Učinak na niskom postu mu je nikakav, Zagorac guzio Pullena pola meča u Baru, ništa uradio leđima nije. Artsiom smehotres, tera čoveka u pik, a on kao medved. Dole dobije loptu predaleko. Nije to to prosto. Verovatno nije krivica trenera u slučaju Zagorca, ali u slučaju ovih koje je on doveo jeste ogromna. Lepo Irr pita, ko je kriv što šuter nije došao? I šta je Marcus Paige ako nije šuter?Misa Baksuz wrote: ↑Mon Oct 21, 2019. 7:32 pmNema Lasovu akciju naravno, zato jer nema Carrola u ekipi ili Uroša Tripkovića koji to može da šutne iz kretnje. Igra čovjek ono što ovi igrači mogu da igraju. Ne igra ni Laso obranu kakvu igra Trinkijeri pa šta ćemo sad. Jel loš trener zato ?
Napisao si "low post" ništa a ja sam ti dao 2 akcije koje igra za low post a tu je i treća za Parahovskog, spuštanje iz dijamanta.
KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2019/20
- Misa Baksuz
Ne pričamo o učinku sa "low posta", nego o tome kako ti kažeš da nema akcija za low post, a ja sam ti dao tri koje trenutno igramo. A ima i četvrta kad Gorda iz tranzicije napadne nižeg pleja isto na low postu.
Zagor je svoje odradio, uvukao je tog Pullena u kontakt igru u reketu a znamo koliko to troši. Pullen je u toj obrani izgubio noge, u napadu zbog toga nije mogao da pogodi u jezero.
Zagor je svoje odradio, uvukao je tog Pullena u kontakt igru u reketu a znamo koliko to troši. Pullen je u toj obrani izgubio noge, u napadu zbog toga nije mogao da pogodi u jezero.
to die by your side is such a heavenly way to die
Ekipa ima ozbiljnih problema sa treningom zbog silnih putovanja. Nemam sumnje da ce sve periodicne greske sa pocetka sezone Andrea maksimalno ispraviti onog momenta kad vezemo 7 dana u Beogradu. To je problem koji ne prati samo nas, pa se vecina ekipa u Evropi trenutno pati i igra daleko ispod svojih ocekivanja.
Dok god ova serija gostovanja ne stane, ostajem pri tome da je vazno samo sto vise pobedjivati, koliko god grozno igrali.
Ekipa ima rezervi pre svega u timskoj igri, individualno ne znam, nisam prorok, ali treningom i besomucnim ponavljanjem nekih stvari, niko ne moze da me ubedi da necemo izgledati daleko bolje u nekom trenutku. Ne bolje, daleko bolje. Ostaje da vidimo mozemo li to da natempiramo za najvaznije bitke.
Najvece rezerve su trenutno u Parahuskom, ako taj covek proigra, bice bingo.
Dok god ova serija gostovanja ne stane, ostajem pri tome da je vazno samo sto vise pobedjivati, koliko god grozno igrali.
Ekipa ima rezervi pre svega u timskoj igri, individualno ne znam, nisam prorok, ali treningom i besomucnim ponavljanjem nekih stvari, niko ne moze da me ubedi da necemo izgledati daleko bolje u nekom trenutku. Ne bolje, daleko bolje. Ostaje da vidimo mozemo li to da natempiramo za najvaznije bitke.
Najvece rezerve su trenutno u Parahuskom, ako taj covek proigra, bice bingo.
"History has the name - Conor McGregor"
@Irr
@naka
Nisam bio rodjen kada smo izgubili od Makabija u Ganu, bio sam jos mali u uvodnim godinama drugog Duletovog mandata, secam se od Fredija Hausa (ali se ne secam „Dule odlazi“, jer nisam jos mogao da idem na utakmice). Meni je KK Partizan ulepsao celo detinjstvo, celu osnovnu i srednju skolu pa i malo posle toga, mislim da ljudi nisu svesni koliki je to period.
U tolikom vremenskom periodu je nemoguce da ne bude i gresaka, vaditi sada greske je glupost. Da li smo ponekada bacali pare (npr Djekic)? Normalno da jesmo, a ko to nije? Pogotovo u tolikom vremenskom periodu.
