Evroliga

Sve o evropskoj košarci.

Moderator: Moderator

MMM

Re: Evroliga

Post by MMM » Fri Nov 08, 2019. 7:46 am

Veceras se igra jos meceva Eurolige ali bih sledeca dva izdvojio kao vrlo zanimljive:
18;45 Fenerbahče - Bajern sk1
19h Žalgiris - Barselona sk3

Fener mora da pocne da pobedjuje ali im dolazi neugodni Nemacki tim, dok Zalgiris nakon pobede nad Fenerom docekuje jednog od top 3 favorita za titulu Pesicevu Barsu. Bile su informacije da Pesica igrci "bojkotuju" ali igrace oni dobro.

Bolkonski

Post by Bolkonski » Fri Nov 08, 2019. 12:05 pm

Makabi i Armani su za sada ekipe koje obeležavaju sezonu.
Od Makabija sam ocekivao veliki uspon, Sferopulos je odličan trener, imaju dosta kvalitetnih i kompatitibilnih igraca koji poboljšavaju jedni druge, odlican balans izmedju spoljne i unutrašnje linije.
Tarik Blek, Hanter i Ejsi su bas ono sto treba Vilbekinu, Dorsiju, Voltersu, pa i Kaspiju, plus dva odlicna mlada igraca, Zusmana i Avdiju.
Blek i Hanter prave verovatno najbolje blokove u Evroligi, strasno brzo se odmotavaju ka obrucu i strasno su kvalitetni na obrucu, sa druge strane Ejsi je odlican u pop autu i vuce igraca na sebe.
Bas to je ono sto treba Vilbekinu - centri koji daju jake blokove, sposobni su da mu ostave prostor za sut, da mu naprave livadu ili daju opciju brzog odmotavanja i lakih kucanja.
Da ne pominjemo kakvi su skakaci i defanzivci, i Blek i Hanter. Zakljucavaju defanzivni skok, napast na ofanzivnom, mogu da preuzimaju, mogu da zoniraju, strasna zastita obruca i strana pomoci.
Volters i Dorsi su odlicni napadaci, sposobni da skinu teret sa Vilbekina i da mu dozvole da oseti da im pobeda ne zavisi od toga da li ce on da ubaci 30.
Definitivno su izgradili hemiju i odlicno se kapiraju na terenu.

Od Armanija ocekivao veliki uspon, ali ne bas ovako dobru igru.
Pokazatelj kako trener i plejmejker ekstra klase momentalno prave jaku ekipu.
Po mom, mišljenju, Mesina i Aito su najbolji treneri Evrolige.
Caco Rodrigez je mag kosarke, definicija plejmejkera i verovatno najbolji plejmejker evropske kosarke (Larkina gledam vise kao dvojku).
Igrac koji garantuje lagan prenos lopte, odlicnu organizaciju, ali i veliku lucidnost, tj. sposobnost da se, ako treba, iskoci iz akcije i odigra nesto na svoju ruku. Fenomenalan pik igrac, sposoban da iz pika nasteti protivniku na svaki ponudjeni nacin - sutem ako protivnik zonira pik, pasom za poene na obrucu, izlazim pasom ako protivnik skupi oko pika, prodorom ako se odbrana usmeri na odbranu pasa, i sigurno ce uvek prepoznati situaciju u izabrati najbolje resenje.
Nametnuo se kao lider ekipe i ima liderske sposobnost.
Da ne pricamo o osecaju tempa i sposobnosti podešavanja i drzanja onog tempa igre koju najviše odgovara njegovim saigracima.
Selvin Mek je kapitalno pojacanje. Imao je problem jer je povreda isekla njegovo prilagodjavanje evropskoj kosarci, ali bice on sve bolji.
Donosi veliki individualni kvalitet, brzinu, zavrsetak na obrucu i sposobnost pravljenja viska iz prodora.
Majkl Rol je izuzetno pojacanje. Jedan old skul bek visoke kosarkaske inteligencije. Igrac koji donosi siguran sut, odlično praćenje igre i jos jedan igrac koji izuzetno koristi pik, ili sa loptom za svoje suteve, ili kao treci-četvrti covek u piku koji prati i siri igru.
Sta reci o Luisu Skoli...
Mag kosarke. Doneo im je ogromnu lucidnost, kreaciju sa pozicije pet, kosarkasku inteligenciju, neverovatno prepoznavanje situacija i rutinsko eksploatisanje svake grese protivnicke odbrane.
Lepo koristi Rodrigezove pikove, brzo ide ka kosu ili se otvara na sut i izvlaci protivnika iz reketa.
Gudaitis je jedan od najtalentovanijih centara Evrolige. Lepa ledjna tehnika, dobra otvaranja, prilicno meka ruka.
Tarzuski i Bruks donose odredjenu cvrstinu i sigurnost na skoku koja mozda, u ovim godinama, nedostaje Skoli.
Micov je neka vrsta vezivnog tkiva ekipe, plejmejker na poziciji 3/4. Igrac koji u kosarci zna sve. Zna da odigra ledjina, ima dobar sut, dobro koristi blokove, ima dobar pregled terena. Igrac koji je sposoban da odlicno kreira sa visoke pozicije, da skuplja odbranu i baca odlicne pasove iz tog navlacenja odbrane.
Cini mi se da im fali malo cvrstine u odbrani na spoljnim pozicijama. Verovatno je bila ideja da to donese Eron Vajt, ali se on ocigledno nije snasao van Sarasovog sistema.
Rodrigezu je odbrana najslabija strana, o Nedovicu da ne pricamo, Micov je u ozbiljnim godinama da bi peglao u oba smera, Rolu je takodje defanziva slabija strana, jedino Mek ima neki defanzivni potencijal.
Mozda je i umesto Bruksa mogla da se dovede jedna defanzivo jos cvrsca i atletskija opcija.
Medjutim, tim je izgradio izuzetnu hemiju i hijerarhiju u ekipi, imaju odlican napad i odlicno su vodjena ekipa.
Vidim ih na F4.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Nov 08, 2019. 1:14 pm

