KK Partizan 2020/21

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Houdini

Re: KK Partizan 2020/21

Post by Houdini » Thu Oct 29, 2020. 5:59 am

Ko bi rekao da ideja dovođenja 5-6 stranaca, dovođenja igrača da se utera Ćokiju i pokušaj dolaska do instant rezultata za tim koji nema ni trećinu para koje dobija CZ neće dati rezultat..

Partizan ima samo jedan put da pravi rezultat.. a to nije polumegalomansko SNSovanje..

Ostoje je tu nebitan, možda on i hoće da pomogne, ali džaba kad ne ume.. samo se bojim da neki koji bi znali neće da pomognu iz ovog ili onog razloga..

Naka

Post by Naka » Thu Oct 29, 2020. 9:26 am

Problem je novac. Nema ga da se isparira komsijama. Niti mi imamo ljude na uticajnim polozajima, niti oni zele da daju svoj novac.

dacolik

Post by dacolik » Thu Oct 29, 2020. 9:29 am

Ma kakvo pariranje... Ove godine nam je igracki budzet sigurno 3 puta manji. Da je odnos kao prosle mnogo bi lakse bilo. Ali to je vec pitanje za Ostoju. Zasto oni imaju sad u periodu krize a mi nemamo.
Odgovor mnogi naslucuju, i koliko god povrsno zvucao ne vjerujem da je daleko od istine.

torima

Post by torima » Thu Oct 29, 2020. 9:45 am

Nije ovo ništa slučajno.Sve ima smisla i matricu,a to je prvo sklanjanje Duleta(sa svim svojim manama) ,pa postavljanje početnika Pere,Čaneta, Šćepe koji nemaju pojma,pa dovedu nekoga ko zna da izvadi situaciju(džile, trinki) pa ga onda izbuše da sam ode.Znaci sada dolazi neko ko zna da ovaj raspad dovede u red,i kada to krene da liči na nešto onda kreće bušenje. Suma sumarum, nema sreće dok OVO traje.

CikaZika

Post by CikaZika » Thu Oct 29, 2020. 10:33 am

Filipovski je SasO, ali je Zeljko Obradovic. 😄

Irr je sve lepo objasnio, lova braco, sve to treba platiti, plus ako dovodis novog igraca...

Ne vidim ni neke mlade da neko ima perspektivu, pa da kazes evo gurnimo ovo dete.

Sjebano je sve u kosarci, niti su treneri, niti igraci sto su bili.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

torima

Post by torima » Thu Oct 29, 2020. 11:03 am

Nema nama trofeja dok je ovo na vlasti.Ni lova,ni mladi ,ni dobri treneri,ništa ovde ne pomaže.
Ništa mi ne bi uzeli ni prošle sezone.Služba bi odradila svoje ili u vidu pljeskavice sumnjivog kvaliteta ili bi trinkijeva slabost u vidu visokih sisatih plavuša dobila naslovne strane,i to je tako kako je na žalost.

MMM

Post by MMM » Thu Oct 29, 2020. 11:23 am

Ko koristi viber evo novosti.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Oct 29, 2020. 11:32 am

Naka wrote:
Thu Oct 29, 2020. 9:26 am
Problem je novac. Nema ga da se isparira komsijama. Niti mi imamo ljude na uticajnim polozajima, niti oni zele da daju svoj novac.
U ovaj sastav ulupano je između tri i tri i po miliona. Taj novac morao je da se iskoristi mnogo bolje. Za Partizan taj novac nije mali. Mi ne treba da se ravnamo prema Zvezdi, pošto joj ne možemo prići ni po novcu, ni po uticaju. Prilika je bila da se kroz jadni EK proba otići do finala. Samo što će to da košta, pošto će svaki iole ozbiljan trener tražiti da dovede nekog igrača, a mi svuda popunjeni.

Mora da postoji lanac odgovornosti.

1. Treba da odgovara onaj ko je procenio da je Vlado kadar da izgura celu priču i vrati klub u EL.
2. Vlado je prihvatio poziv, automatski je na sebe preuzeo sve dobro i loše što taj poziv nosi.
3. Igrači koji su sinoć radili to što su radili, kada već ne mogu svi biti oterani, treba debelo da se odrape.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Oct 29, 2020. 11:42 am

Ostoja za SK: Trener? Mora bolje, tu nema kompromisa! http://sportklub.rs/Kosarka/Evrokup/a35 ... omisa.html

