Kobs je brutalan, nema price, ali Volden me je odusevio. Vrhunski defanzivac a u napadu zna sve. Na Kobsovoj strani organizacija igre ali Volden ima sut sa distance, sto je ekstremno bitno u danasnjoj kosarci. Takodje zelim da napomenem da se Volden pojavio u vecini velikih utakmica, obe protiv Zvezde bio odlican, protiv Buducnosti u Areni postizao uzasno bitne poene, minus utakmica u PG. Od uslovno receno niskih igraca na top listama mesta ima i za Lorenca, da ima bolji sut igrao bi u Makabiju ili sl. sve u svemu zverka. Tu je i Jaka becki konjusar, svima nam je poznat bio ali dokazao jos jednom da je za ovu ligu klasa. Pulen klasa u napadu, podigao Mornar na mnogo visi nivo u odnosu na proslu sezonu, dokazao da je duplo bolji od Nidama. Peri brutalan strelac, zahvaljujuci njemu Mega ne drzi fenjer.
Pricajuci o visokima, zna se ko je broj 1. Mozli je takvo otkrice da ne postoje reci kojima bih opisao ono sto je on doneo. Niko nista nije ocekivao, vecina nas je prvi put cula za njega kad je dosao, a on imao ubedljivo najvecim uticaj na igru ubedljivo najboljeg tima, kako on ulazi i izlazi menja se momentum i tok meca, covek koji je na pola utakmica bio igrac utakmice i nije 10 poena prebacio 5 puta. Na drugo mesto ide mladi Simonovic iz Mege koji je tu dosao jer su klosari Cirbes i Stipanovic imali vise poverenja Cedevite u odnosu na njega, decko je pokazao instant kvalitet i uz pravilan rad moze postati legitaman EL centar vrlo uskoro, ako ga Misko ne posalje odmah u NBA jer je izvesno da ce biti prva runda drafta. Trece mesto na mojoj listi drzi Hasan Martin, sjajan igrac sa ogromnim plafonom, nedovoljno iskoriscen reklo bi se, treneri nisu uspevali nikako da ga sacuvaju od problema sa faulima. Ocekujem od njega da ce imati sta da pokaze i u Olimpijakosu na EL nivou i sa mnogo ozbiljnijim trenerom. U nedostatku boljih opcija na cetvrto mesto ide mentol kome je glava falila da bude vrhunski centar, Djordje Gagic. Mozda i glavni sraf u Igokeinom spasavanju zive glave.
Evo konacne liste, vrlo moguce da sam nekoga zaboravio, pisem iz glave:
1. Mozli
2. Volden
3. Kobs
4. Lorenco
5. Simonovic
6. Pulen
7. Blazic
8. Peri
9. Martin
10. Gagic
Honorable mentions: Gordic, Cosey, Punter (dosta vise pokazao u EL), Harris (na osnovu partija iz Primorske), Rashawn Thomas