ABA liga

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

DA LI SE SLAŽETE SA KONAČNIM ODLUKAMA ABA LIGE?

DA
0
No votes
NE
20
100%

Total votes: 20

Asterix

Re: ABA liga

Post by Asterix » Tue Dec 10, 2019. 7:02 pm

CikaZika wrote:
Tue Dec 10, 2019. 6:32 pm
Pa nigde ne cveta cvece. Inace odnos ulupanih para i igrackog kadra, definitivno najgore uradjen posao u KKPu ikada.
Pa imas 4 promasaja Birca,Parahuski,Volden,Pejners i tri pogotka Tomas,Mozli, Gordic( Gordu sam odje stavio zato jer je on drugi plej i oki je shodno ulogi) Jbg na toliki broj dovedenih igraca ima gresaka.... Na sta je licila Cedevita sa Sitom Alonsom kakvi su se tu igraci dovodili od Benitea, Nikolsa.... muka mi je da nabrajam i ispostavilo se da se ispromasivalo zestoko...Jako je tesko da ako dovedes recimo 7 da ces ubosti 5.... Nama je najveci problem sto nam je otisla osnova ekipe Renfro,Vanja,Si,Lendejl,Nikolic i nisam bas siguran da smo dobili na kvalitetu na pozicijama 1,2,3 u odnosu na proslogodisnji sastav, dok smo na poziciji 4jaci aa za 5 sam jos uvijek skeptican :) Redinga necu da komentarisem jer je kasno dosao vec ove sa starta sezone... e sad kada se pravi doselekcija mogli su da ubodu 2 pojacanja beka i centra i da se okrene sezona u potpunosti u nasu korist...Ova ekipa nema lidera i to je evidentno i to je goruci problem dok se on ne stvori ili pronadje bice jako gadno... Sto se tice promasaja pa i drugi su promasivali ali nazalost nasi rivali jako malo Buducnost samo sa Lukom Bozicem, vidjecemo kako ce izgledati Kilpatrik mada vjerovatno ce on doci na svoje za mjesec dva i moraju se jos sacekati ta pojacanja na 4 i 5... Zvijezda sa Derikom Braunom i Dzenkinsom za sada ali to ne znaci da nece oni doci na svoje.. Kuzmica nisam svrstao jer je on prezivio onu tragediju i zasigurno ce se vratiti u zeljenu formu... Oni su sacuvali svoje najbolje igrace i doveli 5 vrhunskih i jos Jovanovica 6tog... Njima ce taj presirok roster kvalitetnih igraca na kraju i napraviti problem jos ako dovedu pleja dodatno ce smanjiti minutazu Lorencu koji polako pokazuje da je najbolji igrac Aba lige jer iz meca u mec samo podize formu a mislim da bi jedan solidan plej njemu samo napravio problem a masu ima tih koji su gladni minuta na 1 i 2 Davidovac, Dzenkins,Beron,Lazic koji mora peglat odbranu a tu je i Covic koji mora imati po koji minut ne racunam Nenadica uz Lorenca i pleja bice haos jer ne mogu bas dizati na 3 opet je tu Perperoglu,Dobric... Prevelika guzva...

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Dec 10, 2019. 7:15 pm

Pa kazem, drugi su isto gresili, ali gledam nase dvoriste. KKCZ ima vise, ali nije nemoguce da ih pobedis, promene trenera u sezoni retko donesu rezultat, za nesto vise treba sistem. Turbulencija je tamo, a mi smo bili dovoljno stabilni, sa kintom, tako da smo mogli dosta vise. Nije gotovo videcemo, nikada se ne zna, jer je to sport, ali sada gledamo.
Spominjes Cedevitu, znas li koliko je imao Sito? Oko 3 puta manje nego Andrea sada. Ubedljivo je najskuplji trener lige i najbolji, ali ocekivao sam vise. I nije problem kada omasis, desava se svima, ali omasis igraca od 500k, ne da igra lose, nego ni ne igra uopste. Pejners kao nekada nesto i odigra, jednom u 10 meceva. A to su 2 najskuplja igraca u ekipi.

