FK Partizan

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
CikaZika

Re: FK Partizan

Post by CikaZika » Fri Dec 06, 2019. 3:18 pm

Mocart pise da je Sumin menadžer izjavio da je Partizan ima prednost u odnosu na druge klubove oko novog ugovora i da je Suma rad da ostane.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

medjutim

Post by medjutim » Fri Dec 06, 2019. 3:51 pm

Da je sreće da se rešimo i Sume i Tošića, mada ako moram da biram, Suma će moći da igra fudbal još neko vreme makar povremeno, Tošić ne može ni toliko.

Obojici ističu ugovori na leto, a niko ne pominje zadržavanje Tošića. I to dosta govori. A može da bude i jedan od ključnih elemenata trenerove budućnosti..

Što se Zdjelara tiče, rado bih ga zadržao uz pojačavanje defanzivnih kvaliteta drugde, ali verujem da je on viđen za prodaju ili na zimu ili na leto, čim dođe iole dobra ponuda..

Brižni-ponovo napada

Post by Brižni-ponovo napada » Fri Dec 06, 2019. 7:21 pm

Napadač,desni bek,štoper,krilo i vezni...bukvalno nam sve treba
Pusti,pusti da te Mozli

Houdini

Post by Houdini » Sat Dec 07, 2019. 9:58 am

za razliku od KK, gde je i treneru i upravi jasno cije su kurve i sta smeju, a sta ne smeju da rade, te se ne bune previse.. rekao bih da u FK trener ipak nije u tom fazonu, pa posle svakog poraza reaguje kao ja kada sam gubio u menadzeru, a to nije bas za profesionalnog trenera dobro..

elem jasno je da ovaj tim ima 12-13 upotrebljivih igraca, jasno je da su uslovi u kojima se vodi ova trka neregularni i to je sve na dusu ovoj upravi jer nije u stanju, a ja bih rekao da nemaju ni zelju, kao i njihov kolega iz KK..

medjutim ono sto ja Savi zameram je psiholoska priprema na ovim malim utakmicama.. i sam posle manje vise svake utakmice kuka kako momci nisu fokusirani, ali jbg i Inter na nivou na kom se takmici ima manje vise isti fond upotrebljivih igraca, jos su im konstantno povredjena 2-3 igraca, pa opet svaki mec grizu jer ih Konte natera.. to je u principu jedina stvar (ove takticke ne ulazim, ne razumem se puno, ali to je nesto sto dolazi i kroz iskustvo i ucenje) na kojoj stvarno mora da se radi.. i imam osecaj da kada bi voljni momenat bio visi, makar pola od ovih prosutih bodova ne bi bilo..

B13

Post by B13 » Sat Dec 07, 2019. 1:29 pm

Kratka rotacija uzima svoj danak. Ne znam ko je dovodio Vujačića, Pešukića, Gigića, Dingu, ali oni apsolutno ničemu ne služe. Pantić je u poslednjoj emisiji svalio krivicu na Sava, i označio ga je kao nekog ko je ove igrače tražio, a sada ne želi da ih rotira. Nešto ne verujem u tu priču, već je verovatno dobio nešto što nije tražio. Crnogorci su sigurno menadžerska kombinacija, Gigić verovatno isto, a Dinga je povratnik koji je trebalo da se vraća u fudbalski život, nažalost ništa od toga. Kada se na ove promašaje doda što je u ekipi već falio jedan zadnji vezni (pošto je Šćekić u ovoj polusezoni pokazao da nije fudbaler), jedan ili dva štopera, desni bek i prvi i rezervni, onda dobijamo ovo da smo za 3 meseca odigrali 30 utakmica sa 13 i po igrača.

Savu može da se zameri što mu je ekipa nedisciplinovana, što Suma igra za ugovor, a ne za tim, što popušta koncektracija kada utakmica treba lagano da se privede kraju, što se određenim igračima toleriše bezobrazluk, i možda najveća zamerka što ne želi da prizna grešku sa Asanom, već ga besomučno forsira i stavlja u prvu postavu, a da stvar bude još gora sve nauštrb Stevanovića, koji je biser i koji treba da igra pre skupog stranca koji ne donosi nikakvu razliku. Razumem da je zagrizao za njega, i uz dozu sujete sada ne želi da prizna svoju grešku, ali što je previše, previše je. Ako ništa drugo, neka ga prebaci na desno krilo umesto Tošića, svakako ni na levom pojma nema. Natha nije smeo toliko da troši, jer je čovek došao bez priprema, a utisak mi je da je odigrao svaku utakmicu.

