KK Partizan 2020/21
Moderator: Moderator
Re: KK Partizan 2020/21
Sto je to izjavio?
Rekao je da mora da se igra cvrsce, a ne da se bezi od kontakta. Sto i jest istina. Ali ima i njegove krice, sporo reagovanje cim su spustili ispod 10. Taktickih gresaka...
Naravno da mora cvrsce.. Inace u ovom prvom kolu EC da se vidjeti da odbrane I nisu nesto.. Dosta timova je ubacilo preko 80p.
Bice to mnogo bolje na sledecoj tekmi.
Bice to mnogo bolje na sledecoj tekmi.
- Irriducibili
Rekao js i da njegovi igrači nisu radili stvari koje se uče u školi...O sebi ništa nije rekao
non mollare mai
Ne svidja mi se ta izjava nikako. Mora trener da stane iza igraca pa kakvi god bili.
- Irriducibili
Baš tako, a ne da posle prve zvanične utakmice popljuješ igrače. Posebno što su njegovo vodjenje utakmice i rotacije bili takvi kakvi su bili
Šta ce im reci u svlačionici je jedno, ali ozbiljan trener se nece javno posrati po igračima i sakriti se iza njih
Šta ce im reci u svlačionici je jedno, ali ozbiljan trener se nece javno posrati po igračima i sakriti se iza njih
non mollare mai
Imao je Scepa i jedan verbalni duel sa Tomasom na kraju trece,ali mislim da nije nista sto se ne dogadja u skoro svakom timu.
vrlo korektan mec juce protiv jakog protivnika, moglo je da ode i na jednu i na drugu stranu, nazalost otislo je na njihovu..
Scepa nema ni malo lak zadatak, nakon dve godine turbulencije, menjanja igraca, mora da digne ekipu i uopste nece biti lako posloziti ovaj haos koji je nasledio..
takodje vidi se iz aviona da ovom timu trebaju makar dva igraca, a mozda i tri da bi bio kompetitivan i da bi se borili ozbiljno za top 16..
Scepa nema ni malo lak zadatak, nakon dve godine turbulencije, menjanja igraca, mora da digne ekipu i uopste nece biti lako posloziti ovaj haos koji je nasledio..
takodje vidi se iz aviona da ovom timu trebaju makar dva igraca, a mozda i tri da bi bio kompetitivan i da bi se borili ozbiljno za top 16..
Nije bila losa igra sinoc. Ja sam zadovoljan prikazanim. Dosta igraca je pokazalo da im je mesto u Partizanu i da ce moci ozbiljno da se racuna na njih. Ono sto mi smeta jeste Zagorac. Nismo ni krenuli, a on opet povredjen. Ovo vec prevazilazi sve moguce mere i pocinje ozbiljno da me nervira. Bolje Angola da je doputovao, bar bi imali igraca u rotaciji. Takodje, Mika mi nije ostavio neki utisak. Niti defanzivno, niti ofanzivno. Ali dobro, prva je utakmica, on ima kredita, nadam se da ga nece prebrzo ispucati.
Mika je igrao u skladu sa ocekivanjima, to su njegove mogucnosti. Realno bice treci centar jer je i Jankovic upotrebljiviji.
@Houdini, ja bih rekao da je Scepa nasledio mnogo manje haosa nego sto su nasledjivali njegovi prethodnici...
Nisam slusao intervuje posle utakmice. Ako ce to da bude praksa, da se vadi na igrace, onda vec sad moze da pakuje kofere. To ni Zoc kad radi nije korektno, a kamo li neko sa ukupnim stazom od nekoliko meseci.
Nisam slusao intervuje posle utakmice. Ako ce to da bude praksa, da se vadi na igrace, onda vec sad moze da pakuje kofere. To ni Zoc kad radi nije korektno, a kamo li neko sa ukupnim stazom od nekoliko meseci.
- Grande Alessandro
Koje dve turbulentne sezone?
Prošla je bila poprilično ok...ne sećam se većih turbulencija...
A što se menjanja igrača tiče...pa imao je gotovu selekciju, koju je "samo" trebao da nadogradio sa 2-3 igrača...
Tanko je ovo sve za neke veće ciljeve...ali bićemo ok sparing partner...taman kako treba!
A Šćepa ako nastavi ovako, neće ni novu godinu dočekati u klubu...