Da, slavili smo prolazak u TOP 16 protiv Unikahe kao da smo osvojili Evroligu, necu nikada zaboraviti tu (i jos gomilu) utakmicu, ali realno gledano rezultati pre toga nisu bili razocaravajuci. Mozda smo mogli i pre toga da udjemo u TOP16, ali svakako nije smak sveta. Napredovali smo linearno, i posle te godine smo redovno bili bar u top16 (mozda jednom nismo, nisam siguran sada).
Reci da smo igrali sranje kosarku po meni uopste nije normalno,posebno me to cudi da je napisao @naka jer mi se cini da sam ga citao negde i da pise skroz racionalno o kosarci, vidi se da prati...
Normalno je i da smo u nekim situacijama imali srece (npr Palasio,Miloje-Bo,Roberts), izvlaciti to sada iz konteksta...ili pisati kako je Dule za Bo-a rekao posle prvog treninga da su mu doveli retardiranog igraca (zar se nije Dule pitao za SVE tada, kako to da mu neko dovodi igrace?), a covek iz aviona i posle prvog treninga napunio nekoga u Pioniru (Unikaha?!).
Selekcija tima je godinama radjena na najbolji moguci nacin, sto je dovodilo do toga da promene u toku sezone budu minimalne, eventualno neka doselekcija da se ustedi nekaplata, saceka neki igrac da iskoci itd.
Secam se komntara pred SVAKU sezonu, kakva su to pljuvanja bila, pa komentari posle prv utakmice u F4 sezoni kada nas je razbila Cibona
Pa kada je skupljen najtalentovaniji tim koji sam ja imao prilike da gledam, a kukalo se sto je Miljenovic izvisio zbog Lea itd.
A onda danas ljudi kazu kako je on te sezone imao strasan tim. Imao je, ali samo ako gledate te igrace od te sezone pa na dalje, a tada se kukalo kako smo slabi i kako je Dule izlapeo kada prica o njihovom talentu.
O opoziciji, naplacivanju itd necu uopste da pisem, jer tu moze da pise ko sta zeli i da predstavlja to kao cinjenice (i da pise ko je sta lkome i kada rekao) i da o niko ne moze da proveri. Zato bih se zadrzao samo o kosarkaskom terenu, jer smo tu svi u situaciji da vidimo sta se desava.
Ajde sada malo o sadasnjoj situaciji i sadasnjem treneru.
Igrao je Bamberg lepo i dobro pod Andreom, ali je meni najupecatljiviji Kantu. Kakvu suoni kosarku igrali pod njim, mogao sam da ih gledam 24h dnevno. Iskoriste svaku manu protivnika, i pored ne bas jakog sastava. Milina za pratiti.
Ne moze niko da me ubedi da on ne zna kosarku, igra ruzno, nije dobar trener, ne vidi nase slabosti itd.
Jedna od razlika izmedju Duleta i njga je sto se kod Duleta radilo KRVAVO, a cini mi se da Andrea ima drugaciju koncepciju rada. Moje misljenje je da je za ovu sredinu bolja Duletova koncepcija, aujedno mislim da Dule nije uspeo u inostranstvu jednim delom sto je tako radio i tamo.
Sa druge strane, situacija je sada potpuno drugacija, dosta vise stranaca, manje nasih igraca, manje talenata. Ali jaci glavni konkurent.
Drugaciji je i odnos njihov sa igracima, sa Trinkijem se sale, zajebavaju, Dule kada se pojavi nastane muk. Ne kazem da je bolje prvo ili drugo, ali su razlike ocigledne.
O ovogodisnjem sastavu, igri i rezultatima je prerano da se prica, a i istina je da ljudi putuju vec mesec dana. Za sada raduju igre Jaramaza i Zagorca (kako se iznerviram kada oni promasuju slobodna), raduje timska igra i atmosfera u ekipi (sto je trenutno verovatno i najvaznije), za sada odlicni rezultati.
Celokupna igra za sada ne raduje, ali to za sada nije nikakav problem. Problem je ako ne budemo napredovali kroz sezonu.
Parahovski je za sada enigma. Pejners deluje kao cist promasaj, ja sam se iskreno obradovao njegovom potpisu, nadam se da ce proigrati bolje.
Za Gordica je kljucno naci odgovarajucu ulogu. (videti pod>F4 u Laktasima, i cela ta sezona).
Sutra konacno malo u Pionir, vec nedostaje to. I steta je sto smo se ove godine preselili u Arenu, gubi se malo energije iz Pionira, nije to kljucno ali mi je ipak zao. Moze nekada i to da prelomi.