Uzdržacu se od komentara
non mollare mai

FKCZ

Post by FKCZ » Thu Oct 29, 2020. 11:48 am

dacolik wrote:
Thu Oct 29, 2020. 9:29 am
Ma kakvo pariranje... Ove godine nam je igracki budzet sigurno 3 puta manji. Da je odnos kao prosle mnogo bi lakse bilo. Ali to je vec pitanje za Ostoju. Zasto oni imaju sad u periodu krize a mi nemamo.
Odgovor mnogi naslucuju, i koliko god povrsno zvucao ne vjerujem da je daleko od istine.
Nije 3 puta manji ali ima upućenijih da iznesu podatke. Pogledaj domaće igrače u CZ i KKP pa proceni ko ima veću "reputaciju". Lojd i Obrajant su jači s platama ostali su gore dole kao u KKP. Svakako nije 3 puta veći. A i nije ni bitno kad je iz iste kase...

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Oct 29, 2020. 11:51 am

Irriducibili wrote:
Thu Oct 29, 2020. 11:42 am
Ostoja za SK: Trener? Mora bolje, tu nema kompromisa! http://sportklub.rs/Kosarka/Evrokup/a35 ... omisa.html

Uzdržacu se od komentara
Niko da postavi pitanje oko toga ko je Vlada smatrao pravim za mesto trenera.

VPJTS

Naka

Post by Naka » Thu Oct 29, 2020. 12:09 pm

Tajler Darden wrote:
Thu Oct 29, 2020. 11:32 am
Naka wrote:
Thu Oct 29, 2020. 9:26 am
U ovaj sastav ulupano je između tri i tri i po miliona. Taj novac morao je da se iskoristi mnogo bolje. Za Partizan taj novac nije mali. Mi ne treba da se ravnamo prema Zvezdi, pošto joj ne možemo prići ni po novcu, ni po uticaju. Prilika je bila da se kroz jadni EK proba otići do finala. Samo što će to da košta, pošto će svaki iole ozbiljan trener tražiti da dovede nekog igrača, a mi svuda popunjeni.

Mora da postoji lanac odgovornosti.

1. Treba da odgovara onaj ko je procenio da je Vlado kadar da izgura celu priču i vrati klub u EL.
2. Vlado je prihvatio poziv, automatski je na sebe preuzeo sve dobro i loše što taj poziv nosi.
3. Igrači koji su sinoć radili to što su radili, kada već ne mogu svi biti oterani, treba debelo da se odrape.
Slazem se i znam da je dato puno novca.
Ako krenes redom u tom lancu odgovornosti onda bi red bio drugaciji:
1. Onaj ko je doveo Parahuskog (koga jos otplacujemo), onaj ko je doveo Pejnersa (jos ga otplacujemo), onaj ko je doveo Mekadua, Angolu, Tomasa (najveci ugovor u klubu). Onaj koji je odabrao Gordica za pleja.
2. Onaj ko je produzio ugovore Ali Nikolicu i Stefanu Jankovicu.
3. Onda ide tvoj broj 1.

A usled nemogucnosti, da imamo priliv novca od publike i svih gresaka prethodnih a i ovih sada u upravi kluba, bez pomoci privrednika i drzave, mi smo osudjeni da dovodimo jeftinog Miku (cija plata za dve godine iznosi mnogo manje od Ridove jednogodisnje koju vi pominjete).

Ali opet nije tu problem, vec je problem u viziji i obmani. Da li je moguce da klub nije imao plan B, sta ako? Da li je moguce da klub koji je prosle godine imao zelju da udje u EL (gde je minimalni budzet 5 miliona) i gde je po prici uprave novac obezbedjen za ovu ako bi se plasirali, spao na to da ove sezone ima samo oko 2 i po miliona eura. Gde nestadose ti silni obezbedjeni milioni? Gde nestade vizija i ona hemija iz svlacionice od prosle godine?

Bolkonski

Post by Bolkonski » Thu Oct 29, 2020. 12:24 pm

Nekako, neprimetno, pritajeno, skriveno ispod krvavih pogleda ka treneru, prolaze šibicari na parketu, bezobrazno bahati, loši i neprofesionalni.
Toliko su loši i bezobrazni, da kada bih sutra postao glavni u klubu, ostavio bih Jaramaza i Mozlija i rasterao sve ove pajace i umišljene Irvinge, Durente, Dejvise i dao još jednu šansu Šćepanoviću. Gotovo da mi je žao čoveka sa kakvim barabama, sa jedne, i neznalicama, sa druge strane, treba da radi.

