KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Naka

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Naka » Thu Oct 31, 2019. 6:01 pm

Fener ima najboljeg sportskog menadzera, a godisnje belezi gubitke od 10 do 15 miliona eura... Real i Barsa ce imati fascinantnih 60 miliona gubitka samo ove godine... A ta tri kluba imaju najbolje sportske menadzere...

Pavlaka

Post by Pavlaka » Thu Oct 31, 2019. 6:27 pm

General Manager ne radi finansije, već samo sportski deo u Evropi. Po mom mišljenju, najbolje GMove imaju Bajern, Baskonija i Efes. Gherardini jeste ogromno ime, ali trenutno bih izdvojio ova tri...

Naka

Post by Naka » Thu Oct 31, 2019. 6:45 pm

GM ne radi finansije, ali on je zaduzen za dovodjenje i pregovore sa igracima. Klubovi gube bas zbog preplacivanja pojedinih igraca. Za Bajern se mogu sloziti, mada oni su tek krenuli uzlaznom putanjom zahvaljujuci Radonjicu (zameni im trenera pa da vidis taj nivo sportskog menadzmenta u klubu). Efes je prosle godine bacio skoro trecinu naseg budzeta na Brauna koji nije odigrao ni tri sata zbirno. Sto se tice Baskonije to se slazem apsolutno, ali i iza njih stoji ogroma svota novca.
Ostali klubovi grcaju u dugovima, preplacuju igrace, bacaju gomile novca na lose sklopljene timove. Iskreno sve se danas svelo na agencije, pa koliko imas to i to ti se nudi. Nesto ne vidim da neko izvlaci igrace ispod radara i pravi od njih vanserijske (osim Reala).

Sto se tice nas, mi imamo ocajnu komunikaciju Loncar - Trinkijeri. Niti je prvi sposoban da bude menadzer kluba, niti ume da shvati sta Trinkijeriju treba.

markovl12

Post by markovl12 » Thu Oct 31, 2019. 7:22 pm

Ne mozes da ocekujes vise kada dovedes komentatora na mesto sportskog direktora, da zameni coveka koji je 20 godina radio sve osim svog posla. Koliko sam ja skapirao glavna preporuka za Loncara su njegove veze u Spaniji, a mi od toga nismo imali nikakvu korist.

Iako zvanicno nije bio na funkciji, po onome sto sam cuo, on je taj koji je preporucio Vona. Onda je odradio uzasan prelazni rok sa Canetom, dok je ove sezone "sabotirao" Trinkijerija raznim Kravicima.
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Thu Oct 31, 2019. 8:08 pm

Kako nemamo nista od njegovig veza, imali smo prosle godine pripreme u spaniji sa kos razlikom -120

Pavlaka

Post by Pavlaka » Thu Oct 31, 2019. 10:22 pm

markovl12 wrote:
Thu Oct 31, 2019. 7:22 pm
Ne mozes da ocekujes vise kada dovedes komentatora na mesto sportskog direktora, da zameni coveka koji je 20 godina radio sve osim svog posla. Koliko sam ja skapirao glavna preporuka za Loncara su njegove veze u Spaniji, a mi od toga nismo imali nikakvu korist.

Iako zvanicno nije bio na funkciji, po onome sto sam cuo, on je taj koji je preporucio Vona. Onda je odradio uzasan prelazni rok sa Canetom, dok je ove sezone "sabotirao" Trinkijerija raznim Kravicima.
Izvini ali Kravić je izmislio košarku za Nikolu Jankovića. Čovek ima 13 poena i 6 skokova po meču u najboljoj ligi van NBA, protiv Barselone je imao 17 poena i 10 skokova, protiv Real Madrida 18 poena i 7 skokova. Iz te lige gde Kravić beleži ovakve brojke je NJ isteran brže nego što je otišao.