I zaboravio sam da spomnem u vezi Duleta. Prokleti smo mi kada moramo medjusobno vecito da se glodjemo medjusobno. Taj Dule odavni nije faktor nikakav u Partizanu, a jos uvek se napada, pljuje, hvali. Umesto da se secamo toga kao najtrofejnijeg dela nase istorije (pa makar neki mrzeli Duleta kao Duleta, mislili da smo igrali ruznu kosarku) i da gledamo napred.
Eno ih i oni nesrecnici iz kopova se glodju izmedju sebe dok im se ceo svet smeje, a najvise cigani.
Za to vreme kod cigana igra covicev sin vise od prvog pleja, imaju trenera koji ne zna da sklopi dve reci vise od Miroslava Djukica, na tribini obrcu 5x vise para od onih „nasih“, i sve sto mogu guraju pod tepih.
Vidimo se sutra u Palati Pionir, neka grmi kao nekad
@naka
Nisam bio rodjen kada smo izgubili od Makabija u Ganu, bio sam jos mali u uvodnim godinama drugog Duletovog mandata, secam se od Fredija Hausa (ali se ne secam „Dule odlazi“, jer nisam jos mogao da idem na utakmice). Meni je KK Partizan ulepsao celo detinjstvo, celu osnovnu i srednju skolu pa i malo posle toga, mislim da ljudi nisu svesni koliki je to period.
U tolikom vremenskom periodu je nemoguce da ne bude i gresaka, vaditi sada greske je glupost. Da li smo ponekada bacali pare (npr Djekic)? Normalno da jesmo, a ko to nije? Pogotovo u tolikom vremenskom periodu.
Da, slavili smo prolazak u TOP 16 protiv Unikahe kao da smo osvojili Evroligu, necu nikada zaboraviti tu (i jos gomilu) utakmicu, ali realno gledano rezultati pre toga nisu bili razocaravajuci. Mozda smo mogli i pre toga da udjemo u TOP16, ali svakako nije smak sveta. Napredovali smo linearno, i posle te godine smo redovno bili bar u top16 (mozda jednom nismo, nisam siguran sada).
Reci da smo igrali sranje kosarku po meni uopste nije normalno,posebno me to cudi da je napisao @naka jer mi se cini da sam ga citao negde i da pise skroz racionalno o kosarci, vidi se da prati...
Normalno je i da smo u nekim situacijama imali srece (npr Palasio,Miloje-Bo,Roberts), izvlaciti to sada iz konteksta...ili pisati kako je Dule za Bo-a rekao posle prvog treninga da su mu doveli retardiranog igraca (zar se nije Dule pitao za SVE tada, kako to da mu neko dovodi igrace?), a covek iz aviona i posle prvog treninga napunio nekoga u Pioniru (Unikaha?!).
Selekcija tima je godinama radjena na najbolji moguci nacin, sto je dovodilo do toga da promene u toku sezone budu minimalne, eventualno neka doselekcija da se ustedi nekaplata, saceka neki igrac da iskoci itd.
Secam se komntara pred SVAKU sezonu, kakva su to pljuvanja bila, pa komentari posle prv utakmice u F4 sezoni kada nas je razbila Cibona
Pa kada je skupljen najtalentovaniji tim koji sam ja imao prilike da gledam, a kukalo se sto je Miljenovic izvisio zbog Lea itd.
A onda danas ljudi kazu kako je on te sezone imao strasan tim. Imao je, ali samo ako gledate te igrace od te sezone pa na dalje, a tada se kukalo kako smo slabi i kako je Dule izlapeo kada prica o njihovom talentu.
O opoziciji, naplacivanju itd necu uopste da pisem, jer tu moze da pise ko sta zeli i da predstavlja to kao cinjenice (i da pise ko je sta lkome i kada rekao) i da o niko ne moze da proveri. Zato bih se zadrzao samo o kosarkaskom terenu, jer smo tu svi u situaciji da vidimo sta se desava.
Ajde sada malo o sadasnjoj situaciji i sadasnjem treneru.
Igrao je Bamberg lepo i dobro pod Andreom, ali je meni najupecatljiviji Kantu. Kakvu suoni kosarku igrali pod njim, mogao sam da ih gledam 24h dnevno. Iskoriste svaku manu protivnika, i pored ne bas jakog sastava. Milina za pratiti.