non mollare mai

MMM

Post by MMM » Sat Nov 09, 2019. 1:02 am

Zanimljiva situacija na mecu u Istanbulu.

Sezione

Post by Sezione » Sat Nov 09, 2019. 1:24 am

Higins bukvalno sam dobio Zalgiris. Nerealno je i koliko je srece imao Zalgiris u 4/4, dosta su im i sudije gledale kroz prste. Vode se onom, ne mogu oni toliko da sviraju koliko mi mozemo da bijemo.

Fener izgleda resio da se uozbilji.

Admiral

Post by Admiral » Fri Nov 15, 2019. 12:11 am

Interesantne stvari večeras....

U doba small ball košarke, i u Moskvi i u Madridu sve ekipe su počele sa po tri visoka u postavi.

Ako je Deck redovan na krilu (i ako je celo SP igrao na 4) Pešić se u nedostatku Clavera prilagođavao Šmitsom na tri.... Što je radio i u Pioniru.

U Moskvi ješ ekstremnije.
Mesina sa Brooksom (koji je na SP za Italijane bio čista main petica)+ White na 3/4 i Skola na 5.
Da dodam da je na beku bio Micov. Odličan size...

Kurtinaitis sa Moniom na tri + Gil i Booker 4/5.

To je ono o čemu redovno pišem... Pozicije su postale samo mrtvo slovo na papiru.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Nov 15, 2019. 12:23 am

Meni je fascinantna brzina kojom Real i Barselona igraju za evropske uslove. Bolestan protok lopte, posle kojeg u velikom broju napada šut uzima onaj ko je u najboljoj situaciji.

Definitivno su Pešić i Aito zreli da nam prirede dvoboje kakve godinama u Evropi nismo viđali.

Prvenstvo, nacionalni kup, pa Evroliga... Prštaće u duelima Barselone i Reala.

Odavno me neka sezona EL nije zanimala kao ova.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

MMM

Post by MMM » Fri Nov 15, 2019. 12:28 am

Vasa opet odigrao fenomenalno. Da li je to plod Atamanove kritike? Mislim da i u tome ima udela.

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Nov 15, 2019. 12:58 am

Tajler Darden wrote:
Fri Nov 15, 2019. 12:23 am
Meni je fascinantna brzina kojom Real i Barselona igraju za evropske uslove. Bolestan protok lopte, posle kojeg u velikom broju napada šut uzima onaj ko je u najboljoj situaciji.

Definitivno su Pešić i Aito zreli da nam prirede dvoboje kakve godinama u Evropi nismo viđali.

Prvenstvo, nacionalni kup, pa Evroliga... Prštaće u duelima Barselone i Reala.

Odavno me neka sezona EL nije zanimala kao ova.
Mislis Laso? :D
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Sezione

Post by Sezione » Fri Nov 15, 2019. 1:10 am

Suska se nesto da ce katalnoci da beze u svabiju usled terora spanskog rezima... :D

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Fri Nov 15, 2019. 1:13 am

@Žika

Mislim. :D

Pisao i istovremeno gledao hajlajte iz Atine. Tu sam permutovao.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Nov 15, 2019. 11:47 am

-Asvel iz amerike dosao u BG bez treninga,ocekuje se gazenje..

-Brejk u Pireju normalno :D

-Brejk i u Moskvi :good:

MMM

Post by MMM » Fri Nov 15, 2019. 5:22 pm

PAO urucio otkaz treneru.

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Nov 15, 2019. 5:41 pm

Ocekivano.

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Nov 15, 2019. 10:43 pm

Fener sledecu gostuje Barsi, a na 2:6 je. 2:7 bi bio katastrofalni skor za 9 kola. Videlo se na TO da tu nesto nije nikako dobro. Onako oterati igrace, bas je mucno gledati.

Post Reply