Sudimo na kraju, ali ne mogu postojati izgovori. Tek nam je igra katastrofalna, to tek. Sta god mislio o Ostoji, mislim da je kljuc izgubljen kada je Andrei dato da sve odlucuje. Nisam ocekivao da ce sam sebi da puca u noge i zasto to radi ne znam, ali moralo se kontrolisati, ne dozvoliti ovakve promasaje. Ruku na srce, ja bih istu gresku napravio da sam na Ostojinom mestu, medjutim Andrea je klasican zabar, premazan, pa je preterao. Sreca nasa pa su sve ekipe sem Buducnosti tu, pa je drugo mesto skroz dobro ako bude na kraju, opet cemo imati sve u svojim rukama. Jer tesko dobijamo na strani. Od kada je dosao Trinki, CZ nijednom, a bilo je meceva, Buducnost 0-2, CO 0-1.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

fabricio

Post by fabricio » Tue Dec 10, 2019. 7:30 pm

Andrea je odlican trener, a prosecan menadzer, dokazano i van Partizana. Kad su vec tresnuli tolke pare na njegovu platu trebali su da obezbede coveku strucne ljude za dovodjenje igraca, a ne Lokija. Omanji tim ljudi koji bi mu pomogli oko izbora igraca. On da trazi profil, a oni igraca i da traze zajednicki jezik. Ovako, Andrea je po pisanju ovde i profil i igrace morao sam da bira, a posto je vise od pola tima promenjeno, to je bilo osudjeno na neke greske.

Dule nije pratio nista od kosarke poslednjih godina, vrlo vrlo malo... zamislite na sta bi licilo da takav covek sastavlja tim sam? Andrea se uhvatio tog posla i zajebao. Sam je kriv donekle. Ali je smesno kad krenu price o njegovom trenerskom znanju jer je promasio nekog igraca. Havarija, babe i zabe.

Medjutim i ovde se mraci malo mnogo. To kako ce zvezda da kiksne jos "samo jednom" citam jos od kad su imali jedan poraz, a istina je da bi imali 5 da im FMP nije poklonio onako pobedu. Totalno klimav tim i dalje bez naznaka da ce nesto da se menja. To sto su dobili neke meceve u EL ne menja nista, ovo i jeste tim za 10+ pobeda.

Partizanu mnogo zavisi od centra kog ce dovesti ili nece i od procesa uklapanja Redzija Redinga.

Polako... svi pratimo podjednako kosarku, ali je pristup nekih smesan, pomislio bi covek da su svetski priznati ljudi u svetu kosarke, a ne forumasi.
"History has the name - Conor McGregor"

Asterix

Post by Asterix » Tue Dec 10, 2019. 7:30 pm

CikaZika wrote:
Tue Dec 10, 2019. 7:15 pm
Pa kazem, drugi su isto gresili, ali gledam nase dvoriste. KKCZ ima vise, ali nije nemoguce da ih pobedis, promene trenera u sezoni retko donesu rezultat, za nesto vise treba sistem. Turbulencija je tamo, a mi smo bili dovoljno stabilni, sa kintom, tako da smo mogli dosta vise. Nije gotovo videcemo, nikada se ne zna, jer je to sport, ali sada gledamo.
Spominjes Cedevitu, znas li koliko je imao Sito? Oko 3 puta manje nego Andrea sada. Ubedljivo je najskuplji trener lige i najbolji, ali ocekivao sam vise. I nije problem kada omasis, desava se svima, ali omasis igraca od 500k, ne da igra lose, nego ni ne igra uopste. Pejners kao nekada nesto i odigra, jednom u 10 meceva. A to su 2 najskuplja igraca u ekipi.