Brižni-ponovo napada

Post by Brižni-ponovo napada » Fri Nov 01, 2019. 12:02 am

Mislio sam da će nam se promašaji sa Parahovskim i Pejnersom obiti o glavu i u EC ali ovo za sad radi.
Pusti,pusti da te Mozli

markovl12

Post by markovl12 » Fri Nov 01, 2019. 12:31 am

Pavlaka wrote:
Thu Oct 31, 2019. 10:22 pm
markovl12 wrote:
Thu Oct 31, 2019. 7:22 pm

Izvini ali Kravić je izmislio košarku za Nikolu Jankovića. Čovek ima 13 poena i 6 skokova po meču u najboljoj ligi van NBA, protiv Barselone je imao 17 poena i 10 skokova, protiv Real Madrida 18 poena i 7 skokova. Iz te lige gde Kravić beleži ovakve brojke je NJ isteran brže nego što je otišao.
Niko ne spori da je Kravic dobar kosarkas, ali na trentni sastav je Mozli mnogo korisniji. Koliko sam ja ispratio pricu biralo se izmedju Mozlija i Kravica. Jankovic nikad nije bio deo price.
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović

Pavlaka

Post by Pavlaka » Fri Nov 01, 2019. 1:57 am

Nisu isti tip igrača, Kravić bi se vodio kao domaći, tako da može u ravan samo sa N. Jankovićem. I Jankoviću je bio istekao ugovor u junu, nije ni on bio siguran za ovu godinu. Sve karte su bile u igri i svako centarsko mesto otvoreno. Tj, svako mesto visokih igrača otvoreno osim onog Stefana Jankovića, a eto samo on nije na kraju u klubu.

Na stranu što ja mislim da treći centar mora biti mlad igrač od kojeg se očekuje dobar trening i rast kroz sezonu... Tako da bi meni tu igrali ili Tanasković ili Miletić, ili neki treći klinac.

A kad smo kod tipa igrača kao Mosley, lepo igra momak za sad. Ali Irr je ovde pisao šta ga plaši i pokazalo se u duelu sa CedOli da je bio u pravu. Mosley su samleli prvi ozbiljniji centri Zirbes i Stipanović.

A i o Stefanu Jankoviću bi moglo svašta da se priča. Prvo upitnik da li Partizan nešto plaća ili ne, ako plaća koliko plaća i poslednje zašto je za mesec dana sezone dospeo već na crnu listu trenera u AEKu, pa ga se ovaj želi rešiti ili barem razmišlja o tome.

Naka

Post by Naka » Fri Nov 01, 2019. 10:01 am

Jankovic je u istoj toj ACB ligi imao skoro 9 poena i 4 skoka i znatno bolji +/- u proseku po utakmici i to na duplo vecem uzorku od Kravica. Da je Kravic takvog kvaliteta, ne bi ga se odrekao Djordjevic tako lako. Kravic nema ledjnu tehniku, ne ume da zida, u odbrani je kesa (moze da ga uzida svaki krilni centar, a ne centar) i sve sto zna da radi dobro jeste da vrti rol.
Mada se slazem da je mesto Jankovica trebao da zauzme Tanaskovic, ali ocito je pravljen neki ustupak Misku (moja pretpostavka za Jaramaza). Medjutim u ovoj situaciji kada smo tu deficitarni zbog igara belorusa, nasa je sreca pa je tu Jankovic umesto bilo koga klinca, ma koliko to lose zvucalo.

A sto se tice Mozlija, on je po meni doveden kao jeftin odgovor na Gista. Jednostavno zelja da se atletikom odgovori na atletiku. Daleko je on od ozbiljne petice, ali za sada igra veoma dobro.

A S. Jankovic je jos jedan neuspeh Loncara i njegove vizije Partizana. Decko je totalna dijabola. Onaj ko je odlucio da ga otme Covicu definitvo nije za bavljenjem ovim sportom kao menadzer.

Misa Baksuz

Post by Misa Baksuz » Fri Nov 01, 2019. 10:44 am

Naravno postavlja se pitanje zašto Kravić nije produžen u Virtusu iz Bolonje nego je otišao u pretposljednje plasiranu ekipu ACB lige. Previše se pljuju naši trenutni igrači a uzdižu igrači koji ne igraju kod nas. Čuj Dejan Kravić :wacko:
Rethymno, Brussels Excelsior, Panionios i Den Bosch. Pozamašna karijera nema šta.
to die by your side is such a heavenly way to die

fabricio

Post by fabricio » Fri Nov 01, 2019. 10:52 am

Bio je i Nikola Jankovic MVP aba lige, silovao sve centre po regionu, nije mogao niko pik da mu odbrani.
Bio jednom i jedan Djordje Gagic, dabl dabl u VTB u proseku ako se dobro secam ili bar priblizno tome.

