Evroliga
Moderator: Moderator
Re: Evroliga
Zaboravio sam jednu bitnu stavku da napomenem...
Vidim armirani u Moskvi reko aj da pogledam 4/4 kad ono Laso mag u kljucnim momentima drzi Reyesa na 5 kontra Bolomboja i naravno ne moze da iskontrolise def. skok pa to moze samo dunster....A na klupi Tavares i Miki,genije.....
Vidim armirani u Moskvi reko aj da pogledam 4/4 kad ono Laso mag u kljucnim momentima drzi Reyesa na 5 kontra Bolomboja i naravno ne moze da iskontrolise def. skok pa to moze samo dunster....A na klupi Tavares i Miki,genije.....
Otkljucajte uzivo evroligu evo Himki-Real 25;21 prva cetvrtina
Armani u ozbiljnom kanalu ako Mesina ne napravi neku doselekciju tesko da ce oni opstatii u 8/... Sjutra lak posao za Zvijezdu rekao bih a onda im slijedi pakao pocevsi od gostovanaja Barsi pa kuci Efes i tako 10 brutalnih utakmica
Kada se igra opet duplo kolo?
Kanta,doneo u Madrid evropsku titulu posle 20 godina i osvojio 2 EL u zadnjih 5 godina,suvereno vlada u Spaniji.Po meni ima 2 kiksa,Valensijinu titulu u Spaniji i ispadanje od osakacenog Fenera u 1/4 pre par sezona.Čekićar wrote: ↑Thu Jan 16, 2020. 10:54 amZaboravio sam jednu bitnu stavku da napomenem...
To je tako ako cemo da posmatramo iskljucivo na osnovu rezultata rezultata a da li je posteno posmatrati na taj nacin kada nemaju sve ekipe isti budzet?.....Kako da dodje do trofeja neki trener koji ima 10,20,30 puta jeftiniji roster i ko zna koliko puta losije igrace?...Kreanga wrote: ↑Thu Jan 16, 2020. 10:19 pmKanta,doneo u Madrid evropsku titulu posle 20 godina i osvojio 2 EL u zadnjih 5 godina,suvereno vlada u Spaniji.Po meni ima 2 kiksa,Valensijinu titulu u Spaniji i ispadanje od osakacenog Fenera u 1/4 pre par sezona.Čekićar wrote: ↑Thu Jan 16, 2020. 10:54 amZaboravio sam jednu bitnu stavku da napomenem...
Ono sto moze da se vidi i da otkrije svakog trenera,bez obzira na kvalitet rostera,jesu sitnice...a kako nazvati trenera koji drzi Reyesa na 5 protiv Bolomboja gde dozvoljava rivalu par skokova u napadu i jos se nervira pored aut linije a na klupi Mejri,Tavares i Miki....Taraba nad tarabama...to sto on moze da pokrije svoja sranja jednostavnim ubacivanjem Kampaca,Ljulja i ostalih klasnih igraca je drugi par opanaka...
Nacin na koji igra Sarasov Zalgiris je za udzbenike...Random mec odaberes i moze da se proucava u trenerskim skolama,za primer....na temu armirani beton odbrana i zonski presing po celom terenu...to je doktorirao...genije...
A sad povrsno posmatrati igraju Real i Zalgiris,Real dobije...Laso je bolji trener...je smesno..mislim rezultat ne predstavlja nista...ili uzeo EL sa Lukom pa uzeo bi je i Misa Tumbas
Pa da,Laso igra sa 12 Dzordana,a ostali sa 12 Djoka Salica.Na KKP temi pricas afirmativno o mladim igracima,a ovde pljujes coveka koji svake godine napada EL titulu i afirmise nekog mladog igraca.Tajler ti je vec okacio spisak.
Ko je Luku gurnuo u vatru sa 16 godina ?
Ko je istrpeo Luku i na F4 u Turskoj kad se raspadao kao i u mnogo meceva tokom sezone sto je normalno.Navedi koji tim sa najvisim ambicijama bi to uradio ?
Po tvojoj konstataciji i Dule je dunster sto nije osvojio EL sa Bogdanom,Bertansom,Zoom,Leom...
