KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Borca

Re: KK Crvena zvezda

Post by Borca » Sat Sep 26, 2020. 10:20 pm

Borca

Post by Borca » Tue Sep 29, 2020. 4:48 pm

Na jos 2 dodatne sto ce reci 3 godine ukupno ima sada novim ugovorom, do leta 2023

Borca

Post by Borca » Fri Oct 02, 2020. 10:55 pm

Poraz od Fener u gostima 77-63, losa utakmica u napadu pre svega koja je pokazala i da npr. Simonovic vise ne moze da igra na ovom nivou uopste.
Mislim i na pripremnim utakmicama je imao suteve gde promasi ceo obruc, jedan takav i veceras.
On i Kuridza (34 i 33 godine) skoro celu utakmicu na 4-ci posto je Davidovac koji je igrao tu dosta na pripremama morao na 3-ku zbog Lazicevih (standardno) brzih licnih gresaka, a Dobric igrao i na 2-ci posto ipak Loyd, Hall i Walden ne mogu celu utakmicu da pokrivaju pozicije 1 i 2 (bar ne mogu na EL nivou).

Mozda je minutaza mogla da bude i drugacija posto nominalna 4-ka Simanic (cekajuci draft i Miska) i 3-ka Radanov (najmladji igraci veceras u sastavu sa 22 godine) su bili DNP ili ti 0:00 minuta.

Radena14th

Post by Radena14th » Sat Oct 03, 2020. 3:14 am

Pogledah veći deo utakmice, Fener odigrao prosek, ništa nešto spektakularno u oba pravca, odradili vas na iskustvo i na klasične pizdarije...

Lojd mi deluje da će biti od sjaja do očaja ali bukvalno, sad kakve će amplitude biti, Boga pitaj, ali da je trošadžija, teški trošadžija je u pitanju i nestabilan, živiš i umireš sa njim...

Volden je večeras odigrao kao junior, od 4 faula, 2 faula u napadu i jedan pri šutu De Koloa za 3, ovaj 4. ne mogu da se setim koji je bio... Uglavnom idiotska selekcija faulova, u napadu ne vidim da vam je pravio višak na bilo kakav način, pasivan skroz, generalno se nije znalo ko šta radi, uglavnom su to bile umetničke kreacije Lojda, ako Volden potegne neku iz očaja, Davidovac šta pokuša da iskreira, ostali spoljni igrači čekaju neki višak da pripale...

Hol je imao pristojnu partiju, za razliku od Voldena večeras nebo i zemlja...

Simonović, Kuridža i Lazić istrošene baterije, ne vidim šta mogu više da doprinesu na EL nivou...

Rit šta znam, solidan, imao je onu lepu sekvencu u prvom delu, samo zelen za taj nivo košarke, Kuzmić isto dobar uzimajući u obzir njegovu situaciju...

Mladi ni minuta, kao i svake godine... Falio vam Teri, videćemo kako će on to da niveliše unutra, da odmeni Kuzmića, doprineće sigurno, sad zavisi u kojoj meri...

Generalno slaba utakmica, trčali su vam u leđa, pre svih Lorenco Braun, oni njegovi prodori, Muhamed Ali se zapalio u 2/4 i pokrenuo ih, De Kolo po običaju namazan svim bojama, Hamilton za kratko vreme polepio 3 rampe i zatvorio tu sve, Veseli standardna njegova partija, nisu nešto blistali kolektivno, ali su rutinski odradili utakmicu...

Odbrana bila bušna, nije bila to ta odbrana večeras o kojoj se pričalo, najbolje se pokazalo kad je De Kolo provukao onaj alley-oop za Veselog na malom prostoru...

Uglavnom falinka je po meni nedostatak pravog pleja, najbliži tome je Hol koji je u najboljem slučaju backup PG, Volden klasičan kombo, ni tamo ni vamo, Lojd čisti SG, tanko je ovo za ovoliki broj utakmica i ovakav ritam... Dosta se videla večeras nepovezanost u igri, sve se svodilo na neku improvizaciju i individualnu kreaciju, ako se budu oslanjali na soliranje, biće trnovito...

Borca

Post by Borca » Sat Oct 03, 2020. 10:15 am

Moje neko laicko misljenje posto strucnjak nisam nikakav samo veliki ljubitelj kosarke, tek je prva zvanicna utakmica i nema jos vremena za neke dublje analize ali mogu se pretpostaviti neke stvari.
Za EL ce biti sigurno potreban jos jedan bek (1-ca, 2-ka ili kombo) koji ce igrati sa 3-com vec postojecih posto Obradovic dosta forsira igru sa 2 "ball-handler"-a.

Sa duetom Kuridza-Simonovic nema srece i to svako vidi, ili ce ukljuciti Simanica u rotaciju i smanjiti minute pomenutoj kombinaciji (uz Davidovca sa odredjenom minutazom na 4-ci) ili ce dovesti igraca i na 4-ci ako na Simanica ne racunaju ili su se dogovorili sa Miskom nesto oko njega (pa je to razlog zasto ne igra).

Reath-u je ovo prva utakmica uopste u karijeri, a da protivnik nije bio neka koledz ili ABA ekipa, nije ni bio toliko los s obzirom na tu cinjenicu. Sa pozicije 5 moze da donese i sut spolja i nije se libio ni veceras da potegne i to mi se svidja (nije se uplasio i premisljao) posto ni Kuzmic ni Terry to nemaju kao opciju.

