KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Čekićar » Thu Nov 21, 2019. 1:40 am

Po meni mi debelo kasnimo sa angazovanjem pre svega beka a i centra nakon definitivnog raskida sa Belorusom(a to se zna isto nedeljama unazad)...

Posle nove godine odmah starta top16 a tamo te svaki poraz udaljava od prednosti domaceg parketa(sto moze biti kljucno u borbi za EL),jedan poraz moze biti koban....a ovo nije igrica da igrac padne s Marsa i pocne odmah da pruza najbolje moguce partije...

drmisa

Post by drmisa » Thu Nov 21, 2019. 1:45 am

ima sad vremena da se dovedu 2 igraca , taman smo u bgu , neka trenira do top16 i bice top
prema zvanicnom saopstenju i prema informacijama po netu uveliko se trazi taj bek( vrv i centar)
ako moze neko od upcenijih jel ce i pejners proci kao art ? :D
najjace sto su neki u fazonu neka sadidu na papiru lakse tekme , pa nek se dovede posle , a to sto treba da se uigra nema veze :D

Nemanjic

Post by Nemanjic » Thu Nov 21, 2019. 8:40 am

Generalno utisak sezone je da su rezultati bolji od igara.Za Mozlija ste sve rekli,veliko postovanje prema njemu.Koliko god da je Birca los,ipak sam ocekivao od njega da pogodi po neki sut,a sut nam je najveci problem ove godine.Vidim da Andrea Trifunovica koristi na krilu kad odmara Rade,ako bi pogadjao po neki sut to nije losa ideja.
Hteo bih jos da kazem za publiku.Nema sta,nije to atmosfera kao nekad,ni priblizno,svi znamo i razloge za to.Sto rece Tajler na tw i ja mislim da to nema veze sa Arenom,mozda je malo bolje u Pioniru,vise ima sa celim ovim Grobarskim ludilom,gde smo u qrcu godinama.Ali me je vise interesovalo prica oko brojnosti,gde po meni nema mesta kritici.Mislim da svi mi malo previse ocekujemo,sinoc zvanicno oko 7500,a nije me mrzelo pa sam pogledao u Evrokupu sledeca najveca poseta je u Bursi oko 4100.Sto se tice Evrolige samo na 4 utakmice je bila poseta veca nego sinoc.Sa tim da je protiv Venecije bilo po sajtu Evrokupa oko 9500.
Po meni za ovu fazu Evropkupa nije ni realno da bude vise ljudi,a siguran sam da ce u TOP 16 biti preko 10000.

fabricio

Post by fabricio » Thu Nov 21, 2019. 8:44 am

Ako nisu doveli beka od avgusta da se uigrava, izdrzace i jos 20ak dana bez njega. A onda ce izbor igraca krajem godine biti daleko veci nego sada kada nema nijednog igraca koji moze da okrene ekipu, uigravao se on 15 dana duze ili ne.
U moru igraca dovodis Pejnersa kad trziste vrvi i puca, al ce zato u novembru naprasno da dovedu neku klasu (tj. dve klase ako traze i centra) kad ne mozes kvalitetnog igraca ni satelitom da pronadjes. Bas realan scenario nema sta.

Edit" rezultati nisu bolji od igara jer se igra i odbrana u ovom sportu koju se apsolutno niko ni ne trudi da pomene. Ajde da pobedis jednom na guzove, dva puta. Ali ako to ponovis iz utakmice u utakmicu, onda prestaje da bude slucajno.
Da, ofanzivni deo igre nam je ruzan, pre svega sto nisu u stanju da ubace neke suteve i rese utakmicu, a onda i zbog nedostatka kreacije kod plejmejkera. Ima dosta igraca koji mogu sa loptom, ali nijednog ne odlikuje kreacija te igramo ruzno na oko. Taj segment moze da se istrpi samo ako pocnu da ubacuju trojke na pristojnom nivou gde bi se nasa igra potpuno promenila, od njenog toka do postavki na terenu kako nase tako protivnika.
"History has the name - Conor McGregor"

