Evroliga
Moderator: Moderator
- Tajler Darden
Re: Evroliga
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
VPJTS
Bas me zanima koga ce Baskonija dovesti za trenera ... Eto sansa za Paskvala on mi pada na pamet jedini koji bi mogao...Zeljko ima 7 dana da proba psihicki da spremi ekipu mislim ako kiksa protiv Valensije da ce i on Velimirovim stopama jer bi to bilo suvise za njega, jednostavno on mora napraviti rez u ovoj ekipi skloniti to sto nevalja ... Kapiram da Turske igrace nece dirat pa moze Vestermana, Stimca i na te dvije pozicije dovesti kvalitetne igrace mada jako je tesko iskopati nesto dobro vise mu ni novac ne pomaze, on se oslanjao dosta na nase u pocetku racunam i regionalne pocevsi od Bojana Bogdanovic, Bjelice,Bogdana,Gudure, sada je spao na Kalinu opet stimac nije taj kvalitet... Dosta se kiksalo sa Vilijamsom, imao je Tea na trzistu a uzeo Nanda sve ima svoje ako napravi rez i to mu ne urodi plodom ocito je da ce brzo otici.. Njemu je izuzetno bitan Veseli jer bi sigurno dobio ono juce a i ono protiv Panatenikosa dosta znaci Jan ekipi nije slucajno bio MVP... Ataman koliko god da djeluje ubedljivo ima i bolju ekipu od Zeljka ali on sigurno nece uzeti Evroligu moze on igrati dobro do f4 mozda opet udje u finale ali ce biti pociscen e tu je razlika izmedju Zeljka i ostalih.. On i sa 8. mjesta moze osvojiti ova ekipa moze eksplodirati za 2-3 mjeseca naravno sa 2 nova igraca i zdravim Veselim ali do tada mora biti u 8. Koliko god cudno zvucalo sledece kolo je njemu utakmica sezone
-
Dragan Mance
Pitanje koliko bi mu Teo izvuk'o sezonu. Nije Nando rak rana i promašaj. Slažem se za Vilijamsa. Puno je Željko očekivao od bivšeg NBA igrača, ovo što prošlogodišnji član Bajerna prikazuje više no skromno.Asterix wrote: ↑Fri Dec 20, 2019. 3:10 pmBas me zanima koga ce Baskonija dovesti za trenera ... Eto sansa za Paskvala on mi pada na pamet jedini koji bi mogao...Zeljko ima 7 dana da proba psihicki da spremi ekipu mislim ako kiksa protiv Valensije da ce i on Velimirovim stopama jer bi to bilo suvise za njega, jednostavno on mora napraviti rez u ovoj ekipi skloniti to sto nevalja ... Kapiram da Turske igrace nece dirat pa moze Vestermana, Stimca i na te dvije pozicije dovesti kvalitetne igrace mada jako je tesko iskopati nesto dobro vise mu ni novac ne pomaze, on se oslanjao dosta na nase u pocetku racunam i regionalne pocevsi od Bojana Bogdanovic, Bjelice,Bogdana,Gudure, sada je spao na Kalinu opet stimac nije taj kvalitet... Dosta se kiksalo sa Vilijamsom, imao je Tea na trzistu a uzeo Nanda sve ima svoje ako napravi rez i to mu ne urodi plodom ocito je da ce brzo otici.. Njemu je izuzetno bitan Veseli jer bi sigurno dobio ono juce a i ono protiv Panatenikosa dosta znaci Jan ekipi nije slucajno bio MVP... Ataman koliko god da djeluje ubedljivo ima i bolju ekipu od Zeljka ali on sigurno nece uzeti Evroligu moze on igrati dobro do f4 mozda opet udje u finale ali ce biti pociscen e tu je razlika izmedju Zeljka i ostalih.. On i sa 8. mjesta moze osvojiti ova ekipa moze eksplodirati za 2-3 mjeseca naravno sa 2 nova igraca i zdravim Veselim ali do tada mora biti u 8. Koliko god cudno zvucalo sledece kolo je njemu utakmica sezone
Po mom skromnom mišljenju pogrešio je što nije na početku napravio rez i odrekao se dugogodišnjih stožera. Kalina, Datome, Dikson ne igraju više na potrebnoj razini koji klub kao Fener želi. Slukas se dvoumio oko produžetka ugovora i zova Barse i CSKA te ga je letošnje premišljanje i dileme koštalo nešto slabij forme na početku. Tek sada polako pali motore ali već postaje kasno.
Veliki udarac za Fener i Željka svakako je učestalost povreda Jana Veselog. Sa Čehom u reketu drugačije stoje stvari. Bez njega, čak i kada nije u prepoznatljivoj formi tim je za 30-40% kvalitetniji.