Sarasa i ja gotivim i smatram da moze mnogo,ali ne pravi od njega novog Obradovica,bar ne jos.
Ko je istrpeo Luku i na F4 u Turskoj kad se raspadao kao i u mnogo meceva tokom sezone sto je normalno.Navedi koji tim sa najvisim ambicijama bi to uradio ?
Po tvojoj konstataciji i Dule je dunster sto nije osvojio EL sa Bogdanom,Bertansom,Zoom,Leom...
Sarasa i ja gotivim i smatram da moze mnogo,ali ne pravi od njega novog Obradovica,bar ne jos.
Ole na ostrvu se slabo sutiraKreanga wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 8:24 amPa da,Laso igra sa 12 Dzordana,a ostali sa 12 Djoka Salica.Na KKP temi pricas afirmativno o mladim igracima,a ovde pljujes coveka koji svake godine napada EL titulu i afirmise nekog mladog igraca.Tajler ti je vec okacio spisak.
Smatram te neozbiljnim sagovornikom na ovu temu s obzirom da spominjes Doncica u prici o mladim igracima,Luka ne sme biti primer,decko je fenomen,izabran,dete koje se radja jednom u 300 godina...
Real svake godine vrsi selekciju najtalentovanijih mladih igraca sirom sveta i imaju bedan procenat uspesnosti...Zasto nije forsirao Pantzera vec ga je prosledio u Monako?..Zasto od njega nije pravio igraca?...Real dolazi do najboljih nagomilavanjem a ne nekim strucnim radom i odlicnim skautingom samo je problem sto vecina ljudi samo vidi igrace koji isplivaju kao sto su Doncic,Garuba...a to su igraci koji su surovo dominirali u mladjim kategorijama,salili se sa vrsnjacima...Zasto je odustao od Juste?...Zasto je Sila pusten?...Veruj mi da imas mnogo vise kontra primera...
Kako si samo izvukao zakljucak da mi je po tome i Dule dunster?..Duletov f4 vredi vise od svih titula EL u istoriji kosarke..Posle toga,drugi najveci rezultat je Sarasov F4...Ove titule sa no limit budzetom,ok postujem ali nisu ni do kolena u poredjenju sa ova 2 rezultata,posebno sa Duletovim..
Pa i Luka je u tom trenutku bio samo talentovano dete.Sa decom se treba raditi pravilno,neko postane igrac,a neko ode na drugu stranu.
Pa i kod Duleta su bili neki Djekici,Tarzani itd.Bogdan je kod Vlade grejao klupu,zamisli da je grejao jos 2-3 sezone,mislis da bi postao ovo sto je sad ?
Pa i Luka je mogao da ode u potpuno drugom smeru,ma koliko sad smesno to zvucalo.
Mozda sam ja neozbiljan sagovornik,jbg to mi nije profesija ali konstruisem misljenje po onome sta vidim,a vidim da je on u konkurenciji Fenera,Cska,Barse,Efesa i ostalih osvojio 2 titule u 5 godina.Svi oni imaju ozbiljne budzete,dodaj tu i Armani,Makabi..
I ta konstatacija da rezultat kroji misljenje,pa naravno da ce krojiti,nego sta ce ?
To je profesionalni sport gde se postavljaju ciljevi,a ne kao kad odemo na basket u kraju pa kao boli me k sto sam izgubio,dosao sam da se istrcim.
Pa i kod Duleta su bili neki Djekici,Tarzani itd.Bogdan je kod Vlade grejao klupu,zamisli da je grejao jos 2-3 sezone,mislis da bi postao ovo sto je sad ?
Pa i Luka je mogao da ode u potpuno drugom smeru,ma koliko sad smesno to zvucalo.
Mozda sam ja neozbiljan sagovornik,jbg to mi nije profesija ali konstruisem misljenje po onome sta vidim,a vidim da je on u konkurenciji Fenera,Cska,Barse,Efesa i ostalih osvojio 2 titule u 5 godina.Svi oni imaju ozbiljne budzete,dodaj tu i Armani,Makabi..