Kazandžija

Post by Kazandžija » Thu Nov 21, 2019. 12:34 pm

Po meni je sinoc napad bio sasvim korektan, igralo se strpljivije nego inace, delovalo mi je i da smo manje silili i da smo imali vise ideja nego ranije. Dobro bilo je i zutih minuta. Malo se i preteruje sa pricom oko Gordicevog silovanja. Igra on sasvim dobro. U vise utakmica je uzimao suteve kad ekipi ne ide i kad zabagujemo, i to uglavnom i pogadjao. Povuce ekipu kad zatreba, sto se od njega naravno i ocekuje. Ok, uzme i po koji los sut, ali mnogo manje od Jaramaza i Zagorca koji bas ponekad izdivljaju.
I ne slazem se sa @naka da je sinoc Trinkijeri bio los. Meni je delovao dosta koncentrisanije nego u u poslednjih par utakmica, kad je na momente bio pogubljen. I pokusao je da spreci njihov nalet cim su krenuli da se vracaju, uzeo je tajm aut u ranoj fazi cetvrtine cini mi se na 12--13 razlike.
I jos nesto za Bircevica, ima veliku zelju, vidi se, nervira se kad pogresi, a gresi. Igra nekako trapavo, smotano. Nema ni srece, saplete se, udari u igraca, sviraju mu faul. Dosta prestrogih faulova mu je dosudjeno. Ta nervoza mu se naravno prenese i na samopuzdanje i samim tim i na sut. Kao da ni on sam vise ne veruje svom sutu, cesto ne uzme sut iz solidne pozicije vec odmah dodaje. Ume on iz popa da pogodi i dugu dvojku, ali trener to ocigledno ne dozvoljava. Verujem da mu treba jedna utakmica gde ce vezati dva pogotka na startu i da ce ga to osloboditi i da ce poceti da pogadja vise i cesce. Mora da pocne da pogadja, mnogo bi nam to znacilo.

drmisa

Post by drmisa » Thu Nov 21, 2019. 1:44 pm

birca kad se bude opustio i krene da pogadja , sto se nadam da ce biti skorije , bice 10 puta korisiniji za tim
lik je ogroman grobar i od tolike zelje da doprinese , pocne da baguje
svestan je svoje uloge i ne iskace iz nje, uzme koji sut , trudi se na skoku , pravi glupe faulove ( :D )

Naka

Post by Naka » Thu Nov 21, 2019. 3:13 pm

Trener je zasluzan kad ekipa pravi serije bilo pozitivne bilo negativne u toku utakmice. Negativne gleda da spreci i da igracima sugerise gde im je problem, pozitivne da odrzi kada vidi da mu je protivnik procitao tu igru i konsolidovao se u odbrani.
Trinkijeri ima tu bagova. Kasni sa izmenama. Kasni sa reakcijama kada vidi da mu je tik napadacki bezidejan.

Čekićar

Post by Čekićar » Thu Nov 21, 2019. 3:51 pm

Ne zelim da budem Trinkijerijev advokat ali uvek mi je bilo smesno spominjanje kako neki trener baguje...Da li vi odmah uocite bag ili nakon utakmice? :D

Pita se nesto i protivnicki trener kao i igraci...Neka zamisao je sigurno postojala,nekad prodje,nekad ne...ali to ne znaci da je trener zabagovao....Ponekad mozda vise veruje u odredjenu stvar pa malo vise trpi...Ponekad je ubedje u pobedu pa tolerise veci broj gresaka bez sankcionisanja,zali odgovor samih igraca...da vidi da li ce u jos dublji kanal ili su u stanju sami da se izvade..sto se kaze da vidi ko je od cega napravljen :D ...itd itd...Mnogo je to kompleksno da bi se tek tako posle svake utakmice spominjao bag...

Kazandžija

Post by Kazandžija » Thu Nov 21, 2019. 4:13 pm

Slazem se. Ne igras ti sam, igras protiv nekog. Isto kako jedna ekipa napravi + 15, isto moze i druga. Nekad kad imas veliki plus gledas da bitnije igrace, odmoris, da ih sacuvas za finis, da razigras druge igrace, da nesto probas. Kad ako ne na +15? Lako je nama sa strane sve da vidimo i kritikujemo. Utakmica je ziva stvar, mnogo se stvari desi za kratko vreme, treba to sve videti, naci pravo resenje, doneti odluku i da to igraci sve sprovedu. Pa nije to tako lako ko sto mi mislimo. Nekad nemas adekvatno resenje, nemas igrace za to. Na ovom nivou nema kompletnih igraca, svi imaju mane. Treba te mane sakriti, ne dozvoliti protivnickom treneru da ih koristi. A s druge strane izvuci iz svojih igraca maksimum. A ko ih bolje poznaje od trenera? Navijaci? Sutra malo.
Trener i igraci rade pripremu utakmice, plan, skauting. U toku meca ne ide sve glatko kako si zamislio, moras da se prilagodjavas, ali i ne mozes da skroz odustanes od plana, pa posle 5 min meca kazes e sad igramo drugo. Pa nastao bi haos na terenu, ne bi znali gde biju. Kako bi igraci reagovali, sta bi mislili o tom treneru ?
Nije Trinkijeri top klasa trenera, ali sigurno zna vise od svih nas zajedno. Dobro cekica ne racunam, on ce svoje trenersko umece pokazati. 😜

