Prva liga Srbije

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Post Reply
Tajler Darden

Re: Prva liga Srbije

Post by Tajler Darden » Mon Sep 16, 2019. 12:03 pm

Može li Grafičar igrati Ling Long ako izbori plasman? Pitam zbog konekcije sa CZ.

Baš sam gledao sastave timova... Ima tu solidnih igrača za taj nivo takmičenja, a i nekih bivših dobrih FM igrača. :D

Kirovski je uspeo da dogura do Žarkova... Inače, Žarkovo je bilo zanimljivo prošle sezone. Bili su tu Bogunović i Frimpong, a moj brat im bio kapiten. :D

Ima i dosta stranaca... Koliko vidim, skoro desetak Azijata u ligi.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Monogamija

Post by Monogamija » Mon Sep 16, 2019. 3:08 pm

Tajler Darden wrote:
Mon Sep 16, 2019. 12:03 pm
Može li Grafičar igrati Ling Long ako izbori plasman? Pitam zbog konekcije sa CZ.
Može, koliko znam. E sad, moguće da postoji neko pravilo koliko igrača možeš da imaš u jednom klubu kao filijali, ili ukoliko igraju u istom rangu da su obavezi da prekini ugovor o poslovno tehničkoj saradnji ili nešto slično, tu se vodim logikom kako bih ja da sam neko mudo u savezu :D a obzirom da plivamo u mulju od saveza onda me ništa ne bi čudilo. Šteta bi bilo onemogućiti, ukoliko Grafičar izbori plasman u LL, mladim igračima priliku da se dokažu u društvu trenutno najboljih ekipa Srbije.
Ciganin sam to ne menja stvari, ciganin je bio i moj stari...

"Pa dajte taj gol više!" Gojko Andrijašević 08.10.2020.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Wed Sep 18, 2019. 12:13 am

Zlatibor bi igrao u Uzicu 100%, cudi me da i sad ne igraju tamo.

Ekstremi traze da idu, ali uprava ih ne podrzava u tome i tu im je problem. Ne bi me cudilo da u narednom periodu krenu i na gostovanja. Zemunci u lepom broju dosli, bez nacionalistickih prepucavanja, super je bilo, prava fudbalska predstava. Da je vise takvih i u Superligi...

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Sep 20, 2019. 11:24 am

Pošto zbog obaveza nisam uspeo da odradim analizu prethodnog 9. kola, a danas na programu počinje novo kolo, ispisaću samo rezultate.

9. kolo

Zlatibor - Metalac 1-0
Sinđelić - Smederevo 1-3
Budućnost - Kabel 0-1
Trayal - OFK Bačka 0-2
Grafičar - Radnički Pirot 3-1
N. Pazar - Zemun 2-1
Kolubara - Dinamo V. 0-1
Žarkovo - Radnički 1923 2-0

Vranjanci konačno dali gol i pobedili, to je prethodnih 5 kola bilo nepojmljivo. Iznenađenje na Zlatiboru, gde je čvrsti domaćin uspeo da savlada Metalac.
Smederevo se polako vraća tamo gde treba da bude.

10. kolo, parovi:

SMEDEREVO 1924 - ZEMUN
RADNIČKI P. - NOVI PAZAR
KABEL - GRAFIČAR
DINAMO - BUDUĆNOST D.
OFK BAČKA - KOLUBARA
RADNIČKI 1923 - TRAYAL
METALAC - OFK ŽARKOVO
SINĐELIĆ - ZLATIBOR

Navijački će biti interesantno u Smederevu i derbi u Novom Sadu, Kabel - Grafičar, očekujem lep fudbal jer su i jedni i drugi pokazali da znaju da igraju pravi muški fudbal.

Monogamija

Post by Monogamija » Thu Sep 26, 2019. 9:51 am

SMEDEREVO 1924 - ZEMUN 2-1
RADNIČKI P. - NOVI PAZAR 1-1
KABEL - GRAFIČAR 1-1
DINAMO - BUDUĆNOST D. 2-0
OFK BAČKA - KOLUBARA 0-2
RADNIČKI 1923 - TRAYAL 0-0
METALAC - OFK ŽARKOVO 2-0
SINĐELIĆ - ZLATIBOR 2-0

SMEDEREVO 1924 - ZEMUN 2-1

Smederevo se preporodilo, vezali su 4 pobede za redom, ovaj grad zaslužuje da se ponovo igra superligaški fudbal. Počelo je čvrsto uz opipavanje pulsa i na jednoj i na drugoj strani, uz dve solidne prilike za domaće. U 36. minutu katastrofalna greška golmana Zemuna Krunića kada prilikom jednog ispucavanja pogađa igrača Smedereva Basraka kome nije bilo teško da postigne gol u nebranjenu mrežu, 1-0. U drugom poluvremenu Zemun pojačava tempo, uspeli su da iskoriste inicijativu i da u 75. minutu preko Vasiljevića izjednače kada je posle slobodnog udarca glavom smesitio loptu u donji desni ugao. Smederevo potom preuzima utakmicu i pojačava tempo. U 88. minutu glupost napadača Zemuna Čelara kada ulazi u raspravu sa golmanom Smedereva i dobija drugi žuti karton. U 90. minutu nakon kornera za Smederevo, igrači Zemuna konfuzno intervenišu i u toj konfuziji jedan igrač igra rukom, što je bilo dovoljno da sudija pokaže na penal za domaće. Siguran izvođač bio je Mirkov.

