10+CikaZika wrote: ↑Mon Oct 21, 2019. 4:16 pmVec sutra igramo sa Lokomotivom, 20h, hala Pionir. Derbi kola, Lokomotiva je najjaci sastav sa kojim cemo igrati od pocetka sezone, doduse ni kod njih igra nije na nekom nivou, sto svedoci i poraz od Ritasa u prvom kolu.
Pojedinacne karte su pocele da se prodaju danas od 10-18h u Ticketline.
KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2019/20
Za vikend su kod kuce pobedili Unics, 9 poena razlike. Mi ponovo u Pioniru, ocekuje se bolja atmosfera, ali ozbiljan protivnik. Bice pravi test.
Molim te, Cele, zaobidji sa prognozama koje kazu da pobedjujemo.
Molim te, Cele, zaobidji sa prognozama koje kazu da pobedjujemo.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
Sve ulaznice su raspodate.
Pa i jeste tema Partizan 19/20, s osvrtom i poredjenjem dva trenera, sadasnjeg i bivseg....
Pavlaka, postujem ja tvoje kosarkasko poimanje i znjanje... Al generalno slojevitnost igre trazi mnogo inteligentnije igrace. Nekada su bili dostupni, drugaciji profili igraca dolazili i iz NBA, a danas su sasvim robotizovani igraci (mislim generalno dostupni u Evropi). Ja sam gradjevinac i arhitekta i u mojoj struci genijalnost se ogleda u jednostavnosti. Mislim da to vazi i za kosarku. Trinkijeri je majstor pik igre, iz dobre pik igre iskace gomila prostora za lepo osmisljene napade (pa cak to bile i improvizacije)...
Pošto je nama crveni parket u Pioniru, očekujem i da njima bude crni u Areni
E ovo je suština. Sve što iole vredi je u NBA, na 2 way ugovoru, na Exhibit 10 ugovoru, u G league, Kini, pa tek onda dolazi Evropa (Evroliga, pa pare, pa Eurocup, pa Fiba LŠ).Naka wrote: ↑Mon Oct 21, 2019. 5:21 pmPa i jeste tema Partizan 19/20, s osvrtom i poredjenjem dva trenera, sadasnjeg i bivseg....
Pavlaka, postujem ja tvoje kosarkasko poimanje i znjanje... Al generalno slojevitnost igre trazi mnogo inteligentnije igrace. Nekada su bili dostupni, drugaciji profili igraca dolazili i iz NBA, a danas su sasvim robotizovani igraci (mislim generalno dostupni u Evropi). Ja sam gradjevinac i arhitekta i u mojoj struci genijalnost se ogleda u jednostavnosti. Mislim da to vazi i za kosarku. Trinkijeri je majstor pik igre, iz dobre pik igre iskace gomila prostora za lepo osmisljene napade (pa cak to bile i improvizacije)...
Mada od kad se sećam Trinkijerija nije on imao neku bogatu igru. Low post ništa, stegeri ništa, off ball za bekove, van pika, ništa, skraćeni korner, elbow ništa. Pik, pik, pik, preuzimanje, dobar ball movement, to su odlike njegove igre...najbolju košarku je igrao dok je imao Darius Millera u Bambergu, ono je bilo odlično
- Irriducibili
Upravo takav igrač mu sada fali u KKP, ne razumem zašto ga odbija
non mollare mai
E onda bi njegova igra dobila puni smisao. Ne može on sa Peinersom i Zagorcem dobiti to što mu je davao takav igrač kakav je Miller. Niti je Paige Causeur.
Da ne bude pogrešno shvaćeno, Trinkijeri je i meni dobar trener, vrlo slične košarke kao kod Željka Obradovića, a svi znamo ko je Žoc. Ali druga strana medalje je da ja ne volim taj tip košarke
Da ne bude pogrešno shvaćeno, Trinkijeri je i meni dobar trener, vrlo slične košarke kao kod Željka Obradovića, a svi znamo ko je Žoc. Ali druga strana medalje je da ja ne volim taj tip košarke
- Irriducibili
Opet cu pišati uz vetar konstatacijom da Trinkijeri šarmom i harizmom, uspešno prikriva pojedine stručne praznine. Način na koji je vodio ekipu u obe prošlosezonske serije protiv Zvezde je skandalozan. Rasulo u prvoj i četvorokorak u drugoj seriji su samo posledica, iskorišcena šansa
non mollare mai
- Misa Baksuz
Trinkijeri ne igra "off ball screens" za bekove i steggere ? Pa da ti objasnim onda ja kad niko drugi ne želi. Evo ovako. Partizan je lani igrao 9 setova napada. Od tih 9 setova Trinkijeri je uzeo njih 7 iz sistema igre Željka Obradovića i Fenerbahčea. Znači "baseline out steggeri" za Vanju Marinkovića, dva hammer sistema za Marcusa Paigea, jedan "pin down" napad za Radu Zagorca i jedan "floppy action" za oba šutera istovremeno. Akcija "4down" za spuštanje lopte Novici na low post da zida, sa pin down blokom za blokera na kapici. A da ne pričam o nizu fler blokada koje je igrao kao specijale. Dobio Mornara u Pioniru sa fler blokom kad je napravljen faul na Renfrou. Dobio Asvela u Lyonu istim tim hammerom. Uzeo "Žućkovu ljevicu" sa specijalom od lopte, navukao Tomića na preuzimanje i miss match...
