KK Crvena zvezda
Moderator: Moderator
-
Dragan Mance
Re: KK Crvena zvezda
Tomić se ne potcenjuje samo se iznosi činjenično stanje. A ono glasi da je Milan Tomić _____, od košarkaškog stručnjaka. Ako je negde šansa Partizana u eventualnom velikom finalu onda je to slabost komsijske klupe.
Last edited by Tajler Darden on Mon Oct 14, 2019. 1:14 am, edited 1 time in total.
Reason: Bez omalovažavanja na matičnoj temi kluba.
Reason: Bez omalovažavanja na matičnoj temi kluba.
- Tajler Darden
Nema potrebe za razvlačenjem trenera Zvezde na Zvezdinoj temi.
Ako se iznosi kritika na račun nekoga, neka bude argumentovano napisana.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
-
Dragan Mance
U pravu si.Tajler Darden wrote: ↑Mon Oct 14, 2019. 1:13 amNema potrebe za razvlačenjem trenera Zvezde na Zvezdinoj temi.
Priznajem grešku.
Zašto mislim da je razlika u kvalitetu veća nego prošle godine?
Gist, Dzenkins, D. Brown, Kuzmić su igrači s velikim iskustvom iz EL. Zo ima dobru koledz karijeru i oko 130 utakmica u NBA. Derik, Zo, CJ i Kuzmić mogu samo da nadođu kako sezona ide. Oslonac ekipe je zadržan. Trenutno glvani proplem je neugranost i još uvek neraspoređene uloge, dok smatram da je u ovom delu sezone EL bitnija od ABA lige.
Iz Partizana su tri igrača otišla u EL, Rendolf, Vanja, Lendejl, dok je iz EL došao Pejners, koji realno i nije EL nivo.
Mnogi igrači moraju da preskoče dosadašnje stepenike u svojim karijerama da bi Partizan izborio EL. Za sad mi je samo Tomas siguran kao budući EL igrac, a najbliži njemu Volden.
Mislim da je u Partizanu napravljena jako loša selekcija, Gordić, Birčević, Pejners, Parahuski, uz vrlo upitne Mozlija i Pejdza, mada je verujem da Pejdz može dobru rol ulogu da ima.
Treća stvar koja je vrlo očigledna u javnom diskursu a to je da je Tomić apsolutna neznalica u odnosu na Trinkijerija. Prosto gledam koliko se ljudi primilo da "žvaku" Italijana. Ne vidim šta je on to epohalno uradio za godinu dana da bi imao ovakav status, bukvalno status legende Partizana. Podsetiću da ja Tomić prošle sezone imao ulogu Trinkijerija iz ove, sam selektirao sastav i osvojio Superkup, ABA ligu i KLS uz jednu dopunu u toku sezone u vidu KC Riversa. Ne vidim da je KKCZ iz sezone 18-19 bila skuplja od ovog KKP, čak verujem da je KKP raspolagao s većim parama ovog leta.
Još nešto, ako je Trinkijeri toliko dobar, kako ga nikad Armani nije uzeo, a uzme Repešu npr., pa Makabi, Pao, Oly, Baskonija, Valensija itd. Sve su to ekipe koje često menjanju trenere a on nikad blizu njih.
Dobio je blanko podršku i kluba i navijača, sve je na njemu.
Gist, Dzenkins, D. Brown, Kuzmić su igrači s velikim iskustvom iz EL. Zo ima dobru koledz karijeru i oko 130 utakmica u NBA. Derik, Zo, CJ i Kuzmić mogu samo da nadođu kako sezona ide. Oslonac ekipe je zadržan. Trenutno glvani proplem je neugranost i još uvek neraspoređene uloge, dok smatram da je u ovom delu sezone EL bitnija od ABA lige.
Iz Partizana su tri igrača otišla u EL, Rendolf, Vanja, Lendejl, dok je iz EL došao Pejners, koji realno i nije EL nivo.
Mnogi igrači moraju da preskoče dosadašnje stepenike u svojim karijerama da bi Partizan izborio EL. Za sad mi je samo Tomas siguran kao budući EL igrac, a najbliži njemu Volden.