I ta konstatacija da rezultat kroji misljenje,pa naravno da ce krojiti,nego sta ce ?
To je profesionalni sport gde se postavljaju ciljevi,a ne kao kad odemo na basket u kraju pa kao boli me k sto sam izgubio,dosao sam da se istrcim.
U startu se uocava razlika izmedju nas,klikere sad da razbacamo ovako matori dao bih 110% sebe da dobijem i iznervirao bih se ako bi usledio poraz
Ako ides da se istrcis pravac neki park pa rokaj u krug bez lopte...Kako mrzim kada to neko kaze,pregorim u sekundi
Vecina kroji misljenje samo na osnovu rezultata...ok,postujem...samo konstatujem da meni rezultat nije od presudne vaznosti iz prostog razloga sto nemaju sve ekipe isti cilj jer nemaju finansijskih sredstava niti kvaliteta za sami vrh a kada se desi jednom u Boga pitaj koliko godina da neki underdog napravi sou tu skines kapu i to su besmrtni treneri..
Jbg Real dovede Mejrija da mu bude ko zna koja opcija pod kosem o cemu dalje pricati...
Luka je predodredjen,nagradjen iz nekog razloga nama nepoznatog cim je isapo iz utrobe,rodjeni sampion....Moj Bold Prediction je da ce skinuti Jordana sa trona iako ljudi nece hteti to da prihvate jer je Jordan BOG na zemlji...Ovo sto radi dete od 20 leta protiv razvijenih,iskusnih igraca je nevidjeno u svetu kosarke..Decko se sali,igra kosarke a usput osvaja sve...
Laso je srecnik koji je u San Sebastijanu igrao brzu napdacku kosarku a Realu se smucilo davljenje pod Mesinom i hteli su da promene skroz nacin svoje igre.....
Edit:Evo ti prost primer,neko je Zeljkov kum citaj Itudis i njemu je dovoljno jednogodisnje kaljenje u Turskoj za klupu CSKA a neko drugi mora da guli i krv propisava da bi mozda dobacio do Fiba eurocelendza.
- Tajler Darden
Sad fali da još Čekić napiše da je Ataman dunster, pa da se zavrti kolo kako valja. 
Mlad igrač je mlad igrač i tu nema spora, da li je u pitanju Luka Dončić ili neko drugi u osnovi. Bez obzira na talenat, ono što Lasa odvaja jeste da je Dončiću dao šansu da sa nepunih 18 godina postane lider, bez obzira na sve te ale u timu.
Dončić je igrački ista zver sada u NBA (uprkos hajpu) i nekada u EL. Razlika je što je sada skroz mentalno stasao i tu sigurno deo zasluga ide Lasu. I Dončić ima sreću kroz karijeru, da je krenuo od prvog tima Reala, pa da je došao kod top pet trenera sveta (moj sud).
Da se vratimo na ovu priču. Naravno da naš f4 nije najveći uspeh ikada kako je Čekić rekao, olako se zaboravlja naša EL, samo kada je u pitanju Partizan.
@Itudis
Čovek je ove sezone na proste činioce rastavio Obradovića i Pešića, plus je tukao Efes i Real, bez najboljeg igrača. Šta mu tačno zameraš?
Mlad igrač je mlad igrač i tu nema spora, da li je u pitanju Luka Dončić ili neko drugi u osnovi. Bez obzira na talenat, ono što Lasa odvaja jeste da je Dončiću dao šansu da sa nepunih 18 godina postane lider, bez obzira na sve te ale u timu.
Dončić je igrački ista zver sada u NBA (uprkos hajpu) i nekada u EL. Razlika je što je sada skroz mentalno stasao i tu sigurno deo zasluga ide Lasu. I Dončić ima sreću kroz karijeru, da je krenuo od prvog tima Reala, pa da je došao kod top pet trenera sveta (moj sud).
Da se vratimo na ovu priču. Naravno da naš f4 nije najveći uspeh ikada kako je Čekić rekao, olako se zaboravlja naša EL, samo kada je u pitanju Partizan.
