KK Partizan 2019/20
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2019/20
Prvo, Duletova era i sav taj nacin "poslovanja" kluba je zavrsen pre 6 godina. Cak su domace mlade igrace zamenili mladi iz francuske, letonije i sl. Takodje, mi nismo vise u mogucnosti ni da biramo prvi talente, vec ih prvo uzima rozi menadzer, pa covic... Mi nemamo razvojne klubove u ABA ligi, za razliku od dvojice gore pomenutih. Otud i odlazak Pazina, Pecarskog...
Sto se tice 7 visokih na 2 pozicije, gledaj realno. Miletic je tu vas taj mladi koji se razvija uz druge visoke. Novica je tu da uskoci jednom u 4/5 utakmica. Znaci ostajes na 5 sto je i sasvim normalno. Da Paruhovski nije u formi kakoj jeste, niko ziv ne bi pominjao tu poziciju visokih igraca.
Kako smo to spolja duplirani? Tako sto imamo dva pleja, dva beka i dva krila? Kako je trebalo? Jedan plej, jedan bek i par vodonosa??? Da se vratim u eru Duleta, takodje smo imali po 15/16 igraca na treningu i tad nismo bili duplirani.
A sto se tice rejtinga igraca, u Parrizanu nema nijedan bivsi NBA igrac (ustvari Zagorac), nema nijedan koji je igrao EL (Gordic). I gde je tu rejting?
A sto se tice novca, tj. plata. U razvojnoj ligi ja mislim da su povecali min.zaradu, pa shodno tome amera ili iole bolji amer ili stranac nece doci ispod 250k.
Jedino za sta se mogu sloziti sa tobom, da je sklapanje tima bilo bez vizije. Trinkijeri kao da jos uvek sebe trazi.
Sto se tice 7 visokih na 2 pozicije, gledaj realno. Miletic je tu vas taj mladi koji se razvija uz druge visoke. Novica je tu da uskoci jednom u 4/5 utakmica. Znaci ostajes na 5 sto je i sasvim normalno. Da Paruhovski nije u formi kakoj jeste, niko ziv ne bi pominjao tu poziciju visokih igraca.
Kako smo to spolja duplirani? Tako sto imamo dva pleja, dva beka i dva krila? Kako je trebalo? Jedan plej, jedan bek i par vodonosa??? Da se vratim u eru Duleta, takodje smo imali po 15/16 igraca na treningu i tad nismo bili duplirani.
A sto se tice rejtinga igraca, u Parrizanu nema nijedan bivsi NBA igrac (ustvari Zagorac), nema nijedan koji je igrao EL (Gordic). I gde je tu rejting?
A sto se tice novca, tj. plata. U razvojnoj ligi ja mislim da su povecali min.zaradu, pa shodno tome amera ili iole bolji amer ili stranac nece doci ispod 250k.
Jedino za sta se mogu sloziti sa tobom, da je sklapanje tima bilo bez vizije. Trinkijeri kao da jos uvek sebe trazi.
Pa kako nemamo mogicnost da prvi biramo Peca, Trifa, Pazin, Ilija? Bice da je drugo, da im se ne daje sansa. Zasto je tako to je za dublju analizu...
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
Ko je to prvi uzeo Pecu pa od njega odustao? Isto vazi i za Trifu i Pazina? Mislis da su to igraci vredni tolike paznje? Pecarski svu svoju vrednost vec sad pokazuje u FMP. Napadacki solidan, defanzivno rupa nad rupama, a opet toliko umisljen da to godinama ne zeli da koriguje. Trifunovic ima abnormalno spore noge. Ima on solidan sut, ali sam ga gledao u Mladosti i ono nije za ozbiljne kosarke. Pazin je drska budala. Psihicki ce podrediti tim njemu. Meni se ta osobina kod njega i najvise dopala. Lider je, ali ponavljam on je budala. Nesto poput Radonjica u fudbalu. Njemu je ponudjen ugovor, on je izabrao Zvezdin razvojni tim. Ko je trebao da mu da sansu sa 17. godina? Ili da mu obecaju minute?
Za Milijasevica se slazem, mada to je dete od 14 godina. Mada njega su odmah prepoznali strani klubovi i vec nije deo Partizana.
Pogledaj od kadeta pa do seniora ruzicastog menadzera tim, prepun je talentima. On ove godine je cak odbio da nam i Miskovica da. Mi kupimo ostatke, ono sto pretekne ili sto Misko nema gde da ugura u svoje klubove. Takodje, Covic ima svoju skolu, koja godinama kupi solidan broj talenata.