Sudimo na kraju, ali ne mogu postojati izgovori. Tek nam je igra katastrofalna, to tek. Sta god mislio o Ostoji, mislim da je kljuc izgubljen kada je Andrei dato da sve odlucuje. Nisam ocekivao da ce sam sebi da puca u noge i zasto to radi ne znam, ali moralo se kontrolisati, ne dozvoliti ovakve promasaje. Ruku na srce, ja bih istu gresku napravio da sam na Ostojinom mestu, medjutim Andrea je klasican zabar, premazan, pa je preterao. Sreca nasa pa su sve ekipe sem Buducnosti tu, pa je drugo mesto skroz dobro ako bude na kraju, opet cemo imati sve u svojim rukama. Jer tesko dobijamo na strani. Od kada je dosao Trinki, CZ nijednom, a bilo je meceva, Buducnost 0-2, CO 0-1.
Ne znam koliko je imao Sito ali znam da je godinu ranije vodio Barselonu prethodno Baskoniju sto je svakako jaci cv od Bamberga i Uniksa... ..Pa po meni nije to toliko lose da se treneru daju odrijesene ruke u izboru igraca primjer Dusko Vujosevic... Ovako na kraju mozemo svi da pljujemo ili cestitamo Trinkjeriju ako se stvarno sve dovodi po njegovoj zelji to je san svakog trenera jednom je Dzikic pitao jednog momka ajde navedi pet ili tri zab sam bilo je prije 3 godine evropska trenera koji biraju igrace i bas sem Zoca i eventualno Lasa nisam ssiguran da postoji treci a to je goruci problem valjda u viziji ekipe trener bolje zna sta mu treba kakav profil igraca ...Ovo stoji da promjena trenera je zestok stres za ekipu i mislim da je samo Rimac uspio da uzme Aba ligu a da nije sezonu poceo kao prvi trener.. Ali isto tako mislim da je Sakota bolji trener od Trinkjerija

Asterix

Post by Asterix » Tue Dec 10, 2019. 7:48 pm

fabricio wrote:
Tue Dec 10, 2019. 7:30 pm
Andrea je odlican trener, a prosecan menadzer, dokazano i van Partizana. Kad su vec tresnuli tolke pare na njegovu platu trebali su da obezbede coveku strucne ljude za dovodjenje igraca, a ne Lokija. Omanji tim ljudi koji bi mu pomogli oko izbora igraca. On da trazi profil, a oni igraca i da traze zajednicki jezik. Ovako, Andrea je po pisanju ovde i profil i igrace morao sam da bira, a posto je vise od pola tima promenjeno, to je bilo osudjeno na neke greske.

Dule nije pratio nista od kosarke poslednjih godina, vrlo vrlo malo... zamislite na sta bi licilo da takav covek sastavlja tim sam? Andrea se uhvatio tog posla i zajebao. Sam je kriv donekle. Ali je smesno kad krenu price o njegovom trenerskom znanju jer je promasio nekog igraca. Havarija, babe i zabe.

Medjutim i ovde se mraci malo mnogo. To kako ce zvezda da kiksne jos "samo jednom" citam jos od kad su imali jedan poraz, a istina je da bi imali 5 da im FMP nije poklonio onako pobedu. Totalno klimav tim i dalje bez naznaka da ce nesto da se menja. To sto su dobili neke meceve u EL ne menja nista, ovo i jeste tim za 10+ pobeda.

Partizanu mnogo zavisi od centra kog ce dovesti ili nece i od procesa uklapanja Redzija Redinga.

Polako... svi pratimo podjednako kosarku, ali je pristup nekih smesan, pomislio bi covek da su svetski priznati ljudi u svetu kosarke, a ne forumasi.
Pa svrha foruma je da iznosimo svoja misljenja, dje ces pisat ako ne ovdje? Niko ovdje sebe ne smatra 'priznatim strucnjakom' barem nisam ja stekao taj utisak

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Dec 10, 2019. 8:22 pm

Lepo je rekao Fabricio, prosecan menadzer. Npr. Tomic je vrhunski menadzer da nadje igraca, ali se slabije snalazi oko vodjenja utakmice. Tacno se vidi da je bio pomocni ceo zivot. Ima vremena, rekoh sudimo na kraju, ovo trenutno nije bas dobro, dok su rezulati, ruku na srce dobri, da kazem jako dobri. Deoba drugog mesta u Aba ligi i drugo mesto u grupi EK, nekih ocena 4 od 1 do 5. Ali, rezultata, ono kako to sve deluje je ispod.

