Evroliga

Sve o evropskoj košarci.

Moderator: Moderator

Irriducibili

Re: Evroliga

Post by Irriducibili » Sat Nov 16, 2019. 4:40 pm

U potpunosti sam saglasan sa vidjenjem kompozicije ekipe, ali je to dobrim delom uslovljeno postojecim ugovorima i finansijskim problemima kluba

@kreanga

Kapiram šta ti smeta, ne mogu trenutno, ali rad sam da prodiskutujemo o tome. A da li bi mi u medjuvremenu napisao kakvo mišljenje imaš o Vujoševicu?
non mollare mai

Kreanga

Post by Kreanga » Sat Nov 16, 2019. 6:16 pm

Postujem ga kao najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana,kao coveka koji mi je ulepsao detinjstvo i tinejdzerske dane i postujem svo znanje koje poseduje.Ne slazem se u mnogim njegovim stavovima,ali to je nbt.Posle povratka iz Moskve to nije bio vise isti Dule,bavio se sa svim i svacim,bilo je vidjeno da ce jednom puci mehur,Nolan Smit je samo to ubrzao.Na kraju je uradio ono za sta je prozivao svoje igrace,ali ako mene pitas sa pravom zato sto su ga najurili kao psa.Pustili su ga niz vodu najblizi saradnici,oni su i dalje u klubu.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Nov 16, 2019. 6:23 pm

Zapravo sam mislio na njegov boravak u Zvezdi i izjavu da navija za nju. Ako se Žoc, čovek koji je KKP upisao u istoriju, kritikuje, čak i vredja, što je kupio igrače koji su dokazali svoj igrački kvalitet, Vujoševica bi po tim kriterijumima trebalo staviti na stub srama. Uz dodatak da veci deo Fenerovog novca nije završio u Železniku, druge su se igre tu igrale
non mollare mai

Kreanga

Post by Kreanga » Sat Nov 16, 2019. 6:41 pm

U tom vremenu nije vrsena satanizacija Partizana kao danas i njegova izjava je vise nego logicna da navija za onu ekipu koju i trenira.U vreme potpune satanizacije i sistematskog unistavanja KKP-a on je ostao da trenira i da se bori sa vetrenjacama znajuci da dinar nece moci da naplati.
U trenutku kad Partizan nije imao za kiselu vodu,kad su dovodjeni na probu razni Sinadinovici,potpisivani novosadski basketasi Petrovi,onda kada se cekao potpis jednog Cvetkovica kao ozeblo sunce,nasa legenda je u napumpanog rivala ubrizgala jos.Za taj novac ne moze niko da me ubedi da nisu bolji igraci mogli da se dovedu.Koliko god da je zavrsilo u zelezniku,sramota je velika.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Nov 16, 2019. 7:52 pm

Tebi je možda izjava čoveka koji ima status legende kod prevashodno mladjih navijača Partizana logična, meni nije ni najmanje. Ko voli Partizan nece ni pod kakvim okolnostima ici kod njih, ko voli samo svoj dzep nece imati problem ni da se po potrebi ogrne zastavom

Znao je da ce sve do dinara naplatiti, i dan danas naplacuje. Kažeš da klub nije imao za kiselu vodu, a on je tada radio sa popustom za tričavih 200k. Ljubav prema klubu i borba sa vetrenjačama, nema šta

Kod dotičnog je Kalinic bio na probi, nije prošao. Guduric je isto bio kod nas, dopušteno je da ode u Železnik. Pare za njih je mogao uzeti KKP, baš kao što je uzeo za Kecmana i Tepica, koji su Žocu služili za mahanje peškirom

I konačno, koje je to bolje igrače mogao dovesti za celokupan iznos ugovora, imajuci u vidu za koliko para je dvojac igrao?
non mollare mai