Na osnovu prošle sezone stvorila se jedna lažna slika kvaliteta i snage ovog tima.
Sa jedne strane, taj tim je vodio jedan od najboljih EL trenera, daleko iznad kvaliteta samog tima i ove SNS prćije od kluba, a drugo, taj tim nije imao tri kvalitetna oponenta.
Jedini kvalitetan rival bila je raspala Šakotina Zvezda gde se nije znalo ko šta igra, koja je čija uloga i ko je za šta zadužen, a i od takve Zvezde se jednom izgubilo, a onaj kup je osvojen pukom srećom, spletom neverovatno srećnih, gotovo bizarnih okolnosti, i u 19 od 20 slučajeva bio bi izgubljen.
Od današnje Zvezde, ovaj tim, sa Trinkijerim, bi bio jezivo rutiniran sa 3:0 u seriji.

Kao što rekoh, slika o snazi i kvalitetu ovog tima, na bazi prošle sezone, je lažno ogledalo i nije verodostojna.
Ovo je tim selektiran da igra košarku bez šuta.
Smejao sam se neznalicama koje dodju na tviter posle Cedevite i disonantno kriču " šta je, glodariii, Danga loš šuter, Danga ne zna da pogodi", " aaa, forumski stručnjaci, Mekintajer kamenjar?" i tome slično.
Nesrećnici koji su tog Mekintajera prvi put videli prošle sezone, a gledali ga samo u utakmici protiv Partizana.

Miler Mekintajer je " neobavezan" igrač, igrač koji radi nešto što bi mene, da sam trener, dovelo do ludila - visok, brz, jak, sločan, atletičan momak, koji može da pegla odbranu, a igra je kao da ima fizikalije onog Pelina iz Roana.
To je odraz neprofesionalizma, bezobrazluka i vašarskog mentaliteta košarkaša za neobavezne ekipe, tipa neke Manrese ili onog turskog Ajfona.
Sramotno.
Uz to, dečko je kamena ruka, a to što je ispogadjao u ovih par utakmica je čisto sranje, nalet koji mu se desio sada, pa za dve godine.
Upitne organizacije napada, slabe kreativnosti, ali zato davljenja lopte kao da je Lebron.
Carini loptu, nema ideju, ubija protok i tempo ekipe.
Svojom defanzivom na spoljnoj poziciji negativno utiče na etiku cele ekipe.
Prosečan igrač, dobar za neki turski klub oki 12. - 13. mesta.

Gordić...
Zreo za otkaz posle treće utakmice.
Ako je Mekintajer bezobrazan, ovaj je bahat.
Ja nisam video umišljenijeg igrača i veću nesrameru izmedju realnog kvaliteta i sopstvenog mišljenja o sebi.
Dečko je solidan EC igrač, eventualno neki solidan EL bekap za 10-15 minuta, a stav na terenu odaje kvalitet Gorana Dragića.
Tipičan primer težine rada i dijaloga sa čovekom koji ne zna koliko ne zna.
Onaj bezobrazluk u odbrani, onu nezainteresovanst, malodušnost i nonšalantnost, ozbiljan trener i ozbiljan klub seku posle pet minuta.
Tako ga je Dule isekao, pa je onda peglao odbranu kao Geri Pejton i jurio Radivojevića i Nelsona kao da mu život zavisi od toga.
U odbrani loš, u napadu suvi prosek, umišljen da je Stef Kari. Nema gore pošasti za jedan tim.
Zadržavanje lopte, ubijanje svakog protoka, oni ružni šutevi sa krivim laktom i krivim nogama, svodjenje napada na svoj pik, gde deset sekundi traži prostor da završi, a onda pokušava neko podvaljivanje centru, ako ne prodje, uvali kosku saigraču.
Kad ti se jedan suvi prosek tako ponaša, ne igra odbranu, a u napadu želi da bude Dzejms, to je kancer ekipe.

Pejzd je dobar i korektan momak, to je jasno.
Ali, nije igrač za Partizan.
Ne može bek šuter sa jedva 185cm i 75 kila. Može Luis Bulok i Dzejsi Kerol.
Pejdz je negativno atipičan crnac. Crnac bez skočnosti, brzine i eksplozivnosti, nije nešto naročito lucidan ni iz pika i kao takav on je vrlo tanak u izgradnji sopstvenog šuta, čak bih rekao da je loš i nesposoban da sam sebi izgradi poziciju za šut iz nekog krosovera, a retko i iz pika. Na sve to, ima sporiji izbačaj, šutira skoro sa zemlje i iz grla.
On, zbog svoje visine, mora da šutira mnogo brže, da skače više i da mu šut bude viši, negde sa vrha čela. Kao pokijni Henri Vilijams.
Ovako, Pejdzara je gotovo bezopasan sa loptom, šut iz driblinga nema jer ne može da se izbori za njega, a van šuta cela napadačka igra mu je onaj sporadični flouter, gde opet ima problem atletičnosti i snage, jer ispada iz balansa kad ga neko očeša, pa i flouter gubi preciznost.
Generalno, vrlo prosečan igrač, solidni EC nivo, ništa više od toga.
Dobar za neke otvorene lige u ekipama bez šampionske ambicije.

