FK Partizan

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
medjutim

Re: FK Partizan

Post by medjutim » Sun Feb 23, 2020. 11:44 pm

Irriducibili wrote:
Sun Feb 23, 2020. 11:20 pm
Imate li predlog alternative Savu? Ja sam i spreman da ga trpim baš zato što ne vidim ko bi bolji mogao da ga zameni, naprotiv
ja ne vidim razlog za promenu trenera pre leta, ni pod razno, a čak ni onda ako bude napravio sistem koji će u Evropi da funkcioniše.

I sve je to ok dok vidim da Savo napreduje i da igrači napreduju dok im je on trener. Ono što me plaši je da ga deo priče s igranjem nezanimljivih utakmica ne interesuje i da tu ne napreduje uopšte otkad je došao.

Ako sam ne ukapira da ovakvim radom nikad neće uzeti prvenstvo, da se neće ni boriti za titulu posle oktobra ili novembra, neko bi to morao da primeti.

Koliko god me plašila mogućnost da Sava zameni Saša Ilić, ne možemo da budemo klub bez ambicija.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Feb 23, 2020. 11:55 pm

Igramo moderniji, brži, napadački fudbal od kako je on preuzeo tim. Sad je potpuno druga stvar što on ni dan danas tim zapravo ni nema. Više mi smeta što je pristao da se ne dovedu pojačanja, kako bi se uigrala ekipa za Evropu, nego što trenutno brlja. A konferencije bi mu valjalo limitirati, ako vec ne mogu da mu se skroz ukinu. Zaista iritira glupostima
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Mon Feb 24, 2020. 7:03 pm

meni konferencije uopste ne smetaju..

najvise mu se zamera sto misli da navijaci pojma nemaju o fudbalu, sto je tacno, jer da imaju ne bi piskarali po internetu.. a sve i da se nadje neki koji zna nesto o taktici, ko je bio trener makar petlica, opet nema pojma o tome sta se desava unutar ekipe..

druga stvar je sto smeta to sto kad se pobedi kritikuje, kad se izgubi hvali.. to je pokupio verovatno od Ace Nikolica, to je njegova filozofija bila.. a ako je Profesor nesto rekao, to je tako :D

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Feb 24, 2020. 7:33 pm

A Savo je inače iskusan, školovan trener?

Mene njegova filozofija i nastup nikako ne podsecaju na prof Nikolica, vec na nekoga ko je smatrao da zna više od profesora, sada na privremenom radu u košarkaškom gigantu iz Kluža. Taj se isto tako brecao na novinare i svoje mišljenje smatrao zakonom
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Mon Feb 24, 2020. 7:58 pm

Savo nema mozda trenersko iskustvo, ali je dugo bio igrac u ligama petice, pa je sigurno nesto naucio..

i nije nikakav problem da mi piskaramo po forumima, oni za to i sluze, ali je potpuno pravo Save da kaze da ljudi koji piskaraju po internetu ne znaju mnogo..

Profesor doneo kup Kluzu, Savo nama doneo kup.. sledece je titula, a onda i ulazak u 1/2 LS :yahoo:

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Feb 24, 2020. 8:15 pm

Što nije nikakva garancija da ce biti uspešan trener, baš kao što ne isključuje mogucnost da bude neko ko nikada nije igrao fudbal

Još jedna sličnost, i taj se bavio pisanjima po forumima, istraživao ko stoji iza odredjenih nikova, te zajedljivo citirao pojedince na konferencijama za štampu
non mollare mai

Houdini

Post by Houdini » Mon Feb 24, 2020. 8:29 pm

apsolutno nije garancija, tu se u potpunosti slazem.. ali neko ko pretenduje da bude ozbiljan trener ne bleji na forumu, secira igru Partizana i raspravlja se recimo sa mnom o taktici.. vec vodi neki podmladak, sprema treninge u slobodno vreme i uci.. jer je jedan gram prakse tezi od tone teorije..

sa tim u vezi bilo koji fudbaler koji je igrao u ligama petice, makar godinu dana, zna vise od nekog ko je pogledao hiljade utakmica, a nikad nije jedan trening osmislio i izvrsio.. zato i kazem da Savo ima apsolutno pravo da misli da zna vise od forumasa i tviterasa, jer je to tacno, a ima pravo i da kaze to..

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Feb 24, 2020. 9:08 pm

Potpuno površne i ničim utemeljene tvrdnje
non mollare mai

Hiro Onoda

Post by Hiro Onoda » Mon Feb 24, 2020. 9:30 pm

Najveci problem sa Savom je to kako mu ekipa igra i sta je do sada postignuto u sezoni a iskreno nije bas previse.Njegove izjave vise iritiraju jer nas sve ubedjuju da je sve mnogo bolje nego sto izgleda a u stvari nije.

Houdini

Post by Houdini » Tue Feb 25, 2020. 9:14 am

Irriducibili wrote:
Mon Feb 24, 2020. 9:08 pm
Potpuno površne i ničim utemeljene tvrdnje
pa nesto ne vidim da se timovi ubise da dovode trenere koji od trenerskog iskustva imaju gledanje utakmica i pet titula prvaka u Fudbal menadzeru, koga su pronasli preko tvitera..

ili mozda i mi da probamo pa posle Save dovedemo @marko_S_1990 da nas dovede do titule..