Svakako, Savo treba da raste zajedno sa ovim klubom i ovom ekipom. Npr Ćelavog (prepotenka) volim ko ćaleta, ali u ovom trenutku ne bih voleo da sedne na klupu umesto Sava. Igramo lep, dopadljiv fudbal, ako se nauči iz grešaka i pojača defanziva, može to biti jedna veoma lepa priča.

Vidim da mnogi targetiraju Tošića. On uopšte nije naš najveći problem. Sa sličnom statistikom sa druge strane je od Radonjića pravljen novi Ronaldo, a od Marina najbolji fudbaler u Zvezdi još od Džaje. S tim da jedan od nabrojanih igra poštene utakmice, a dvojica zatvorene. Naravno, plata mu je previsoka, i na terenu ne isporučuje koliko bi trebalo, tako da svakako da treba da ide.

Žao mi je što dolazi polako i vreme kada ćemo se rastati sa Zdjelarom. Ja bih tog dečka ostavio doživotno u Partizanu, pošto mi takvog zadnjeg veznog ne možemo da dovedemo. Dovodi se u pitanje njegova defanziva, ali ni Gatuzo iz najboljih dana ne bi sam mogao da pokrpi Tošića, Sumu i Natka, i plus ove odbrambene, tipa ćelavi Miletić, koji nit zna nazad, nit zna napred. U napadu one dijagonalne lopte koje Zdjelar šalje, i koje su mislim u 90% slučajeva uspešne, baš dugo nisam video na našim terenima.

Osloboditi se ćelavog kako znamo i umemo. On dečko pojma nema, i nikada nije ni imao. Najlakše je kupiti navijače "partizanštinom", reč od koje mi se povraća, a to što fudbal ne zna da igra, što je najveća rupa u timu, to nema veze. Na sve ovo, previše sebi daje za pravo, pa je počeo da se na terenu izdrkava na saigrače, da se zaleće i da ih prevaspitava.

Prvi napadač nam nije potreban, već sa Sadikom treba raditi na realizaciji. Imamo zlato u ekipi, dečko je majstor fudbala, pleše po terenu, i uvek sam pre za to da ga gledam kako maši 5 stopostonih šansi, nego da gledam nekog livadarskog invalida tipa Ožegović, kome treba 3 utakmice da uopšte uđe u šansu. Sadik čini saigrače boljim, ima fudbalski iq, može sam za sebe da iskreira, igra 1 na 1 mu je na zavidnom nivou i poseduje dribling. Pored toga je i brz, odnosno ima dugačak korak, pa lako ostavlja čuvare iza sebe. Odlično se i kreće između linija, i uopšte nije slučajno zbog čega ima toliko šansi po meču. Videli smo eksperimente sa Gigićem, de dečko nije mogao da šutne na gol, a na terenu je bio sa istim saigračima kao i Sadik. Tako da, on u šanse ulazi zbog svojih, a ne zbog kvaliteta saigrača. Još uvek je mlad, i treba raditi sa njim. Ukoliko popravi skok igru, tehniku šuta i realizaciju, čovek može da igra ozbiljan fudbal na vrhunskom nivou. Rekao bih da već za ovih nekoliko meseci postoje određeni pomaci na tom polju, ali treba još da radi.

Idealan prelazni rok bi bio ratosiljanje škarta koji ne zaslužuje dres Partizana, Vujačića, Pešukića, Gigića, Ivanovića, Šćekića, zahvaliti se Tošiću i Miletiću. Dovesti 2 desna beka, dovesti štopera, a Ostojića pomeriti na klupu. Dovesti zadnjeg veznog radilicu, i dovesti rezervnog napadača, kako bi se dobilo na širini ekipe.

Dati Savu svu moguću slobodu, iskoristiti drugi deo sezone za razigravanje mladih igrača i igrača koji treba da budu nosioci naredne sezone, pošto je titula svakako izgubljena.

Ostaje jako gorak ukus za Evropom, i ovim prosipanjem bodova u domaćici, ali tako je kako je. Da je sve regularno, ni ti bodovi ne bi bili tolika drama.

Pretrpan internet raznoraznim stručnjacima, pljuju, imaju mišljenje o svemu, a dokazano pre neki dan da 90% njih ne zna šta je ofsajd.

medjutim

Post by medjutim » Sat Dec 07, 2019. 1:59 pm

Internet stručnjaci imaju prava da mesecima traže Lutovca na beku, i kad ne uspe, da nastave da budu stručnjaci.

Savo nema luksuz da ne bude glavni krivac kad igrači upropaste ono što je zamislio, i kriv je što je pustio Lutovca da igra beka..