Braća iz Mege...
Ono je lakrdija.
Sportski filozof koji neće da trenira duže od sat vremena i traži bananu, a na skoku ne može da zagradi Filipa Čovića...
Beskoristan igrač. Loš defanzivno, mlohav, nesnadjen, spore noge za trojku, nedostatak snage i čvrstine za četvorku.
U napadu, po sistemu " radim sve, ali ne radim ništa", sporadičan šut koji varira od ispodprosečnosti do prosečnosti, bazira se na spot ap šutu, a ono što pokušava iz driblibga, onim tromim nogama, još kad ih onako iskrvi u X pri šutu, je već živi očaj.
Ulaz nema, jer je spor, igru ledjima jer je mekan i slab, a i generalno je igru zasnivao na napadu licem, pa nije ni radio na ledjnoj tehnici, jer to ne može sa stane u sat vremena treninga.
Bazira igru na lopti u rukama, jer su ga verovatno trgovci iz Mege ubedili u plejmejkerske sposobnosti i u to da je kreator sa pozicije tri koji mora da ima loptu. Cenim da su se ovi u Memfisu krstili kad su videli.
Traži loptu i kreaciju, a i tu varira od ispodprosečnosti do prosečnosti, jedna ograničena i usiljena kreacija ( bila potrebna Mišku za indeks), u kojoj je svaka treća lopta bačena u aut.
Da ne pričam što on kreira iz pika, jer ne može iz igre jedan na jedan, poštu tu igru nema, a u piku nema automatizam u šutu kojim bi navukao odbranu na sebe, spor je i metiljav, pa nema ni prodor kojim bi iskoristio rupu u odbrani pika, shodno tome, protivnici se ne koncentrišu na njega, te se njegova kreacija završava na pasu u aut, povratnoj lopti prvom slobodnom igraču ili pasu u bunar, pa ko je uhvati.

Dangubić je lakrdija samim dolaskom.
Fale još Kalinari, kad potpuno propadne, Simon i Jakovljević na klupi.
Ali, ajde to.
Dečko je igrač manje u napadu, čovek daje golove, jedan od najružnijih šuteva koje sam video. Onako pogrbljen pri izbačaju, tvrd skok koji više liči na skok u dalj nego na skok šut, guranje lopte, gde je gura čak i levom rukom. Naravno, šut je kamen.
Zanimljivo je da on sa onakvom atletikom nema ni prodor. Jedan od razloga je što mu se povlače na šutu, ali on generalno ne zna da spusti loptu u dribilng. Jezivo je kad spoljni igrač ne zna da spusti loptu na parket, nego igra kao centar, jedan dribilng i dodavanje. A do toga je došao igrač koji je u Hemofarmu igrao pleja i prenosio loptu. Škola Deje Radonjića.

Posebna poslastica je unutrašnja linija.
Ono više liči na ekipu za amatersku ligu u Nišu, nego na unutrašnju liniju profesionalne ekipe.
Samo čekam kad će neko da se javi i kaže da danas ne može da dodje jer ide kod šuraka na slavu.

Mika je poluprofesionalni igrač. Pik end rol centar koji iz pika traži poziciju na postu i odatle je sposoban da ubaci šut. Sve ostalo ne zna, nesposoban da širi šutem, tanak za neko zidanje koje nije pik.
Ali, ajde sve to, da dečko defanzivno nije amater.
Takvu defanzivnu indeferentnost sam video još kod Akojona, samo na spoljnoj poziciji.
U košarci gde se traži da svi sve preuzimaju, mučeni Mika ne bi mogao da preuzme ni Branka Lazića, ne može da brani iskakanjem, ne može da brani u dropu, možda je u dropu još gori.
Ali, kriminalno je da sa 2, 10 čovek nema stranu pomoći i svaki spoljni igrač može da mu završi u lice.

