Mornar
ABA liga
Moderator: Moderator
Re: ABA liga
Mornar zbog medjusobnog skora, oba puta su pobijedili Cedevitu
Dejan Milojević o sinu:
izvor: Novosti -pročitajte ceo intervju ovde- Trenutno igra u Beovuku i zadovoljan sam njegovim razvojem, kakav je košarkaš, a i kakav je čovek postao. Borben je kao i ja, ali igra potpuno na drugoj poziciji, bek je, pa ne mogu da kažem da imamo sličnosti. Dovoljno je dobar da obezbedi stipendiju na američkom koledžu, tako da je naša porodična želja da naredne godine svi odemo u SAD. Mislim da je za njega najbolje da završi tamo fakultet, a i nadam se da će moj sledeći korak biti NBA. Ipak, želje su jedno... Ne znam da li će se ostvariti, ali plan nam je otprilike takav - zaključio je Milojević
Odaberite timske najbolje petorke koje su igrale u ABA. Link ka ABA izboru
Posle jucerasnjeg rastanka sa Stipanovicem, Cirbesom i Kruslinom Cedevita-Olimpija je aktivna i danas
-
Hiro Onoda
Oni su sezonu zasvrsili u svakom slucaju.
-
Hiro Onoda
Bezvezan intervju totalno,ako se ovo moze racunati u intervju.Bombastican naslov da te navuce da kliknes a u njemu nista.
Prvi covek Buducnosti za Pobjedu:
izvor: Pobjeda- Pozdraviću i čestitati ljudima koji vode medicinski dio borbe protiv korona virusa u našoj zemlji. Tu imamo rezultate među najboljima u Evropi. Imajući sve to u vidu, trend da imamo smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, sve to govori da bi Crna Gora mogla najbolje proći u regionu. Budućnost Voli i Podgorica su spremni, ako se slože drugi klubovi i ako situacija sa epidemijom bude povoljna, jer je to ipak sada najbitnije, da organizujemo fajnal-for ABA u Podgorici. U junu, julu, septembru, nebitno. Država Crna Gora i Koordinacioni odbor u okviru našeg Ministarstva zdravlja ulivaju povjerenje, da možemo organizovati takav događaj, naravno bez prisustva publike.
Sa pozicije predsjednika Budućnosti, želim zaista igračima, stručnom štabu, svim zaposlenima u mojoj kompaniji, svim građanima Podgorice i države, prvo zdravlje. Najbitnije je da pobijedimo u najvažnijoj utakmici. Da izađemo sa najmanje štete iz ove situacije. Pa da se na jesen vratimo sportu u cjelini, što sveukupno neće biti lako - rekao je Bokan.
Pozicije klubova koji pretenduju na ABA tron i mjesto u Evroligi su javnosti poznate.
- Svi predsjednici klubova učestvovaće na sastanku putem video-poziva u srijedu. Ono što je sigurno je da Partizan želi da se sezona završi konstatovanjem trenutnog stanja na tabeli. To im odgovara. Budućnost Voli želi da igra, jer jedino kroz igru može biti šampion. Crvena zvezda sve propušteno u ovoj sezoni traži da nadoknadi kroz završnicu.
U ovom trenutku slobodno mogu reći da za nas četvrto mjesto u ABA pripada Mornaru. Sa moje strane predlažem i predložiću, da u završnici polufinala treba da budu Partizan - Mornar i Budućnost Voli - Crvena zvezda.
-
Hiro Onoda
Gledajuci zadnje 2 godine Buducnost i Zvezda bi trebalo da igraju pred praznim tribina svaku utakmicu.
U ovoj situaciji Partozan mora da igra na kartu da ako se igra PO, mora da se odigra i poslednje kolo. Ukoliko stvari budu tako postavljene, dva mafijaska kluba nece imati vecinu glasova. Ako se bude igrao PO, mora se naci mesto i za to jedno kolo koje ce resiti pitanje kluba koji ispada i naravno pitanje klubiva koji ulaze u Aba se mora resiti kroz PO.