Mislim da je u Partizanu napravljena jako loša selekcija, Gordić, Birčević, Pejners, Parahuski, uz vrlo upitne Mozlija i Pejdza, mada je verujem da Pejdz može dobru rol ulogu da ima.
Treća stvar koja je vrlo očigledna u javnom diskursu a to je da je Tomić apsolutna neznalica u odnosu na Trinkijerija. Prosto gledam koliko se ljudi primilo da "žvaku" Italijana. Ne vidim šta je on to epohalno uradio za godinu dana da bi imao ovakav status, bukvalno status legende Partizana. Podsetiću da ja Tomić prošle sezone imao ulogu Trinkijerija iz ove, sam selektirao sastav i osvojio Superkup, ABA ligu i KLS uz jednu dopunu u toku sezone u vidu KC Riversa. Ne vidim da je KKCZ iz sezone 18-19 bila skuplja od ovog KKP, čak verujem da je KKP raspolagao s većim parama ovog leta.
Još nešto, ako je Trinkijeri toliko dobar, kako ga nikad Armani nije uzeo, a uzme Repešu npr., pa Makabi, Pao, Oly, Baskonija, Valensija itd. Sve su to ekipe koje često menjanju trenere a on nikad blizu njih.
-
Dragan Mance
A što je Trinki bio Čovketov vlažan san kad nije dobar stručnjak. Znači sad si se popisao na stručnost vašeg velikog gurua tj gazde. Sumnjaš u njegov odabir.FKCZ wrote: ↑Mon Oct 14, 2019. 1:46 amZašto mislim da je razlika u kvalitetu veća nego prošle godine?
Prekida se svaka diskusija sa nerealnim personama koje daju sebi za pravo baviti se neproverenim informacijama pritom lupati ko Maxim po diviziji. Sam sebi dečko skačeš u usta. Verujem da si ostrašćen, Zvezda ti je sve, Zvezda život je, kako idu tonovi vaše pesme, al kažeš kako pojedinci KKP moraju preskočiti nekoliko stepenika ne bi li bili u rangu EL igrača a nedugo potom napišeš kako je vrlo verovatno Partizan raspolagao sa više novčanih sredstava od CZ. Nešto se ne slaže u tvojoj priči?
Jeste favoriti na papiru. To niko ne spori. Al ako smo igrali sa vama prošle sezone na jednu tekmu. Domaću ligu izgubili petokorakom Berona ne bih bio toliko optimističan da vam ne možemo nauditi u sezoni koja ide. Pogotovo ako se još neko dovede i popuni roster.
Lepo je što bodrite voljeni klub al još lepše što gvirnete malko i u tuđe dvorište ne bi i se informisali i sebe naoružani optimizmom pred aprilske borbe za trofej.
Polako momci, bez zustrih reci.
Moje mišljenje je da je CZ daleko ispred KKPa. To ce i biti tako, medjutim, ukoliko KKP napravi uspeh u EC, sto nije nerealno, imajuci u vidu ostale ekipe, mislim da Aba liga ne bi dala predstavnika u EL definitivno.
Ali, da se vratimo na temu, sirina Zvezdine igre je ogromna. Defanzivini potencijal strasan, to su pokazali protiv Fener, pokazaće opet kada treba.
Moje mišljenje je da je CZ daleko ispred KKPa. To ce i biti tako, medjutim, ukoliko KKP napravi uspeh u EC, sto nije nerealno, imajuci u vidu ostale ekipe, mislim da Aba liga ne bi dala predstavnika u EL definitivno.
Ali, da se vratimo na temu, sirina Zvezdine igre je ogromna. Defanzivini potencijal strasan, to su pokazali protiv Fener, pokazaće opet kada treba.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
Ja nikog uvredio nisam, vrlo racionalno sam napisao komentar.
Čović ga je hteo, ali para nije imao, ali CZ nije klub ranga koje sam ja nabrojao, CZ nije top EL klub kao gore nabrojani. A on se u Srbiji doživljava kao Stiv Ker, a realnost je da Pedulakis trener Pao, Preradović Baskoniji itd.
Kada bi srpskog ljubitelja košarke pitali da uporede Atamana i AT, mogu da zamislim odgovor.
Čovek je radio jedino u Uniksu i tu je feljlovao.
Babmerg nikakvu konkurenciju nije imao, kao Radonjićeva CZ.
