KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Гроф Тинторето

Re: KK Crvena zvezda

Post by Гроф Тинторето » Tue Nov 19, 2019. 9:21 am

Gledao sam utakmicu sa caletom i nakon one trojke klimoglavuse i dva ulaza mu govorim, sad se primio i niko nece da pipne loptu do kraja. Tako i bi.
Tako i ja kad igram basket, ako pogodim 2 trojke odmah pokusavam i trecu i cetvrtu. Loptu niko ne pipa dok ja ne zaserem ono sto sam dobro napravio.

Razlika je sto ja placam da bih igrao i igram opusteno sa drugarima, a Filipu placamo da igra EL i ABA ligu.

Doduse, vec sam rekao da bih se i ja tako ponasao da mi tata ima klub :D

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Nov 19, 2019. 1:00 pm

Alba bez Pena i Sive.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Borca

Post by Borca » Tue Nov 19, 2019. 2:28 pm

Zvezda bez trenera i sa rekreativcem sa 20+ minuta na terenu.

Naka

Post by Naka » Tue Nov 19, 2019. 4:18 pm

Ako je Covic rekreativac, sta li je onda Dzenkis??? Sta je onda Davidovac, Simanic, Kuzmic... Vama je Covic najmanji problem.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Nov 19, 2019. 4:24 pm

Da se ne lažemo, od Čovića polazi sve negativno.

Sreća za njih je što vezuju dva gostovanja. Bilo bi napeto da su domaćini.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Borca

Post by Borca » Tue Nov 19, 2019. 4:55 pm

Naka wrote:
Tue Nov 19, 2019. 4:18 pm
Ako je Covic rekreativac, sta li je onda Dzenkis??? Sta je onda Davidovac, Simanic, Kuzmic... Vama je Covic najmanji problem.
Razumem iz ugla navijaca Partizana da se kaze da je Zvezdi Filip Covic najmanji problem, tek poredjenje sa Dzenkinsom. Npr. kad bih ja rekao "Partizanu su Parahovski i Peiners najmanji problem, sta cemo sa Tomasom i Voldenom".

Svi koje spominjes su igrali i igrace profesionalnu kosarku u klubovima gde im uza familija nije "alfa i omega". I mogu biti u losoj formi kao i svi profesionalci ali nisu rekreativci i ogroman minus za svoj tim koji se u duelima sa timovima bar pribliznog nivoa tesko nadoknadjuje.
Doduse ove sezone je to krenulo da se iskazuje i u duelima sa dosta slabijim protivnicima (videsmo sta bi u Leon Stukelj dvorani). Ne moze protekcija vecno da traje a da ne utice na saigrace ni malo. Moze da se "prikenjava" za greske svima osim jednom, svi mogu da snose posledice (klupiranje) sem jednog igraca.

FKCZ

Post by FKCZ » Tue Nov 19, 2019. 5:08 pm

Ko kaže da FČ3 nije problem ili ne zna košarku uopšte ili je zlonameran.
S njim u petorci Zvezda igra 4 na 5

Čekićar

Post by Čekićar » Tue Nov 19, 2019. 5:18 pm

Covic jednostavno nije dorastao EL nivou....Na ABA nivou moze da igra...

Borca

Post by Borca » Tue Nov 19, 2019. 5:21 pm

Čekićar wrote:
Tue Nov 19, 2019. 5:18 pm
Covic jednostavno nije dorastao EL nivou....Na ABA nivou moze da igra...
Moze kod tate u klubu, inace bi neko vec probao da ga angazuje posto je pozicija 1-ce uvek trazena roba (njemu je to pozicija samo zbog visine i broja zadnjih promena koje moze u prazno da izvede).
Last edited by Borca on Tue Nov 19, 2019. 5:22 pm, edited 1 time in total.

Naka

Post by Naka » Tue Nov 19, 2019. 5:22 pm

Niti sam rekao da vam nije problem, vec sam rekao da je mnogo manji od vaseg cuvenog "Djenke" ciji ucinak je zanemarljiviji i od Pejnersovog kod nas. Ja kao Partizanovac vam zelim Djenku dozivotno.
Vi imate mozda najlosiju selekciju od dolaska Covica na celo kluba i mnogo ozbiljnijih rupa od same igre Covica juniora.