Naka

Post by Naka » Thu Nov 21, 2019. 4:46 pm

Čekićar wrote:
Thu Nov 21, 2019. 3:51 pm
Ne zelim da budem Trinkijerijev advokat ali uvek mi je bilo smesno spominjanje kako neki trener baguje...Da li vi odmah uocite bag ili nakon utakmice? :D

Pita se nesto i protivnicki trener kao i igraci...Neka zamisao je sigurno postojala,nekad prodje,nekad ne...ali to ne znaci da je trener zabagovao....Ponekad mozda vise veruje u odredjenu stvar pa malo vise trpi...Ponekad je ubedje u pobedu pa tolerise veci broj gresaka bez sankcionisanja,zali odgovor samih igraca...da vidi da li ce u jos dublji kanal ili su u stanju sami da se izvade..sto se kaze da vidi ko je od cega napravljen :D ...itd itd...Mnogo je to kompleksno da bi se tek tako posle svake utakmice spominjao bag...
Hoces da kazes da nikada nisi u trenutku gledanja, rekao/reagovao zasto neki igrac igra i zasto odredjenog igraca drzi toliko dugo da preko njega bilo napad ili odbrana neka ekipa pravi prednost?
Meni su to bagovi ili jednostavno trener ne poznaje odredjene situacije ili nema iskustva vodjenja i resavanja problema. A to ko je od cega napravljen, trener najbolje vidi na treninzima.
Jednostavno ispustiti 18 poena prednosti za samo 3 minuta je bruka trenera i ocit problem - bag. Sta ce biti protiv iole ozbiljeg tima???
Mislim da na tim stvarima ne treba zatvarati oci.

Čekićar

Post by Čekićar » Fri Nov 22, 2019. 1:11 am

Naka wrote:
Thu Nov 21, 2019. 4:46 pm

Hoces da kazes da nikada nisi u trenutku gledanja, rekao/reagovao zasto neki igrac igra i zasto odredjenog igraca drzi toliko dugo da preko njega bilo napad ili odbrana neka ekipa pravi prednost?
Naravno da jesam ali smatram da svaki trener ima svoje razloge...Zanima me da li reagujes u toku tekme odmah na odredjene rotacije ili tek naknadno kada se sve zavrsi?...Evo ja bih te zamolio da prilikom sledece tekme napises na live temi u trenutku kada smatras da lose rotira,baguje....Lako je na kraju kada imas celokupnu sliku utakmice...Na naki nacin svaki potez ima svoje prednosti i slabosti jer se jos nije rodio igrac bez mana niti ce :D

Naka wrote:
Thu Nov 21, 2019. 4:46 pm
A to ko je od cega napravljen, trener najbolje vidi na treninzima.
Uf,imas igraca koji na treninzima plode,dodje tekma nema ih nigde...Ne moze se bas sve videti na treninzima..Drugacije je kada se igra pod pritiskom...
Kazandžija wrote:
Thu Nov 21, 2019. 4:13 pm
Dobro cekica ne racunam, on ce svoje trenersko umece pokazati. 😜
:D :good:

Moram da branim kolegu Trinkijerija :D

MMM

Post by MMM » Fri Nov 22, 2019. 1:19 am

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Nov 22, 2019. 1:30 am

7-8. januar prvi mec u top16. 1.5 mesec jos, cisto da znamo koliko imamo jos do kljucnog dela sezone.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Pavlaka

Post by Pavlaka » Fri Nov 22, 2019. 2:30 am

Partizane, najveći si! Pozdrav za Spanish i Italian Grobara, koji su dragi gosti našeg osnivača Medveda 👏👏👏

Nemanjic

Post by Nemanjic » Sun Nov 24, 2019. 12:45 am

Inace precednik rece i da ce Mozliju biti ponudjen novi ugovor.

Locked