- Radena14th
Aj sad da napišem nešto kad je prenoćilo, ovaj Huventud je saberi-oduzmi rang neke Igokee po igri, par jakih veterana poput Tomića i Ribasa, dobrog i hrabrog našeg gore list Dimitrijevića, par solidnih prašinara i to je to, uglavnom im je 80% napada išlo preko ruku Tomića, bilo kroz pik i kratak rol gde ovaj razigrava celu ekipu, bilo preko low/high post igre, ostalo je otpadalo na kreaciju Ribasa i Dimitrijevića, bilo njihovim ulazima, bilo pravljenjem viška na šutu za 3 gde su neretko ostajali sami zbog poslovično loših rotacija u odbrani što od pika, što od prodora...
Što se tiče Partizana, kilav početak, poplašeni svi do jednog, Miki skida Ante Tomić preko glave loptu, puni ga faulovima, rešava ga, SJ bušan ko švajcarski sir, ulaskom Gorde, Mozlija, pogotovo Tomasa krenula malo ekipa da igra, Janker iznenađujuće nije pravio budalaštine i glupe faulove ko što ume, krenula je odbrana neka da se igra, došlo je do neke energije do onih +15, i onda kreće klasično špansko ciganisanje, prigovaranje, pritiskanje sudija, izvadili kec iz rukava da pokrenu ekipu, suđenje domaćinsko jer nisu dobili niti jednu opomenu za tehničku zbog prigovora, i tu se naglo okreće kriterijum, Partizan upadao u bonus već početkom 4/4, ovi tuku, svira im se svaki 5. faul, ulazi se u maler, uvlači se nesigurnost, nema ko da uzme odgovornost, ko da stane na loptu, srljanje na sve strane, Šćepa baguje, niti da skoči na sudije da vrati momentum, niti da vrati igrače koji su uneli energiju (Mozli, Janker, CMM...), Mika očajan na obe strane, Jaramaz kad se sabere i oduzme nešto slabiji nego lani, Pejdž nema nijednu izrađenu akciju a pogađao je uglavnom iz nekih viškova koje naprave CMM, Jaramaz, Gordić...
Suđenje, direktno oštećen Partizan, ajde za Trifu na ulazu đene đene, nisam najbolje video da li ga je neko zakačio kad mu propala noga, ali onaj Pejdžov faul u napadu gde ruši čoveka od 217, komedija... Jaramazu nesportska tek toliko da zapečate pobedu... Odnos faulova 24:18 za Partizan, nosioci prepuni faulova, njima niko više od 3 faula nije imao...
Još jedna zanimljivost koju sam primetio, poeni startera i klupe (31:51 u korist klupe, od toga Jaramaz i Kodi kombinovano 21), dakle užasan izbor startne petorke, budući da su preostali starteri bili Dangubić, SJ, Mika... Ajde Dangubić je i doneo u odbrani dosta toga, bar ne ispada pozadi ako ništa drugo, isekle su ga lične, SJ
kao da je izašao na basket iza zgrade, probija ga pokojni Ribas, sakriva se iza Dimitrijevića, lovi da ga zalepi i time mu otvara autoput ka košu, pa za to bi kod Duleta dobio ispisnicu istog momenta, Mika ako se po jutru dan poznaje, Parahovski No2, mada prva je tekma, voleo bih da grešim...
Sve u svemu, dobila je sretnija i spretnija ekipa, prva je utakmica, bilo je tu i pozitivnih momenata, dobili smo konačno nešto od Rašona Tomasa, konačno je imao pravu energiju, imao je i grešaka iz te želje ali imao je energiju kakva se i očekivala od njega, išao je na skok na obe strane, trčao je, želeo je, tukao se dobro, Dangubić ok u odbrani, samo da ga zdravlje posluži, Trifa kakav god da je, iskreno pre bih dao prostora Trifi nego Zagorcu npr. CMM za sada racionalan, doduše imao je neke ishitrene šuteve, ali mislim da je Džile bio u pravu kada ga je analizirao da hoće da razigra, da igra za ekipu, Šćepa jbg neiskusan, čini mi se da tu nisu jasno raspodeljene uloge u napadu, da li je to do vremena i takmičarskih utakmica ili je do znanja, videćemo kroz mesec i po-dva dana kad svi malo uhvate takmičarskog ritma... Za sad izmešani utisci, videćemo na šta će to da ispadne kroz ovaj period pa ćemo suditi na većem broju utakmica...