Asterix

Post by Asterix » Tue Dec 10, 2019. 8:28 pm

CikaZika wrote:
Tue Dec 10, 2019. 8:22 pm
Lepo je rekao Fabricio, prosecan menadzer. Npr. Tomic je vrhunski menadzer da nadje igraca, ali se slabije snalazi oko vodjenja utakmice. Tacno se vidi da je bio pomocni ceo zivot. Ima vremena, rekoh sudimo na kraju, ovo trenutno nije bas dobro, dok su rezulati, ruku na srce dobri, da kazem jako dobri. Deoba drugog mesta u Aba ligi i drugo mesto u grupi EK, nekih ocena 4 od 1 do 5. Ali, rezultata, ono kako to sve deluje je ispod.
Pa dobro ima Scepa u struku on bjese iskopao Mekejleba :D :D :D Salim se... Jbg ove sezone se pegla odbrana igra se Hrkljus pravi kao nekad u neka srecnija vremena... Ali hvali taj motor ekipe koji ce da povuce i na koga ce lopta da ide kada svi zakazu, takvog je najteze nac gotovo da su izumrli, Vanja je to na momente pokazivao, neko ko moze da izmisli poene.. Nas je Bogdan razmazio i svi sad trazimo nesto slicno a takav se nalazi 1 u 10 godina a za stranca takvog nemamo novca, mada imali smo ubod sa Gosom oslican...Mene samo zanima koga cemo iskopati na centru pa da krene opsta festa

Kobra

Post by Kobra » Tue Dec 10, 2019. 8:54 pm

Ako smo imali novac za Parahuskog, imali smo i za igraca koji izmislja poene.

Primera radi, Lengford sigurno nema vise od 350K u Aeku.

CikaZika

Post by CikaZika » Sat Dec 14, 2019. 10:04 pm

Poraz Buducnosti koji pocetak drugog dela apsolutno zahuktava. Po rasporedu su CZ i Partizan najbolje pozicionirani, mozda i Partizan jos vise.

Bice ultra zanimljivo do samog kraja u borbi od 1 do 4 mesta jer ocekujem pad Primorske.

Čekićar

Post by Čekićar » Sat Dec 14, 2019. 10:19 pm

FMP je u proslom kolu nadigrao Zvezdu i da nije morao da povlaci rucnu stanje na tabeli posle ovog kola bi bilo sledece

Buducnost 9/2
Partizan 8/3
FMP 8/3
CedeOli 8/3
Primorska 8/3 ili 7/4
Zvezda 6/5
Mornar 6/5

Admiral

Post by Admiral » Sat Dec 14, 2019. 11:03 pm

Stvarno dobro FMP izgleda.
Recimo da se raspoloživi individualni kvalitet puno bolje koristiti od CZ.

Pored svega možeš da vidiš npr Pota i Radanova na postu, Ulubaja da kreira, Radanova na "četri", specijalne za Jeremića, igu sa dve cetvorke itd...
Djordjević obično počinje sa klupe zbog faulova, Djokovic kad udje obično kreira za sebe, ali je i postava prilagođena tome....

Dakle postoji sistem, i jasan je način na koji tim funkcioniše.

Ubili su KKB prodorom...Ali su i dribling koristili pametno, tj samo ka košu. Ne ko CZ da je izduvaju...
Žao mi je što danas nisam brojao, ali masu puta su imali dobar protok lopte, i najvažnije, suteva je obično uzimao igrač u najboljoj poziciji.

Bravo za Jovanovića i stručni štab.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

CikaZika

Post by CikaZika » Sat Dec 14, 2019. 11:42 pm

Odlicno deluju, nama ce biti teze da pobedimo u Zelezniku, nego KKB i CO.

Sledece kolo Budućnost - CZ, moze puno da odluci.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Dec 15, 2019. 12:00 am

CikaZika wrote:
Sat Dec 14, 2019. 11:42 pm

Sledece kolo Budućnost - CZ, moze puno da odluci.
Jednosmerna ulica😁

CikaZika

Post by CikaZika » Sun Dec 15, 2019. 12:03 am

Ko to dobija da znam kontra da igram? :D

Naka

Post by Naka » Sun Dec 15, 2019. 2:05 am

FMP je ekipa sa dosta finog materijala, ali i ekipa koja igra samo jednu utakmicu nedeljno. Imaju nedelju dana da se pripreme dobro za mec (ocito to rade za sada na maestralan nacin).
Sto se tice Buducnosti, dovoljno im je sto placaju 60k onog snajdera iz amerike da igra onako jadno.

Post Reply