Viduka

Post by Viduka » Tue Feb 25, 2020. 11:25 am

Savo ima svoje vrline i mane. Problem je sto ispada da ima mnogo vise mana, nego vrlina. Da se razumemo, Savo je kao i vecina Bata Djorina skola, sto je samo po sebi ogroman minus. Druga stvar, on je kao i Djukic svoju PRO licencu DOBIO, svakako nije prosao celokupan put koji potrebno proci, kako bi se doslo do PRO licence. Sto se tice izjava o navijacima i njihovom poznavanju fudbala ili manjku istog, ta tvrdnja je mozda, ali mozda mogla da prodje pre 10ak godina, sada ne. Resursi koji su danas dostupni svima, su nesto o cemu je gomila trenera pre 20, 30, 40... godina mogla samo da sanja. Sa druge stranje, ako je to sto prica Savo istina, sta rade ljudi na tribinama? Sta oni gledaju i zasto, posto to ne razumeju? Cista budalastina.

Sto se tice terena, Savo je svakako napravio solidan uspeh, kao i ostvario pomak u nacinu igre. Igramo brze, otvorenije, igramo napadacki fudbal..., ali sve to pada u vodu, kada si vecinom svojom zaslugom 13,14 bodova iza tima sa kojim se boris za titulu. To jednostavno timu kao sto je Partizan nije prihvatljivo ili bar ne sme da bude. Pricati o Evropi i toboz uspesima u istoj je budalastina. Za dve sezone, situacija se drasticno menja za nase klubove. Da li ce biti uspeh kad pocnemo da guslamo u Ligi Konferencija? Kad budemo u poziciji samo da sanjamo Man. Utd. , Real, Tottenham...? Ali naravno, koga boli k za to? O tome ce nego drugi da misli.

Houdini

Post by Houdini » Tue Feb 25, 2020. 12:04 pm

Viduka wrote:
Tue Feb 25, 2020. 11:25 am
Sa druge stranje, ako je to sto prica Savo istina, sta rade ljudi na tribinama? Sta oni gledaju i zasto, posto to ne razumeju? Cista budalastina.
jel gledas ti filmove ili serije? slusas muziku? igras igrice? mislim glupo je onda da i to radis, ako ne znas nista o kadriranju, glumackim minijaturama, ne znas note ili ne znas da kako tacno funkcionise algoritam za match engine Football Managera..

o tim silnim trenerima preko laptopa i interneta, ima Alegri jedan lep intervju, mrzi me sada da ga trazim..

imam ja drugara, on se lozi na kosarku i taktiku, radi ono skautiranje meceva preko interneta i pogleda ne znam koliko utakmica dnevno.. i onda tako krenuo raspravu sa mojim matorim, koji je u penziji, a i generalno nikad nije bio glavni trener na visokom nivou.. malo je reci da je shvatio koliko pojma nema i koliko je ono sto on zna u praksi busno.. i koliko toga i nema u knjigama da se nadje, jer oni koji imaju ozbiljno prakticno i teorijsko znanje retko kada pisu knjige, jer nemaju ni vremena ni potrebe.. tako ni Fil Dzekson nije pisao o taktickim stvarima, nego nekim desetim..

to kao kad Rakicu pricaju sta treba da radi oni koji nikada se nisu ni potukli, a kamo li usli u oktagon, a ima takvih primera koliko hoces.. da citiram Mirka Filipovica jos jednom "gram prakse, tezi je od tone teorije"..

no necu vise na ovu temu, dosta je, nek svako veruje u ono sto hoce da veruje.. sutra treba odvaliti Proleter, jer sve ispod 3 razlike kao uvertira pred derbi je malo..

Sezione

Post by Sezione » Tue Feb 25, 2020. 12:41 pm

Svi mi imamo jednog takvog drugara. Evo forumaski drugar je Cekicar :D

Htedoh i ja da pitam, koji andrak onda ide na stadion nas oko 1500? Mnoge fudbalske stvari koje se vide na stadionu preko tv nikako ne mogu da se vide. Evo ti primer protiv Radnika. Komentarisem sa covekom na jenea i kaze mi u 5. Minutu da moramo ovakvim indijancima da stajemo u presing od pocetka jer ne znaju da povezu 2 pasa koliko su losi tehnicki, slozim se naravno. Posle 15ak minuta i Savo genije to skapira i postavlja igrace u mestimicni presing :D

Na sve to ti svaki drugi igrac prima 500k evra godisnje, a maltretira te neki Siladji koji igra za 20 puta manje pare

Nadam se samo da necemo docekati derbi bez gola iz igre ovog proleca...