Vesterman i Štimac nisu igrači kvaliteta za Fener i to je jasno ko dan.
Dikson ima Turski pasos, zato je vjerovatno jos tu 36 mu je godina nije on za velika djela, Djidji je Zeljkov ljubimac nekako djeluje kao dusha kluba, mozda ce sada neko misliti da sam ostrascen ali mogao se rotaciju Kalina-Lucic napravit, jer je Lucicu istekao bio ugovor, a kako igra najbolje pokazuje ove sezone, prosla mu je bila odlicna a ova jos bolja ima 48% suta za tri bas dobar...Ne kazem ja da je Nando rak rana i promasaj, ali je Slukas lider a to sto se sada lomi izmedju njih je lose nakon odlaska Bogdana to je preuzeo Slukas, i oki je da Nando ima prostora da sutira kao u Cska ali kada se lomi zna se na koga treba da ide lopta to se vidjelo i juce.. Teo bi se daleko bolje uklopio ima ego pobjednika zamisli Veseli i Teo u jednoj ekipi... Bek,centar i Veseli pa onda da se krljaju ovako su i suvise tanki
Na vise pobjeda je uvijek Zeljko favorit, koliko god i da dobije Himki sad isao bi na 3 ali su oni skloni padovima tesko sa Svedom divljakom da ce oni u 8 a i za Armani sam skeptican da ce izdrzati do kraja u 8
- Tajler Darden
Imajte u vidu i da većina pominjanih igrača Fenera je prošla svoje najbolje... Sa koliko godina se Jan pojavio? Ne može telo to pratiti toliko dugo... Stižu umor i zasićenje.
De Kolo je od ovih pet pobeda, makar tri sam izvadio. On svoju najbolju košarku treba da igra na kraju.
Imamo Datomea kog su povrede izjele, isto i Lovernj. Ekipa je uopšte dosta staklena. Nemoguće da je u pitanju maler, oni svaki meč imaju po dva povređena igrača.
Sve i da se uvuku u osam najboljih, smatram da će Fenerbahče lagano biti ometlan.
De Kolo je od ovih pet pobeda, makar tri sam izvadio. On svoju najbolju košarku treba da igra na kraju.
Imamo Datomea kog su povrede izjele, isto i Lovernj. Ekipa je uopšte dosta staklena. Nemoguće da je u pitanju maler, oni svaki meč imaju po dva povređena igrača.
Sve i da se uvuku u osam najboljih, smatram da će Fenerbahče lagano biti ometlan.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
VPJTS
VPJTS
-
Dragan Mance
Feneru je klasično mučenje ako se umuva u osam. Nisu ove loše partije praćenje slabim rezultatima plod slučajnosti. Slažem se sa Tajlerom da su pojedinci premašili uveliko svoj zenit. Kada se dodaju povrede koje ih malo po malo desetkuju eto odgovora gde vrag leži. Kada najbolji evropski trener ikada ne može pokrenuti mašineriju onda je jasno koliko je sati.
Pa ja sam to vec jednom pisao da su istroseni i zasiceni, Datomeovo stanje se vidjelo i na Mundobasketu mada i prosle sezone uprkos brojnim povredama, ne bih se usaglasio sa Tajlerom po pitanju Jana odnosno bih djelimicno, samo po pitanju potrosnje tijela on ima 29 godina a zadnje 2 igra najbolju kosarku u zivotu a igraci na njegovoj poziciji su najbolji basu ovim godinama, on ako se oporavi kako treba, jos je propustio Mundobasket i prozore moze bas dobro da izgleda na obije strane terena, Lovernj se bas i nije toliko potrosio nakon odlaska iz Partizana samo su ga povrede unistile ali jednostavno takva je kosarka danas zahtjevna i treba tijelo da je dosta izdrzljivo, Lovernj mislim a moze cak i da napreduje jos.. Vesterman i Stimac nisu za Fener a vise nisu ni Djidji i Dikson koji je bas veteran, Kalina ne moze da se sastavi evo godinu ipo da veze 2-3 dobre partije.... kazem njima hvali 2 pojacanja plus Veseli da se ne ponavljam..
Losa selekcija Fenera, Datome u kanalu, Slukas privatnik. Lose se koristi Vilijams.
Ne znam zasto Zeljko bezi od Amerikanaca, imao je npr. Dilejnija slobodnog celog leta, a on doveo Vestermana koji senka od nekadasnjeg igrca.
Ne znam zasto Zeljko bezi od Amerikanaca, imao je npr. Dilejnija slobodnog celog leta, a on doveo Vestermana koji senka od nekadasnjeg igrca.
