KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Kazandžija

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Kazandžija » Mon Nov 18, 2019. 11:11 am

Ruzna utakmica, lepa pobeda. Puno prekida, seckanja. Trener nije smeo da dozvoli da nakon +7 na 2,5 min do kraja udjemo u triler. Jaramaz se previse ispucavao, Zagorac bas kilav. Ostaje nejasno zasto Tomas nije igrao gotovo celu poslednju cetvrtinu. Gordic sa dve trojke i dvojkom sa penala u teskim momentima preuzeo odgovornost i povukao, mada bilo je i gresaka. Pejdz dobar u odbrani, bitna ukradena lopta. Bircevic dobra defanzivna sekvenca na Gistu, u napadu standardan. Volden je bas dobar igrac, velike rezerve imamo u njemu. Ocigledno je da se od njega trazi da igra ono sto do sad nije igrao, da se podredio ekipi i prihvatio ulogu. Sa malo vise slobode u napadu mogao bi biti nas najbolji igrac. Treba pohvaliti i Jankovica, velika energija. Novica takodje. Za Mozlija ne treba trositi reci, covek te svojim zalaganjem prosto tera da ga volis. Nadam se da ce ova pobeda dati ekipi elana i da krece bolja forma

Kobra

Post by Kobra » Mon Nov 18, 2019. 12:30 pm

markovl12 wrote:
Mon Nov 18, 2019. 2:37 am
Oni ako dovedu jos jednog ili dva igraca na ovaj sastav u svlacionici ima da nastane rat. I sada imaju gomilu nezadovoljnih igraca, a mozes da zamislis sta ce se desiti da dodju jos dva igraca koja traze svojih 15minuta. Pogotovo kada se uzme u obzir da nemaju trenera.

I Beron i Gist su imali katastrofalni dan, jer su ih Pejdz i Mozli maltretirali u odbrani i bukvalno im usli pod kozu. Iz nekog razloga mnogo potcenjujes nase momke, a pises da ce ekipa koja ima proske 30 godina napredovati kroz sezonu. Koji od penzionera ce napredovati do PO meceva, kada iza sebe budu imali 50 utakmica? Stratos, Gist, Lazic, Dzenkins, Kuzmic, Odzo, Faje pa i Lorenco mozda mogu da odigraju neku utakmicu iznad svog proseka, ali ocekivati da ce napredovati drasticno je smesno. A sa ovakvom podelom minutaze ni ovi uslovno receno mladji, tesko da mogu da napreduju. Sem Simanica, svi su dosta blizu svog plafona i vec dugo ne pokazuju da ima potencijala da taj plafon podignu.

Kod Tomasa nema mnogo talenta :lol: :lol: :lol:
Druze, ozbiljno mislim ovo za Tomasa.

Poseduje on odredjeni kvalitet, ali daleko je on od "kradje" i od Evroligaski nivo.

Da ga je htela Venecija, uzela bi ga ispred Partizana, a da ne pricamo o Milanu.

Svaki njegov kos je bukvalno na silu, igra ledjima mu je solidna, a sto mi je najgore, on povratan pas nema, kod njega to ne postoji, ili ce pokusa na silu pored tri cuvara da poentira ili ce da izgubi loptu.

Poludistancu ne koristi, sut za 3 katastrofa.

Nemamo cemu da se nadamo bez beka-sutera, OK sinoc smo izgledali lose, a dobili, sledeci put kad bude vazniji mec, mi cemo izgubiti i to je to.

I da, mi od Belorusa boljeg centra na trzistu necemo naci.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Mon Nov 18, 2019. 4:02 pm

Ili nisam najbolje video onu situaciju ili ne razumem,pa ako neko moze neka mi pojasni,kako je onde Covic imao samo jedno bacanje?

B13

Post by B13 » Mon Nov 18, 2019. 4:11 pm

Nemanjic wrote:
Mon Nov 18, 2019. 4:02 pm
Ili nisam najbolje video onu situaciju ili ne razumem,pa ako neko moze neka mi pojasni,kako je onde Covic imao samo jedno bacanje?
Svirana je nesportska Davidovcu (zbog odgurivanja Zagorca?!), pa se ona potirala sa nesportskom koju je dobio Janković, pa je na kraju bilo samo jednu bacanje za tehničku koju je dobio Zagorac. Na stranu što je odluka veoma diskutabilna i mislim da je Zvezda tu puno oštećena, a diskutabilan je i sam nastavak akcije i lopta za ubacivanje za Zvezdu.

Sundjer Bob

Post by Sundjer Bob » Mon Nov 18, 2019. 4:25 pm

Nemanjic wrote:
Mon Nov 18, 2019. 4:02 pm
Mislim da je trebala Zvezda tu da izvede 3 bacanja, ali dobro, izmisljen je faul Tomasu kod bloka, Gist je iz obruca izbacio loptu.Zaboravljena tehnicka Gavrilu za ulaz u teren kod poslednjeg napada....Bilo je gresaka, ali generalno ok sudjenje, stalno je tako kad nema guzo** Belosevica

Nemanjic

Post by Nemanjic » Mon Nov 18, 2019. 4:29 pm

Nisam pitao zbog toga dal je neko ostecen,nego zato sto mi stvarno nije jasno,a i ocigledno nisam lepo video,jer nisam video sta je uradio Davidovac,mada opet meni je logicnije da je Zveda imala tri bacanja,a lopta za Partizan,nego ovako,jer je faul bio pri sutu i nisam znao da bilo kakva nesportska moze to da ponisti.

