Košarkaška reprezentacija Srbije

Sve o reprezentacijama.

Moderator: Moderator

Spida

Re: Košarkaška reprezentacija Srbije

Post by Spida » Sun Aug 11, 2019. 1:06 pm

Teodosić je završio sa ozbiljnim igranjem košarke. Nažalost, ali tako je.

Kada u NBA - gdje je pošao sa tri godine zakašnjenja, idealan trenutak bio je nakon SP 2014. godine - nisu uspjeli da ga fizički osposobe za ozbiljnu minutažu, a ne postoji igrač koji tamo nije značajno napredovao makar bio statista (npr. Raduljica) jasno je koliko je sati. 32 godine na leđima, decenija igranja na najvišem nivou u reprezentaciji i Evroligi, loša radna etika, ozbiljna povreda, bračne dužnosti... Virtus se vjerovatno zeznuo sa onolikim ugovorom.

Srbija ima buljuk izuzetnih plejmejkera i onih sa drugih pozicija koji mogu da organizuju igru, tu nema zime. Bjelica protiv 80% protivnika sam može da bude primarni kreator, ali za tim neće biti potrebe.

Miloš nikako nije sebi smio da dopusti da mu se američki novinari sprdaju s glavom. To boli svakog evropskog zaljubljenika u košarku, bilo da je u pitanju on, Spanulis, Macijauskas, De Kolo ili Rakočević.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Aug 11, 2019. 2:11 pm

Bez Teodosića na SP kaže b92.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Asterix

Post by Asterix » Sun Aug 11, 2019. 2:12 pm

Znaci ipak definitivno e sada neka vrate Nedovica ili da zovnu Vanju ili Davidoca

Malterego

Post by Malterego » Sun Aug 11, 2019. 2:22 pm

Nedovica ne vjerujem da ce vracati, a Vanja i Davidovac apsolutno nemaju mjesta u timu. Nista se mece promijeniti u nasoj igri, Micic je jedan od najboljih plejeva u Evropi, Jovic ce i dalje da igra istu ulogu. Lopta ce vise ici na Bogdana i nase visoke koji mogu da kreiraju. Pored Jokica i Bjelice nemamo sta brinuti za kreaciju. Steta za Tea da ovako propusti takmicenje ali eto... iskreno govoreci koliko je utakmica odigrao od proslog reprezentativnog poziva, ima igraca koji su vise zasluzilj da tu budu. Na stranu sto je Teodosic jedna od legendi nase reprezentacije.

CikaZika

Post by CikaZika » Sun Aug 11, 2019. 2:38 pm

Nista se tu ne treba menjati, lepo kaze Malter, Jovic + Micic, ako treba Bogdan i Bjelica ce kreirati i naravno Joka. :D

Trio Bogdan, Bjelica i Jokic ce odluciti prvenstvo, od njih sve zavisi.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Malterego

Post by Malterego » Sun Aug 11, 2019. 2:53 pm

Jokic i Bjelica ce isporuciti svoje, a mene brine moj omiljeni, Bogdan. On kao da jos uvijek ima neki blok, mora da konacno pruzi te partije koje znamo svi da ima u sebi.

Vesely.24

Post by Vesely.24 » Sun Aug 11, 2019. 3:05 pm

Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.

Admiral

Post by Admiral » Sun Aug 11, 2019. 3:08 pm

Nadamo se najboljem.

Jedan od 3 kljucna igraca ove selekcije.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

MMM

Post by MMM » Sun Aug 11, 2019. 3:11 pm

Nekako utisak nakon meca da su prekobrojni Simon i Birca ako se Teo oporavi i bude mogao da igra. Juce me je malo razocarao Jovic bio je ispod svog nivoa. Prvih pet minuta ne smeju a mislim da i nece da se ponove u Kini. Bice jasnije ko nece biti u 12 nakon Akropolis kupa koji ce biti jaka provera Saletovih izabranika.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 11, 2019. 3:13 pm

Nikada manji hendikep ne bi bio eventualni izostanak Tea,sto zbog njega samog,sto zbog povampirenog Vasilija.

Admiral

Post by Admiral » Sun Aug 11, 2019. 3:15 pm

Sve je to u redu... ali se valjda zna ko je vodja ovog tima.

Malterego

Post by Malterego » Sun Aug 11, 2019. 6:05 pm

On ce ovaj put vise da nedostaje mentalno nego igracki, imamo boljih igraca trenutno, uz svo njegovo umjece i genijalnost. Fizicki ne moze da isprati igru. Volio bih da nisam u pravu.

Slicno mi je ovo kao situacija Amerikanca sa Karmelom. Mi smo njega isforsirali da igra iako je dugo bez ozbiljne kosarke, a Karmelo nije ni dobio poziv iz tog razloga iako je apsolutna legenda i lider njihovog nacionalnog tima. Osnovna razlika je sto oni imaju daleko vise izbora od nas, ali sto rece Cekic, nikad manji hendikep njegovo neigranje...

Deroko

Post by Deroko » Sun Aug 11, 2019. 6:49 pm

Pozicija plejmejkera me je najviše i brinula sve vreme a tek sada... Mada opet ko što rekoste ne menja to ništa krucijalno u našoj igri. Bogdan, Bjeli i Jokić je trio koji može svakog da reši i oni će verujem uspeti da iznesu svoj teret, ali ostali bi morali da povuku i više od mogućnosti. Guduriću se recimo otvara još više prostora jer će Bogdan imati više od planiranih minuta na jedinici.

Asterix

Post by Asterix » Sun Aug 11, 2019. 9:26 pm

Deroko wrote:
Sun Aug 11, 2019. 6:49 pm
Pozicija plejmejkera me je najviše i brinula sve vreme a tek sada... Mada opet ko što rekoste ne menja to ništa krucijalno u našoj igri. Bogdan, Bjeli i Jokić je trio koji može svakog da reši i oni će verujem uspeti da iznesu svoj teret, ali ostali bi morali da povuku i više od mogućnosti. Guduriću se recimo otvara još više prostora jer će Bogdan imati više od planiranih minuta na jedinici.
Pa Jovic i Micic su izuzetna resenja na poziciji 1 nema potrebe trositi toliko Bogdana

Admiral

Post by Admiral » Sun Aug 11, 2019. 9:40 pm

Mi govorimo o najvišim dometima, a nemamo plejmejkera koji je takvu borbu do sada osetio.
U tom delu će eventualno nedostatak biti ogroman.

Ponavljam, kapa dole Vasi na sezoni, ali je Teo na toj poziciji celu deceniju, i sigurno bolje zna kako se vodi tim ka medalji.

Vasi bi Teo mogao mnogo da pomogne.

Post Reply