Engleska Premijer Liga

Sve o evropskom fudbalu.

Moderator: Moderator

Kreanga

Re: Engleska Premijer Liga

Post by Kreanga » Sun Aug 11, 2019. 6:28 pm

Mozes samo da zamislis.
Ovo je ipak derbi u prvom kolu.Pa video si kako se mucio Arsenal sa Mambinim pulenima ili Totenhem sa Vilom.Samo su Siti i Liverpul na nivou,ali opet su oni daleko ispred svih.

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 11, 2019. 6:30 pm

Plavci da su malo koncentrisaniji bili u zavranici,3 komada laganini i da Lamps ne glumi budalu sa pulenom iz Derbija koji konstantno donosi pogresne odluke...

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Sun Aug 11, 2019. 6:47 pm

Dobro mi i vodimo kada pogledamo sredinu Pogba-Pereira-Lingard. Plače Ole za pravim veznjakom-ubicom koji će donositi pravovremenene odluke na sredini. Bode oči koliko ne znaju pojedinci a igraju u klubu kakav je United.

Monogamija

Post by Monogamija » Sun Aug 11, 2019. 6:55 pm

Evo, nisu dali al su primili :D upropastiše Čelsi.
Ciganin sam to ne menja stvari, ciganin je bio i moj stari...

"Pa dajte taj gol više!" Gojko Andrijašević 08.10.2020.

White Mamba

Post by White Mamba » Sun Aug 11, 2019. 6:56 pm

Crko mi je SK ali blitzkrig ManJua izgleda :D

Kreanga

Post by Kreanga » Sun Aug 11, 2019. 6:59 pm

Svima je crko :D

Čekićar

Post by Čekićar » Sun Aug 11, 2019. 6:59 pm

Nije ovo realno stanje,ocekujem kiks UTD-a vec narednog ponedeljka protiv vukova..

Kreanga

Post by Kreanga » Sun Aug 11, 2019. 7:09 pm

To ne bi bio kiks.Ocekujem dobru sezonu vukova i da kuci uzimaju bodove i najboljima.Bodovi tamo su bonus.Rapsodija Mancestera.

Monogamija

Post by Monogamija » Sun Aug 11, 2019. 10:03 pm

Iskreno mislim da Čelzi ove sezone neće ni prići šansi za LŠ, a da će se za LE poprilično boriti. Ne kažem to zbog poraza večeras, već kad vidim da su njima glavni igrači sredine terena Kovačić i Žoržinjo, prosto dobijem ospice. Odlazak Azara će se tek videti, Pedro je pročitan, a Pulišić tek treba da se poveže. Odbrana im je komična, otišli dva glavna štoper i ostalo na Zumi (de luxe).

Početak je sezone, ne treba tu sad nešto detaljno analizirati, ali ovaj poraz može i te kako da ostavi trag na dalji tok sezone.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Sun Aug 11, 2019. 10:24 pm

Mančester ima izuzetnu odbranu, Megvajer i Van Bisaka su je mnogo unapredili. Lindelof i Šo su dosta sigurniji nego prošle sezone. Sredina je dosta tanja, oseća sa izostanak Matića i izostanak drugog zadnjeg veznog tipa Erere. Mektominej nije još kalibar da nosi Junajted, Pogba je cirkuzant, nedefinisan i beskoristan igrač, ja bih ga nazvao i štetočinom na terenu.
Ne vidim svrhu da se onoliko menjaju pozicije u Junajtedu prilikom svakog napada jer onim se ništa ne postiže, samo kontra efekat, 4ka napred nije znala ko šta igra. Ovaj Junajted će tek da naiđe na problem kad budu igrali protiv neke ekipe koja se odlično brani (npr. Palas, Lester) gde neće biti prostora za kontre.
Čelsi je solidan, s obzirom da Kante nije 100% spreman i da nisu mogli da dovode igrače. Mislim da su se prelako odrekli Drinkvotera jer ovako nemaju alternativu za Kantea. Kovačić nije zadnji vezni i nekako je nedefinisan, Žoržinjo bolji u defanzivi nego prošle sezone, ali mislim da bi sa Kanteom u paru bio ono što se od njega traži. Barkliju ovo može da bude ta sezona gde će postati igrač jer je on ovde jedini koji je sposoban da igra 10ku. Čelsi se prelako odrekao Kejhila koji bi bio dostojan bekap za Kristensena i Ridigera. Žiru mora da igra. Čelsiju predviđam bitku sa Arsenalom za neko 5/6 mesto.
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Monogamija

Post by Monogamija » Sun Aug 11, 2019. 10:46 pm

Slažem se za UTD, kad imaju ekipu koja se taktički fenomenalno brani i gde se svi kreću kao jedna celina teško će oni probiti sve to. Pogba se nikad nije uklopio u UTD i Premier ligu, međutim uložene pare moraju kolko tolko da se opravdaju. Odbrana koju imaju ove godine ako se uigra na pravi način može biti kao ona Vidić, Ferdinand. Nisam siguran koliko će Matić imati minutažu ove sezone, u slučaju da Pogba ostane. Velika prednost UTD a je i ta što je Marsijal polivalentan igrač i dosta pokretljiv, verujem da će odlaskom Lukakua imati znatno više prostora, prošle sezone je često neopravdano bio 2. opcija, a nekad i 3. iza Rašforda.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Aug 12, 2019. 7:35 pm

Sa malim zakašnjenjem sledi predstavljanje Evertona.

