KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2019/20
Mozes li mi objasniti sta je to karakteristicno za Duletovu kosarku? I kako to da on mimo Partizana nigde nije mogao da radi?
Pricas mi o tim stvarima, kao iz bajke, i da nisam gledao te ekipe (koje su tek bile poslozene krajem sezone i to samo zahvaljujuci neverovato velikom broju dugih treninga-ponavljanja) rekao bih mi smo igrali najbolju kosarku svih vremena sa DV.
Svaka tebi cast na poznavnanju igre, ali de pogledaj jos koji put neke utakmice Partizana sa pocetka sezone (ne racunam onu TOP 4 i TOP 8 sezonu, mada i tu smo na pocetku delovali pateticno i jadno).
Kada je DV drugi put dosao u klub, imao je ubedljivo najskuplju igracku u tom trenutku. Da ne pricam i o naredne dve tri sezone. Sve sto je tada osvojeno, bili su tri puta domacica i kup. Sest sezona mi trofeja ABA lige nismo videli... Jbg ljudi, kao da vam je kratko pamcenje, pa lepe stvari potisnu ruzne i ono o pokojniku sve najbolje.
I opet kazem, ne sporim da je DV vratio tih godina Partizanu sjaj, ali da je igrao lepu dopadljivu kosarku... Ja koliko se secam, 5 godina su ga navijaci terali sa klupe sa Dule odlazi...
Pricas mi o tim stvarima, kao iz bajke, i da nisam gledao te ekipe (koje su tek bile poslozene krajem sezone i to samo zahvaljujuci neverovato velikom broju dugih treninga-ponavljanja) rekao bih mi smo igrali najbolju kosarku svih vremena sa DV.
Svaka tebi cast na poznavnanju igre, ali de pogledaj jos koji put neke utakmice Partizana sa pocetka sezone (ne racunam onu TOP 4 i TOP 8 sezonu, mada i tu smo na pocetku delovali pateticno i jadno).
Kada je DV drugi put dosao u klub, imao je ubedljivo najskuplju igracku u tom trenutku. Da ne pricam i o naredne dve tri sezone. Sve sto je tada osvojeno, bili su tri puta domacica i kup. Sest sezona mi trofeja ABA lige nismo videli... Jbg ljudi, kao da vam je kratko pamcenje, pa lepe stvari potisnu ruzne i ono o pokojniku sve najbolje.
I opet kazem, ne sporim da je DV vratio tih godina Partizanu sjaj, ali da je igrao lepu dopadljivu kosarku... Ja koliko se secam, 5 godina su ga navijaci terali sa klupe sa Dule odlazi...
- Irriducibili
Ala me vučete za jezik...
Neposredni sam svedok celog Duletovog razvojnog puta, doživeo sam i nikada nisam preboleo njegove godine učenja koje su KKP previše koštale. Hronološki:
- Imao je najbolji tim u istoriji Partizana, bio apsolutni favorit F4 u Ganu, uspeo je da zasere kad je bilo najvažnije. Obrazloženja koja je dao za svoje diletantske poteze u meču sa Makabijem necu ovde iznositi jer su bila izrečena u privatnom razgovoru, reci cu samo da sam bio šokiran
- Slede godine silovanja Bože Maljkovica i Jugoplastike. U to vreme je prvak SFRJ po pravilu bio šampion Evrope, to je čak bilo lakše osvojiti. Timovi su bili manje više egal, prevaga je bila na klupi. Došla je do izražaja osobina koja ga je zauvek pratila, bolesna sujeta. Nije hteo da prihvati prof. Nikolica za savetnika, nije hteo Duška Ivanovica koji je potom donosio prevagu, ali na drugoj strani
- Godinama nije uspevao da prodje u drugu fazu EL, iako para nije manjkalo, pa ni dobrih igrača. Mi smo prvi prolazak u drugu fazu, protiv Unikahe u nikad punijem Pioniru, proslavili kao da smo ponovo postali prvaci Evrope
- F4 u Parizu sa potpuno atipičnim timom i igrom u odnosu na ono što mu je zaštitni znak. Kako je do toga došlo? Njegov izbor za tu sezonu su bili Milojevic i Palacio, cenite li da bi sa njima stigli do Pariza? Miloje pošteno rekao da kolena ne mogu da izdrže, Palacio imao problem sa pasošem i tako su došli Bo i Roberts. Boa nikada pre nije video, posle prvog treninga je rekao da su mu doveli retardiranog igrača. Ostalo je istorija...