Rašon Tomas je blamiranje svakog kluba koji pretenduje na to da bude ozbiljan.
U ozbiljnom klubu, lik sa takvim stavom i ponašanjem, leti posle tri meseca.
Totalno odsustvo koncentracije, neozbiljnost, odsustvo fokusa, lik se ponaša na parketu kao da je, u 7 ujutru, došao sa onog šugavog Lav festa u Vrnjačkoj Banji ili nekog sličnog skarednog festivala droge, piva, povraćke i tehno drndanja.
Na sve to, on je i igrački upitan. Pogotovo napadački. Četvorka kojoj se igra u napadu svodi na duge dvojke iz driblinga, koje su nepreporučljive i za niske igrače i mnogo bolje šutere, a ne za jednu četvorku uputnog šuta.
Druga opcija je ono bezglavo zabijanje u 3 igrača i neka frljoka koja obično završava na vrhu table.
Zanimljivo, četvorka koja napadačku igru bazira na igri licem, a šut za tri maksimalno izbegava, jer je tvrd i gotovo neupotrebljiv.

Novica se blamira ovim statiranjem na klupi i terenu, a ono udaranje u grudi deluje groteskno i komedijaški, jer to radi igrač koji nema nikakvu upotrebnu vrednost, kome su noge toliko van profesionalnog sporta, da čovek ne može nogama pravilno da udje u šut, i od četvorke bekovskog šuta, došao dotle da mu lopte nemaju ni pravac, ni kontrolisanu jačinu.

Jankovići su sramota i maskote rostera.
Neću ni da ih komentarišem.

Na kraju krajeva, nakon najveće sramote kluba i navijača, odigrane 2015. godine, ovaj klub zaslužuje SNS uštvu i sve što mu se dešava.
Ništa od ovoga nije slučajno i nezasluženo.
Počev od lakomih, nečasnih i ograničenih navijača, sakrivenih iza one najotrcanije i najtuplje fraze - naše je da podržimo trenera i momke, Partizan nije Ostoja, koji su bili spremni, da zbog obećanja nekog tričavog budžeta, privida konkurentnosti, dva-tri prosečna igračića i ponekog kupčića, prodaju jednog Duška Vujoševića, najveću legendu kluba koja je klubu donela 23 trofeja, F4 i brend srpskog Bostona, ali podredila klubu i sopstveno zdravlje i porodicu i lakomo padnu na priče, u to vreme rastrčanih forumskih ljigavaca i poslušnika, ________________
Takvi navijači zaslužuju ovo mrcvarenje kluba.
Čak ne Peru Božića i Vladu i ovaj totalni raspad, nego baš ono za šta su prodali velikog Duleta " sa kojim niko ne želi da radi, zbog koga nema novca a jadne legendice zaobilaze klub", a to je uloga pratilje Zvezdinih uspeha, uloga sekundaraca, prividnog konkurenta i legalizatora njihovih uspeha i budžeta, uloga prostitutke koja oralno zadovoljava svog silovatelja.
Za to ste prodali Duleta, sada ste to i dobili, pa uživajte.
Lepo je što su se silne legendice okupile oko kluba nakon odlaska paranoičnog trenera, što se sponzori biju za ulazak u Partizan, što klub ima jake i stabilne budžete i redovno osvaja titule.
Last edited by Bolkonski on Thu Oct 29, 2020. 12:47 pm, edited 4 times in total.

dacolik

Post by dacolik » Thu Oct 29, 2020. 12:32 pm

FKCZ wrote:
Thu Oct 29, 2020. 11:48 am
dacolik wrote:
Thu Oct 29, 2020. 9:29 am
Nije 3 puta manji ali ima upućenijih da iznesu podatke. Pogledaj domaće igrače u CZ i KKP pa proceni ko ima veću "reputaciju". Lojd i Obrajant su jači s platama ostali su gore dole kao u KKP. Svakako nije 3 puta veći. A i nije ni bitno kad je iz iste kase...
Ima i nekih od nas koji znaju da je Lojd imao 800k u Valensiji pa ti sad sam procijeni za koliko igra za Covicev klub. Vjerovatno je znacajno smanjio potrazivanja a eno placu navijaci Valensije za njim.
Nas vjerovatno najbolji igrac prosle sezone znamo kako je zavrsio tamo isto, moguce da je i on dosao za manje novca, jer sto da ne. I tako dalje...

A to da nije bitno jer je iz iste kase... Pa zar nije onda bas znacajnije da bude ravnopravno?
Iz cije se kase placa fmp?
Tako da, ostavimo se tih prica, da ne bi uporedjivali igraca po igraca jer je realnost da je ogromna razlika iako mozda nije tacno 3 puta, nije ni daleko od toga.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Oct 29, 2020. 12:34 pm

Nije ova tema, ali po onome što više ljudi tvrdi (dosta naših to kaže), igra za oko 700-800 hiljada ovde.

VPJTS

Locked