Sav materijal, kao i informacije, preuzete su sa sajta Evertona. Svakome preporučujem da ga poseti, ako ko ima kontakt sa Partizanom/Zvezdom, valjalo bi da vide kako treba da izgleda sajt jednog kluba.

Image

ISTORIJA

Nacionalno prvenstvo: devet titula (1890/91, 1914/15, 1927/28, 1931/32, 1938/39, 1962/63, 1969/70, 1984/85, 1986/87)
FA Kup: pet puta osvajači (1906, 1933, 1966, 1984, 1995)
Kup pobednika kupova: osvajači 1985. godine.
Čeriti Šild: devet puta osvajači (1928, 1932, 1963, 1970, 1984, 1985, 1986, 1987, 1995)

Evo i lepog podsećanja sa njihovog sajta finala iz Roterdama, kada su osvojili jedini evropski trofej.

https://www.evertonfc.com/club/history/ ... s-cup-1985

Image

O GUDISON PARKU

Image

Gudison Park bio je jedan prvih stadiona u svetu namenski izgrađenih da se na njemu igra fudbal. Ako sam dobro uspeo da prevedem, gradnja Gudisona koštala je tadašnjih 3000 funti (ako su bile zvanična valuta VB).

Prvu utakmicu na Gudisonu Everton je odigrao protiv Bolton Vonderersa i dobio je 4:2.

Prvo finale FA Kupa na ovom stadionu odigrano je 1894. godine kada je Nots Kaunti dobio pominjani Bolton. Valja istaći da je u ovo vreme Everton bio najbogatiji klub u zemlji, a prosek gledalaca bio je 30000.

Od zanimljivosti valja istaći da je Gudison bio oštećen za vreme Drugog Svetskog rata, a da je za obnovu klub dobio pet hiljada funti. :D

Najveća poseta zabeležena je 1948. na derbiju Evertona i Liverpula, kome je prisustvovalo 78299 gledalaca.

Stadion je bio domaćin pet utakmica na Mundijalu 1966, najviše posle Vemblija.

Sadašnji kapacitet stadiona je 39572 mesta.

O KAPITENIMA

Šejmus Kolman je ukupno 49. kapiten u istoriji Evertona, a prvi je bio Nik Ros davne 1888. godine. Piter Ferel je najduže bio kapiten tima od 1948. do 1957. godine.

IGRAČKI REKORDI

Najviše nastupa: Nevil Sauteil (750 nastupa)

Najbolji strelac: Diksi Din, 383 postignuta gola.
Najviše golova u jednom meču: Džek Sautvort (šest golova)
Najviše golova u sezoni: Diksi Din (60 golova)
Najviše golova u sadašnjoj Premijer Ligi: Romelu Lukaku (58 golova)
Najmlađi strelac u istoriji: Džejms Von 2005. godina (16 godina 270 dana)

Najveći broj nastupa koje je neki igrač Evertona imao u nacionalnom timu neke zemlje: Tim Hauard 93 (reprezentacija SAD)

KLUPSKI REKORDI

Najubedljivija pobeda u istoriji: 11:2 protiv Derbi Kauntija 1890. godine.

Da se malo posvetimo i sadašnjosti...

Proteklu sezonu Everton je okončao na osmom mestu. Po mom ličnom sudu nezasluženo, mislim da su mogli i morali više. Ljudi su počistili na proleće Arsenal, Čelsi i na kraju ponizili Mančester 4:0. Uvek simpatičan tim za gledanje, koji bi u nekoj drugoj ligi verovatno pretendovao za borbe za evropska takmičenja.

Igrač godine po izboru navijača: Lukaš Dinje
Igrač godine po izboru igrača podeljen je između Lukaša Dinjea i Idrise Gaja
Mladi igrač godine: Ričarlison.

PRELAZNI ROK:

Preuzeto sa sajta PL.

Došli: Jonas Losl (Hadersfild), Andre Gomes (Barselona), Fabijan Delf (Mančester Siti), Mois Kin (Juventus), Žan Filip Gbamin (Majnc), Đibril Sidibe (Monako), Aleks Ivobi (Arsenal)

Otišli: Fil Džagelka i Mo Bešić (Šefild Junajted), Džondžo Keni (Šalke), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Sandro Ramirez (Valjadolid), Metju Penington i Džoš Bouler (Hal Siti), Idrisa Gaj (PSŽ), Džo Vilijams i Entoni Robinson (Vigan), Ademola Lukman (Lajpcig), Džejms Mekarti (Kristal Palas), Nejtan Broudhed (Barton), Brendon Galovej (Luton), Luk Garbut (Ipsvič), Žoao Virdžinija (Riding), Kjeran Douel (Derbi), Korid Adedojn (Hamilton)

PRVI MEČ U NOVOJ SEZONI:

Everton vs Kristal Palas 0:0.