Ovo je treći penal koji se sudi protiv Zemuna u 90. minutu od početka sezone.

RADNIČKI P. - NOVI PAZAR 1-1

Odlična utakmica u Pirotu. Iskreno, trebalo je da bude više golova po svemu viđenom. Ređale su se šanse i na jednoj i na drugoj strani međutim bezuspešno. U 82. minutu odličan gol Dimitrija Pobulića koji dijagonalom sa ivice kaznenog prostora precizno pogađa dalji ugao gola pazaraca. Nedugo zatim Novi Pazar dolazi do 1-1 preko Rubežića koji se najbolje snašao u petercu nakon slobodnog udarca za goste. Krenuo je Radnički udarnički ka golu do kraja, ali bez promene rezultata.

KABEL - GRAFIČAR 1-1

Na Slanoj bari lideri jedan na drugog. Lep i kvalitetan fudbal se mogao gledati. Utakmica je prenošena na You tube pa ko je želeo mogao je da pogleda.. Već u 2. minutu Kabel dolazi do 1-0 preko Bihorca koji sa tri metra glavom smešta loptu u mrežu. U 20. minutu dolazi se do izjednačenja kada se Vidić najbolje snalazi i postiže gol. Pred kraj 1. poluvremena igrač Kabela Dražić pogađa prečku. U 2. poluvremenu Kabel znatno bolji rival, ali bez promene rezultata.

DINAMO - BUDUĆNOST D. 2-0

Vranjanci su se konačno probudili dok je Budućnost preuzela fenjer. Dominiriao je Dinamo tokom cele utakmice. U 39. minutu Nedeljković odličnim udarcem sa 19 metara dovodi domaće u vođstvo. U drugom poluvremenu ista priča Dinamo dominira, a Budućnost čeka priliku, takvu jednu su i propustili kada je sa 11 metara Dobrijević bio neprecizan. Nakon toga Simović u 75. postavlja konačnih 2-0 kada sa 5 metara zakucava loptu u mrežu.

OFK BAČKA - KOLUBARA 0-2

Promena trenera u Bačkoj još uvek nije dala rezultate. Ovog puta Kolubara je bila bolja od domaćina. Već u 12. minutu Đenić koristi konfuziju u odbrani domaćih posle slobodnog udarca i smešta loptu u mrežu. Bačka nije koristila svoje šanse i kako je odmicalo vreme postajali su sve nervozniji. Mihailović u 90. minutu, nakon jedne brze kontre Kolubare, koristi priliku i postavlja konačnih 0-2.

METALAC - OFK ŽARKOVO 2-0

Po mom mišljenju očekivano. Krenuo je Metalac od starta odlučno, stvarajući šanse pred golom Žarkova. Takvu jednu su iskoristili u 33. kada je Katanić dobar napad domaćih završio pogodtkom. U drugom poluvremenu se nastavlja dobar fudbal. Žarkovo ne koristi nekoliko dobrih situacija pred golom domaćih i u 72. minutu stiže kazna, kada se Vranjanin najbolje snalazi pred golom Žarkova posle odlične akcije domaćih i postavlja konačnih 2-0.

SINĐELIĆ - ZLATIBOR 2-1

Napadao je Sinđelić od samog starta, do te mere da se Zlatibor već u početnoj fazi branio sa 9 igrača u 25 metara od svog gola. Stvorili su veliki broj prilika pa su tako u 27. minutu preko poluvoleja Minića poveli sa 1-0. U drugom poluvremenu se nastavlja ista priča Sinđa diktira tempo i stvara šanse. U 63. minutu posle skraćenog kornera u kaznenom prostoru se najbolje snalazi Đorđević i glavom povećava na 2-0. U 78. minutu Aleksandrovič koristi penal koji je opravdano dosuđen posle igranja rukom jednog igrača domaćih. Do kraja Zlatibor nije uspeo da se vrati u egal.

Posle 10 kola tabela izgleda ovako:

Image

U sledećem 11. kolu igraju se sledeći parovi:

ZLATIBOR - SMEDEREVO 1924
OFK ŽARKOVO - SINĐELIĆ
TRAYAL - METALAC
KOLUBARA - RADNIČKI 1923
BUDUĆNOST D. - OFK BAČKA
GRAFIČAR - DINAMO
NOVI PAZAR - KABEL
ZEMUN - RADNIČKI P.

Moji favoriti, Grafičar - Dinamo i Novi Pazar - Kabel, očekujem da pršti na sve strane.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Mon Sep 30, 2019. 9:16 am

Kako kidaju klinci iz Graficara. Tuga je sto pola njih nece prici prvom timu.

