KK Partizan 2020/21
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2020/21
U ovoj sezoni me samo zanimaju Scepina muda i nista vise....Da vidimo da li se vuku po podu ili su paukova
- Irriducibili
Imam neki osjecaj da bi Thomas mogao ove sezone da odigra ono sto se prosle ocekivalo od njega. Kao da je imao neki konflikt sa Trinkijerijem.
Mislim da nije bio konflikt u pitanju,pre je do sistema igre koji Tomasu nije odgovarao.Sad ne znam,Scepa rece da necemo mnogo da menjamo tako da videcemo kako ce Tomas da se snadje.Ja bih voleo da malo vise igramo za njega,kvalitetan je igrac.
- Tajler Darden
Izgleda da je dug oko sedam miliona. Izašao apr.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.
VPJTS
Pa to je kao i od ranije, dug sa Marfin bankom je oko 7,5 miliona bio tacno onda kad je odlazio DV (2017. godina).
Problem je sto je dug Marfin banci gurnut pod tepih i ne reseva se (a iznosi vise od polovine tog duga).
Problem je sto je dug Marfin banci gurnut pod tepih i ne reseva se (a iznosi vise od polovine tog duga).
izvor: dobro poznata tviterasicaUkupne obaveze - 7.6M€
Ukupna obrtna imovina - 724K€
Kad oduzmemo jedno od drugog, dug je 6.876.000€.
Ove godine piše u napomenama da je u obavezama banka, koja je suspendovana po odluci suda. Banka u izveštaju je oko 1M€.
Piše i da su porezi i doprinosi u iznosu od oko 2.7M€ u procesu restruktuiranja, što bi trebalo da znači da će biti reprogramirani.
U 2019. su nam prihodi za 1.2M€ veći u odnosu na 2018. ali su nam veći i rashodi. Plate su veće za 1.3M€ u odnosu na 2018., a zakupi, na primer, za 162K€.
Trošak plata u 2019. je iznosio 3.2M€.
U odnosu na 2018. su se povećale obaveze prema dobavljačima za oko 231K€, kao i obaveze za poreze (ono što piše da je u procesu restruktuiranja) za oko 605K€, ali su se smanjile obaveze za plate za oko 702K€.
Dobro znači očekivano one gluposti da je dug konstantno ispod 3 miliona su bile klasična SNS propaganda kuća od čokolade i prozora od marmelade..
Ali bojao sam se da je Ostoja to nagazio daleko preko 9 milliona.. Ovako samo pola miliona više nego što je zatekao.. Podnošljivo..
Ali bojao sam se da je Ostoja to nagazio daleko preko 9 milliona.. Ovako samo pola miliona više nego što je zatekao.. Podnošljivo..
-
Hiro Onoda
Koliki je dug Ostoja napravio cemo saznati tek kad on ode,kad god to bilo.To sto on prica dok je tu je kula u oblacima.
Znaci ako dobijemo spor sa Marfinom moze da se dise, ako ne dobijemo katanac
Iz kluba povodom izvestaja su se oglasili sa sledecim činjenicama koje javnost treba da zna:
Takodje u dug je usla plata za decembar 2019. koja je isplaćena 15.januara 2020.Na sajtu Agencije za privredne registre danas je predstavljen finansijski izveštaj KK Partizan NIS za 2019. godinu. Kompletan izveštaj, možete pogledati na sajtu APR.
Sa željom da javnosti predstavimo istinito stanje, ovom prilikom vam šaljemo nekoliko napomena koje se tiču prikazanog izveštaja:
Dug prema Expo banci koji se nalazi u finansijskom izveštaju je predmet sudskog spora i kao takav nije opterećenje za KK Partizan. Ipak, do okončanja spora, ovaj dug će se nalaziti u knjigama.
Kada je u pitanju poreski dug koji je nasleđen i kojem su pripisane velike kamate, KK Partizan se nalazi u procesu ulaska u reprogram nakon čega će taj dug prerasti u dugoročnu obavezu. Jednostavnije rečeno, dug neće biti na gomili, već će se plaćati u ratama koje će na naplatu dospevati u dogovorenom vremenskom periodu i neće predstavljati nikakvo opterećenje za klub. Takođe je važno napomenuti da će nakon ulaska u reprogram, veliki deo kamate biti otpisan.
U prihodima kluba za 2019. godinu, nema prihoda od dva najveća sponzora kluba, kompanija NIS i MTS. Naime, ugovori za sezonu 2018/19 su eskontovani i naplaćeni krajem 2018. godine, pa su zbog toga bili deo finansijskog izveštaja za 2018. godinu. U sezoni 2019/20 ugovori su naplaćeni u redovnom terminu, a to je januar 2020. i oni će biti deo finansijskog izveštaja za 2020.
Sta je sad tu istina? To jest' ako uzmemo u obzir da je ovo saopstenje kluba validno, da li to znaci da cemo u izvestaju APR-a za narednu godinu videti drasticno smanjen dug?
Videcemo, stanje iz izvestaja je na 31.12.2019. mene mnogo vise zanima kako cemo poslovati ovu 2020. godinu jer je ove godine nastupila kriza sa virusom. Ostaje nejasno zasto poreski dug nije do kraja regulisan tj.koja strana oteze taj deo sporazuma da li mi u sta malo verujem ili poreska administracija. Takodje ako je kredit sa Expo bivsom Marfin bankom i dalje prikazan zar nije proslo dovoljno vremena da nadlezni sudovi to rese ali opet iz iskustva sudski sporovi sa privredom mogu bas da se otegnu pogotovu ako je pata karta sto se tice dokaza ili ako je na neki stranu mala prevaga. U slucaju naveceg dela potrazivanja porez i expo bank tu se drzava najvise pita, a mi smo drzavni klub. Da li drzavi odgovara da joj dugujemo zbog moguce privatizacije? Mozda. Doduse privatizacija u sportu je jedna vrlo zanimljiva tema o kojoj se moze pricati. Opet mozda ne bi bilo lose da se uradi presek stanja na dan 1.9. da vidimo koliko nas je pogodila kriza i da se izvrsi finansijska rekapitulacija sezone sa svim promenama.
Pozdravljam odluku da se ide u Lozanu na sud.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!
-
Hiro Onoda
Kad idemo u Lozanu?Ove sezone?