FK Partizan

Arhiva.

Moderator: Moderator

MMM

Re: FK Partizan

Post by MMM » Fri Jun 05, 2020. 8:36 pm

Nike ostaje do leta 2022., a zbog Nike politike za trziste dres se nece menjati za narednu sezonu.
Jesva cekam sredu da budem na JNA nedostaje kvalitetan sport.

CikaZika

Post by CikaZika » Sat Jun 06, 2020. 12:11 pm

Danas u pola 5 u Subotici.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Viduka

Post by Viduka » Mon Jun 08, 2020. 8:56 pm

A u kakav tekst :blue: :blue: :blue:

Nemanjic

Post by Nemanjic » Tue Jun 09, 2020. 9:44 pm

Kakav sastav ocekujete sutra?Filip u 11 ili na klupi za pocetak?

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Jun 09, 2020. 10:50 pm

Nemanjic wrote:
Tue Jun 09, 2020. 9:44 pm
Stojković
Urosevic, Ostojic, Pavlovic, Miletic
Zdjelar, Scekic
Asano, Natko, Markec
Sadik

Dilema Markec/Stevanovic, ipak bih poceo sam Markecom, deluje da je bio u dobroj formi. Svakako ce uci i Fica.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Tue Jun 09, 2020. 11:26 pm

I ja sam slicnog misljenja,da ce Markec i Asano po krilima,takodje ne ocekujem ni Sumu u 11...u odnosu na ovaj tvoj sastav meni je najveca dilema Vitas ili Ostojic,cak mislim da ce pre Vitas u 11.

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Jun 09, 2020. 11:56 pm

Pa ne znam, nije mi Vitas nesto delovao dobro. Ostoja standardno dobar kad treba, tako da ako je fit, pocece Ostoja.

Suma, Matic, Fica sa klupe. Jeste 5 da ima izmena, ali tesko da cemo svih pet iskoristiti.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Wed Jun 10, 2020. 12:13 am

Da se razumemo,da se ja pitam isto bih izabrao Ostojica,ni meni Vitas nije delovao sigurno.
Ali mislim da ce Savo da izabere Vitasa,igrao je par utakmica,a u Subotici je hteo da ga odmori,usao je pred kraj zbog povrede Lakcevica,dok je Ostoja igrao.Racunam ne bi mu Ostoja igrao dve tekme u 4 dana u tim godinama,mada ne mora da znaci,videcemo sutra.

CikaZika

Post by CikaZika » Wed Jun 10, 2020. 2:24 am

Odbrana skripi, da li ce napad uspeti da to ispravi, videcemo. Bas je lose u odbrani...

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Jun 10, 2020. 10:52 am

Nemanjic wrote:
Tue Jun 09, 2020. 9:44 pm
Ja lično...

Stojković

Urošević, Ostojić, S. Pavlović, Miletić

Šćekić, Zdjelar, Natho

Asano, Marković i Sadik.

Iako bih voleo da u prvih 11 počne Filip Stevanović, a da Marković bude na klupi i da uđe tu negde oko 65. minuta. Ne verujem da će Suma počinjati, kad već nije ove prve dve, teško da će ga Milošević staviti u prvih 11 danas. To je po mom sudu i bolje... Dosta je škripalo prošli derbi, gde nije bilo Šćekića u prvoj postavi... Kada je on ušao, povezali smo se.

Uprkos svom (ne)kvalitetu, treba nam jedan takav, koji će da radi taj prljav posao, od sitnih faulova, preko onih koji se ne sude, pa do dobijenih skokova i presečenih lopti.

Mora se ući dosta čvršće nego prošli put, kada su nas prebili (legitimno sredstvo)... Bili smo previše mlaki i to se ne sme ponoviti.

Odbrana mora biti koncentrisana i fokusirana, tu nema govora... Protiv Subotice nas nisam gledao (neki znaju i zašto je taj meč bio nebitan), protiv Lučana je bio taj pad od 15 minuta, gde je duvalo... Toga danas ne sme biti.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Nemanjic

Post by Nemanjic » Wed Jun 10, 2020. 11:10 am

Ja nemam dilemu,a mislim da je nema ni Savo,da Scekic treba da igra.Tacno da on nije neki kvalitet,ali nama treba ta cvrstina u sredini,na skoku takodje,a on je tu najbolji.Druga stvar,svaki derbi koji je igrao,bio je dobar,na nekim cak i odlican.

Nemanjic

Post by Nemanjic » Wed Jun 10, 2020. 7:21 pm

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević - Zdjelar, ŠŠćekić, Marković, Natho, Asano - Sadik.

Ipak Filip od starta sto mi se svidja.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Jun 11, 2020. 1:12 am

Bravo za sve!

Apsolutno zaslužena pobeda, u utakmici u kojoj smo držali fokus i bili bolji rival sve vreme. Tokom cele sezone govorim kako smo najbolji tim u Srbiji i evo, danas je to opet potvrđeno.

Čestitke Miloševiću i igračima na još jednoj pobedi u derbiju i na još jednom meču u kom nismo primili gol.

Utakmica u kojoj za 90 minuta protivniku je dato prostora samo nakon onog kiksa Stojkovića, gde smo imali sreće da nismo kažnjeni. Zaista, totalna dominacija, ne toliko igrom, koliko sigurnošću... Zatvoreno je bilo sve, a protivnik sveden na dva šuta u okvir gola. Nismo Bog zna koliko napravili više, ali je sasvim dovoljno bilo za pobedu.

Neka reč više sutra ujutru...

Idemo u to finale da osvojimo kup.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

CikaZika

Post by CikaZika » Thu Jun 11, 2020. 1:50 am

Dobro vece, sta se ovde pije? 😄

Bolkonski

Post by Bolkonski » Thu Jun 11, 2020. 2:44 pm

Odigrali smo jos jedan kvalitetan derbi, na planu taktike, koncentracije i motiva.
Verovatno su i strucni stab i momci svesni u kakvoj ligi se takmice i protiv koga se takmice, pa mi otuda deluje da broje dane do utakmice protiv njih, ne bi li im pokazali da su bolji i skinuli ukrasni papir sa njihovih laznih titula.
Ono sto me plasi i sto ne bih voleo, jeste da postanemo neki tip domaceg Atletiko Madrida, tima koji kiksira u utakmicama gde je veliki favorit, a ceka Real i Barsu da im lomi noge i da izadje cvrsto motivisan velicinom utakmice.
Mi moramo naci nacin da sa istom agresijom i istom zeljom ulazimo u utakmice protiv Napretka, Radnika, Spartaka, kao i protiv Zvezde. Jasno je da je to lakse reci nego uciniti, pre svega, zato sto je gotovo nemoguce igrati pod takvim pritiskom, jer si svestan da te dva kiksa udaljavaju od titule kao deset u normalnim okolnostima, tesko je igrati utakmicu nakon sto si video sudiju koji tvom riivalu svira penal na 18 metara, a ciji golman onda baca loptu u noge njihovom igracu i lomi ga za penal.
Tesko je igrati nakon jasnog, otvorenog i direktnog pokazatelja sta ce se desavati dok protivnik ne osigura titulu i da ce cela drzava stati u sluzbu Zvezdinog uspeha.
Medjutim, mi, kao Partizan i igraci kao profesionalci, moramo izbrisati iz svesti kontekst u kome se takmicimo i pristupati svakoj utakmici kao poslednjoj.
To je jedino sto ocekujem od naredne sezone. Samo da se nateraju na potpuno ogoljenje, na neposredno prikazivanje sve svoje izopacenosti, agresije i nezajazljivosti. Kako njihovog “ Mistera “ , igraca i Zvezdana, tako i njihovih medija, sudija, sudijske organizacije, lige, FSS-a, komesara za (ne)regularnost i ostalih.

Sto se tice tima:
Ostoja na visokom nivou. Steta za tog momka sto nije ranije dosao do Partizana. Verovatno bi imao i solidnu inostranu karijeru i ranije bi napredovao do ovog nivoa.
Ima prirodam talenat za citanje igre i postavljanje. To se vidi kako drzi liniju i kako docekuje daleko brze fudbalere ili staje na liniju pasa. Otprilike uvek zna gde ce protivnik krenuti, kao sto cita gde ce se gurnuti pas.

Urosevic mi se sve vise svidja. Generalno, celu sezonu igra na prilicno zadovoljavajucem nivou, pogotovo u odbrani, sto je za mene iznenadjenje.
Mislim da je u redu da bude starter i naredne sezone.

Pavlovic je oducio sve njihove igrace. Vidi se nedostatak iskustva, u nekim situacijama i smirenosti, ali to je normalno za njegove godine.
Fizikalije i talenat su tu, ako bude imao srece da kroz karijeru radi sa dobrim trenerima koji ce ga takticki disciplinovati, granica je Mancester Junajted.

Zdjelar :blue:
Mozda nas najkonstantniji igrac u sezoni.
Prvo, decko je cesto igrao kao jedini zadnji vezni, iako nije takav profil igraca, a kada nije igrao kao jedini, igrao je sa Scekom, koji, koliko god ga ja postovao, nije igrac za nas nivo.
Drugo, i pored toga, Zdjelar je uspevao da bukvalno sam drzi nasu sredinu, da bude jedini igrac koji sprecava protivnika da nam setnjom dodje ispred gola. Takticki odlican, uvek stoji na pravom mestu, borben, koncentrisan i odgovoran. Vrlo brzo ce u ligu Petica. Nadam se da ostati stub Partizana i naredne sezone, ali i da ce uz sebe imati jednog evertonolikog zadnjeg veznog, pri cemu bi njegovi kvaliteti jos vise dosli do izrzaja.

Od Asana ocekujem da i naredne sezone sparta levom/desnom stranom.
Definicija profesionalca. Fizicki perfektan, odgovoran, discplinovan. Tacno se vidi da je dobio zadatak od strucnog staba i da ce dati 150% sebe da ga savrseno precizno ispuni, pri cemu ispunjava prvi preduslov, a to je fizicka i kondiciona spremnost.
Za razliku od neke nase dece koja su postovala klub tako sto dodju na utakmicu polupijani, sa podocnjacima do patosa i 10 kila viska.
Nestvarna je energija koju Japanac donosi, kao i kolicina terena koju pokriva. Nije cudo sto je Urosevic bas njegovim dolaskom dobio takvo defanzivno samopouzdanje.
Uz to, igrac takvih motorickih sposobnosti je uvek i napadacki upotrebljiv, pogotovo sto se Asano odlicno krece izmedju linija i beka i stopera, a u Partizanu ima ko to da vidi.

Nathko je majstor fudbala, i ako je potrebno neka cela ekipa trci za njega. Njegovi pasovi i pozicioniranje na terenu su nesto sto se ne moze nauciti, ili imas talenat ili nemas.
Od Sase Ilica u zenitu i Moa Partizan nije imao ovako kreativnog igraca. Rekao bih da je kreativniji i od Moa.
Neprocenjivo je kada na terenu imas igraca za koga znas da ce uociti kretnju saigraca pre svakog protivnickog igraca i koji ima tehnicku sposobnost da tu zamisao sprovede u delo.
Igrac koji uvek bira najbolje resenje.
U senci njegove kreacije i lucidnosti ostala je njegova zavrsnica, odnosno, igra u zavrsnici napada. I na ovoj utakmici je demonstrirao izuzetan talenat pracenja igre u zavrsnici, ima odlican osecaj za ubacivanje iz drugog plana, za kretanje izmedju linija i osecaj gde treba da se postavi da bi pruzio saigracu mogucnost asistencije, a gde protivnik ne moze da stigne. Uz to, odlican sut i sama zavrsnica.
Zato smatram da je Nathko najbolji i najopasniji kada igra iza napadaca.

Umar :biggrin:
Sta reci ... Da je tehnicki obuceniji i bolji u zavrsnici, sada bi imao 15 golova u Premijer ligi.
Najatipicniji fudbaler koga sam video kod nas. Nezgrapan, klimav, nekordinisan, a opet, kada udje u sprint i krene licem na protivnika, neverovatno nezgodan. Kada deluje kao da ce da padne preko lopte, on ostavi u cudu i protivnika i gledaoce.
Nekda imam osecaj da on pravi toliko nekordinisane pokrete da protivnik ne zna sta ce da uradi, kuda ce pomeriti loptu, u koju ce krenuti stranu :biggrin:
Izuzetna brzina, dug korak, startno ubrzanje, zanimljivo, i pored tehnickih nedostataka, skroz korektna kontrola lopte, osecaj za igru po dubini, i kada ima Nathka koji vidi svaku kretnju u prostor, ali i Asana, Markeca ili Stevanovica, koji brzinom i svojim kretnjama mogu da vezu bekove, ta Sadikova vrlina dolazi do punog izrzaja.
On ima izuzetne napadacke kretnje, ume da fintira cuvara, da se postavi na pravo mesto, da se pusti u sprint u pravom trenutku i u pravi deo prostora, ali kad dodje u situaciju da materijalizuje sve dobro sto je uradio ...
U sustini, tip koji te dvadeset puta tokom devedeset minuta natera da gadjas tv, a onda u par poteza, da ga dozivis kao omiljenog fudbalera.

Na kraju, Savo i strucni stab ponovo do perfekcije analizirali i procitali igru, kvalitete i mane Zvezde, cuvali sta treba, ubadali gde treba.
Naredne sezone ocekujem od Sava da podigne i samog sebe i tim na naredni nivo.

Locked