FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

Houdini

Re: FK Partizan 2020/21

Post by Houdini » Fri Sep 04, 2020. 1:03 pm

ja kapiram da se cekalo da kiksnemo par puta i ove sezone, da Sava ode i onda da se peru sa ovakvim saopstenjima..

kasne najmanje 2 godine sa ovim, verovatno i vise..

MMM

Post by MMM » Mon Sep 07, 2020. 12:57 pm

Aleksandar Stanojević je uveren da je baš sada pravi trenutak da ponovo sedne na crno-belu klupu, jer kaže da je trener koji voli da se uhvati u koštac sa problemima i pritiscima.

Deset godina nije ušao na stadion, dete je kluba i emocije su ga snažno "zgrabile", ali ne želi da ga one vode kroz posao. To će mu biti jako teško, navijači ga bukvalno zasipaju porukama podrške i dobrodošlice. Oni su ga uvek gledali kao trenera pobednika, jedva su dočekali da se vrati i posveti se stvaranju novih "fudbalskih čuda".

- Nikada do sada nisam dobio toliko poruka, sa toliko očekivanja - iskren je Stanojević, koji je juče bio gost "Novosti". - Baš sam iznenađen. Najdraže su mi od bivših igrača i ljudi koji su bili ovde, klupskih veličina - ko je deo ove porodice, pa vas od srca vas pozove i poželi sreću. Mnogi bivši igrači su se javili, srećni su što sam tu. Navijači takođe, svi su mi na startu dali snažan vetar u leđa.

Stanojević objašnjava zašto je trebalo da prođe toliko vremena da se vrati na mesto uspeha, u klub kome je doneo dve titule, kup i pre svega, postao prvi srpski trener koji je uveo neku našu ekipu u Ligu šampiona.

- Iskreno, nenadano sam se i sada vratio. Poziva je bilo i ranije. Bio umoran ili zauzet. Sada sam imao dužu pauzu. Gledao sam sve Partizanove utakmice, bio sam na odmoru. Bukvalno nisam razmišljao. Eto i ja sam se svakog trenutka pitao šta je to prelomilo da se vratim. Jednostavno, na prvom mestu sam trener, neozbiljno je da ne radiš godinu dana i da odbiješ Partizan. Želim izazov, da se uhvatim u koštac sa situacijom. Najlepše je biti po strani i komentarisati kako ovo valja ili ne valja. Hajde sada, pokaži se. Došao sam što želim da radim. Imam ambiciju da napravim nešto veliko u Partizanu i posle toga pokušam da se okušam u nekoj evropskoj ligi.
izvor: Novosti.rs - ceo intervju procitajte na ovom linku.

MMM

Post by MMM » Mon Sep 07, 2020. 4:34 pm

Десни бек Партизана, Немања Милетић, данас се и званично опростио од црно-белог дреса да би каријеру наставио у клубу Ал Раед у Емиратима.
Милетић, који је у Партизан дошао из белгијског Вастерлоа 2017.годинe на позицији штопера у Партизану је забележио 162.наступа и дао девет голова.

‘Сваки играч у једном тренутку пожели да настави и освежи своју каријеру и оде у други клуб, а када тај дан дође онда му се врате све најлепше успомене, заборави све недаће и проблеме и разумно буде веома тешко.
Већ неколико сезона, посебно после добрих партија у Лиги Европе постојало је интересовање за наставак каријере и из Француске и других земаља, али тада сам био потребан Партизану и увек је та моја љубав према клубу била приоритет.
Не могу да не кажем да сам у Партизану уживао! Донео ми је све најлепше, победе, групну фазу Лигу Европе, сјајне европске утакмице, победе у дербијима…
Из Партизана сам уписао и добио позив за националну селекцију и све то заједно говори о томе како смо радили и шта је Партизан као институција!
Остала је велика жал за титулом, то је једино што ми је увек, а и свима рак рана, али сам сигуран да ће моји саиграчи трофеј вратити у Хумску и да ћу се са њима радовати на терену. За десетак дана одлазим у Арабију где почињем свој нови животни циклус.
Мојим саиграчима, свим запосленима у Хумској и на Телеоптику, свим навијачима поручујем да буду уз Партизан! Сви ми одлазимо и долазимо, али наш Партизан је изнад свих!