Za sada je jasno da su na jednoj strani Mornar, Zvezda, Fmp i Buducnost, a da su na drugoj Partizan, Igokea i Slovenci. Hrvatim ide na ruku da tabela ostane kakva jeste i da umesto jednog, sledece sezone imaju 3 kluba. Misko ce verovatno na pobednicku stranu.
Da me neko ne razume pogresno i ja sam za to da se stvari rese na terenu, ali iskljucivo sa publikom. To je nesto za sta su se ovi momci krvavim radom izborili i nepravedno je da im to neko oduzme.
Za sada je jasno da su na jednoj strani Mornar, Zvezda, Fmp i Buducnost, a da su na drugoj Partizan, Igokea i Slovenci. Hrvatim ide na ruku da tabela ostane kakva jeste i da umesto jednog, sledece sezone imaju 3 kluba. Misko ce verovatno na pobednicku stranu.
Da me neko ne razume pogresno i ja sam za to da se stvari rese na terenu, ali iskljucivo sa publikom. To je nesto za sta su se ovi momci krvavim radom izborili i nepravedno je da im to neko oduzme.
„Partizan je dobar, toliko dobar da ne moramo mrzeti druge.“ – Duško Radović
Deluje da ce Evroliga po svaku cenu zavrsiti takmičenje, tj. bolje receno kad god se stekne za to uslov.
Od ovih takmičenja ce zavisiti i nastavak Aba lige. Dakle u nekoj prici, to bi bio pocetak jula, sredina jula.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
Od kada je ova anketa gore? Nisam neko vreme zalazio na forum iz privatnih razloga a sada vidim da je pod brojem 1 za najbolje pojacanje ponudjen GIST... Covek koji se RASPADA cele sezone
Koji je toliko sranja i gluposti napravio ove sezone na terenu da je to zlo i naopako...
Po meni najbolja pojacanja ove sezone su bili Lukas iz Zvezde, covek koji je sam igrao celu sezonu i vukao, naravno da je nekada imao i lose utakmice ali je covek zver, a tek mu je prva sezona u Evropi ukoliko se ne varam, zatim iz Partizana Volden i Mozli, dva igraca koja su doneli strasan kvalitet ekipi i individualni i timski, Volden koji je strasan, brutalan strelac ali koji nije to pokazivao jer se podredio ekipi najbolesnije, a uvek moze da isporuci 20 poena samo ako zeli, to je u poslendjim utakmicama i pokazivao kada se malo oslobodio pritiska i poceo da uzima suteve kada je u poziciji, kada je par puta povukao kontru itd itd, a Mozli sta da se prica, odbrana, blokade, napaljenost... Za Kobsa se slazem, sam vuce cele sezone onu bandu iz Podgorice, strasan igrac i zao mi je sto nije u Zvezdi ove sezone... Zatim Perry iz Mege koji je u par utakmica doneo sta je trebalo, sam je igrac i doneo pobede, odlican igrac, potcenjen, uvek se vuce po ovim krntijama od ekipa u ABA ligi ali uvek igra odlicno, on je definitivno Megi preokrenuo sezonu u par utakmica... Da kazem i Cosey iz Krke, divljacina ali sa kim je igrao u ekipi...
Mogli bismo malo o ovome da diskutujemo dok ovo sranje ne prodje... Ako je ikada i postojalo
Po meni najbolja pojacanja ove sezone su bili Lukas iz Zvezde, covek koji je sam igrao celu sezonu i vukao, naravno da je nekada imao i lose utakmice ali je covek zver, a tek mu je prva sezona u Evropi ukoliko se ne varam, zatim iz Partizana Volden i Mozli, dva igraca koja su doneli strasan kvalitet ekipi i individualni i timski, Volden koji je strasan, brutalan strelac ali koji nije to pokazivao jer se podredio ekipi najbolesnije, a uvek moze da isporuci 20 poena samo ako zeli, to je u poslendjim utakmicama i pokazivao kada se malo oslobodio pritiska i poceo da uzima suteve kada je u poziciji, kada je par puta povukao kontru itd itd, a Mozli sta da se prica, odbrana, blokade, napaljenost... Za Kobsa se slazem, sam vuce cele sezone onu bandu iz Podgorice, strasan igrac i zao mi je sto nije u Zvezdi ove sezone... Zatim Perry iz Mege koji je u par utakmica doneo sta je trebalo, sam je igrac i doneo pobede, odlican igrac, potcenjen, uvek se vuce po ovim krntijama od ekipa u ABA ligi ali uvek igra odlicno, on je definitivno Megi preokrenuo sezonu u par utakmica... Da kazem i Cosey iz Krke, divljacina ali sa kim je igrao u ekipi...