Cmoki, Obradorio i tako ti polu klubovi i sluze za neke Kravice, Gagice i slicne... CV je majka svega.

Opet se kuka za poziciju treceg centra?
Good one.

Sumnjam da je iko ocekivao da ce Jankovic ovoliko igrati, pored zdravog Parahuskog i Mozlija igrao bi po 5-9 minuta. Ali sticajem okolnosti.
Last edited by fabricio on Fri Nov 01, 2019. 10:55 am, edited 2 times in total.
"History has the name - Conor McGregor"

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Nov 01, 2019. 10:53 am

Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Pavlaka

Post by Pavlaka » Fri Nov 01, 2019. 12:23 pm

Jezik činjenica, a ne samo paušalnih procena je jedini koji priznajem...

Tako da ajmo redom...

Nikola Janković u napadu za vreme svog boravka u Estudiantesu:

Image

U odbrani:

Image

Kravić u napadu (Obradoiro):

Image

U odbrani (Obradoiro), mali uzorak...

Image

Kravic u Virtusu na celoj sezoni - napad:

Image

Kravic u Virtusu cela sezona - odbrana:

Image

Nikola Janković u Partizanu, prošla sezona...

Image

***Materijal preuzet sa Synergy Sports Tech - courtesy Synergy sports tech.

Da ne idemo dalje kroz statistiku, iako se mnogo toga vidi:

Estudiantes u kojem je N. Janković odigrao 13 utakmica je zabeležio skor 3 pobede i 10 poraza. Njegovi saigrači su bili dobro plaćeni i iskusni igrači za nivo ACB lige: Omar Cook, Nik Caner Madley, Dario Brizuela, Gian Clavell, Ludde Hakkanson, Goran Suton itd...N. Janković je dobio otkaz, i tu mi je GM prijatelj pa mogu da pitam za razloge.

Obradoiro u kom igra Dejan Kravić za sad ima skor 2-4, a saigrači su mu: Earl Calloway, ruki Magee, ruki Mike Daum, Brodziansky, i plejada nepoznatih španskih igrača. Kraviću otkaz za sad niko ne pominje - naprotiv, prezadovoljni su njegovim partijama po rečima mog prijatelja Moncho Fernandeza i GM kluba.

Plus minus statistiku samu po sebi ne uzimam za ozbiljno, jer bi za analizu tih podataka trebalo pogledati sa kim je protivnik tad igrao, koja je razlika bila itd, a i iskreno ne mogu ni da je nađem. Tako da molim @Naku da pošalje link, i ovako mi treba za ACB ta statistika.

Naka

Post by Naka » Fri Nov 01, 2019. 2:15 pm

Koliko ja znam Jankovic je imao izlaz iz ugovora (valjda EC i EL klub poziv) i otisao je na poziv Partizana. Isto kao i Jaramaz i Renfroe. Mada sve te spanske ekipe od 10. do 18. mesta sluze za menadzerske manevre.
Takodje zaboravljamo cinjenicu da je on cak 4 godine mladji od Kravica. Takodje Kravic i on nisu isti tip igraca, cak ni slicni. Dok Kravic bezi puno od kontakta, Jankovic ide na kontakt. Obradorio u kome igra Kravic je Limoz za spance. Ekipa koja u proseku ispali oko 35 trojki po utakmici, koja igra Mutinu kosarku. Kravicu lezi takva kosarka, za pozicionu i disciplinovanu igru daleko je od ozbiljnog.
Jankovic na 13 utakmica:
http://www.acb.com/jugador/temporada-a- ... d/20212951
Kravic na 6 utakmica:
http://www.acb.com/jugador/temporada-a- ... d/30000039

Locked