Viduka

Post by Viduka » Tue Feb 25, 2020. 12:52 pm

Houdini wrote:
Tue Feb 25, 2020. 12:04 pm
Viduka wrote:
Tue Feb 25, 2020. 11:25 am
Sa druge stranje, ako je to sto prica Savo istina, sta rade ljudi na tribinama? Sta oni gledaju i zasto, posto to ne razumeju? Cista budalastina.
jel gledas ti filmove ili serije? slusas muziku? igras igrice? mislim glupo je onda da i to radis, ako ne znas nista o kadriranju, glumackim minijaturama, ne znas note ili ne znas da kako tacno funkcionise algoritam za match engine Football Managera..

o tim silnim trenerima preko laptopa i interneta, ima Alegri jedan lep intervju, mrzi me sada da ga trazim..

imam ja drugara, on se lozi na kosarku i taktiku, radi ono skautiranje meceva preko interneta i pogleda ne znam koliko utakmica dnevno.. i onda tako krenuo raspravu sa mojim matorim, koji je u penziji, a i generalno nikad nije bio glavni trener na visokom nivou.. malo je reci da je shvatio koliko pojma nema i koliko je ono sto on zna u praksi busno.. i koliko toga i nema u knjigama da se nadje, jer oni koji imaju ozbiljno prakticno i teorijsko znanje retko kada pisu knjige, jer nemaju ni vremena ni potrebe.. tako ni Fil Dzekson nije pisao o taktickim stvarima, nego nekim desetim..

to kao kad Rakicu pricaju sta treba da radi oni koji nikada se nisu ni potukli, a kamo li usli u oktagon, a ima takvih primera koliko hoces.. da citiram Mirka Filipovica jos jednom "gram prakse, tezi je od tone teorije"..

no necu vise na ovu temu, dosta je, nek svako veruje u ono sto hoce da veruje.. sutra treba odvaliti Proleter, jer sve ispod 3 razlike kao uvertira pred derbi je malo..
Pa po Savovom rezonu, ne bi trebalo da gledas filmove, slusas muziku...Sto se tice rasprave tvog oca i drugara, stvar je jednostavna...tvoj drugar< tvoj otac< npr. Zeljko Obradovic...Sto ne znaci da tvoj drugar ne zna, niti da tvoj otac ne zna, nego da i jedan i drugi znaju nesto i da to mogu da nadograde. Ja cenim, ako je tvoj drugar iole inteligentan, da ce on saznanja koja je dobio od tvog oca, pametno da iskoristi i unapredi sebe. Savovom logikom, jedan Arigo Saki ne bi nikad smeo da komentarise fubal, posto je svoje formativne godine proveo kao suster. Zamisli koliko ljudi se na ovom svetu bavi poslom za koji nema skoli ili nije imao predjasnjeg dodira sa bransom kojom se sada bavi. Ja smatram da Savo ima i previse posla sa kojim treba da se bavi i stvari koje bi trebalo da popravi, da bi pronalazio vremena da se bavi komentarisanjem navijaca. A ako mu se ne svidja, moze da prestane da cita komentare ili da se zalaze za ukidanje slobode govora.

Houdini

Post by Houdini » Tue Feb 25, 2020. 2:21 pm

koliko ja znam Savo nikad nije rekao da navijaci ne treba da gledaju fudbal, vec da nece da komentarise piskaranja po internetu.. ja kad gledam film ili slusam pesmu, meni se to svidi ili ne svidi.. ali nikad mi nije palo na pamet da kritikujem preveliko smiranje Leonarda Dicapria ili kadriranje Skorsezeovog filma.. mada verovatno postoji nekih muzickih foruma gde neko tvrdi da Mocart nije nikakav genije, vec bi on to sve bolje iskomponovao..

i niko ne prica ovde da li se neko bavio fudbalom ili nije.. nije se ni Sari bavio fudbalom pa je odlican trener, Marko Nikolic nije igrao ozbiljno fudbal.. ali Marko Nikolic nije uzeo da cita knjige i gleda utakmice samo, vec je krenuo da radi i krenuo kao pomocnik i napredovao..

moj drug moze da procita 1000 knjiga i pogleda 10000 utakmica, ali on dok ne sedne na klupu makar i juniora, dok ne vidi kako izgleda kad moras da hendlujes karaktere u ekipi, kad ti imas nesto u glavi a igrac to ne zna da uradi jer je glup, kad moras da izgradis autoritet.. sve ostalo je palamudjenje.. i za razliku od mog matorog koga kosarka vise ne zanima osim da pogleda utakmicu i koji zna da nije ni jedan mali deo nokta Zeljka Obradovica, moj drug Boba mi u pojedinim trenucima misli da bi on bolje vodio Fenera :D

i koliko ja znam Savo nikada nije sam od sebe citao i komentarisao komentare, vec posto u Srbiji nema pravih novinara, onda oni tako citaju forume i postavljaju pitanje.. ajde jos to i mogu da razumem, ne znaju ljudi, a i realno ih boli uvo.. ali kad Bilja krene da postavlja to pitanje iznova i iznova majko moja.. sad mogao bi Savo da izdemagogise i kaze da on postuje komentare forumasa i da su u pravu i da ce razmisliti o tome, kapiram da bi to ljudima lepse prijalo uhu :D

Locked