Engleska Premijer Liga
Moderator: Moderator
Re: Engleska Premijer Liga
Kakav inovativan fudbal, nesto sto je Venger igrao pre sto godina, a sto sam Djozep igra vec deset godina.
On u zivotu nije otisao u klub koji je bio u problemu i koji je zeleo nesto vise kako bi unapredio taj isti klub i ostavio svoj pecat.
Otisao je u Bajern koji je sezonu pre njegovog dolaska bio surovo dominantan i uzeo triplu krunu, izbusio im i oterao Krosa, tadasnjeg najboljeg zadnjeg veznog na svetu, Martineza, prebacio na stopera i blamirao se u Evropi onim porazima od Reala sa 5:0, od Barse, cini mi se, 7:3 i na kraju Atletika koji ga je rutinirao u 1/4 finalu.
U nemackoj ligi je imao deset puta jaci i skuplji tim od konkurencije.
Otisao u Siti koji je sezonu pre njega igrao polufinale LS-a i vec uzimao titule i kod Mancinija i kod Pelegrinija.
Nasledio gotovo sve najbolje igrace - Kompanija, Fernandinja, Davida Silvu, De Brujnea, Sterlinga, Aguera, potrosio jos brdo para da unapredi tim koji je igrao polufinale LS-a i vec tri sezone covek ne moze da prodje dalje od 1/4 finala, a kuriozitet je u tome da je sva tri puta ispao od slabijeg od sebe - blamaza protiv Monaka, ispadanje od Liverpula koji je tada jos bio daleko od ovog nivoa i blamaza protiv
On u zivotu nije otisao u klub koji je bio u problemu i koji je zeleo nesto vise kako bi unapredio taj isti klub i ostavio svoj pecat.
Otisao je u Bajern koji je sezonu pre njegovog dolaska bio surovo dominantan i uzeo triplu krunu, izbusio im i oterao Krosa, tadasnjeg najboljeg zadnjeg veznog na svetu, Martineza, prebacio na stopera i blamirao se u Evropi onim porazima od Reala sa 5:0, od Barse, cini mi se, 7:3 i na kraju Atletika koji ga je rutinirao u 1/4 finalu.
U nemackoj ligi je imao deset puta jaci i skuplji tim od konkurencije.
Otisao u Siti koji je sezonu pre njega igrao polufinale LS-a i vec uzimao titule i kod Mancinija i kod Pelegrinija.
Nasledio gotovo sve najbolje igrace - Kompanija, Fernandinja, Davida Silvu, De Brujnea, Sterlinga, Aguera, potrosio jos brdo para da unapredi tim koji je igrao polufinale LS-a i vec tri sezone covek ne moze da prodje dalje od 1/4 finala, a kuriozitet je u tome da je sva tri puta ispao od slabijeg od sebe - blamaza protiv Monaka, ispadanje od Liverpula koji je tada jos bio daleko od ovog nivoa i blamaza protiv
@Bolkonski
Ok, kad je toliko los i procitan, zasto se najveci klubovi otimaju za njega? Zasto bas on?
Ok, kad je toliko los i procitan, zasto se najveci klubovi otimaju za njega? Zasto bas on?
Ne kazem da je los, medju najboljim je trenerima decenije, ali mi je muka od onanisanja na njega u krugu sportskih novinara, komentatora i stručnih konsultanata.
Ko ne prati mislio bi da je covek uzeo jedno pet LS-a u poslednjih sedam sezona.
Ko ne prati mislio bi da je covek uzeo jedno pet LS-a u poslednjih sedam sezona.
Tvoja najveca zamereka je i najveca falinka tvog rezonovanja. To sto on dovodi najskuplje igraca i vodi najbolje timove nije olaksavajuca okolnost. Zamisli samo koliko je tesko uskladiti sve te superzvezde. Koliko je tesko objasniti tim igracima da igraju stopera u tvom sistemu, iako su celu karijeru proveli kao centralni vezni...A da pritom, sve to rade bez pogovora i usput osvajaju trofeje. Jedan Sane koji je zver od igraca, nema mesta u City-u, pa ne cujes svako malo kako se buni. Zincenko koji je u najbolju ruku solidan igrac, koji je vecinu karijere proveo kao krilo, kod Pepa igra beka i to sa vise nego zadovoljavajucim uspehom. Jedan Bernardo Silva se ne buni sto nije redovan starter...Sta reci za Zezusa? Decko gde god drugde da je otisao igrao bi 90'. Pod Pepom jedva da vidi teren, ali kad udje grize kao da mu zivot zavisi od toga. To je ono sto Pep donosi, uz cinjenicu da svakog pojedinca napravi boljim, a svaku ekipu sampionskom.