Kad kažem da preskoče svoje stepenike, koja evro takmičenja su igrali Tomas i Volden? Zar nije skok od 4. po rangu takmičenja u Evropi do EL?
O ovim upadica na ličnom nivou neću.
Čović ga je hteo, ali para nije imao, ali CZ nije klub ranga koje sam ja nabrojao, CZ nije top EL klub kao gore nabrojani. A on se u Srbiji doživljava kao Stiv Ker, a realnost je da Pedulakis trener Pao, Preradović Baskoniji itd.
Kada bi srpskog ljubitelja košarke pitali da uporede Atamana i AT, mogu da zamislim odgovor.
Čovek je radio jedino u Uniksu i tu je feljlovao.
Babmerg nikakvu konkurenciju nije imao, kao Radonjićeva CZ.
Kad kažem da preskoče svoje stepenike, koja evro takmičenja su igrali Tomas i Volden? Zar nije skok od 4. po rangu takmičenja u Evropi do EL?
O ovim upadica na ličnom nivou neću.
FKCZ wrote: ↑Mon Oct 14, 2019. 1:46 am
Podsetiću da ja Tomić prošle sezone imao ulogu Trinkijerija iz ove, sam selektirao sastav i osvojio Superkup, ABA ligu i KLS uz jednu dopunu u toku sezone u vidu KC Riversa. Ne vidim da je KKCZ iz sezone 18-19 bila skuplja od ovog KKP, čak verujem da je KKP raspolagao s većim parama ovog leta.
A da li je KKCZV iz sezone 18/19 imala za rivala KKP koji je bio kvalitetom u rangu KKCZV iz sezone 19/20?
- Tajler Darden
I ne treba. Samo se nama pravi "posao".
Da se vratimo na košarku.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
VPJTS
VPJTS
Nije imao Partizan, ali je imao Budućnost koja je važila za favorita.Čekićar wrote: ↑Mon Oct 14, 2019. 1:40 pmFKCZ wrote: ↑Mon Oct 14, 2019. 1:46 am
Podsetiću da ja Tomić prošle sezone imao ulogu Trinkijerija iz ove, sam selektirao sastav i osvojio Superkup, ABA ligu i KLS uz jednu dopunu u toku sezone u vidu KC Riversa. Ne vidim da je KKCZ iz sezone 18-19 bila skuplja od ovog KKP, čak verujem da je KKP raspolagao s većim parama ovog leta.
![]()
![]()
A da li je KKCZV iz sezone 18/19 imala za rivala KKP koji je bio kvalitetom u rangu KKCZV iz sezone 19/20?![]()
Sigurno nije bolji od Vukoičića. Ostaju Lazić, Alimpijević i Topić, od čega je prvi vodio klub na dva meča, treći odbranio srpsku ligu a neiskusni i omalovažavani Alimpije izborio respektabilnih 11 pobjeda u Evroligi sa dva i po poštena košarkaša (Ročesti, Feldin, Antić). Koliko je to teško vidjelo se na primjeru Budućnosti koja je u gostima imala 0-15 sa mnogo kvalitetnijim timom od Zvezdinog iz sezone 2017/18.Tajler Darden wrote: ↑Mon Oct 14, 2019. 12:39 amImamo situaciju da su recimo DD i Dobrić prošle sezone bili nosioci, a sada sporedni igrači. Doneli monci EL, a u istoj nemaju minutažu kakvu treba da imaju. Tu će Tomić imati najviše posla.
Mnogo se i potcenjuje Tomić... Ako se izuzme onaj Karijev drugi mandat, Tomić posle Radonje najbolji trener u Čovićevoj eri u Zvezdi.
Oba tima su pravljena za instant rezultate, nije po mojoj meri, ali je tako.
Napisao sam sinoć na avangardi, ono što je Tomić osvojio lani je minimum sa onakvim sastavom. Takođe ove sve ispod ABA, KRK i KLS je sramota kad se zna koliko novca je potrošeno i da osim Partizana nemamo konkurenciju na domaćem frontu.
Koliko je Milan Tomić "dobar" stručnjak najbolje ilustruje što zadrti partizanovci žele da što duže ostane na našoj klupi.
