2019. 5:42 pm

Kada kazete kosarkaski IQ to znaci da igrac neverovatno brzo cita situacije (protivnicki napad i protivnicku odbranu) i ume da nadje resenje u obe situacije. Pejners je za sada neko ko coskari u napadu bez da uzima loptu, a i kada je uzme gleda sto pre iste da se oslobodi. U odbrani je za sada jedino konstantan, na nekom zadovoljavajucem nivou. Ali gldajuci u globalu njegovu igru, ono je za sad mizerno. Ako je doveden da bi po utakmici dao 2 do 3 poena, bez da gleda kos, onda zaista mrka kapa od ove sezone.
Sto se tice Bircevica, ponavljam, on je bez pauze celu ovu sezonu. Meni je logican njegov pad. Od njega tacno znam sta da ocekujem (a gledao sam ga dosta). On je igrac sa finim sutem, solidan skakac, ume solidno 1 na 1. Doduse on je trenutno raspad i to poprilicno veliki i to se neverovatno vidi (mada nam on nije krivac za poraz od Primorke).
Sto se tice igre juce u nekim trenutcima sa dve petice, to je bio cisto pokusaj da se zagradi reket i da se iskontrolise defanzivni skok. Nazalost taj eksperiment nije prosao kako treba. Mozli je bio dibidus van utakmice, preskako ga ko je stigao. Jankovic igra konstatno toplo hladno. A Parahuski je za mene prava enigma. Kretnje su mu neverovatno usporene.
Sto se tice igre plejmejkera nasih, jednostavno ono juce je bilo odlicno skautrianje Primorske. Zona 2-3 sa udvajanjem na odredjenim mestima odsekli su nasu unutrasnju igru sa konstantnim pritiskom na plejmejkere, dajuci nasim igracima uglavnom prostor sa krila ili eventualno silovateljske trojke sa vrha. Doduse ide dosta i na dusu Trinkijerija, koji je ocajno pripremio ekipu. Ocajno vukao poteze i uterao nas u kanal u 3/4.
Ovoj ekipi je neophodan igrac tipa Beron. Jednostavno, neko na koga ce ici 70% paznje protivnika a i nasih akcija.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Oct 13, 2019. 5:47 pm

Misa Baksuz wrote:
Sun Oct 13, 2019. 4:56 pm
Ovo ostalo će doći na svoje treningom kako sezona bude odmicala a putovanja otpadala.
Parahuskom ce izrasti noga koja mu je kraca i proci ce ga sve povrede koje iz toga proizilaze?
non mollare mai

Dovla_

Post by Dovla_ » Sun Oct 13, 2019. 5:58 pm

Za belorusa ok ne može u pik,ali ne znam da li primećujete on ne može ni da zida.

Ozbiljno mučenje.
Pejners bi možda proigrao u sistemu gde imamo first pass pleja,ali oba naša igrača na jedinici to nisu.

Asterix

Post by Asterix » Sun Oct 13, 2019. 6:23 pm

Dragan Mance wrote:
Sun Oct 13, 2019. 4:56 pm
Peiners igra tačno onako kako je svuda nastupio. Puno se traži od njega pa je odma na stubu srama. Nije šuter, zna vrlo često pogoditi kad je gusto, ima onu stvar i ne beži od odgovornosti. Košarkaški IQ na visokom nivou, zna pametno rezonovati i prepoznati svakakve situacije i odbrane. Doduše juče bio sav suprotan. Nije se snašao, ispada poput Mozlija u odbrani i sa pravom zaslužuje kritike. Npr Gorda već drugu u nizu ABA lige igra slabo. Slično ko u Laktasima ušao od starta u neki kontra-ritam gde se do kraja nije oporavio i vratio u normalne tokove.

Ima ovaj tim neku posebnost. Sadrži dobru hemiju i možda puno tražim već u oktobru da meljemo i igramo besprekorno. Prostora ima kod svih na pretek i to me raduje i hrabri. Naravno na Trinkiju da iz svakog izvuče ono posebno/najbolje. Ukoliko to ostvari bićemo trn svakome.
Gledao sam ga uzivo na Crna Gora-Letonija i Buducnost-Darusafaka, saljivo je izgledao da ne kazem tragicno, to je ono uzivo a i gledao sam ga preko tv u dresu reprezentacije bas lose.. ali ajde kazi mi 1 mec kada je pogodio nesto 'kad je gusto' posto kazes da cesto tada pogadja?