Ne moze niko da me ubedi da on ne zna kosarku, igra ruzno, nije dobar trener, ne vidi nase slabosti itd.
Jedna od razlika izmedju Duleta i njga je sto se kod Duleta radilo KRVAVO, a cini mi se da Andrea ima drugaciju koncepciju rada. Moje misljenje je da je za ovu sredinu bolja Duletova koncepcija, aujedno mislim da Dule nije uspeo u inostranstvu jednim delom sto je tako radio i tamo.
Sa druge strane, situacija je sada potpuno drugacija, dosta vise stranaca, manje nasih igraca, manje talenata. Ali jaci glavni konkurent.
Drugaciji je i odnos njihov sa igracima, sa Trinkijem se sale, zajebavaju, Dule kada se pojavi nastane muk. Ne kazem da je bolje prvo ili drugo, ali su razlike ocigledne.
O ovogodisnjem sastavu, igri i rezultatima je prerano da se prica, a i istina je da ljudi putuju vec mesec dana. Za sada raduju igre Jaramaza i Zagorca (kako se iznerviram kada oni promasuju slobodna), raduje timska igra i atmosfera u ekipi (sto je trenutno verovatno i najvaznije), za sada odlicni rezultati.
Celokupna igra za sada ne raduje, ali to za sada nije nikakav problem. Problem je ako ne budemo napredovali kroz sezonu.
Parahovski je za sada enigma. Pejners deluje kao cist promasaj, ja sam se iskreno obradovao njegovom potpisu, nadam se da ce proigrati bolje.
Za Gordica je kljucno naci odgovarajucu ulogu. (videti pod>F4 u Laktasima, i cela ta sezona).
Sutra konacno malo u Pionir, vec nedostaje to. I steta je sto smo se ove godine preselili u Arenu, gubi se malo energije iz Pionira, nije to kljucno ali mi je ipak zao. Moze nekada i to da prelomi.
I zaboravio sam da spomnem u vezi Duleta. Prokleti smo mi kada moramo medjusobno vecito da se glodjemo medjusobno. Taj Dule odavni nije faktor nikakav u Partizanu, a jos uvek se napada, pljuje, hvali. Umesto da se secamo toga kao najtrofejnijeg dela nase istorije (pa makar neki mrzeli Duleta kao Duleta, mislili da smo igrali ruznu kosarku) i da gledamo napred.
Eno ih i oni nesrecnici iz kopova se glodju izmedju sebe dok im se ceo svet smeje, a najvise cigani.
Za to vreme kod cigana igra covicev sin vise od prvog pleja, imaju trenera koji ne zna da sklopi dve reci vise od Miroslava Djukica, na tribini obrcu 5x vise para od onih „nasih“, i sve sto mogu guraju pod tepih.
Vidimo se sutra u Palati Pionir, neka grmi kao nekad
Jel pratio neko ove amere sto su potpisali za Zemun? Ima li tu materijala za KKP ili samo "kradu minute nasim klincima i bacaju pare?
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović
Napisao je Pavlaka koju reč o tome:
Taj Bibins nije loš igrač, ali teško da će ikad biti nivo Partizana koji ide na trofeje. Za čije babe zdravlje on prži mrežice po filijali, i to za ne mali novac za taj nivo takmičenja. Ni po jada da je sam, nego još 3 Amera pored njega. Taker, Dreksel i onaj kog su možda i isterali već.
Prošli meč Ameri šutnuli 26 puta, danas 33 puta...razvijaju mlade tako što ih i u filijali naprave prilepcima. Dynamic to za sad mnogo bolje radi, ceo tim je tu da raste zajedno i sa trenerom koji je dobar u radu sa mladima.
Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.
Nevezano za to sta mislim o Duletu i Trinkijeriju,Misa Baksuz wrote: ↑Mon Oct 21, 2019. 7:00 pmTrinkijeri ne igra "off ball screens" za bekove i steggere ? Pa da ti objasnim onda ja kad niko drugi ne želi. Evo ovako. Partizan je lani igrao 9 setova napada. Od tih 9 setova Trinkijeri je uzeo njih 7 iz sistema igre Željka Obradovića i Fenerbahčea. Znači "baseline out steggeri" za Vanju Marinkovića, dva hammer sistema za Marcusa Paigea, jedan "pin down" napad za Radu Zagorca i jedan "floppy action" za oba šutera istovremeno. Akcija "4down" za spuštanje lopte Novici na low post da zida, sa pin down blokom za blokera na kapici. A da ne pričam o nizu fler blokada koje je igrao kao specijale. Dobio Mornara u Pioniru sa fler blokom kad je napravljen faul na Renfrou. Dobio Asvela u Lyonu istim tim hammerom. Uzeo "Žućkovu ljevicu" sa specijalom od lopte, navukao Tomića na preuzimanje i miss match...