Kreanga

Post by Kreanga » Sat Nov 16, 2019. 8:28 pm

Ja licno nikad nisam imao problem kad igrac predje iz jednog kluba u drugi,bez obzira na rivalitet.Profesionalcu se ukazala prilika da napreduje,nema problema.Da je srece da je zdravo rivalstvo i da su oba kluba na istim talasnim i finansijskim duzinama ne bih losu rec rekao za kupovinu pomenute dvojice,zato sto je i u interesu reprezentacije da 2 reprezentativca rade sa najboljim evropskim trenerom.
Naravno da ce naplatiti svaki dinar od onih koji su ga bukvalno oterali,a to sto je sebi stavio 200k evra,dobro stavio je i treba da se naplati u nekim boljim vremenima,ali tad je bio svestan da ce raditi volonterski.
Za milion obestecenja + plata,mogao je dovesti crnca da igra tu istu odbranu i cak da skace vise od ovoga.Ja sam ponosan na cinjenicu da jedna takva osoba nije prosla probu,bez obzira sto bi igracki mogao da odgovori igranju u KKP.Za Gudurica,Bjelicu ranije i ostale jeste kiks,ali ni prvi ni poslednji.
Last edited by Kreanga on Sat Nov 16, 2019. 8:31 pm, edited 1 time in total.

Kazandžija

Post by Kazandžija » Sat Nov 16, 2019. 8:30 pm

Druze da li je tacno da je taj famozni milion koji je fener dao za Kalinica zapravo ukupan novac koji je klub potrosio na ukupan ugovor od dve ili tri godine zajedno sa obestecenjem? Isto i za Gudurica? Dakle nije obestecenje bilo milion nego obestecenje plus njihovi visegodisnji ugovori?

Kreanga

Post by Kreanga » Sat Nov 16, 2019. 8:34 pm

Da dodam,ovo je klasicno spinovanje da je Partizan mogao da uzme obestecenje za njih.Mozda bi se raspali kod nas,a mozda bi ih poslali u NBA,to nikad necemo saznati.2 unikata koja je Zoc morao da ima pa po cenu finansiranja megalomanskih projekata.

Vesely.24

Post by Vesely.24 » Sat Nov 16, 2019. 10:41 pm

Kazandžija wrote:
Sat Nov 16, 2019. 8:30 pm
Druze da li je tacno da je taj famozni milion koji je fener dao za Kalinica zapravo ukupan novac koji je klub potrosio na ukupan ugovor od dve ili tri godine zajedno sa obestecenjem? Isto i za Gudurica? Dakle nije obestecenje bilo milion nego obestecenje plus njihovi visegodisnji ugovori?
Nekoliko njih mi je pričalo da Zvezdi nije otišlo milion eura, pravili su kombinacije kako bi se ugradili. Ta priča da je milion eura sa platama nije tačna. Koliko ja znam, Kalinić je prvu godinu imao godišnju platu 400k eura dok je na primer Bogdan imao oko 800k. Davno je bilo kada su mi pričali, ali mislim da su ti iznosi bili.
Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.

CikaZika

Post by CikaZika » Sat Nov 16, 2019. 10:54 pm

Kakve veze godisnja plata ima sa obestecenjem?
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Nov 17, 2019. 2:49 am

@Kreanga

Nemaš problem sa vodjenjem Zvezde i direktnog rata protiv Partizana, a imaš problem sa kupovinom igrača koji su potrebni klubu, zato što obeštecenje ide njima. Baš zanimljivo

Naravno da zdravo rivalstvo nije bilo ni tada kada se DV ponosio vodjenjem Zvezde. Nece nikad ni biti

Volontirao za 200k?! Zar samom sebi ne deluješ neozbiljno sa tom konstatacijom?

Željko nece crnce kao ključne igrače tima, tako da to nije tema. Pritom mu priča ne bi bila ni finansijski isplativija, jer ti crnci imaju neuporedivo vecu platu. Slažem se apsolutno po pitanju Kalinicevih karakternih osobina, ali nije njega DV otpisao zbog njih

P.S.