Момци, са вама до титуле!
izvor: sajt FK Partizan

Houdini

Post by Houdini » Mon Sep 07, 2020. 4:58 pm

interesantna je bila izjava lole Smiljanica da je Stanojevic odmah doneo apgrejd posle prvog treninga.. malo indikativno zvuci..

no nadam se da to ne znaci da cemo da ga gledamo u timu..

Viduka

Post by Viduka » Thu Sep 10, 2020. 11:04 am

Kako cemo mi izduvati zbog ove novonastale Lige Konferencija. Iskreno ne vidim ni jedan razlog da kao klub ucestvujemo u istoj. Niti ce biti para od te lige, niti ce biti velikih klubova, samim tim nece biti utakmica zanimljivih publici...Da bi usli u ligu moracemo da prodjemo kvalifikacije...Bukvalno nikakav podsticaj nema FK Partizan za ucesce u toj ligi.
Jedinu nazovi dobit ima sampion(koji je vec poznat) i to sto ce u slucaju da ispadne u 2 kolu kvalifikacija za LS ici u 3 kolo LE, a ako tamo ispadne ide u doigravanje za ulazak u LK???

Nemanjic

Post by Nemanjic » Sat Sep 12, 2020. 7:33 pm

Startujemo sa Miljkonom na beku,Ostoja se vratio u startnu postavu,Banjak ni na klupi,a samo tri stranca imamo u ekipi i ono sto je zanimljivo startuju Markec,Asano i Filip,verovatno Markec centralno.

CikaZika

Post by CikaZika » Sun Sep 13, 2020. 2:54 pm

Nije bio crveni za Rad, sad gledam snimke. Stvorili smo brdo sansi.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

White Mamba

Post by White Mamba » Mon Sep 14, 2020. 1:00 pm

Da li mi stvarno, pri cistoj svesti i zdravoj pameti, razmatramo pokojnog Tozu Obradovica, kao pojacanje...
Ziv nisam..

MMM

Post by MMM » Tue Sep 15, 2020. 12:11 pm

Izgleda da se nesto radi oko sajta vec par dana nije dostupan. Nadam se da ce biti funkcionalniji.

Naka

Post by Naka » Tue Sep 15, 2020. 3:04 pm

Jedina dobra stvar je sto se napadac ne menja Smiljanicrm, vec kad mozes uvodis jos jednog napadaca i opterecujes jos vise zadnju liniju protivnika.
Savo je zatvarao 1:0 i pokazivao znake pilicarskog trenera.

B13

Post by B13 » Wed Sep 16, 2020. 1:44 pm

Dobro je da je propao ovaj transfer Vlalukina.

Iskren da budem, dečka nisam gledao, ali naveo bih neke stvari zbog kojih je dobro što nismo platili obeštećenje za njega:

1. Ne sećam se da se ikad desilo da je bilo ko iz naše škole, ko je proglašen za nedovoljnog talenta ili nedovoljno kvalitetnog igrača za prvi tim, napravio bilo šta zapaženo u svojoj karijeri. Oplakivali su se razni što nisu dobili šansu (Krneta, Kokir, Bošnjak, ...), a vidimo gde su sad, i da naša škola, odnosno onaj ko selektira, takve greške ne pravi.

2. Vlalukin je kroz kompletne mlađe kategorije igrao štopera i ponekad zadnjeg veznog. Pošto nikad visinski nije porastao, sa 1.76 m, mogao je samo da postane omiljena pozicija svih jednom proglašenih talenata koji ne mogu da igraju ni jednu drugu poziciju, priučeni bek. Imali smo u bliskoj prošlosti jednog takvog u Partizanu na levom beku, pa je morao Vazura u poslednjem danu prelaznog roka da ih dovodi trojicu da bi tu rupu zakrpio.