- Batica ubica
Niko Gvardiloli ne spori da je dobar trener, ali da je on uveo nešto novo u fudbal-nije. Nije inovativan, od 2008. vrti jednu istu igru, nije sposoban da se prilagođava. Svoj sistem ne menja i neće ga menjati. Jako je tvrdoglav trener, svoje će terati i po cenu poraza.
On nije trener koji će od ničega napraviti nešto. Da bi nešto uradio potrebno je jedno 300 miliona evra ulaganja. I ta priča Pep čini igrače boljima. Učinio je da Ćavi, Roben, KDB ili Aguero igraju bolje, velika je to umetnost nema šta. Nek ode u Barnli i nek bude među 6 ekipa sa onakvim timom i onim budžetom i ja mu skidam kapu, nek učini igrače Barnlija boljima ako je mađioničar.
Evo na primer s druge strane Klop je došao u Liverpul kad je Liverpul bio u kanalu sa prosek igračima. Većinu tih igrača je unapredio, a za pojačanja je potrošio manje nego Pep. Plus Klop je svoj sistem znatno prilagodio zadnje 2 sezone, Liverpul je defanzivno stabilniji, zna da igra bez lopte. Dok Sitiju kad priđe protivnik na 30 metara od gola počinje mamika hvata me panika.
@Viduka Sane je povređen, zbog toga i ne igra.
On nije trener koji će od ničega napraviti nešto. Da bi nešto uradio potrebno je jedno 300 miliona evra ulaganja. I ta priča Pep čini igrače boljima. Učinio je da Ćavi, Roben, KDB ili Aguero igraju bolje, velika je to umetnost nema šta. Nek ode u Barnli i nek bude među 6 ekipa sa onakvim timom i onim budžetom i ja mu skidam kapu, nek učini igrače Barnlija boljima ako je mađioničar.
Evo na primer s druge strane Klop je došao u Liverpul kad je Liverpul bio u kanalu sa prosek igračima. Većinu tih igrača je unapredio, a za pojačanja je potrošio manje nego Pep. Plus Klop je svoj sistem znatno prilagodio zadnje 2 sezone, Liverpul je defanzivno stabilniji, zna da igra bez lopte. Dok Sitiju kad priđe protivnik na 30 metara od gola počinje mamika hvata me panika.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Sane je mnogo pre povrede izgubio mesto u City-u. Kazes "Svoj sistem ne menja i nece ga menjati". Ja te pitam, zasto bi menjao nesto sto donosi pobede?Batica ubica wrote: ↑Sun Dec 22, 2019. 2:47 pmNiko Gvardiloli ne spori da je dobar trener, ali da je on uveo nešto novo u fudbal-nije. Nije inovativan, od 2008. vrti jednu istu igru, nije sposoban da se prilagođava. Svoj sistem ne menja i neće ga menjati. Jako je tvrdoglav trener, svoje će terati i po cenu poraza.
Sto se tice dela oko Barnli-a i price oko toga da Pep nije trener koj ce od nicega napraviti nesto. A zasto bi? Opet postavljam pitanje, zasto je on kriv zbog cinjenice da ga traze najveci klubovi? To je ista vrsta razmisljanja kao kad bi ja tebe pitao zasto Mesi i Ronaldo nisu otisli u taj isti Barnli i tamo pokazali da su najbolji.
Sto se tice Klopa ja necu da polemisem oko njegovog uspeha, ali isto tako mogu da te priupitam zasto on nije zadrzao igracki kadar koji je imao pa sa njima napo LS i titulu u PL, nego se odlucio da kupi Mane-a, Salaha, Firmina, van Dijka, Allisona...
- Batica ubica
Nisi me razumeo dobro, Pep nije spreman da prilagodi i menja svoj sistem a u tome je i veličina trenera, ako uspe da pobedi svoj ego i odstupi od onoga što propagira zarad rezultata. Pep je dosta bodova izgubio ove sezone zbog svoje tvrdoglavosti.Viduka wrote: ↑Sun Dec 22, 2019. 3:31 pmSane je mnogo pre povrede izgubio mesto u City-u. Kazes "Svoj sistem ne menja i nece ga menjati". Ja te pitam, zasto bi menjao nesto sto donosi pobede?Batica ubica wrote: ↑Sun Dec 22, 2019. 2:47 pmNiko Gvardiloli ne spori da je dobar trener, ali da je on uveo nešto novo u fudbal-nije. Nije inovativan, od 2008. vrti jednu istu igru, nije sposoban da se prilagođava. Svoj sistem ne menja i neće ga menjati. Jako je tvrdoglav trener, svoje će terati i po cenu poraza.
Sto se tice dela oko Barnli-a i price oko toga da Pep nije trener koj ce od nicega napraviti nesto. A zasto bi? Opet postavljam pitanje, zasto je on kriv zbog cinjenice da ga traze najveci klubovi? To je ista vrsta razmisljanja kao kad bi ja tebe pitao zasto Mesi i Ronaldo nisu otisli u taj isti Barnli i tamo pokazali da su najbolji.