- Otišao u CSKA i postigao najgori rezultat u njihovoj istoriji, jedva izbegavši batine od igrača. Imao dva mesta u rosteru, doveo Gordona koga je znao iz Cibone i Bobija. Istog Bobija koga posle nije hteo u Partizanu, te je taj otišao kod Čovica. Ne znam kome bi se drugom moglo desiti da sa onakvim timom ispadne u prvoj fazi EL
- Uspeo da izgubi utakmicu života za klub. Usred Beograda od jebenog Repeše, najvece trenerske prevare koja obitava na ovim prostorima. Nabio mu razliku na početku boljom pripremom utakmice, prihvatio poklon na kraju prouzrokovan glupostima na parketu i odsustvom reakcije sa klupe. Nolan Smith je samo logična posledica i kazna. Za KKP, ne za njega lično, on je i ono potom naplatio. Zapravo, još naplacuje
- Sve to posle nije vredno pomena, godine Djumica, Šalica, Sinadinovica, Koprivice, Petrova, bi valjalo što pre zaboraviti, gurnuti pod tepih. Duh izadje iz boce samo u ovakvim prilikama, kada se pojave ničim izazvani hvalospevi upuceni so called intelektualcu, istina bez formalnog obrazovanja, ali neko može biti i samouk, lažnom opozicionaru (drugom prilikom zašto je lažan) i stvarnom iluzionisti
- Da se razumemo, DV nije loš trener, za sve te godine života u Partizanu i od Partizana, je dosta toga i naučio. Ali smo to školovanje skupo i platili, ubedjen sam da bi ostavili veci trag u Evropi da je neki talentovaniji trener imao takvu šansu i strpljenje uprave. Ne osudjujem mladje kojima je srce puno zbog dominacije nad Zvezdom, ali moje shvatanje košarke traži više od toga
Neposredni sam svedok celog Duletovog razvojnog puta, doživeo sam i nikada nisam preboleo njegove godine učenja koje su KKP previše koštale. Hronološki:
- Imao je najbolji tim u istoriji Partizana, bio apsolutni favorit F4 u Ganu, uspeo je da zasere kad je bilo najvažnije. Obrazloženja koja je dao za svoje diletantske poteze u meču sa Makabijem necu ovde iznositi jer su bila izrečena u privatnom razgovoru, reci cu samo da sam bio šokiran
- Slede godine silovanja Bože Maljkovica i Jugoplastike. U to vreme je prvak SFRJ po pravilu bio šampion Evrope, to je čak bilo lakše osvojiti. Timovi su bili manje više egal, prevaga je bila na klupi. Došla je do izražaja osobina koja ga je zauvek pratila, bolesna sujeta. Nije hteo da prihvati prof. Nikolica za savetnika, nije hteo Duška Ivanovica koji je potom donosio prevagu, ali na drugoj strani
- Godinama nije uspevao da prodje u drugu fazu EL, iako para nije manjkalo, pa ni dobrih igrača. Mi smo prvi prolazak u drugu fazu, protiv Unikahe u nikad punijem Pioniru, proslavili kao da smo ponovo postali prvaci Evrope
- F4 u Parizu sa potpuno atipičnim timom i igrom u odnosu na ono što mu je zaštitni znak. Kako je do toga došlo? Njegov izbor za tu sezonu su bili Milojevic i Palacio, cenite li da bi sa njima stigli do Pariza? Miloje pošteno rekao da kolena ne mogu da izdrže, Palacio imao problem sa pasošem i tako su došli Bo i Roberts. Boa nikada pre nije video, posle prvog treninga je rekao da su mu doveli retardiranog igrača. Ostalo je istorija...