Kalinic prve sezone nije imao ni blizu 400k platu, zapravo je igrao za sicu i pizdeo zbog toga. Što se famoznog obeštecenja tiče, nije ono baš previše pomoglo Čovicu, navlačio je on pare na drugi način. Ali dobro zvuči naivnima, baš kao i trening kompenzacija. Dodacu samo da je Magelan Željkov kum. A kum nije dugme
non mollare mai

Kreanga

Post by Kreanga » Sun Nov 17, 2019. 7:17 am

Apsolutno nemam problem sa tim sto je u vremenu kad je Partizan bio mocan,vodio vecitog rivala.Kasnije nam je doneo mnogo i tim istim rivalima doneo bas dug post.Naravno imam protiv kad jedna od najvecih legendi kluba daje novac onima koji ga vec i imaju u trenutku kada se njegov klub bori za goli zivot.Neka Covic namakne novac i na drugi nacin,ali ne mora bas on da glumi sponzora.Sto se tice crnaca i kvaliteta pomenute dvojice,dao sam banalan primer crnca da ne ispadne da sam rasista,ukazujem samo na to da pomenuta dvojica nisu toliko kvalitetni i unikatni igraci da bi se pregovaralo sa dusmanima.Ili mozda mislis drugacije ? Znam da ima jos neko opravdanje.Mene bi licno bilo sramota da sam finansijski obezbedjen i da saradjujem sa onima koji su tvoj klub doveli u poziciju vrece za udaranje.
Ako ti na papiru radis za platu,a znas da firma nema prebijenog dinara i da neces moci da se naplatis u dogledno vreme,kako bi to nazvao ?
Sigurno je imao udeo karakter Kalinica,ne kazem da je to presudni razlog.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Nov 17, 2019. 1:04 pm

Ti nemaš, ja imam, to su stvari koje ne radi neko ko se busa u grudi kako voli Partizan. Njemu i Divcu to ne opraštam

Pomenuta dvojica, posebno onaj prvi, su mu donela baš ono što mu je trebalo

Koliko dugo bi ti bio spreman da čekaš na 200k, obezbedivši se svim potrebnim ugovorima da možeš da se naplatiš čim bude novca? U takvim okolnostima se čeka koliko god bude trebalo. Voli se KKP do zadnjeg centa, u medjuvremenu može i Zvezda po potrebi

Kalinicev karakter se tada nije ispoljavao, to nije imalo uticaja. Mada, da budem pošten, krstio sam se tada što ga je uopšte doveo na probu. I ne žalim što takvo smece nije završilo kod nas
non mollare mai

Kreanga

Post by Kreanga » Sun Nov 17, 2019. 2:00 pm

Ko je u toj situaciji mogao da kaze vreme kad ce KKP opet imati novac ? Jedino neku baba Vangu ako je trazio.Koliko se secam,po isteku tog famoznog ugovora on je skupio ekipu za pripreme i bio je spreman da radi bez novcane naknade.Ubrzo zatim doziveo je da mu se u facu smeje Andreja Mladenovic.
Divac nas je vec vadio iz problema svojim novcem,nije slao novac u komsiluk.Tako se pomaze,pa makar i odigrao 3 utakmice u suprotnom taboru.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Nov 17, 2019. 2:54 pm

Kao da je uopšte bilo bitno kada, znao je da ce se naplatiti. U isto vreme kada kako kažeš klub nema ni za kiselu vodu, kada najžalosniji košarkaši u pokušaju nose naš dres, on nonšalantno sebi odredjuje apanažu od 200k. O patetičnoj izjavi kako ce da radi bez naknade je apsurdno i polemisati, imao je priliku da to ostvari dok je bio pod ugovorom, a ne kad mu je istekao. Ostavio je klub u milionskim dugovima, a sebe je namirio. Neuporedivo više je KKP njemu dao nego obrnuto, posebno imajuci u vidu da nigde više nije mogao da radi. Pardon, može u Klužu
non mollare mai

Post Reply