I imamo jos jedan problem, a to ce polako da se pokaze kao jedan od najvecih, sto se deca bivsih kosarkasa i sl. uvek nesto izdizu iznad ostalih i forsiraju po cenu da pravi talenti otpadnu. A do je do trenera u mladjim kategorijama koji sve vise upitog znanja i kvaliteta.
Mogu se ja sloziti, oni imaju puno mana, ali ko je boji od Trife i Pece u tom godistu? Kakvi god da su, tesko da ima boljih za tu generaciju. Kakav god i Pazin, tesko da veci talentata imamo. Mislim da se pogresno radilo sa njima, zato je i doslo do svega ovoga. Ali, nije da nismo imali talentovanih klinaca u poslednje vreme.
Igra Renfroa je zavisila od prva tri suta, ako pogodi moze da igra. Ako promasi, brane ga ispod bloka i tu krece poradjanje poena. Volden je odigrao 5 uzakmica i ti si zakljucio vec sada da je losiji igrac od Renfroa, a videlo se koliko je bitan igrac za ovaj sastav.Renegade wrote: ↑Tue Nov 19, 2019. 7:36 pmSastav je dosta slabiji a više je uloženo.
Spolja nemamo igrača klase Renfro koji je uvek kada je bilo teško i neizvesno znao šta treba da se uradi na terenu i veliki broj teških situacija je rešavao. Marinković je bolji šuter od kompletne spoljne linije. Nikolic je bio zahvalan igrač sa klupe koji je unosio energiju dok je Si neuporedivo bio korisniji od Pejnersa. Kada samo spolja uporediš taj kvarter i novajlije Voldena, Gordica i Pejnersa i laiku je jasno ko više vredi.
Volden iako solidan igrač nije ni blizu po kvalitetu Renfru dok je Gordić odavno prošao svoj zenit a sigurno dosta i košta jer ima rejting, Pejners je potpuni promašaj, potpuno beskoristan igrač.
Na centarskim pozijama Parahuskog ne možeš ni računati jer ne igra i očigledno se traži izlaz iz ugovora koji je oko pola miliona evra težak što je još jedan promašaj. Mozli je opravdao poverenje i isporučuje tačno onoliko koliko se i očekivalo dakle za neku skromnu sumu angažovan je skroman igrač koji je dobar defanzivac, bloker ali "undersize" centar koji ima problema sa visokim i teškim centrima dok je ofanzivno limitiran, Tomas je dobar ali je on i doveden kao značajno pojačanje. Birčević ništa ne igra i bolje je bilo da je ostao S.Jankovic. Na drugoj strani otišli su Lendejl koji je bio startna petica sa dobrim šutem, mlad igrač koji napreduje i sada je startna petica u EL timu i i Gagić pored S.Jankovića. Tako da ni tu nije nešto specijalno pojačan tim.
Mozda je Gordicu prosao zenit, ali Ali ce morsti jos mnogo znoja da prolije da stigne do njegovog nivoa. U nijednom aspektu igre, osim mozda odbrane, u ovom trenutku nije bolji igrac.
Imas godinu dana starijih Pejdza i Jaramaza, koji vec sada izgledaju bolje nego prosle sezone, a samo mogu da napreduju.
Na 4 ne mozes da uporedjujes SJ-a koji je bio prva opcija i Bircevica koji je dosao da bude rezerva. Tu smo jaci bar duplo u odnosu na proslu sezonu.
Da se nije promasilo sa Parahovskim ista prica bi bila i na centru. Mada tu nije jos uvek kasno da se popravi situacija.
Jedina pozicija gde smo slabiji je 3, ali daleko od toga da je to toliko kriticno. Rade ima manje vise isti ucinak, dok je Bandza uglavnom imao defanzivne zadatke.
Sa jednim suterom i zamenom za Parahovskog, ovaj tim ce imati glavu i rep i dovoljan kvalitet da se pobije za trofeje.
@naka
I Milijasevic se usrecio. Mahao ugovorom Reala, pa na kraju zavrsio u Realu, ali sa Dorcola. Nijedan klinac koji pokusa da uceni klub, ne treba da dobije sansu.
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović
Ja ne kazem da nemamo talente, vec da to nisu bas iz onog prvog etalona. Izuzetak Milijasevic.
A razlika izmedju talenta i ozbiljnog kosarkasa je dosta rada. Mnogi od njih vec u glavama imaju stav da su zvezde, da su nesto posebno. Zamisli kakve su savetnike i savete dobili Pecarski i Pazin da predju u FMP? Zasto je Miloje oterao Trifunovica?
Za pogresan rad u mladjim kategorijama se i ja slazem, i rekoh dosta se forsiraju deca guzonja, bivsih igraca i slicno. Meni je dovoljan pokazatelj prosle godine bio trener Mladosti. Čovek nit ume da radi sa decom, niti je neki trener (videlo se po igri Igokee i o kolikom autoritetu se radi)...