Na kraju, ne znam ni ko je njega proglasio za neko poželjno pojačanje. Dečko je od odlaska iz Teleoptika za Metalac odigrao 18 utakmica, od toga 12 u PLS, a 6 u LLSL. Od tih 12, na 7 je igrao kao zadnji vezni ili desno krilo, dok za ostale ne postoji podatak, što mi govori da je polivalentan ko Gulan. Takve traume od njega vučem da se ježim na samo spomen ove reči.

Da li treba da padamo u nesvest zbog 2 asistencije ove sezone? Da li to odmah znači da je igrač kvalitet Partizana? Bolje ne dovoditi nikog nego dovesti još jednog Miljkovića.

Viduka

Post by Viduka » Wed Sep 16, 2020. 3:33 pm

@B13

Nisi ga gledao, ali znas da ne valja??? Velika greska kluba je sto Vlalukin nije prvo ostao u klubu, a drugo, sad kad se ukazala prilika da se vrati, da to nisu iskoristili. Visoko inteligentan fudbaler, sa odlicnim osecajem za prostor, markaciju, odlicnim odrazom, vrhunskim pasom za igraca prevashodno odbrambenih karakteristika...Najveca slabost Vlalukina je brzina, ali to i te kako zna da kompenzuje intelektom. Jos tuznije jeste cinjenica, da kao sto si napisao, decko je polivalentan fudbaler. Drugim recima, sposoban da pokrije vise pozicija, prevashodno poziciju zadnjeg veznog, kao i centralnog beka. Sta su trebali da rade Ivan Cordoba, Fabio Cannavaro, Baresi i sl.? Da li je igraca za lige petice? Ne. Ali za ovaj i ovakav Partizan, decko je suvo zlato.

B13

Post by B13 » Wed Sep 16, 2020. 3:54 pm

Nisam rekao da znam da ne valja, već da pretpostavljam da ne valja. Ne može pre godinu dana kada je odlazio da ne vredi ništa, a posle 12 utakmica u PLS da vredi 200k evra.

Takva igračina, čudi me da ga neki klub bar u superligi nije uočio, nego se potuca po prvoligaškim ekipama. Ima tih naših klinaca koji su bili perjanice Teleoptika, sve talenat do talenta, ali "nesposobni ljudi u Partizanu ne daje šansu u prvom timu", pa nam je Teleoptik sad u srpskoj ligi.

Ako nešto valja u ovom klubu, onda je to ta procena ko od mladih može da bude fudbaler, a ko ne.

Viduka

Post by Viduka » Wed Sep 16, 2020. 4:44 pm

B13 wrote:
Wed Sep 16, 2020. 3:54 pm
Nisam rekao da znam da ne valja, već da pretpostavljam da ne valja. Ne može pre godinu dana kada je odlazio da ne vredi ništa, a posle 12 utakmica u PLS da vredi 200k evra.

Takva igračina, čudi me da ga neki klub bar u superligi nije uočio, nego se potuca po prvoligaškim ekipama. Ima tih naših klinaca koji su bili perjanice Teleoptika, sve talenat do talenta, ali "nesposobni ljudi u Partizanu ne daje šansu u prvom timu", pa nam je Teleoptik sad u srpskoj ligi.

Ako nešto valja u ovom klubu, onda je to ta procena ko od mladih može da bude fudbaler, a ko ne.
Problem je sto su u momentu kada je on trebalo da dobije priliku, "treneri" bili Djukic i Milosevic. A i price o proceni igraca cu da uzmem sa rezervom. Ko je od Stevana Jovetica pa na ovamo, napravio veliku karijeru? Uzmi za reper prvih 5-6 timova u svih 5 najjacih liga i navedi mi igrace koji su napravili karijere u njima, a da su dosli iz Partizana?

Naka

Post by Naka » Wed Sep 16, 2020. 4:48 pm

Koliko mi imamo nesposobnu upravu pa to je strasno. Mi ove sezone niti sml mogli nekog da kupimo niti nekog da prodamo. Dug skoro 100 miliona. I sto je najgore "navijaci" debili pisu parole protiv FSS trazeci krivca za totalni kolaps u njima.

Post Reply