Liga veoma neizvesna i bice ozbiljna borba do kraja. Ekipe iz zone ispadanja lagano mogu gore da se popenju i da konkurisu za Superligu.

Monogamija

Post by Monogamija » Fri Oct 04, 2019. 9:56 am

Nisam bio tu, pa preskačem i ovo kolo sa pisanjem.

Rezultati 11. kola

ZLATIBOR - SMEDEREVO 1924 2-1
OFK ŽARKOVO - SINĐELIĆ 2-3
TRAYAL - METALAC 1-1
KOLUBARA - RADNIČKI 1923 1-0
BUDUĆNOST D. - OFK BAČKA 1-1
GRAFIČAR - DINAMO 4-2
NOVI PAZAR - KABEL 3-1
ZEMUN - RADNIČKI P. 0-2

Fenomenalna utakmica pored Rajka, Grafičar i Dinamo, sve je prštalo. Uspeo sam da pogledam malo u prenosu, odlična utakmica.

Jedna loša stvar je obeležila kolo, u Pazaru oficijalni spiker prvo jedva govori srpski, drugo, prilikom najave utakmice kada je trebalo da najavi ime FK Kabel, počeo je da se smeje i nije ni najavio. Skroz nekorektno i jadno od strane predstavnika FK Pazar.

U 12. kolu koje počinje danas 04.10. igraju:

SMEDEREVO 1924 - RADNIČKI P.
KABEL - ZEMUN
DINAMO - NOVI PAZAR
OFK BAČKA - GRAFIČAR
RADNIČKI 1923 - BUDUĆNOST D.
METALAC - KOLUBARA
SINĐELIĆ - TRAYAL
ZLATIBOR - OFK ŽARKOVO

Dinamo - Novi Pazar će biti zanimljivo, do sad svaka utakmica u Vranju je bila puna naboja. Takođe, Smederevo - Radnički Pirot očekujem golove, posebno jer Smederevo igra znatno lepši i atraktivniji fudbal.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Mon Oct 14, 2019. 9:48 am

Pazarci slavili u Kragujevcu u derbiju nekada dva ozbiljna Superligasa. Radnickom se po svemu sudeci smesi borba za opstanak, sem ako na zimu nesto ne promene.

Zlatibor nastavlja da dobije sve kod kuce, a gubi bodove u gostima. Ako se na zimu pojacaju u napadu bice ozbiljni konkurenti za Superligu.

Tri beogradska kluba na zacelju i po svemu prikazanom trenutno najslabiji u ligi.

Monogamija

Post by Monogamija » Mon Oct 14, 2019. 10:28 am

Zbog obaveza nisam uspevao da se posvetim pisanju prethodna 2 kola. Ovo ću nadam se ispratiti.

Radnički, za razliku od prošle godine, ne liči na sebe. Imaju trenutno samo ludu sreću što je liga ujednačena pa se trenutno nije napravila neka preterano velika bodovna razlika, pa bi uz 2 - 3 dobre partije već imali neki priključak. Iskreno, Zemun i Sinđa će ovim tempom u Srpsku ligu, e sad, ne bi me čudilo da to rade kako bi napravili prostor da IMT uskoči u Prvu ligu. Biće ovo zanimljiva liga, posebno kada dođe i do podele bodova, jer ne verujem da će biti ogromna bodovna razlika u plej ofu i plej autu.

Zvezdas99

Post by Zvezdas99 » Mon Oct 14, 2019. 4:57 pm

Taj IMT jedno 4-5 sezona ulazi u Prvu ligu i negde u finisu ispusti prvo mesto ili prikljucak za prvim mestom. Voleo bih da tako bude i ove sezone i da im OFK-a to uzme, ma da ne znam koliko je to realno.

Volim kada beogradski klubovi ispadaju jer su tako manje sanse da neki udje u Superligu.

Svakako ce biti jako jako zanimljivo, posebno ako se ispostavi da Graficar stvarno moze u Superligu.

Monogamija

Post by Monogamija » Wed Oct 16, 2019. 8:51 pm

Smederevo - Kabel 2-1

Ova utakmica je predmet istrage jer je došla iz 2 u 1 uz navodno sumnjive golove. Nekako mi se čini da ringišpil u PLS počinje.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Oct 16, 2019. 9:00 pm

Ima li nekog snimka?
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

MMM

Post by MMM » Wed Oct 16, 2019. 9:04 pm

Pregled na yt kanalu Prve lige.

Monogamija

Post by Monogamija » Thu Oct 17, 2019. 8:01 am

Тренер Пешић, наравно, одлучује и саставља тим, али тренутно немамо вођу, а ја сам тај ауторитет, могу да их раздрмам на терену и не видим како ће се ситуација променити уколико се одмах не вратим.
Kaže Milan Gašić.
Jel to onaj Gašić što je bio pojačanje Zvezde? Al ima skromno mišljenje.

CikaZika

Post by CikaZika » Thu Oct 17, 2019. 8:03 am

Ciji je sin, cudilo bi me da ih nije postrojio sve. :D
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Post Reply