Mogli bismo malo o ovome da diskutujemo dok ovo sranje ne prodje... Ako je ikada i postojalo
- Tajler Darden
Welcome back, institucijo!
Bogami je bajata... Recimo iz dana dok je Gist ličio na košarkaša.
Meni lično najbolji potpis u ABA ove sezone je Kobs, ali realno, svi smo znali koliko može. Pravi lider, igra na obe strane, jak na lopti, sme mu se dati lopta kada se lomi... Igra košarku onako kako je ja zamišljam. Ako njega isključim, svakako treba istaći Lorenca Brauna. Brutalan je kvalitet Zvezda u njemu dobila, čovek je jednostavno lipsao u nekom delu sezone, samo iz razloga što nije imao zamenu. Momak je doveo ovakvu raspalu Zvezdu u prvih osam u EL u jednom momentu... Kažem raspalu zato što da se Nebojša nije zajebavao i igrao policajca sa Gavrom i kasnije Šakotom, ovaj tim je imao mesto u osam najboljih.
Opet, ako gledamo realno i za Brauna se znalo da je dobar košarkaš, pa bih stoga na prva dva mesta stavio dva centra. Jedan je definitivno Hasan Martin i smatram da je sasvim zasluženo dobio svoj EL angažman. Pavlaka je letos ovde najavio da je on EL potencijal i bi tako.
Drugi... Apsolutno Vil Mozli i tu nemam nikakve dileme... Igrač kome niko nije znao šta će od njega ispasti, osim Čekića.
Čovek je ličnost koju bih uvek poželeo u bilo kom poslu kojim bih se bavio... Zna svoje domete, ne radi ono što ne zna, daje svoj maksimum, čini svoje saigrače boljima, znaš da neće srljati kada ne treba.
Što se ostalih klubova tiče, statistički je Cedevita Olimpija pogodila sa Blažičem, ali čovek im je prodao jedno dve pobede u EK, plus je protiv nas ovde srljao u završnici. Muva bez glave bio i ostao.
Kendrik Peri iz Mege apsolutno brutalan strelac.
Bogami je bajata... Recimo iz dana dok je Gist ličio na košarkaša.
Meni lično najbolji potpis u ABA ove sezone je Kobs, ali realno, svi smo znali koliko može. Pravi lider, igra na obe strane, jak na lopti, sme mu se dati lopta kada se lomi... Igra košarku onako kako je ja zamišljam. Ako njega isključim, svakako treba istaći Lorenca Brauna. Brutalan je kvalitet Zvezda u njemu dobila, čovek je jednostavno lipsao u nekom delu sezone, samo iz razloga što nije imao zamenu. Momak je doveo ovakvu raspalu Zvezdu u prvih osam u EL u jednom momentu... Kažem raspalu zato što da se Nebojša nije zajebavao i igrao policajca sa Gavrom i kasnije Šakotom, ovaj tim je imao mesto u osam najboljih.
Opet, ako gledamo realno i za Brauna se znalo da je dobar košarkaš, pa bih stoga na prva dva mesta stavio dva centra. Jedan je definitivno Hasan Martin i smatram da je sasvim zasluženo dobio svoj EL angažman. Pavlaka je letos ovde najavio da je on EL potencijal i bi tako.
Drugi... Apsolutno Vil Mozli i tu nemam nikakve dileme... Igrač kome niko nije znao šta će od njega ispasti, osim Čekića.
Što se ostalih klubova tiče, statistički je Cedevita Olimpija pogodila sa Blažičem, ali čovek im je prodao jedno dve pobede u EK, plus je protiv nas ovde srljao u završnici. Muva bez glave bio i ostao.
Kendrik Peri iz Mege apsolutno brutalan strelac.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS