ABA liga
Moderator: Moderator
Re: ABA liga
Kodija jos uvek nisam gledao u ozbiljnoj kosarci. Mada i onako raspali, on je na svojim plecima vukao Cedevitu do F4. Videcu ga ove godine i doneti zakljucke.
Volden je igrac bez ulaza. Igrac koji nije plej, ali ne moze da bude ni bek. Fascinantno je to, da polovina nasih navijaca kao da ima amneziju u pogledu igre Voldena.
On je u 50% meceva napadacki totalno pogubljen, neretko je lutao tokom meca. Defanzivno je dobar i to mu je najveca prednost, jer je u stanju nogama da isprati protivnickog igraca. Sut nepouzdan.
Volden je igrac bez ulaza. Igrac koji nije plej, ali ne moze da bude ni bek. Fascinantno je to, da polovina nasih navijaca kao da ima amneziju u pogledu igre Voldena.
On je u 50% meceva napadacki totalno pogubljen, neretko je lutao tokom meca. Defanzivno je dobar i to mu je najveca prednost, jer je u stanju nogama da isprati protivnickog igraca. Sut nepouzdan.
- Irriducibili
Bio je najbolji strelac izraelske lige, ali je i imao potpuno drugačiju ulogu nego u Partizanu, a pogotovu mi deluje da nece imati mnogo šuteva u Zvezdi. Donosi pre svega energiju i defanzivni kvalitet, nisam iznenadjen da ga je Saša odabrao
% šuta njih dvojice, ne idu u prilog da je Codi sa kamenom rukom
Još jedna zanimljivost, osoba koja je u Bajernu prepoznala košarkaškog velikana sa tradicijom, više je cenila Gordica nego Voldena, u čemu se nikako ne slažem s njom, jer je po.meni Gordic debelo prošao zenit
% šuta njih dvojice, ne idu u prilog da je Codi sa kamenom rukom
Još jedna zanimljivost, osoba koja je u Bajernu prepoznala košarkaškog velikana sa tradicijom, više je cenila Gordica nego Voldena, u čemu se nikako ne slažem s njom, jer je po.meni Gordic debelo prošao zenit
non mollare mai
Nisam naveo titulu najboljeg strelca Izraela kao neko epohalno dostignuće (mada nije ni mala stvar) nego iz razloga da se sjajno prilagođava.
Slažem se , i Hall i Walden su tip igrača koje Sale gotivi.
Procente nisam ni gledao, ali odbrana na KMM je kao da gledam Calatesa.... 4 metra mu se odaljavaju.
Kada na to dodas da je ubitacan na prodoru , jasno je koji segment mu je najslabiji.
Slažem se , i Hall i Walden su tip igrača koje Sale gotivi.
Procente nisam ni gledao, ali odbrana na KMM je kao da gledam Calatesa.... 4 metra mu se odaljavaju.
Kada na to dodas da je ubitacan na prodoru , jasno je koji segment mu je najslabiji.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!
- Irriducibili
Procenti su ipak dosta realan pokazatelj
Opet da naglasim, radi se o mom ličnom ukusu, treneri imaju svoje vizije, a oni se i pitaju
Opet da naglasim, radi se o mom ličnom ukusu, treneri imaju svoje vizije, a oni se i pitaju
non mollare mai
Walden je odlican defanzivac i igrac koji se prilagodjava,neverovatano je kada pogledas njegove igre u Holonu a u KKP,2 sveta...Covek je bio MVP izraelskog prvenstva sto se potcenjuje s obzirom da je Izrael prepun zanimljivih amerikanaca,tamo igraju ili domaci igraci ili amerikanci,evropljani se mogu nabrojati na prste jedne ruke...Tako da ne da ne stoji konstatacija da je los napadac vec je smesno,covek je u stanju da zatrpava sto se i videlo npr u Bolonji kada je Gordic iskljucen,problem je bio sto je Trinki davao svu slobodu Gordicu i Jaramazu,Walden je bio na lancu,kad god bi se odvezao to je bila brutalna partija ali ono sto je dobro ne pravi problem i kada nema mnogo lopti,odbranu pegla za sve pare...Njegove mane su losa organizacija,nije u stanju da razigra ekipu i nekoriscenje leve ruke,baca floutere desnom kada ide na levi ulaz...Bas zbog te lose organizacije je idealan za sistem Trinkijerija pa i Obradovica koji forsiraju igru sa 2 "niska"...
CMM je bolji organizator,daleko bolji na prodorima,losiji defanzivac i slabiji suter...
Ovo su cinjenice a sad malo subjektivno:)....Uvek bih uzeo pre Waldena,ima mi taj fajterski momenat,mislim da je CMM luzer,takav sam utisak stekao....bez emocija,u laganom ritmu....kao da mu je nebitno dobio,izgubio...Walden grize,prepun energije,ne stedi se......Mozda i gresim ali zato i kazem subjektivno posmatranje...Mozda me zavarao i njegov imidz...kad ga vidim,jebeni predator
Mnogi tvrde drugacije pa i sam Trinkijeri je hteo CMM pre Waldena.....
Sta se ovo desilo na Skupstini lige? Partizan stopirao coveka iz fmpa.
- Irriducibili
Ne zna se iz kog FMP-a je dotični, kao advokat zastupa jedne, predstavlja ih i u KSB, a u ABA bi da bude predstavnik drugih
non mollare mai
Mekintajer je bolji asistent i ima bolji prodor, Wolden je agresivniji defanzivac i nesto bolji suter. Tesko je tu reci jer su to igraci koji imaj vrlo slicnu vrednost u ovom momentu, Kodi je u svom prvom klubu u Evropi bio najbolji strelac i asistent Belgijske lige sto mu je bila preporuka za ruske klubove Perm i potom Zenit, prosle godine je bio najbolji igrac Cedevite tako da sigurno nije losiji igrac od Voldena, dve godine je i mladji. Mislim da nece biti podbacaj i ocekujem da ce se dobro uklopiti, tako da ne mislim da ce se nesto osetiti odlazak Voldena.
Wolden je daleko bolji igrac, kao sto kaze Cekicar pobjednik, podredi se ekipi u potpunosti a i nenormalno napreduje iz sezone u sezonu, a umije da pruzi odlicne napadacke partije ako mu se dozvoli najbolji primjer je mec u Bolonji, obojica su kamenjati u sutu za 3, ali Wolden je jednostavno kompletniji i kako kaze Srdjan Radojecix "kralj nicijih lopti'' Mekintajer je bolji asistent ali i igrac koji nije pobjednik... Sto bi se reklo Wolden je evroligaski kalibar a Mekintajer igrac za evrokupRenegade wrote: ↑Sun Jul 19, 2020. 5:32 pmMekintajer je bolji asistent i ima bolji prodor, Wolden je agresivniji defanzivac i nesto bolji suter. Tesko je tu reci jer su to igraci koji imaj vrlo slicnu vrednost u ovom momentu, Kodi je u svom prvom klubu u Evropi bio najbolji strelac i asistent Belgijske lige sto mu je bila preporuka za ruske klubove Perm i potom Zenit, prosle godine je bio najbolji igrac Cedevite tako da sigurno nije losiji igrac od Voldena, dve godine je i mladji. Mislim da nece biti podbacaj i ocekujem da ce se dobro uklopiti, tako da ne mislim da ce se nesto osetiti odlazak Voldena.
Asterix wrote: ↑Sun Jul 19, 2020. 5:43 pmWolden je daleko bolji igrac, kao sto kaze Cekicar pobjednik, podredi se ekipi u potpunosti a i nenormalno napreduje iz sezone u sezonu, a umije da pruzi odlicne napadacke partije ako mu se dozvoli najbolji primjer je mec u Bolonji, obojica su kamenjati u sutu za 3, ali Wolden je jednostavno kompletniji i kako kaze Srdjan Radojecix "kralj nicijih lopti'' Mekintajer je bolji asistent ali i igrac koji nije pobjednik... Sto bi se reklo Wolden je evroligaski kalibar a Mekintajer igrac za evrokupRenegade wrote: ↑Sun Jul 19, 2020. 5:32 pmMekintajer je bolji asistent i ima bolji prodor, Wolden je agresivniji defanzivac i nesto bolji suter. Tesko je tu reci jer su to igraci koji imaj vrlo slicnu vrednost u ovom momentu, Kodi je u svom prvom klubu u Evropi bio najbolji strelac i asistent Belgijske lige sto mu je bila preporuka za ruske klubove Perm i potom Zenit, prosle godine je bio najbolji igrac Cedevite tako da sigurno nije losiji igrac od Voldena, dve godine je i mladji. Mislim da nece biti podbacaj i ocekujem da ce se dobro uklopiti, tako da ne mislim da ce se nesto osetiti odlazak Voldena.
Ne mislim da je daleko bolji, uostalom tek u 28 god Zvezda ce mu biti prvi EL klub. Objektiovno njemu je Partizan do sada bio i najveci kllub u kome je igrao i to ubedljivo. Evo trener Mornara Pavicevic tvrdi da je Mekintajer bolji igrac tako da misljenja su podeljenja i pre mislim da su tu nijanse u pitanju. Da je tolika razlika izmedju njih Walden bi do sada vec nastupao u daleko jacim timovima i imao par EL sezona iza sebe a i stariji je dve godine.
@Renegade
Mislis da je Pavicevic bio iskren? Zvijezda je imala proliku da ih dovede obojicu pa se opredijelila za Voldena za kojeg je cak i platila obestecenje, Voldenu prvi evropski klub je bio Ostende i to sa 23-24 godine onda je presao u Izrael dje je proveo dvije godine i bio MVP. pa onda dosao kod nas.. Sto je dokaz da rapidno napreduje, on je igrac iz fibinog Evrokupa to je cetvrto takmicenje po snazi i odigrao je odlicno u Evrokupu... Dok CMM imao iskustva igranja u Evrokupu drugom evropskom takmicenju po snazoi i opet je Volden dokazao da brze napreduje
to sto je mladji 2 godine nema nikakve veze jer prvi konstantno napreduje za razliku od drugog koji stagnira.... Mi smo klub koji je prosle sezone igrao hrkljus tako da nam je igrac tipa Volden svakako bio korisniji...
Mislis da je Pavicevic bio iskren? Zvijezda je imala proliku da ih dovede obojicu pa se opredijelila za Voldena za kojeg je cak i platila obestecenje, Voldenu prvi evropski klub je bio Ostende i to sa 23-24 godine onda je presao u Izrael dje je proveo dvije godine i bio MVP. pa onda dosao kod nas.. Sto je dokaz da rapidno napreduje, on je igrac iz fibinog Evrokupa to je cetvrto takmicenje po snazi i odigrao je odlicno u Evrokupu... Dok CMM imao iskustva igranja u Evrokupu drugom evropskom takmicenju po snazoi i opet je Volden dokazao da brze napreduje
to sto je mladji 2 godine nema nikakve veze jer prvi konstantno napreduje za razliku od drugog koji stagnira.... Mi smo klub koji je prosle sezone igrao hrkljus tako da nam je igrac tipa Volden svakako bio korisniji...
Nema razloga da Pavicevic ne bude iskren. Zvezda je pre svega zelela da Partizanu podmetne nogu kao i uvek . Mekintajer je isto igrao u Belgiji i tamo bio prvi asistent i poenter ali je otisao u daleko jacu ligu i nastupao za Ruske klubove koji imaju jake budzete i sigurno da Zenit npr ima znatno veci budzet nego Partizan a da ne pricamo o Holonu i Izraelu cija liga je daleko slabija nego Ruska. On da je otisao u neki osrednji klub iz Izreala sigurno bi nastavio kao i u Belgiji da pumpa statistiku ali to nije bio slucaj. U Rusiji nije bio los, sasvim solidan opet u Cedeviti je bio najbolji igrac a u godinama je kada jos nije dostigao zenit karijere drugo statisticki je imao bolju sezonu nego Walden prosle godine u ABA.
Opet nisi shvatio sustinu pa evo i po tvojoj teoriji iz Ruske je dosao u Aba ligu koja je daleko slabija i ostaje tu vec drugu sezonu, znaci trecu godinu zaredom igra Evrokup, Wolden je od Fibinog Evrokupa dosao za 2 godine dosao do Evrolige, sigurno sledece mu ne gine neki Olimpijakos ili nesto slicno i jos jedna sezona u Evroligi.. Ja bih volio da je Mekintajer 300 puta bolji igrac ali nije.... Pavicevic je slatkoreciv svi zele da na neki nacin dokazu da je liga daleko jaca iz sezone u sezonu a sami odlazak Trinkjerija cini Partizan za 40% slabijim.....Renegade wrote: ↑Sun Jul 19, 2020. 7:21 pmNema razloga da Pavicevic ne bude iskren. Zvezda je pre svega zelela da Partizanu podmetne nogu kao i uvek . Mekintajer je isto igrao u Belgiji i tamo bio prvi asistent i poenter ali je otisao u daleko jacu ligu i nastupao za Ruske klubove koji imaju jake budzete i sigurno da Zenit npr ima znatno veci budzet nego Partizan a da ne pricamo o Holonu i Izraelu cija liga je daleko slabija nego Ruska. On da je otisao u neki osrednji klub iz Izreala sigurno bi nastavio kao i u Belgiji da pumpa statistiku ali to nije bio slucaj. U Rusiji nije bio los, sasvim solidan opet u Cedeviti je bio najbolji igrac a u godinama je kada jos nije dostigao zenit karijere drugo statisticki je imao bolju sezonu nego Walden prosle godine u ABA.
Nema tu teorije vec su cinjenice u pitanju. Jedan je iz Belgije otisao u Holon drugi u Rusiju . Ko garantuje da bi Walden bio bolji tamo ? Sasvim je normalno da u takvim okolnostima ima uspon sto se tice karijere jer je igrao u slaboj ligi i klubu gde je imao maksimalnu slobodu u igri, da je iz Belgije otisao u neki EL klub verovatno bi bilo obrnuto . Da bi otisao u Olimpijakos morace da igra u Zvezdi veoma dobro i da bude nosilac igre a to vec sumnjam mislim da ce on tamo biti samo solidan igrac a da ce kljucnu ulogu imati Lojd spolja dok ce on deliti minutazu sa Holom.Asterix wrote: ↑Sun Jul 19, 2020. 7:32 pmOpet nisi shvatio sustinu pa evo i po tvojoj teoriji iz Ruske je dosao u Aba ligu koja je daleko slabija i ostaje tu vec drugu sezonu, znaci trecu godinu zaredom igra Evrokup, Wolden je od Fibinog Evrokupa dosao za 2 godine dosao do Evrolige, sigurno sledece mu ne gine neki Olimpijakos ili nesto slicno i jos jedna sezona u Evroligi.. Ja bih volio da je Mekintajer 300 puta bolji igrac ali nije.... Pavicevic je slatkoreciv svi zele da na neki nacin dokazu da je liga daleko jaca iz sezone u sezonu a sami odlazak Trinkjerija cini Partizan za 40% slabijim.....Renegade wrote: ↑Sun Jul 19, 2020. 7:21 pmNema razloga da Pavicevic ne bude iskren. Zvezda je pre svega zelela da Partizanu podmetne nogu kao i uvek . Mekintajer je isto igrao u Belgiji i tamo bio prvi asistent i poenter ali je otisao u daleko jacu ligu i nastupao za Ruske klubove koji imaju jake budzete i sigurno da Zenit npr ima znatno veci budzet nego Partizan a da ne pricamo o Holonu i Izraelu cija liga je daleko slabija nego Ruska. On da je otisao u neki osrednji klub iz Izreala sigurno bi nastavio kao i u Belgiji da pumpa statistiku ali to nije bio slucaj. U Rusiji nije bio los, sasvim solidan opet u Cedeviti je bio najbolji igrac a u godinama je kada jos nije dostigao zenit karijere drugo statisticki je imao bolju sezonu nego Walden prosle godine u ABA.