Utakmicu nisam gledao, nisam siguran da ću uopšte uspevati da stignem da pogledam veliki broj mečeva. Potrudiću se da ostavljam što više vesti vezanih za ekipu Evertona.

Još jednom pozdravljam Viduku i zahvaljujem mu se na ideji da pratimo na ovaj način timove.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Viduka

Post by Viduka » Mon Aug 12, 2019. 7:46 pm

@Tajler Darden
Svaka cast na postu. Super napisano i iskreno, milina za procitati. Odmah sam utefterio informacije oko Gudison parka :D Bravo :blue:

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Aug 12, 2019. 8:13 pm

Bravo Tajlere mene sad sramota :D
:nije:
Elem da se osvrnem na prvo kolo
Gostovao je Arsenal na StJamesu, i kao sto sam predvideo dosao do lagane pobede
Kazem lagane, zato sto crno beli nisu zapretili posteno
Proslogodisnji Njukasl je igrao u 4-2-3-1 formaciji, izuzetno plitko, uz brzo otvaranje. Na taj nacin Benitez vesto maskirao sto fizicke (Jonjo) sto tehnicke nedostatke svog rostera (velika vecina igraca)..ideja je bila jasna, gadja se Rondon, ako odlozi loptu krece podrska koja izlazi zajedno sa ispucanom loptom..
Debeli veseljko je na megdan Emeriju izasao 4-4-1-1 formaciji sa izuzetno razdvojenim linijama gde su Joelinton i Almiron bili ostavljani 2 na 6, posto je Rici s leve strane pomagao grbavom Dametu, a Hejden "je desno krilo" :lol:
Elem, totalno brzopasno, bez transformacije, plus je brukao Selvija koji je neretko pokrivao ozbiljan komad terena pa ispadao smesan..arsenal nije vodio isljucivo zato sto je izasao saren i zato sto je van forme
I onda, vrhunska izmena :lol: Ubacivanje Jetra Villemsa koji jednim potezom resava utakmicu i ostavlja njukasl na nuli nakon prve utakmice..Brus at his best je saltao Ricija na centralnog veznog :lol: u jurnjavi rezultata..
Ne zapretiti ekipi koja ima Cembersa Grka i Naca u odbrani..umetnost..jedan visak, centarsut, bilo sta..jok
Sledece kolo gostuje se Noricu i malo je razloga za optimizam..
Head coach :lol: je budala, klima oko kluba je kriminalna, novajlije deluju fizicki nedovoljno spremne..cenim kec

Monogamija

Post by Monogamija » Tue Aug 13, 2019. 8:16 am

Alal vera Tajlere :drink:

Da dopunim i ja prethodno kolo vezano za Palas.

0-0 protiv Evertona. Simpatičan duel dve jako tvrde ekipe Premijer lige i ekipe koje ako se kockice poklope komotno mogu da konkurišu za Ligu Evrope. Obzirom da je početak prvenstva bilo je za očekivati ovakvu utakmicu sa malo ili nimalo golova. Palas je krenu u formaciji 4-4-2 sa Guaitom na golu, četvorku pozadi činili su van Anholt, Scot Den, Martin Keli, Džoel Vard. U sredini, možda jedna od kvalitetnijih veznih linija u PL, Maks Mejer, Mekartur, Tausend i Milivojević i napred u špicu Ajevi i Benteke. Na klupi su ostali i Zaha koji je ušao 65. umesto Ajeva i Kujate kog sam iskreno očekivao umesto Mekartura bar u prvom poluvremenu kao faktor iznenađenja. Takođe, novajlija Kejhil Gari ostao na kari, pardon, klupi :D

S druge strane Everton u dosta jakom sastavu. Tajler ih je lepo opisao u postu i doveli su dosta dobrih pojačanja. Počeli su u formaciji 4-2-3-1 u sastavu Pikford na golu, pozadi levo Dinje, u sredini Mina, Kin i desno Koleman. Vezni red, jako dobar, Andre Gomes i Šnajderlin kao dva "zadnja vezna" i trojka iza Kalvert - Levina, Bernard, Sigurdson i Rišarlison.

Dosta šansi, ali što sreća što golmani su učinili svoje, Pikford nekoliko odličnih intervencija koje i dolikuju reprezentativnom golmanu. S druge strane treba napomenuti da je Guaita bio fenomenalan. Nekako se napravio balans između dve poluvremena, u prvom Everton bolji u drugom Palas. Najrealniji rezultat je podela bodova, ostaje žal što nije bilo propraćeno golovima, ali, verujem da će ove ekipe biti tvrd orah i da će se pitati za mnoge stvari ove sezone.

Palas sledeće kolo putuje na noge Šefildu.

Post Reply