- Otišao u CSKA i postigao najgori rezultat u njihovoj istoriji, jedva izbegavši batine od igrača. Imao dva mesta u rosteru, doveo Gordona koga je znao iz Cibone i Bobija. Istog Bobija koga posle nije hteo u Partizanu, te je taj otišao kod Čovica. Ne znam kome bi se drugom moglo desiti da sa onakvim timom ispadne u prvoj fazi EL
- Uspeo da izgubi utakmicu života za klub. Usred Beograda od jebenog Repeše, najvece trenerske prevare koja obitava na ovim prostorima. Nabio mu razliku na početku boljom pripremom utakmice, prihvatio poklon na kraju prouzrokovan glupostima na parketu i odsustvom reakcije sa klupe. Nolan Smith je samo logična posledica i kazna. Za KKP, ne za njega lično, on je i ono potom naplatio. Zapravo, još naplacuje
- Sve to posle nije vredno pomena, godine Djumica, Šalica, Sinadinovica, Koprivice, Petrova, bi valjalo što pre zaboraviti, gurnuti pod tepih. Duh izadje iz boce samo u ovakvim prilikama, kada se pojave ničim izazvani hvalospevi upuceni so called intelektualcu, istina bez formalnog obrazovanja, ali neko može biti i samouk, lažnom opozicionaru (drugom prilikom zašto je lažan) i stvarnom iluzionisti
- Da se razumemo, DV nije loš trener, za sve te godine života u Partizanu i od Partizana, je dosta toga i naučio. Ali smo to školovanje skupo i platili, ubedjen sam da bi ostavili veci trag u Evropi da je neki talentovaniji trener imao takvu šansu i strpljenje uprave. Ne osudjujem mladje kojima je srce puno zbog dominacije nad Zvezdom, ali moje shvatanje košarke traži više od toga
non mollare mai
Hahahaha, posrecio se F4, ali je protiv Cedevite zasrao. 
Zaboravljate koliko ima trofeja sa KKPom.
I opet kazem evo otisao je DV, sta je bolje nego pre?
Zaboravljate koliko ima trofeja sa KKPom.
I opet kazem evo otisao je DV, sta je bolje nego pre?
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
Ja se slažem sa Irr-om 
Pa dobro ima trofeja ali nije sve u tome.
Koji iskorak je klub napravio svih tih godina?
Nit infrastrukturno nit organizaciono.
Naučio je on dosta zanat u Partizanu prvih godina,pa bilo je prvih par sezona ozbiljnih blamiranja u EL i praznog Pionira.Hemofarm da ima publiku verovatno bi nam i neku titulu oteli ,pa morali smo Kristijana da dovodimo za majstoricu protiv Pešića
Ja sam se prvi vezivao za taj period zbog pobeđivanja CZ što je u sušnim periodima pobeda u fudbalu bilo sjajna uteha.
Sve to ne znači da je sad nešto bolje,ali promene su bile potrebne.
Pa dobro ima trofeja ali nije sve u tome.
Koji iskorak je klub napravio svih tih godina?
Nit infrastrukturno nit organizaciono.
Naučio je on dosta zanat u Partizanu prvih godina,pa bilo je prvih par sezona ozbiljnih blamiranja u EL i praznog Pionira.Hemofarm da ima publiku verovatno bi nam i neku titulu oteli ,pa morali smo Kristijana da dovodimo za majstoricu protiv Pešića
Ja sam se prvi vezivao za taj period zbog pobeđivanja CZ što je u sušnim periodima pobeda u fudbalu bilo sjajna uteha.
Sve to ne znači da je sad nešto bolje,ali promene su bile potrebne.
Realno ja sam izmedju. Ne niponidastavam ni taj sistem ni Duleta, definitvno uspeo je sto ce malo ko uspeti sa kosarkaskim klubom (bojim se da kazem niko). Ali sam iste te utakmice gledao i mogu reci sa mnogo pismenijim i skolovaijim igracima nasa igra nije bila bolja od ove sadasnje.
Ide se iz krajnosti u krajnost,daleko od toga da je Dule bio savrsen,za toliko vremena vodjenja kluba naravno da je bilo i gresaka i uspeha,sto je i normalno,bilo je i mucenja da uzmemo pobedu u EL pocetkom veka,ali u periodu 2007-2010 ko god trazi manu rezultatski,u vodjenju ekipe ili u tome da nije maksimum izvlacio od igraca nije dobronameran prema Duletu.