Naka

Post by Naka » Mon Nov 18, 2019. 4:32 pm

Zvezda je trebala da izvede 3, a mi 2 slobodna. Svirana je nesportska na Covicu - 2 slobodna i posed lopte. Zatim je Zagorac prisao i dobacio nesto, samim tim dobio tehnicku - jedno slobodno i posed lopte za Zvezdu. Onda je Davidovac odgurnuo Zagorca i udario ga ramenom. Dobio je nesportsku samim tim - 2 slobodna za nas i posed lopte.
E da li su komsije trebale da izvedu 3 slobodna, pa mi 2, a da bude nas posed lopte, ili njiho, ili ovako 1 slobodno i njihov ili nas posed to ne znam kako se sudi. U sustini nije ih sudija u toj situaciji nista ostetio.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Mon Nov 18, 2019. 4:43 pm

Opet mi nije jasno kako je Davidovac dobio nesportsku,mislim da se za to daje tehnicka.E onda mislim da su osteceni jer bi bila ta tehnicka ponistena Radetovom i onda bi bilo dva bacanja za Zvezdu i lopta sa strane.Mislim ja koliko znam da se nesporska daje samo u igri,a za poteze van toka igre ide tehnicka ili ako je neki veci prekrsaj iskljucenje.

B13

Post by B13 » Mon Nov 18, 2019. 4:49 pm

Dve nesportske na dve različite strane se potiru, kao što se potiru i dve tehničke greške. Zato kad imate tuču, pa isključeno po 7-8 igrača, ne izvodi se 16 bacanja sa jedne i 16 bacanja sa druge. To su baš neke elementarne stvari.

U toj situaciji prvo Janković pravi faul nad Čovićem na zemlji, zatim ga kida gore za nesportski. Prvi faul da je sviran, bila bi 2 bacanja zbog bonusa i 2 zbog nesportskog nakon toga. Zatim se Janković okreće ka Čoviću i pokazuje mu kurac podlakticom, za šta ni nakon snimka ne dobija tehničku, što bi mu bila i isključujuća, dakle to je još jedno bacanje. I onda za koškanje, Zagorac dobija TG, a Davidovac umesto TG, dobija NG. Jasno je meni da je to zbog toga što je Davidovac upotrebio fizičku silu, a Zagorac samo verbalnu, ali opet, kad ste videli slične odluke kod koškanja?

Dakle, može se pričati da je Zvezda tu oštećenja, jer umesto 5 (2+2+1) bacanja, i lopte sa strane, uz isključenje Jankovića, epilog je 1 bacanje i lopta sa strane, za koju mislim da je poklonjena, jer je lopta bila ničija u tom trenutku, i trebalo je strelica za naizmeničan posed da određuje kome pripada. Pošto strelice nema od ove sezone, trebalo je da skaču za loptu.

Naka

Post by Naka » Mon Nov 18, 2019. 5:11 pm

A zasto Zvezda 2+2+1, kada su bili nesportski Jankovica i tehnicka Zagorca?

Nemanjic

Post by Nemanjic » Mon Nov 18, 2019. 5:41 pm

Menjana su pravila zadnjih godina,nikako nisu mogli da imaju 2 bacanja zbog faula u bonusu,pa dva zbog nesporske,nego ili dva pa lopta sa strane ili dva pa jos jedno za tehnicku i lopta za Partizan.Moje misljenje je da je napravljena greska kod Davidovca,da je on trebao da dobije tehnicu i ne bi bilo zabune.

Naka

Post by Naka » Mon Nov 18, 2019. 5:47 pm

Davidovac je dobio nesportsku zbog udaranja protivnickog igraca ramenom. Nije verbalno vredjao Zagorca, kao sto je to ovaj uradio njemu. Po mom misljenju ispravna sudijska odluka osim lopte za koju zaista ne znam kom treba da pripadne.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Mon Nov 18, 2019. 5:52 pm

bas bih voleo da mi objasni to neko ko ima veze sa sudjenjem,ali mislim da za taj potez moze da dobije tehnicku ili iskljucenje,ne nesportsku.Mada nisam siguran ni ja,mozda gresim.

Alkazar

Post by Alkazar » Mon Nov 18, 2019. 7:15 pm

@B13 Nije tu Jankovic gestikulirao nego pokazivao da ga je Covic uhvatio za ruku i samim tim trazio faul u napadu.

CikaZika

Post by CikaZika » Mon Nov 18, 2019. 7:21 pm

Nisam mogao da gledam snimak, kad se setim kako bole oce od onog sinoc sa obe strane terena. Cim je tu Volden, jos onako kako odigra, odmah je lakse za Gordica. Mada mnogo carini loptu, ali opet bio je bolji nego pre, tj. pogodio je neke suteve, kad se lomi. Vazna pobeda, treba se odmah okrenuti Ritasu i obezbediti top16 fazu, pa u Podgoricu, gde ne ocekujem pobedu. Posle toga krece laksi raspored i deo sezone, bukvalno do NG, nista nesto odlucujuce preterano. To je kljucan period sezone, ako se pokrpimo, dobro treniramo, jer cemo biti u Beogradu, imamo sansu. Top16 krece od NG, i moramo biti ekstremno spremni odmah, tu se vec lomi. Prolazno vreme uz sve nedostatke koje imamo je dobro, cak vrlo dobro. Po 2 poraza, na 7 kola, moze da se prodje. Ako gledamo odnos domace takmicenje/Evropa, najbolji smo ovde. Da pojacamo trening posle Buducnosti i privedmo do NG sve kako treba.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Locked