A kako treba da se koristi Vilijams? jesi li ga ti gledao u Bajernu? Slukas ti je los? a Dilejni dobar sa svojih 7 poena po mecu za preko 20 minuta u igri
Naravno da sam ga gledao, i malo je reci da je bio ultra dominantan u EL.
Dilejni je svakako mnogo bolji izbor od Vestermana za tu ulogu.
Potrosis blizu 200 miliona evra i uzmes jednu EL i to kuci, dok ove debakl samo takav. To su cinjenice, sad sto se nekom to ne dopada druga je prica.
Potrosis blizu 200 miliona evra i uzmes jednu EL i to kuci, dok ove debakl samo takav. To su cinjenice, sad sto se nekom to ne dopada druga je prica.
Ti si kralj, kao da je lako uzeti Evroligu, koliko puta je otisao na f4 to je neuspjeh je li uzeti tursku ligu to je nista u takvoj konkurenciji koliko puta? pa vidis koliko Turci ulazu i mimo Zeljka koliko su ih uzeli? 0 druze, i ako je on opet ne uzme nece ni Ataman vjeruj mi, pazi roster Barse ni to nije garancija za uspjeh zadnjih godina Real, Brsa i Cska imaju vece budzete od Fenera a BArsa u zadnjih 9 godina 0 titula pises o covjeku koji ima 9 titula prvaka Evrope sa 5 razlicitih klubova u evropi i to sa toliko sarkazma bez ikakvog pokrica... Vesterman nije doveden kao prvi plej, prvi sam pisao da nema kvalitet za Fenee kaako on tako ni Stimac ... Dilejni je skup igrac koji nije pokazao apsolutno nista ove godine a masno je placen, mozda se ne uklapa u Zeljkov sistem, dovodio je Gaudloka,Vonamejkera,Grina i Enisa pa nije dobio ono sto zeli, vise voli Evropljane i to je njegov rad... Vilijams niej bio ultra dominantan solidna sezona ali nije toliko dominantna kao sto pises dosta pobjeda je Lucic donosio Bajernu izmedju ostalog i u Podgoricu kad je 20 spakovao a gledao sam ga u zivo i nije nesto previse pokazao.. Ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje, ti bacis udicu pa onda ne mozes da opravdas ono sto pises... Kao ono juce sto si pisao nidje vezeFKCZ wrote: ↑Sat Dec 21, 2019. 5:15 pmNaravno da sam ga gledao, i malo je reci da je bio ultra dominantan u EL.
Zelimir je za sto godina u Feneru potrosio brdo para i jedne sezone uspeo da osvoji EL, a i to bi bilo upitno da mu je Turci nisu dovukli u Istanbul.
Ataman je potrosio mnogo manje novca i objektivno je na F4-u imao slabiji tim i od CSKA i od Reala, od Fenera je bio jaci zbog njihovih povreda. Nije on izgubio od CSKA zato sto je slab trener, vec iz objektivnog razloga jer je imao dosta slabiji tim.
To kakav je on trener svedoci Micic, momak je u svakoj ekipi bio suvi prosek, jedino kod Atamana igra kao NBA igrac, cak i tog Larkina je imala i Baskonija pa nije otisla do finala Evrolige, cak mislim da nisu usli ni u top8.
Ataman fantasticno koristi svakog igraca kog ima, maltene da nema igraca u timu koga nije iskoristio na najbolji moguci nacin.
Cak i ove sezone covek ima slabiji roster od Barselone i Reala i ako uzme EL pored ta dva tima bice to najveca titula jos od one Dudine protiv supersonicnog CSKA sa Kirilenkom.
Ataman je potrosio mnogo manje novca i objektivno je na F4-u imao slabiji tim i od CSKA i od Reala, od Fenera je bio jaci zbog njihovih povreda. Nije on izgubio od CSKA zato sto je slab trener, vec iz objektivnog razloga jer je imao dosta slabiji tim.
To kakav je on trener svedoci Micic, momak je u svakoj ekipi bio suvi prosek, jedino kod Atamana igra kao NBA igrac, cak i tog Larkina je imala i Baskonija pa nije otisla do finala Evrolige, cak mislim da nisu usli ni u top8.
Ataman fantasticno koristi svakog igraca kog ima, maltene da nema igraca u timu koga nije iskoristio na najbolji moguci nacin.
Cak i ove sezone covek ima slabiji roster od Barselone i Reala i ako uzme EL pored ta dva tima bice to najveca titula jos od one Dudine protiv supersonicnog CSKA sa Kirilenkom.
-
Dragan Mance
Fener potpisao američkog internacionalca Malkolma Tomasa.