Naka

Post by Naka » Mon Oct 14, 2019. 2:22 pm

Pejners je u napadu kroz celu karijeru improvizator. On nema skolovan sut. Takodje, ima atipican i karakteristican ulaz. Meni se, ma koliko Trinkijeri pricao o improvizaciji u napadu, ne uklapa u tim koji imamo. Jednostavno mi nemamo igraca na poziciji niskih igraca za koga je potrebna posebna paznja protivnicke odbrane (kao prosle godine samo malo kvalitetnije), pa improvizacijama bas i nema mesta. Zato Pejners i deluje kao visak kao takav.

Čekićar

Post by Čekićar » Mon Oct 14, 2019. 2:30 pm

Kada smo kod Peinersa,postavljam jos jedno pitanje

Zasto se koristi iskljucivo na 3 kao zemena Zagorcu?...Zasto se ne stavi malo i na 4?..Zasto mu se ne da lopta u ruke sa cetvorke pa PnR 4/5?......Kakav crni Jankovic na 4....

Peiners trenutno nema ulogu....Na stranu sve njegove mane i vrline

Naka

Post by Naka » Mon Oct 14, 2019. 3:02 pm

Pa kako da mu nadju ulogu kada je improvizator. Trebace bas bas dosta da prodje da se on uklopi u ovaj tim, pod uslovom da se nadje dobar igrac na poziciji 2 (sa odlicnim ulazom i sutom - nesto poput Kinzija).
Taj pnr 4/5 on prosecno radi, zapetlja situacije. Imao je u Darusafaki takvih situacija, gde je on sa perimetra igrao neki prn ali je za peticu tada imao veoma mobilnog Micela (mi takvog centra nemamo).

Asterix

Post by Asterix » Mon Oct 14, 2019. 3:07 pm

Nego ima li sta novo za Tomasa? Postoji li sansa da zaigra u Baru?

Pavlaka

Post by Pavlaka » Tue Oct 15, 2019. 2:13 am

Rytas bi trebalo da bude tim koji nam leži. Na 4 i 5 im u glavnim ulogama igraju jako talentovani igrači, ali i fizički i mentalno još uvek deca.

Deluje mi da bi Bendzius mogao da demolira, kao i Paco Cruz...

Nemam nešto inspiracije da previše analiziram Rytas, ove godine su i oni prilično slabiji tim, onako sklepan. Ali kome može pretiti Partizan koji se od početka sezone izvukao na 3 meča, a jedan izgubio tako što je dato 56 poena?

Realno, pobedom Partizan završava posao u prvoj fazi EC za plasman, posle je samo borba za poziciju. Poraz ništa strašno isto...

Za vikend ono pravo, Mornar čeka napaljen i sa kapacitetom da pobedi. Tu će biti pravi test, a u isto vreme i jako bitna utakmica.

Nešto o čemu se ne misli mnogo a trebalo bi je činjenica da ako Cedevita Olimpija pobedi Igokeu, a Partizan izgubi i u Baru, i u Ljubljani, razlika postaje faktički 4 pobede i ciao ragazzi i drugom mestu i bilo kakvoj prednosti domaćeg parketa.

Mi kad smo bili u Cedeviti, ideja i plan je bio da nas zabole za domaći parket jer ga ni nemamo. Posle su se popišmanili na plan, ali Partizanu domaći teren može biti od ogromnog značaja.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Tue Oct 15, 2019. 2:17 am

KKP nikada nije pobedio u Litvaniji, možda je danas taj dan
non mollare mai

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Oct 15, 2019. 2:31 am

Svi se nadamo, 3-0 bi bila ozbiljna zaliha.

Ajmo, nasi!
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Tue Oct 15, 2019. 9:06 am

U opširnom intervjuu datom Sport Klubu Ostoja nas oladio oko paljenja za kvalitetnog strelca. Što smo pazarili to nam je.

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Tue Oct 15, 2019. 9:07 am

CikaZika wrote:
Tue Oct 15, 2019. 2:31 am
Svi se nadamo, 3-0 bi bila ozbiljna zaliha.

Ajmo, nasi!
Teško. Nadam se da ću promašiti al bez Tomasa stvarno vraški težak posao.

Neće ni poraz biti tragičan. Imamo brejk učinjen u Veneciji.

Locked