Možda on nije dobar trener, ili nije baš prijatan čovek ili ne znam šta. Ali ima i mnogo dobrih strana, npr skauting pojačanja.
U krajnjem slučaju, osvojio čovek ABA, KLS i Superkup... Jeste tu bilo neregularnosti, jezive atmosfere, ali rezultati se pišu.
Ni mnogo veći klubovi često nemaju vrhunske trenere, razni pajaci vode i EL timove... Ali takvo je sad tržište, dosta se gleda marketing trenera, a i nema Željka, Pešića, Šarasa baš mnogo.
U krajnjem slučaju, osvojio čovek ABA, KLS i Superkup... Jeste tu bilo neregularnosti, jezive atmosfere, ali rezultati se pišu.
Ni mnogo veći klubovi često nemaju vrhunske trenere, razni pajaci vode i EL timove... Ali takvo je sad tržište, dosta se gleda marketing trenera, a i nema Željka, Pešića, Šarasa baš mnogo.
Apsolutno, ni meni se ne svidja Filip u 12, manje uloge Davidovca, Dobrica i Borise, ali mi se dopada izbor stanih igraca i prosle i ove sezone. On Cirbesa i Odza nije doveo, Cirbes je dosao na predlog NC, a Odzo je zatecen.Pavlaka wrote: ↑Mon Oct 14, 2019. 8:52 pmMožda on nije dobar trener, ili nije baš prijatan čovek ili ne znam šta. Ali ima i mnogo dobrih strana, npr skauting pojačanja.
Vise mi se svidja kako selektuje ekipu od Radonjica i Trinkijerija.
Ja mislim da mu je to veliki plus. Billy njegov, Faye njegov, Gist, sad da ne nabrajam sve... Dobri potezi
Momci, poštujem vaše mišljenje, ali se morate uozbiljiti.
Perperoglu trostruki osvajač Evrolige. Gist veteran iz jednog Panatinaikosa. Kuzmić reprezentativac kad je zdrav koji je sezonu života odigrao onomad u Zvezdi. Dženkins godinama među najboljim defanzivcima na spoljnim pozicijama u Evropi, bukvalno zna šta je CZV više od pojedinih domaćih igrača. Dva Brauna - koji su zasad pokazali malo, posebno Derik - važe za ozbiljne igrače sa NBA pedigreom. Lani Regland, Rivers i Cirbes (loš utisak u ovom mandatu), redom etablirani evroligaški košarkaši.
Kojeg tačno od navedenih likova ne biste doveli u klub da ste sportski direktor/GM? Za koga niste čuli, za koga od njih je potreban skauting da bi se "otkrio"?
Faje je zaista otkrovenje, to priznajem. Beron poznat šuter, nije igrao za top klubove ali daleko od toga da je bio anonimus. Imao bi ulogu u najjačim Radonjićevim timovima.
Ako je dobra selekcija dovođenje košarkaša koje bi doveo svaki laik navijač ili svaki klub sa ovih prostora koji bi mogao da ih priušti, onda ste vi u pravu.
Perperoglu trostruki osvajač Evrolige. Gist veteran iz jednog Panatinaikosa. Kuzmić reprezentativac kad je zdrav koji je sezonu života odigrao onomad u Zvezdi. Dženkins godinama među najboljim defanzivcima na spoljnim pozicijama u Evropi, bukvalno zna šta je CZV više od pojedinih domaćih igrača. Dva Brauna - koji su zasad pokazali malo, posebno Derik - važe za ozbiljne igrače sa NBA pedigreom. Lani Regland, Rivers i Cirbes (loš utisak u ovom mandatu), redom etablirani evroligaški košarkaši.
Kojeg tačno od navedenih likova ne biste doveli u klub da ste sportski direktor/GM? Za koga niste čuli, za koga od njih je potreban skauting da bi se "otkrio"?
Faje je zaista otkrovenje, to priznajem. Beron poznat šuter, nije igrao za top klubove ali daleko od toga da je bio anonimus. Imao bi ulogu u najjačim Radonjićevim timovima.
Ako je dobra selekcija dovođenje košarkaša koje bi doveo svaki laik navijač ili svaki klub sa ovih prostora koji bi mogao da ih priušti, onda ste vi u pravu.