A da bi mladi igrac igrao u seniorima, zaista treba da je preboleo sve decije bolesti i da je zeljan napretka.
I da ne zaboravim, imamo tri potencijalne zlatne koke u mladjim kategorijama:
Definitvno mali Lazar Stefanovic, Tanaskovic i mali Radovanovic (ako je uopste nas)... Ali opet dug je put...
A razlika izmedju talenta i ozbiljnog kosarkasa je dosta rada. Mnogi od njih vec u glavama imaju stav da su zvezde, da su nesto posebno. Zamisli kakve su savetnike i savete dobili Pecarski i Pazin da predju u FMP? Zasto je Miloje oterao Trifunovica?
Za pogresan rad u mladjim kategorijama se i ja slazem, i rekoh dosta se forsiraju deca guzonja, bivsih igraca i slicno. Meni je dovoljan pokazatelj prosle godine bio trener Mladosti. Čovek nit ume da radi sa decom, niti je neki trener (videlo se po igri Igokee i o kolikom autoritetu se radi)...
A da bi mladi igrac igrao u seniorima, zaista treba da je preboleo sve decije bolesti i da je zeljan napretka.
I da ne zaboravim, imamo tri potencijalne zlatne koke u mladjim kategorijama:
Definitvno mali Lazar Stefanovic, Tanaskovic i mali Radovanovic (ako je uopste nas)... Ali opet dug je put...
U ovom Partizanu od mladih igraca leba nema. Niti imamo trenera koji hoce da se bakce sa njima, niti imamo mogucnosti da ih cekamo. Na kraju, ni potencijalni novac koji dobijemo nije velik. Pitanje je da li uzeti igraca kao sto je Landale i izraubovati ga sezonu, pa potom prodati ili se cimati xy godina sa klincem, njegovim roditeljima, menadzerom, nesigurnostima...i prodati ga za isti novac kao sto si dobio za Landalea, a da pritom ne dobijes puno na terenu?
- Irriducibili
Moguce je da su oni najbolji u svom godištu, ali to nije dokaz kvaliteta, vec stanja u srpskoj košarci. Kataklizma, koju su letos doživljavale naše mlade selekcije redom, savršeno ilustruje situaciju. Naš nacionalni tim nece preživeti smenu generacija jer nema vrhunskog kvaliteta ni u naznakama. Samim tim ni za KKPCikaZika wrote: ↑Wed Nov 20, 2019. 10:43 amMogu se ja sloziti, oni imaju puno mana, ali ko je boji od Trife i Pece u tom godistu? Kakvi god da su, tesko da ima boljih za tu generaciju. Kakav god i Pazin, tesko da veci talentata imamo. Mislim da se pogresno radilo sa njima, zato je i doslo do svega ovoga. Ali, nije da nismo imali talentovanih klinaca u poslednje vreme.
non mollare mai
Sve se slazem, ali nema boljih, kakvi god da su takvi su.
- Irriducibili
I, šta to znači? Da li po definiciji mora da igra domaci igrač, iako svojim kvalitetom to ne zaslužuje i nije u mogucnosti da pruži adekvatan doprinos timu? Ne mogu sa tim da se saglasim, KKP bi morao imati mnogo vece ambicije od razvoja prosečnih igrača
non mollare mai
Pa Nek nadju bolje, ne mora domaci, ali mora doci neko novi. Mora postojati neko mlad, nemoguce da nema takvih.
Ljubav prema klubu ne može da prestane, dok živim klicaću tebi, volim te PARTIZANE
Taman sam krenuo da pisem post, kako bi veceras i u nedelju Parahovski bio od koristi, jer nemaju igraca Lijetuvos i Buducnost koji bi njega branio, u medjuvremenu stigla informacija da je napustio Partizan.
Ne izgleda kao los covek, KKP nije doprineo skoro nista, na stranu sto mu masni zabar nije dao pravu sansu, zelim mu puno srece u nastavku karijere i da mu se dete oporavi.
Beka jurimo od meseca avgust, sad krece potraga i za centra, bice cirkus zagarantovan.
Ne izgleda kao los covek, KKP nije doprineo skoro nista, na stranu sto mu masni zabar nije dao pravu sansu, zelim mu puno srece u nastavku karijere i da mu se dete oporavi.
Beka jurimo od meseca avgust, sad krece potraga i za centra, bice cirkus zagarantovan.
E sad kad se razilazimo, da mozda krenemo da dovedemo nesto konacno?
- Tajler Darden
Dobro će nas koštati ova zajebancija u budućnosti.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS