KK Partizan 2019/20

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Kazandžija

Re: KK Partizan 2019/20

Post by Kazandžija » Sun Aug 11, 2019. 2:44 pm

Malo o nasem novom timu. Ovo ce biti jedan od najjacih a bogami i najskupljih timova u poslednjih nekoliko godina. Doveli smo dosta igraca i izgleda da ce ih biti jos. Nisam bas najzadovoljniji. Imam utisak da smo prvo dovodili bekapove pa onda prve opcije. Ja bih radio obrnuto. Probao prvo da dovedem nosioce, pa onda popunjavao. Mi cemo imati dosta sirok roster, sa puno igraca slicnog kvaliteta, gde nema bas velikih rupa ali ni ekstra klase. Ima to svojih prednosti, zbog duge sezone, velikog broja utakmica, eventualnih povreda, umora. Ali ima to i losu stranu. Ako uzmemo neku zamisljenu skalu od 1 do 10, gde su 10 legitimni EL igraci, mi smo popunili tim sa igracima kvaliteta 5 i 6 u najbolhem slucaju, sa vrlo upitnim potencijalom za napredak u toku sezone. Znaci gotova, profi ekipa koja odradjuje ugovor. Bicemo neki bajern za siromasne. Ne kazem da necemo igrati dobru i lepu kosarku, verovatno cemo imati i par bas dobrih utakmica, dobiti i neke jace ekipe u EC, ali tako se ne pravi sampionska ekipa.
Licno vise volim rostere gde konstantno igra 8-9 igraca, sa jacom minutazom, a ostali da budu prospekti koji krpe i uvode se po potrebi, da odmore nosioce i jaca minutaza u slabijim utakmicama. Ima to svoje mane, ali je po meni to recept za sampionski tim.
Ja bih drugacije potrosio novac koji ove godine nije mali. Znam da trziste diktira ali opet. Probas da dovedes 3 odlicna igraca koji prave razliku, gornji dom EC ili sredina EL. Recimo pozicije 1,4 i 5. To su ti nosioci, jaka minutaza, kljucne uloge, sve se vrti oko njih. Na to idu 3-4 dobra EC igraca, 2 djubretara, cvrsta, namazana i ostalo krpis mladima. Mi smo recimo doveli dva pleja, slicnog kvalitera i za to pukli sigurno 500 hiljada za sezonu. Postoji sansa da obojica budu nezadovoljni ulogom i minutazom, da se nece znati ko je prvi ko drugi plej. Dovedes brate mocnog igraca, prvog pleja, das mu 350, 400 kila ako treba, da igra 25- 30 minuta da ti vodi tim, da bude gazda. Za drugog izaberes izmedju Alija i Jaramaza. Ili ostavis obojicu, vec su tu. Moze po potrebi i Pejdz da krpi 5 min.
Za unutra imas Tanaskovica i Pecarskog za bekapove. Pa daj im sansu, 10 15 min. Za nosioce dovedi tog Meklina ili tako nekog. Umesto da imas bar 3 igraca kvaliteta 8-9 ( bekap kvaliteta 3-4 koji ce u toku sezone mozda dobaciti 5) ti sad imas dve petice, suv prosek.
Znam da kosarka nije matematika, da neko moze da se povredi i da to drasticno menja sve, ali sampionske ekipe nikad nemaju 10 igraca pribliznog kvaliteta. Moras imati igraca ekstra klase ako hoces nesto da napravis.
Mozda sam malo nabacano sve napisao ali mislim da se razumemo, "ako mogu tako da kazem".

Tommen
Site Admin

Post by Tommen » Sun Aug 11, 2019. 3:43 pm

Walden, iako ima 27 godina, je u usponu karijere i sigurno nije dosao da odradi ugovor. Thomas tek nije dosao da odradjuje ugovor vec da nastavi svoj napredak i kako Trinkijeri kaze, bude najbolja verzija sebe. Na to dodati Jareta i Zagorca kojima je ili ili i koji da hoce da odradjuju ugovor ne bi videli KKP jos dugo...u ovu kategoriju dodati i Stefana Jankovica koji takodje treba da oznoji dupe i dokaze da moze da bude legit EC cetvorka. Od starijih igraca tu su Gordic, za kog ne sumnjam da ce mu faliti motiva i neko kome bih ja u ovakvoj situaciji dao traku, Mosley, covek koji je tek stupio na vece scenu i sigurno je zeljan dodatnog dokazivanja, Peiners i Parahuski koji su iskusni i rutineri u tome sto rade, moglo bi se reci da su odradjivaci ugovora ali taj kvalitet koji oni poseduju ce na ovom nivou kosarke praviti razliku. Takodje da ne zaboravim i Pejdza, jos jedan igrac iz kategorije 'ili ili', sigurno ce raditi sve osim pukog odradjivanja ugovora...Cekamo jos tog beka, nadam se nekome sa surovom prangijom i korektnom odbrano, ne treba nam jos jedan koji prefirira igru sa loptom u rukama.

Kazandžija

Post by Kazandžija » Sun Aug 11, 2019. 4:05 pm

Mozda se nismo razumeli. Svi igraci u ovon timu su mi ok, dobri igraci ( sem Stefana Jankovica, ne mogu ocima da ga vidim), solidne ili dobre atlete, deluju i kao pristojni i normalni vredni momci. Verujem da ce se posteno boriti i truditi. Ali nemamo ni jednog ekstra igraca, a ako hocemo u EL treba na bar 2

bogotac licno

Post by bogotac licno » Mon Aug 12, 2019. 12:20 am

ovaj tim je imao 2 igraca
tanaskovica kao startera koji igra dok ne pogresi i jankovica kao visoko krilo i bekap cetvorku
uz amara gegica kao igraca koji bi igrao poziciju defanzivnog beka u nastajanju pleja tj organizatora igre milenko tepica vonabi
i malog alekseja nikoica kao bekapa jedinice visokog presinga i organizacije igre buduceg kapitena u nastajanju na poziciji treceg pleja je morao biti vulikic sa tendencijom minuta rastucimm
oko ovih igraca predvodjeni kapitenom startnim pfom gagicem ,iliti bekap centrom u obrani ovo je oslonac tima morao biti

ostali serbijanci aufiderzen i drugaciji tip stranci in ,sa svim ovim kompatibilni

Pavlaka

Post by Pavlaka » Mon Aug 12, 2019. 12:26 pm

Sve ima smisla, samo bi bio mnogo spor lateralno, zato što se Gagić nagojio i usporio, a Dule još nema snagu u nogama, a isto se može reći za Stefana, teško menja pravac. Kad sam ja pričao da je Gegić Amar najbolji PG tu, niko mi nije verovao. Da su radili sa njim barem malo na šutu, bio bi čudo... Ali slepi pored očiju.

O Vulikiću je glupo i polemisati, priča se da totalno nesportski živi, da je lenj... Ništa nije napredovao

Radonja

Post by Radonja » Mon Aug 12, 2019. 1:41 pm

Potpuno se slažem za Gegića, nevjerovatno mi je da niko nije vidio koliki mu je potencijal.

Deroko

Post by Deroko » Mon Aug 12, 2019. 3:37 pm

Trinkijeri kada je došao Gegić je odmah dobio neke minute, fino odigrao defanzivu, trener ga je nešto hvalio i onda se zacementirao na klupu kao i kod Čanka.

Ne znam kakva je situacija sa Aranitovićem, ali bilo bi fino kada bi zaslužio neke minute u ABA da bi se određeni igrači rasteretili za EK.

CikaZika

Post by CikaZika » Mon Aug 12, 2019. 4:05 pm

Pa i Amar i Sy su bili MVP tima, a onda je skroz promenjena prica.

Slicna je situacija sa Jankovicima.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Asterix

Post by Asterix » Mon Aug 12, 2019. 6:26 pm

Vise od 2000 prodatih sezonskih

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Mon Aug 12, 2019. 6:29 pm

bogotac licno wrote:
Mon Aug 12, 2019. 12:20 am
oko ovih igraca predvodjeni kapitenom startnim pfom gagicem ,iliti bekap centrom u obrani ovo je oslonac tima morao biti
Ako se ikada desi da kapiten Partizana bude Gagić, stavljajmo katanac na klub.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Asterix

Post by Asterix » Mon Aug 12, 2019. 6:51 pm

Steta sto se ne radi malo neki marketing za prodaju sezonskih dda se pokusa do kraja mjeseca da se proda jos 2000 to bi bilo opste lozenje onda u septembru :D

bogotac licno

Post by bogotac licno » Tue Aug 13, 2019. 9:36 pm

Tajler Darden wrote:
Mon Aug 12, 2019. 6:29 pm
bogotac licno wrote:
Mon Aug 12, 2019. 12:20 am
Ako se ikada desi da kapiten Partizana bude Gagić, stavljajmo katanac na klub.
novica je vec koliko godina kapiten a fizicki je nespoosoban da hoda a kamoli drzi kapitensku traku on je i stavio katanac na klub ,privatnu prciju

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Aug 13, 2019. 9:53 pm

Samo što ovde nije reč o Novici, za koga sam saglasan da više ne bude.

Gagić ne zaslužuje dres da nosi dres Partizana, kamoli traku da mu neko da.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

bogotac licno

Post by bogotac licno » Tue Aug 13, 2019. 11:04 pm

Tajler Darden wrote:
Tue Aug 13, 2019. 9:53 pm

gagic svojim pristupom igri zasluzuje dozivotni ugovor

dacolik

Post by dacolik » Wed Aug 14, 2019. 1:06 am

bogotac licno wrote:
Tue Aug 13, 2019. 11:04 pm
Tajler Darden wrote:
Tue Aug 13, 2019. 9:53 pm

gagic svojim pristupom igri zasluzuje dozivotni ugovor
Kao i onim maloumnim nasrtanjem na Bursaca protiv Fmp - a.

Locked