Pišu se gluposti samo da se oblati čovjek bez ikakvog razloga. Neki ovdje čini mi se zaslužuju Mutu za doživotnog trenera.
P.S. Evo ti i akcije od ove sezone. Čeoni aut "flex offense", znači opet igra od lopte. Iverson cutovi za Jareta iz kojeg je ubio Cedevitu u Zagrebu. Spain p'n'r za šutere. Cross screen blok 5 za 3 da se Radi spusti lopta na low post, napadao i Pullena sad u Baru s tim napadom. Ostavio 4down za Tomasa i Novicu, stalno spušta na njih kad je niži igrač na njima.
Pišu se gluposti samo da se oblati čovjek bez ikakvog razloga. Neki ovdje čini mi se zaslužuju Mutu za doživotnog trenera.
P.S. Evo ti i akcije od ove sezone. Čeoni aut "flex offense", znači opet igra od lopte. Iverson cutovi za Jareta iz kojeg je ubio Cedevitu u Zagrebu. Spain p'n'r za šutere. Cross screen blok 5 za 3 da se Radi spusti lopta na low post, napadao i Pullena sad u Baru s tim napadom. Ostavio 4down za Tomasa i Novicu, stalno spušta na njih kad je niži igrač na njima.
to die by your side is such a heavenly way to die
Hvala na stručnoj analizi :) ali nisi pažljivo čitao, dva posta iznad sam napisao da igra košarku sličnu Željkovoj, ti to ponoviš kao da to niko nije napisao.
Off ball za bekove, ne mislim na off ball screens, već na kretnje bekova bez lopte. Nema akciju koju ima Laso za Jaycee, niti Pešić za Kurica, niti moj Demir za Kalinoskog. On to prosto nema, kao što ni Željko nema takvu izlaznu kretnju za beka. Prosto su im igre vrlo slične.
Uostalom, nemaš ga šta braniti. Ako osvoji Eurocup ili ABA ligu, kapa dole. Ako ponovi ovo što je radio u KLS ili ABA protiv Cz (Irr piše gore o tome) ćao zdravo...
Off ball za bekove, ne mislim na off ball screens, već na kretnje bekova bez lopte. Nema akciju koju ima Laso za Jaycee, niti Pešić za Kurica, niti moj Demir za Kalinoskog. On to prosto nema, kao što ni Željko nema takvu izlaznu kretnju za beka. Prosto su im igre vrlo slične.
Uostalom, nemaš ga šta braniti. Ako osvoji Eurocup ili ABA ligu, kapa dole. Ako ponovi ovo što je radio u KLS ili ABA protiv Cz (Irr piše gore o tome) ćao zdravo...
- Irriducibili
- Misa Baksuz
Nema Lasovu akciju naravno, zato jer nema Carrola u ekipi ili Uroša Tripkovića koji to može da šutne iz kretnje. Igra čovjek ono što ovi igrači mogu da igraju. Ne igra ni Laso obranu kakvu igra Trinkijeri pa šta ćemo sad. Jel loš trener zato ?
Napisao si "low post" ništa a ja sam ti dao 2 akcije koje igra za low post a tu je i treća za Parahovskog, spuštanje iz dijamanta.
Napisao si "low post" ništa a ja sam ti dao 2 akcije koje igra za low post a tu je i treća za Parahovskog, spuštanje iz dijamanta.
Last edited by Misa Baksuz on Mon Oct 21, 2019. 7:35 pm, edited 1 time in total.
to die by your side is such a heavenly way to die
- Irriducibili
Opet se namece pitanje, zašto ga nema kad je mogao dobiti ozbiljnog šutera?
non mollare mai
jel to stariji Jaramaz trenira sa nama ili mi se učinilo?