Sto se odbrane tice, kad citam po forumima analize ljudi uglavnom kada pricaju o odbrani spominju ABA duele glavnih timova i ocenjuju na tom nivou ko ima vise "municije" na toj strani terena pa se Zvezda (a pre svega mislim Obradovic posto on na tome insistira u svojim timovima) pominje kao tim koji mozda ima prednost u odnosu na rivale. Cak i da je tako na ABA nivou ovo je "drugi par cipela" i tu ce morati mnogo vise da se zapne.

Radena14th

Post by Radena14th » Sat Oct 03, 2020. 1:06 pm

Dosta tu ekipa nije još leglo, istina, tačno se vidi na svim nivoima, bilo ABA, bilo EL/EC, FIBA LŠ, 6 meseci je dug period bez utakmica... Zato uvek kažem da će se videti posle mesec i po dana najmanje kad se malo uhodaju sa takmičenjima...

Mislim da masa njih uglavnom i gleda kroz ABA nivo, mada meni je to sve veliki maraton kao i EL format, ima dosta da se igra + kovid faktor, ali vide se već neke falinke već sada, i da je činjenica da ste tanki u rotaciji sa 1-2 pozicijama, pogotovo neki čisti plej kad se već igra sa više ball handlera u petorci, ako dovedu dvojku skorera biće tuče oko lopte...

Borca

Post by Borca » Sat Oct 03, 2020. 1:32 pm

Ja spomenuh gore da Obradovic voli igru sa 2 "ball-handler"-a ali je blize istini da on 2-cu takvih hoce sve vreme na parketu, a da cesto igra i sa 3-com u isto vreme. U tom kontekstu su 4 igaca na pozicijiama 1 i 2 koja "umeju sa loptom" vrlo pozeljna kod njega u timu pa je ocekivano da ce doci jos jedan.

Radena14th

Post by Radena14th » Sat Oct 03, 2020. 2:13 pm

Borca wrote:
Sat Oct 03, 2020. 1:32 pm
Ja spomenuh gore da Obradovic voli igru sa 2 "ball-handler"-a ali je blize istini da on 2-cu takvih hoce sve vreme na parketu, a da cesto igra i sa 3-com u isto vreme. U tom kontekstu su 4 igaca na pozicijiama 1 i 2 koja "umeju sa loptom" vrlo pozeljna kod njega u timu pa je ocekivano da ce doci jos jedan.
Znam ovo za ball handlere, pomenuli su to Srki i Džile skoro da voli da igra sa 2 ili čak i 3 ili 4 ball handlera u petorci, kad mu je onaj Buckner ako se ne varam sa 4 kreirao igru u Monaku.

Borca

Post by Borca » Sat Oct 03, 2020. 5:23 pm

Radena14th wrote:
Sat Oct 03, 2020. 2:13 pm
Borca wrote:
Znam ovo za ball handlere, pomenuli su to Srki i Džile skoro da voli da igra sa 2 ili čak i 3 ili 4 ball handlera u petorci, kad mu je onaj Buckner ako se ne varam sa 4 kreirao igru u Monaku.
Sa 4-ke je to igrao O'Brien koji po konstituciji vise lici na 3-ku ali mu je igrao uglavnom 4-ku.
Zamenili su Ennis-a sa Cole-om tokom sezone i moguce (nisam pratio mnogo samo pretpostavka) da je ta petorka sa 4 "ball-handler"-a u Monaku bila Cole (presao u Asvel ove sezone), Dee Bost, Clemmmons (presao u Igokeu ove sezone), O'Brien i Buckner.

Radena14th

Post by Radena14th » Sat Oct 03, 2020. 6:13 pm

Borca wrote:
Sat Oct 03, 2020. 5:23 pm
Radena14th wrote:
Sat Oct 03, 2020. 2:13 pm
Borca wrote:
Sa 4-ke je to igrao O'Brien koji po konstituciji vise lici na 3-ku ali mu je igrao uglavnom 4-ku.
Zamenili su Ennis-a sa Cole-om tokom sezone i moguce (nisam pratio mnogo samo pretpostavka) da je ta petorka sa 4 "ball-handler"-a u Monaku bila Cole (presao u Asvel ove sezone), Dee Bost, Clemmmons (presao u Igokeu ove sezone), O'Brien i Buckner.
Da da, O'Brien, sećam se da su pomenuli neku lažnu četvorku koja je bila taj kreator sa 4, zamenih ga sa Bucknerom

Borca

Post by Borca » Mon Oct 05, 2020. 8:09 pm

Odlicna igra i pobeda protiv Cibone u Zagrebu 104-66.
Povredili su se Hall i Radanov, Hall posle prvog izlaska zbog povrede zgloba se vratio na teren ali se onda opet povredio samo ne znam da li je isti zglob u pitanju. Radanov u zadnjoj cetvrtini u skoku dobio udarac kolenom (ne znam da li u misic ili u svoje koleno) izasao i nije se vracao.

Borca

Post by Borca » Mon Oct 05, 2020. 9:59 pm

Prica se da potpisuje Taylor Rochestie. Videcemo ako potpise na sta lici u 35-toj, hoce li biti "D. Brown" i "Sofoklis" scenario ili moze da doprinese u napadu nesto (u odbrani je bio truba uvek tako da se to ne dovodi u pitanje kako ce izgledati).

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Wed Oct 07, 2020. 7:57 pm

I zvanično Ročesti potpisao.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Borca

Post by Borca » Wed Oct 07, 2020. 8:41 pm

Da, ugovor na 2 meseca pa ce valjda posle videti obe strane (klub i Rocesti) za dalje.

Borca

Post by Borca » Fri Oct 09, 2020. 10:55 pm

Nisam bio kuci te nisam ni gledao utakmicu ali reklo bi se suterska rapsodija veceras i pobeda 90-73 protiv Baskonije.

Post Reply