Što se tiče Partizana, kilav početak, poplašeni svi do jednog, Miki skida Ante Tomić preko glave loptu, puni ga faulovima, rešava ga, SJ bušan ko švajcarski sir, ulaskom Gorde, Mozlija, pogotovo Tomasa krenula malo ekipa da igra, Janker iznenađujuće nije pravio budalaštine i glupe faulove ko što ume, krenula je odbrana neka da se igra, došlo je do neke energije do onih +15, i onda kreće klasično špansko ciganisanje, prigovaranje, pritiskanje sudija, izvadili kec iz rukava da pokrenu ekipu, suđenje domaćinsko jer nisu dobili niti jednu opomenu za tehničku zbog prigovora, i tu se naglo okreće kriterijum, Partizan upadao u bonus već početkom 4/4, ovi tuku, svira im se svaki 5. faul, ulazi se u maler, uvlači se nesigurnost, nema ko da uzme odgovornost, ko da stane na loptu, srljanje na sve strane, Šćepa baguje, niti da skoči na sudije da vrati momentum, niti da vrati igrače koji su uneli energiju (Mozli, Janker, CMM...), Mika očajan na obe strane, Jaramaz kad se sabere i oduzme nešto slabiji nego lani, Pejdž nema nijednu izrađenu akciju a pogađao je uglavnom iz nekih viškova koje naprave CMM, Jaramaz, Gordić...
Suđenje, direktno oštećen Partizan, ajde za Trifu na ulazu đene đene, nisam najbolje video da li ga je neko zakačio kad mu propala noga, ali onaj Pejdžov faul u napadu gde ruši čoveka od 217, komedija... Jaramazu nesportska tek toliko da zapečate pobedu... Odnos faulova 24:18 za Partizan, nosioci prepuni faulova, njima niko više od 3 faula nije imao...
Još jedna zanimljivost koju sam primetio, poeni startera i klupe (31:51 u korist klupe, od toga Jaramaz i Kodi kombinovano 21), dakle užasan izbor startne petorke, budući da su preostali starteri bili Dangubić, SJ, Mika... Ajde Dangubić je i doneo u odbrani dosta toga, bar ne ispada pozadi ako ništa drugo, isekle su ga lične, SJ
Sve u svemu, dobila je sretnija i spretnija ekipa, prva je utakmica, bilo je tu i pozitivnih momenata, dobili smo konačno nešto od Rašona Tomasa, konačno je imao pravu energiju, imao je i grešaka iz te želje ali imao je energiju kakva se i očekivala od njega, išao je na skok na obe strane, trčao je, želeo je, tukao se dobro, Dangubić ok u odbrani, samo da ga zdravlje posluži, Trifa kakav god da je, iskreno pre bih dao prostora Trifi nego Zagorcu npr. CMM za sada racionalan, doduše imao je neke ishitrene šuteve, ali mislim da je Džile bio u pravu kada ga je analizirao da hoće da razigra, da igra za ekipu, Šćepa jbg neiskusan, čini mi se da tu nisu jasno raspodeljene uloge u napadu, da li je to do vremena i takmičarskih utakmica ili je do znanja, videćemo kroz mesec i po-dva dana kad svi malo uhvate takmičarskog ritma... Za sad izmešani utisci, videćemo na šta će to da ispadne kroz ovaj period pa ćemo suditi na većem broju utakmica...
Jbg igrali smo slabe pripremne meceve i svega 5-6 sa losim protivnicima 7 mjeseci bez kosarke, Mozli zapusten totalno nadam se da ce se srediti, Dangubic ocajan.. Mekintajer onako na momente bljesne a na momente razocarenja, Nikola Jankovic prijatno iznenadjenje... Mika los potez to se i znalo nije on centar za Partizan... Tomas dobro djeluje i fizicki stesao se vrhunski, ali i prosle godine je u pocetku dominirao a zatim fijasko... Huventud koliko god oni su igrali prvo zavrsnicu u balonu, pa jace pripremne meceve + jos tri takmicarska meca tako da su svakako bili u daleko boljoj poziciji u startu... Djeluje da nemamo igraca koji moze da izmisli poene mislim da to moze da bude ozbiljan problem u nastavku sezone, moramo jos da zategnemo odbranu, najveci kriminal su Mika i Jankovic kada su zajedno na parketu, zasto smo sklanjali Bircu a ovog manijaka vratili steta bas, jos Danguba uf plakacemo mi za Redingom bolje i onaj Eldzin Kuk da je dosao ovo je tuzno, apsolutno nista nismo dobili... Kakva je situacija sa Zagorcem??? i kakva je povreda malog Trifunovica?
@Radena14th, sto se tice prve petorke, mi smo pola prosle sezone jurili minus iz prve cetvrtine.