Borca

Post by Borca » Tue Nov 19, 2019. 5:37 pm

Naka wrote:
Tue Nov 19, 2019. 5:22 pm
Niti sam rekao da vam nije problem, vec sam rekao da je mnogo manji od vaseg cuvenog "Djenke" ciji ucinak je zanemarljiviji i od Pejnersovog kod nas. Ja kao Partizanovac vam zelim Djenku dozivotno.
Vi imate mozda najlosiju selekciju od dolaska Covica na celo kluba i mnogo ozbiljnijih rupa od same igre Covica juniora.
S tim sto je "nas cuveni Djenka" vec pokazao sta i koliko moze i ranije, a to "Ja kao Partizanovac vam zelim Djenku dozivotno" je bas infantilan argument u prici oko Filipa Covica. Jos kad bi mogao da pojasnis kako je to Filip Covic manji problem (i to mnogo manji) za igru Zvezde (na oba kraja terena naravno) od Dzenkinsa pa da steknemo jasniju sliku na sta si tacno mislio.

Slazem se da je selekcija losa posto tim ima cak 15 igraca (profesionalaca) i to tesko da moze da funkcionise bez obzira na argument tipa "igra se veliki broj utakmica", jednostavno nema minuta za sve i uloge se ne mogu podeliti kako treba.
Na nekoliko pozicija u timu cak imas i po 2 strana igraca u konkurenciji ali samo na jednoj moras imati "domaceg rezervnog igraca" posto jelte tim vec ima previse stranaca. I zbog toga i ima "mnogo ozbiljnijih rupa" u timu kao npr. nedostatak plejmejkera dobrog u pick and roll igri. Mislim sta ce ti to, nije da si doveo na centarskoj poziciji jednog od najboljih pick and roll igraca u Evropi u poslednjih 10 godina. Oh wait...

Naka

Post by Naka » Tue Nov 19, 2019. 5:53 pm

Dzenkins pre par godina i ovaj sad nemaju dodirnih tacaka. I meni je zanimljivo da vi to ne vidite.
Kada smo i mi i vi stali, jedini ko je izmisljao poene u odredjenom trenutku za vas bio je Covic. Beron je prestatirao celo drugo poluvreme, potpuno nemocan da se izvuce iz nekog bloka. Dzenkins bezopasan u napadu, mimo one trojke.
I da se razumemo jos jednom, ne kazem ja da ne postoji bolji plej od njega, dakako da postoji njih mnogo, ali problemi su vam druge prirode.

Borca

Post by Borca » Tue Nov 19, 2019. 6:16 pm

Da li mislis da je slucajno "jedini ko je izmisljao poene u odredjenom trenutku za vas bio Covic" ili se odbrana Partizana s razlogom fokusirala na neke druge igrace. Da bi bio opasan u napadu moraju i neke akcije da se odigraju za tebe ali za to ti treba i trener (trenutno problem veci i od Filipa Covica). I naravno da nije slucajno Partizan napravio najveci plus na utakmici kada je bivsi sampion Univerzitetske lige (sa FON-om) bio na parketu posto je ta liga njegov realni domet. Steta sto je verovatno zavrsio fakultet pa ne moze vise da je igra, a profesionalne lige da ostavi onima koji su ipak na tom nivou.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Nov 19, 2019. 9:43 pm

Alba-Crvena zvezda 92:80.

Jednosmerna ulica sve vreme.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Naka

Post by Naka » Tue Nov 19, 2019. 9:55 pm

Borca wrote:
Tue Nov 19, 2019. 6:16 pm
Da li mislis da je slucajno "jedini ko je izmisljao poene u odredjenom trenutku za vas bio Covic" ili se odbrana Partizana s razlogom fokusirala na neke druge igrace. Da bi bio opasan u napadu moraju i neke akcije da se odigraju za tebe ali za to ti treba i trener (trenutno problem veci i od Filipa Covica). I naravno da nije slucajno Partizan napravio najveci plus na utakmici kada je bivsi sampion Univerzitetske lige (sa FON-om) bio na parketu posto je ta liga njegov realni domet. Steta sto je verovatno zavrsio fakultet pa ne moze vise da je igra, a profesionalne lige da ostavi onima koji su ipak na tom nivou.
I ova utakmica je pokazala da nije sve krivica igraca koga svi mrzite.
Vi prvenstveno nemate trenera, vec nekog slucajnog prolaznika.
Drugo, vasa centarska linija je jos gora od nase. Kuzmic ne postoji u oba pravca.
Odzo procitan, zna da odradi solidan pik i ako mu se spusti lopta na niski post tad je opasan. Ali nekako nema osecaja, pa mu sudije u evropi posebno, ne tolerisu to udaranje rukama u borbi za poziciju.
Cetvorku bez grka vi i nemate.
Ovaj Braun kao da je sa ortacima iz kraja. Laganica. Nije ni cudo sto je presedeo na klupi Efesa prosle godine.
Simanic neprimetan.
Faje igra samo kada ga hoce sut, a to je sve redje.

Mislim da kod vas treba poprilicno dosta da se koriguje tim i to samo uz saglasnost ozbiljnog trenera.

Post Reply