B13

Post by B13 » Sat Dec 07, 2019. 2:27 pm

I sam sam mislim pred Malatiju i povredu Ćelavog, kao neku poslednju opciju, pisao da bi možda rešenje bilo neko krilo na beku, tada sam ciljao na Ivanovića, a bila je neka utakmica pre toga gde je Lutovac krpio beka što je korektno odradio. Srpska škola bekova svakako ima samo priučene igrače, koji su nekad bili talenti na drugim pozcijama, pa kad je pred ulaz u seniorski fudbal uočeno da nemaju kvaliteta, prekomandovani su na beka. Ivanović je tu šansu propustio. Svakako sa takvim igračem treba da se radi u taktičkom smislu pre svega, jer smo imali celu polusezonu bez rezervnog beka, i moglo se naslutiti da će do ovoga doći.

Ako je već od te prve utakmice gde je Lutovac bio na beku, što je mislim bilo protiv Mačve u avgustu, neka realna opcija za rezervnog beka on, onda počneš sa njim da radiš kako bi mogao da ispuni zadatke na toj poziciji. Svakako za prvi gol je greška Pavlovića i Ostojića, a nebitno da li je na beku ili krilu, valjda zna kako da zatvori igrača prilikom izvođenja kornera, i valjda zna da ne treba da dribla na 20m od gola.

Viduka

Post by Viduka » Sun Dec 08, 2019. 8:39 am

Lutovac na desnom beku je i te kako validna opcija. Potencijalno odlicna. Da bi se to desilo, prvo mora da se poklopi par stvari. Prva od kojih je njegova zelja da igra na toj poziciji. Druga, kao sto je B13 vec napisao, da se sa njim radi na taktickom, a pogotovo na mentalnom planu, kako bi mogao da odgovori zahtevima te pozicije.

Sta dobijamo sa Lutovcem na poziciji desnog beka? Dobijamo jos jednu opciju u napadu. Lutovac za razliku od Miletica poseduje centarsut, sto je nama i te kako minus u igri. Pritom, Lutovac poseduje i brzinu i snagu/cvrstinu uz koju moze da ostvari prednost nad protivnickim igracima. Na sve to, Lutovac ima ofanzivni mentalni sklop, sto mu sigurno pomaze u citanju ofanzivnih akcija. Drugim recima, lakse ce prepoznati situacije kada treba da popunjava medju prostor, kad treba da trci uz liniju..., kako bi napravili visak po njegovoj strani.

Naravno, preduslov za sve je, kao sto sam vec napisao, njegova zelja da igra na toj poziciji. Da li ce to da se desi(njegova transformacija na desnog beka) ili ne, to ne znam, ali bi mi iskreno bilo zao da se karijera u21 reprezentativca, bivseg kapitena Rada zakoci ili cak i ugasi, zato sto trener nema muda da mu da priliku.

medjutim

Post by medjutim » Sun Dec 08, 2019. 9:56 am

Prvih mesec dana prizivanja Lutovca na beku sam i zapitkivao redom "odakle vam ideja da bi on to hteo?".. ali nije mi poenta u tome šta može a šta ne, već da mi možemo da pričamo šta god hoćemo i ne snosimo odgovornost za to, a trener snosi i kad realno nije odgovoran..

Viduka

Post by Viduka » Sun Dec 08, 2019. 10:42 am

medjutim wrote:
Sun Dec 08, 2019. 9:56 am
Prvih mesec dana prizivanja Lutovca na beku sam i zapitkivao redom "odakle vam ideja da bi on to hteo?".. ali nije mi poenta u tome šta može a šta ne, već da mi možemo da pričamo šta god hoćemo i ne snosimo odgovornost za to, a trener snosi i kad realno nije odgovoran..
Znas kako, sloboda govora daje za pravo svakome da iznese svoje misljenje, pa tako i Savu, sto on i te kako obilato koristi. Sto se tice odgovornosti, on kao ni mi ne snosi nikakve sankcije, bar ne sto sam ja primetio. Koliko znam, nije ni otpusten, nisu mu smanjena primanja, nije mu zabranjeno da javno iznosi misljenje...Sasvim druga stvar je cinjenica da je on trener Partizan i da mu posao zavisi od rezultata i da samo u slucaju da u tom segmentu ne donosi zacrtano, moze da bude smatran odgovornim i pretrpi odredjene sankcije.

Dovla_

Post by Dovla_ » Sun Dec 08, 2019. 11:02 am

Na Lutovca se nekako bacilo drvlje i kamenje posle jednog kiksa,dečko nema mislim celih 90min u nogama od početka sezone,čak je neke mečeve počinjao i odigrao ok poluvreme pa bacan na klupu zbog Bambija.
Ima određene karakteristike ofanzivnog beka, igru 1:1,dobar centaršut.