Treba nas ugasiti, sve vise sam tog misljenja.
Ne kažem da nisi gledao, nego da možda ne razumeš složenost toga što si gledao. Za Duletovu košarku je karakteristično da je svojstvena, da u njoj postoji trenerski pečat, da je smislena i apsolutno prilagođena osvajanju trofeja. O trenerskom pečatu imaš ovde trenera koji ti mogu do detalja objasniti šta je i kako Dule igrao.Naka wrote: ↑Mon Oct 21, 2019. 2:28 amMozes li mi objasniti sta je to karakteristicno za Duletovu kosarku? I kako to da on mimo Partizana nigde nije mogao da radi?
Evo jednog primera (zanemarimo naslov koji nema veze sa suštinom)...u ovih 18 minuta imaš više košarke nego što mnogi sadašnji treneri mogu i da zamisle. I to sa obe strane, posebno kod DV-a.
Ovo što je on igrao na ovom klipu danas ne igra niko, niti zna (osim u teoriji) kako bi igrao.
lli ovde, master klas daje kako se igra košarka...
Pretpostavio sam da ces pokazati utakmice i uigranost ekipe iz juna, vesto zaboravljajuci na sta je kosarka izgledala u oktobru. A pri tome, zanemarujes i one cuvene sezone 2001.,02.,03.,04. U tome i jest problem, sto su se lose igre, besumucna igra na niski post zaboravile. I ne secas se kako smo te sezone pukli preko 30 od Huventuda, kako nas je Cibona razbucala 20 razlike. Da ne pricam o nekim ranijim sezonama o utakmicama u kojima smo mi gubili stoka razlike (a imali smo dobre igrace, kosarkaski veoma pismene - sto danas nije svojstveno jer se od domacih klinaca guraju deca bivsih kosarkasa, jer mladi vredni klinci odlaze i pre 18. u ozbiljne evropske klubove)...
Slojevitost kosarke jednog trenera mozes videti i u ovom videu:
Ide se iz krajnosti u krajnost kada je Dule u pitanju 
Pa ne postoji trener koji je sve pobedio, ali imati takve procente osvojenih titula u ozbiljnoj konkurenciji ne bi imao niko. Jer se košarka igra za trofeje i to je sport gde bi timovi trebalo da najbolje izgledaju na kraju sezone. Upravo u tome je veličina trenera. A ako ćemo realno, po tome se i vidi koliko su ovi sad šuplji... Partizan kao izduvani balon uvek kad se odlučuje o trofejima.Naka wrote: ↑Mon Oct 21, 2019. 12:37 pmPretpostavio sam da ces pokazati utakmice i uigranost ekipe iz juna, vesto zaboravljajuci na sta je kosarka izgledala u oktobru. A pri tome, zanemarujes i one cuvene sezone 2001.,02.,03.,04. U tome i jest problem, sto su se lose igre, besumucna igra na niski post zaboravile. I ne secas se kako smo te sezone pukli preko 30 od Huventuda, kako nas je Cibona razbucala 20 razlike. Da ne pricam o nekim ranijim sezonama o utakmicama u kojima smo mi gubili stoka razlike (a imali smo dobre igrace, kosarkaski veoma pismene - sto danas nije svojstveno jer se od domacih klinaca guraju deca bivsih kosarkasa, jer mladi vredni klinci odlaze i pre 18. u ozbiljne evropske klubove)...
Ja nigde nisam rekao da je Andrea loš trener, već samo da je mnogo bliži plejadi modernih trenera koji sve zasnivaju na pik end rolu, što je za mene vrlo dosadna košarka. Siromašna...
Tema je KK Partizan 2019/20.
Zaboravio sam da prokomentarisem Jankelinu frizuru,top
...Bas ide uz njega
Vec sutra igramo sa Lokomotivom, 20h, hala Pionir. Derbi kola, Lokomotiva je najjaci sastav sa kojim cemo igrati od pocetka sezone, doduse ni kod njih igra nije na nekom nivou, sto svedoci i poraz od Ritasa u prvom kolu.
Pojedinacne karte su pocele da se prodaju danas od 10-18h u Ticketline.
Pojedinacne karte su pocele da se prodaju danas od 10-18h u Ticketline.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!