Pišu se gluposti samo da se oblati čovjek bez ikakvog razloga. Neki ovdje čini mi se zaslužuju Mutu za doživotnog trenera.
P.S. Evo ti i akcije od ove sezone. Čeoni aut "flex offense", znači opet igra od lopte. Iverson cutovi za Jareta iz kojeg je ubio Cedevitu u Zagrebu. Spain p'n'r za šutere. Cross screen blok 5 za 3 da se Radi spusti lopta na low post, napadao i Pullena sad u Baru s tim napadom. Ostavio 4down za Tomasa i Novicu, stalno spušta na njih kad je niži igrač na njima.
Jos kad bi Jare povukao kao Ajverson u kontri to bi bio dar mar sto kaze Mikri
Jedno pitanje za IRR imam, koji je to talentovaniji domaci trener postojao u tom periodu od 2001. pa u tih nekih narednih par godina?
- Irriducibili
Nisi me najbolje razumeo, odnosi se na početak njegove karijere, a ne na 2001. Tad je bio vec formiran trener, osim Partizana uspešno je vodio velikane Granadu, Brešu, Pistoju, Skavolini, te Radnički i naravno Zvezdu. Nema gde da smesti trofeje koje je osvojio tih godina. A onda je ponovo počeo da navija za nas i vec 2007. nas je uveo u top 16. Kao što neko napisa, baš lineran rast
non mollare mai
Aha, sad je jasno. A na kog onda trenera ili trenere iz tog perioda mislis?
- Irriducibili
Kao da je to uopšte sada bitno, tadašnja SFRJ je obilovala ozbiljnim timovima i trenerima, mi smo imali početnika koga je školovao Boža Maljkovic
Da obrnemo stvari, postoji li trener koji ne bi postigao makar njegove rezultate sa timom u kom su: Divac, Paspalj, Djordjevic, Obradovic, Grbovic, Nakic, Pecarski, kojima se potom priključio i Danilovic?
Da obrnemo stvari, postoji li trener koji ne bi postigao makar njegove rezultate sa timom u kom su: Divac, Paspalj, Djordjevic, Obradovic, Grbovic, Nakic, Pecarski, kojima se potom priključio i Danilovic?
non mollare mai
Veceras se igra bitan mec, koja su vasa ocekivanja?
Bice dobra defanzivna igra i od nje ce zavisti rezultat, ocekujem oko 125 poena na mecu.
Bice dobra defanzivna igra i od nje ce zavisti rezultat, ocekujem oko 125 poena na mecu.
- Misa Baksuz
Što mali broj poena ? Loko u gostima u prosjeku prima 87.3 poena po utakmici. Obrana im je jako bušna, bez intenziteta. Astana im uvaljala 90, Rytas 92, onaj Tsmoki u VTB-u 80. Treba Jareta i Voldena tjerati što više u prodor, čak i Tomasa. Apić je nikakav rim protector tako da ih treba isprobijati maksimalno. Treba nam što više laganih poena iz reketa.
to die by your side is such a heavenly way to die
Da, mali broj poena jer mora nekad da bude odstupanja od ocekivanja a mislim da je vecerasnja utakmica takva. Volden, Ogi i Tomas su nam bitni uz Markusa dosta ce zavisiti od njega da li ce biti u formi.
Dobijamo s pola gasa 
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović
-
Kazandžija
Jos kad se intenzivno trazio bek suter, pisao sam da bih ja licno pre doveo igraca tipa Miler.Irriducibili wrote: ↑Mon Oct 21, 2019. 6:40 pmUpravo takav igrač mu sada fali u KKP, ne razumem zašto ga odbija
Ovo gore si vec jednom napisao. Dakle ako sam dobro razumeo: uprava nagovara trenera da se kupi jos jedan igrac, a on to izricito odbija? Da li odbija da se uopste dovede igrac
Ili odbija ono sto oni hoce da dovedu? Ako je ovo prvo, nece se jos dugo inatiti, ako je drugo onda mogu da razumem