Ono u čemu je Ćelavi u prednosti je fizika i mogućnost da u prekidu da napadne protivnički gol...
Svakako slažem se sa Vidukom bilo bi greota da propadne momak iz takve grobarske porodice a nije da je baš duduk za fudbal...

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Dec 08, 2019. 11:38 am

Lutovca ne treba gurati na beka jer beka u životu nije igrao, to bi bila velika promena da dečko u 22. godini praktično počinje sve iz početka.
Lutovac odlično napada prostor, dobro igra 1 na 1, ima odličan centaršut, defanzivno je dosta odgovoran, a čak ima i solidan njuh za gol. Kao bek morao bi da nauči mnogo stvari, jedno je pomagati u odbrani kao krilo a potpuno druga stvar igrati kao bek.
U prošlom kolu jeste kriv za treći gol ali i za to treba imati razumevanja jer nije igrao dugo vremena i odjednom igra beka i treba da započne napad za pobedu u 95'. Kod prvog gola je branio liniju pasa i uradio je jedino što je mogao da ispravi grešku Pavlovića.
E sad treba pitati Savu gde je Pešukić koji je plaćen 90k evra da bude bekap opcija a igrao je 2 puta (Rad i Vodojaža u kupu), pa se tako dešava da protiv Voždovca odmara Miletića a Urošević igra desnog beka, da Lutovac koji nije bek igra beka... Zašto je Savo dopustio da se dovedu Pešukić i Vujačić, zašto je tražio Dingu koji je igrao 92 minuta otkad je došao a pre toga nije igrao godinu dana, zašto je Gigić plaćen 150k evra da bude bekap špic a nema ga ni na klupi... Mora se priznati da koliko god da je Savo uradio toga dobrog toliko je i zasrao, a dobio je pojačanja kao retko koji trener pre njega.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Reaper

Post by Reaper » Sun Dec 08, 2019. 12:15 pm

Batica ubica wrote:
Sun Dec 08, 2019. 11:38 am
Lutovca ne treba gurati na beka jer beka u životu nije igrao, to bi bila velika promena da dečko u 22. godini praktično počinje sve iz početka.
Lutovac odlično napada prostor, dobro igra 1 na 1, ima odličan centaršut, defanzivno je dosta odgovoran, a čak ima i solidan njuh za gol. Kao bek morao bi da nauči mnogo stvari, jedno je pomagati u odbrani kao krilo a potpuno druga stvar igrati kao bek.
U prošlom kolu jeste kriv za treći gol ali i za to treba imati razumevanja jer nije igrao dugo vremena i odjednom igra beka i treba da započne napad za pobedu u 95'. Kod prvog gola je branio liniju pasa i uradio je jedino što je mogao da ispravi grešku Pavlovića.
E sad treba pitati Savu gde je Pešukić koji je plaćen 90k evra da bude bekap opcija a igrao je 2 puta (Rad i Vodojaža u kupu), pa se tako dešava da protiv Voždovca odmara Miletića a Urošević igra desnog beka, da Lutovac koji nije bek igra beka... Zašto je Savo dopustio da se dovedu Pešukić i Vujačić, zašto je tražio Dingu koji je igrao 92 minuta otkad je došao a pre toga nije igrao godinu dana, zašto je Gigić plaćen 150k evra da bude bekap špic a nema ga ni na klupi... Mora se priznati da koliko god da je Savo uradio toga dobrog toliko je i zasrao, a dobio je pojačanja kao retko koji trener pre njega.
Nemojmo preterivati bar što se tiče pojačanja. Moreira, Kleo, Đu-Le, Suma... Imali su drugi treneri itekako jaka pojačanja. Kao što su mnogi dobili i kilo drvene građe pa ti kombinuj.

Savo radi za sada odličan posao. Mene da pitaju on ne fiksiran na klupi sledeće 3 godine pa makar bio i peti u ligi. Kontinuitet mora konačno da se uspostavi i prva jača kriza konačno da ne košta trenera posla. Dajte čoveku vremena i mogućnosti da se razvije i preleži dečije bolesti.

I za kraj: Partizan konačno igra fudbal i lepo je gledati ih.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Dec 08, 2019. 3:24 pm

Sad čekamo četvrtak... Valjalo bi dobiti tu Astanu, pobeda u Evropi uvek znači.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Viduka

Post by Viduka » Sun Dec 08, 2019. 3:25 pm

Losa utakmica Partizana. Nista pokazali nismo.

Locked