@Itudis
Čovek je ove sezone na proste činioce rastavio Obradovića i Pešića, plus je tukao Efes i Real, bez najboljeg igrača. Šta mu tačno zameraš?
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
Sta kao nije dunsterTajler Darden wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 4:51 pmSad fali da još Čekić napiše da je Ataman dunster, pa da se zavrti kolo kako valja.
Sto se tice Doncica da li mislite da postoji trener na kugli zemaljskoj koji ne bi dao sansu Luki?
Tajler Darden wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 4:51 pmDa se vratimo na ovu priču. Naravno da naš f4 nije najveći uspeh ikada kako je Čekić rekao, olako se zaboravlja naša EL, samo kada je u pitanju Partizan.
Dozvoli da se ne slozim
Sve to stoji,pre neki dan je i doktorski limitirao jedan RMD sto nije lako ali ne mozes da osporis cinjenicu da je imao lagan put do klupe giganta sa no limit budzetom..Kako nazvati njegov trenerski put ako nije sreca u pitanju?Tajler Darden wrote: ↑Fri Jan 17, 2020. 4:51 pm@Itudis
Sta je on to uradio kao trener da bi zadovoljio kriterijume jednog CSKA?...Nista,bio je pomocnik Zeljku i racunali su da je mnogo naucio...
- Irriducibili
Kako da ne, posebno imajuci u vidu da je neko osvojio EL sa dva i po igrača
Na pitanje da li postoji trener koji Luki ne bi dao šansu, moram da te podsetim da postoji trener koji Bogdanu nije dao šansu
non mollare mai
Koliko je uticaj trenera videlo se na tacni ove nedelje.
Aito i Šaras u treneri sa velikm T, i od ovog sto imaju na raspolaganju izvlače maksimum maksimuma.
Imaš NNoka koji je jedva čekao mečap sa Štimcem...rešavao ga je u trčanju, kao prateći kroz sredinu nekoliko puta. Štime se vrati do pola ovaj kuca.
Onda je Šale pokusao sa Ojom
Na svaku pomisao da upari Puntera i Lorenza, Šaras je stavljao Ulanovasa na 3. Ili niski post, ili pick da igračem koga čuva Punter.
Vokap uz Šarasa postaje odličan p&r igrač, a prosle sezone je bio malo bolji Aleksej Nikolic.
Toliko uvlačenja Berona u kretnje do besvesti. Imam utisak da su ga terali da trči kroz blokove svaki napad.
Pogotovo Milaknis.
Nikada nisam video ovako odmicanje u EL kao ove dve utakmice prostor koji je dat Lazicu i Gistu.
Bukvalno im se ljudi ledjima okrenuli.
Ovo je sramota, ali ne za njih, nego za Šakota koji im je omogućio takav način odbrane.
Sa druge strane, što se tiče naše pripreme, nisam siguran da mladji referent Šakota zna po 3 igrača protivnika.
Aito i Šaras u treneri sa velikm T, i od ovog sto imaju na raspolaganju izvlače maksimum maksimuma.
Imaš NNoka koji je jedva čekao mečap sa Štimcem...rešavao ga je u trčanju, kao prateći kroz sredinu nekoliko puta. Štime se vrati do pola ovaj kuca.
Onda je Šale pokusao sa Ojom
Na svaku pomisao da upari Puntera i Lorenza, Šaras je stavljao Ulanovasa na 3. Ili niski post, ili pick da igračem koga čuva Punter.
Vokap uz Šarasa postaje odličan p&r igrač, a prosle sezone je bio malo bolji Aleksej Nikolic.
Toliko uvlačenja Berona u kretnje do besvesti. Imam utisak da su ga terali da trči kroz blokove svaki napad.
Pogotovo Milaknis.
Nikada nisam video ovako odmicanje u EL kao ove dve utakmice prostor koji je dat Lazicu i Gistu.
Bukvalno im se ljudi ledjima okrenuli.
Ovo je sramota, ali ne za njih, nego za Šakota koji im je omogućio takav način odbrane.
Sa druge strane, što se tiče naše pripreme, nisam siguran da mladji referent Šakota zna po 3 igrača protivnika.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!