Sto se tice Klopa ja necu da polemisem oko njegovog uspeha, ali isto tako mogu da te priupitam zasto on nije zadrzao igracki kadar koji je imao pa sa njima napo LS i titulu u PL, nego se odlucio da kupi Mane-a, Salaha, Firmina, van Dijka, Allisona...
Klop je došao u raštimovani orkestar, Pep u ekipu koja je već imala vrhunske igrače.
Nisam čiko, nisam čiko ja!
Slozio bi se sa tobom da Pep nema rezultate. Ovako, opet pitam, zasto bi menjao ono sto mu donosi titule? Ja koliko znam, City je i dalje sampion Engleske. Sto se tice gubitka bodova, ne slazem se da ih je izgubio zbog tvrdoglavosti, nego zbog ogromnog broja povredjenih igraca, sa Laporte-om na celu. Samo ove sezone povrede su doziveli, pomenuti Laporte(voleo bi da vidim kako bi igrao Liverpool bez van Dijk-a), Agureo, Stones, Mendi, Silva, Ederson, Rodri...Batica ubica wrote: ↑Sun Dec 22, 2019. 4:49 pmNisi me razumeo dobro, Pep nije spreman da prilagodi i menja svoj sistem a u tome je i veličina trenera, ako uspe da pobedi svoj ego i odstupi od onoga što propagira zarad rezultata. Pep je dosta bodova izgubio ove sezone zbog svoje tvrdoglavosti.
Klop je došao u raštimovani orkestar, Pep u ekipu koja je već imala vrhunske igrače.
Sto se tice ko je dosao u kakvu ekipu, to je nebitno. Veliki timovi i treneri ne prave ekipu od toga da li neko smatra da li su zateceni igraci dobri ili losi, nego po profilu igraca koji im je potreban da bi ostvarili potrebne rezultate. Pep ima svoj sistem igre, za koji je potreban odredjeni tip igraca i to je to. Taj profil igraca je dovodjen, rezultati su ispratili ulozena sredstva, tako da tu nema prigovora. Da ne pricam da kad je dosao, da je zadnja linija bila sastavljena od vecno povredjenog Kompani-a, Kolarova, 33 godisnjeg Sagne, Joe Hart-a i sl.
Gde vidite Totenhem na kraju sezone? Hoće li biti Evrope za njih sledeće godine?
Ja mislim da hoce, cak sta vise, ne bi me previse iznenadilo da dodju i do LS. Nisam siguran da Sheffield i Wolves imaju dovoljno jake kadrove da iznesu ovakav ritam cele sezone. Pogotovo posto sam ubedjen da ce Everton, Man Utd. i Arsenal poceti da igraju bolje u nastavku. Chelsea mi je najveca nepoznanica u sampionatu. Apsolutno ne mogu da procenim kojim tokom ce se njihova sezona odvijati.
Zavisi dosta od povreda, ali ako ostanu zdravi, Lester je u LŠ. Liverpul, Siti, Lester i nemam pojma ko još. Čelzi je najbliži, ali osciliraju mnogo. Za Totenhem ne znam šta da mislim. Junajted će ovako do kraja sezone da cepa - cenim šesta pozicija na kraju.
Za sad se sramezljivo pominje dolazak Sancho-a u Chelsea. Videcemo sta ce od toga ispasti.
Bas los Totenhem juce.
Treba i pojacanja, ali i definitivnog pozdrava sa odredjenim igracima ( Rouz, Orije, Eriksen i jos neki ), bekovi bi trebalo da budu prioritet, jedan klasican zadnji vezni, a upitan je i Lo Selso, momak se bas ne snalazi u novoj sredini, ne moze da se izbori za mesto cak ni pored Eriksena za koga se zna da ide iz kluba.
Treba i pojacanja, ali i definitivnog pozdrava sa odredjenim igracima ( Rouz, Orije, Eriksen i jos neki ), bekovi bi trebalo da budu prioritet, jedan klasican zadnji vezni, a upitan je i Lo Selso, momak se bas ne snalazi u novoj sredini, ne moze da se izbori za mesto cak ni pored Eriksena za koga se zna da ide iz kluba.
- Monogamija
Apsolutno zaslužen crveni karton Sonu, Može da bude teatralan koliko hoće u ovoj situaciji, vidi se da je namerno udario Ridigera. Sudija je svirao faul nad Sonom tako da ova reakcija istog apsolutno treba da bude sankcionisana crvenim kartonom.
Ciganin sam to ne menja stvari, ciganin je bio i moj stari...
"Pa dajte taj gol više!" Gojko Andrijašević 08.10.2020.
"Pa dajte taj gol više!" Gojko Andrijašević 08.10.2020.