FK Partizan

Sve o domaćem fudbalu.

Moderator: Moderator

dacolik

Re: FK Partizan 2020/21

Post by dacolik » Sun Nov 08, 2020. 8:55 pm

I vi ste mislili da u ovakvoj ligi moze titula da se uzme? Ne bi je ni Zoze Murinjo uzeo a ne Stanojevic.

Za mene je ova liga umrla. Do nekih boljih dana.

Houdini

Post by Houdini » Sun Nov 08, 2020. 9:46 pm

Ja sam to pričao i prošle i ove sezone.. Jedino što mi u ovim trenucima treba da gledamo je Evropa. Pa bilo to Liga Evrope ili banana Liga Evrope sledeće godine..

Borba za titulu nije realna sve dok je ovakva situacija, jer je nemoguće odigrati celo prvenstvo bez ijednog kiksa..

Naka

Post by Naka » Tue Nov 10, 2020. 2:50 am

Zasti borba za titulu nije nemoguca? Kako je to Nikolic uspeo? Jednostavno pobedi sve i eto ti titule. Ali ako gubis od raspalog Radnickog, a bodove prosipas protiv Pazara, Metalca i ostalih nizerazrednih klubova onda je sve jasno.

Houdini

Post by Houdini » Tue Nov 10, 2020. 6:42 am

eh jednostavno :D

Marko Nikolic nije imao Evropu, imao je pomoc uprave u vidu zatvaranja pojedinih meceva, plus to sto se Zvezdi tada desilo, uvideli su i sami da to moraju da srede. ono sto se nakon te titule desilo je jasno pokazalo da je to izuzetak.. prosle sezone ako se ne varam bez derbija Zvezda je izgubila 4 boda.

pobediti sve meceve, to cak ni Bajern, koji je za klasu iznad svih ostalih ekipa u ligi, koji nema nikakvih ogranicenja sa strancima i mladim igracima ne moze da uradi. a ne mi koji usled raznih gluposti FSS, ne mozemo nijedan mec da imamo najjaci tim, jer moze 4 stranca i mora 2 U21 igraca..

zamisli kako bi neke druge evropske lige izgledale sa ovim pravilima? koliko bi Lidsu recimo bilo lakse sa Liverpulom i Sitijem sa ovim pravilima ili Sosijedadu sa Realom i Barselonom, Bolonji sa Juventusom.. onda dzaba sto imas para i mogucnost da napravis bolji tim, kad nemas mogucnost da izvedes najbolji tim..

Naka

Post by Naka » Tue Nov 10, 2020. 9:29 am

Pa jebes tim koji ne moze da pobedi Pazar. Onda nemoj ni da ocekujes titulu.
Gledam Zlatibor i smesno mi. Taj tim je do pre par godina bio zonas. Njemu je najbolji igrac moj sugradjanin koji je osrednji fudbaler. E sad taj fudbaler je za nase delovao kao Ronaldo licno, a mi se namucili protiv zonasa.

medjutim

Post by medjutim » Tue Nov 10, 2020. 11:20 am

Naka wrote:
Tue Nov 10, 2020. 2:50 am
Kako je to Nikolic uspeo? Jednostavno pobedi sve i eto ti titule.
Jednostavno, nema šta.

Na stranu što nije pobeđivao sve do pred kraj prvenstva, i što je bez podele bodova mogao da pobeđuje koliko god, džaba..

Naka

Post by Naka » Tue Nov 10, 2020. 11:40 am

Pa on je nasledio minus.
Je li vi ne shvatate da ne igramo u ligi protiv Reala, vec bivsih zonaskih ekipa, ekipa nakrcanih nasim i komsijskim otpadom?
Zamislite poraz od Pazara, zonasa koji je zahvaljuci Rasimu i narko bosovima u ligi, sa igracima livadarima.

Houdini

Post by Houdini » Tue Nov 10, 2020. 12:05 pm

ali nismo ni mi Real.. i mi smo nakrcani slicnim JSL otpadom i jedino gde mi zapravo pravimo prednost su 4 stranca koja su nam kvalitetnija od ostatka lige.. ali to je nedovoljno da sve pobedjujes, pogotovo sto zbog oranica na kojima se igra, prakticno ne mozes ni da igras..

ili mislis da su Miljkovic, Ostojic, Scekic, Obradovic, Holander 3 klase iznad ove lige? da jesu, ne bi bili ovde..

Naka

Post by Naka » Tue Nov 10, 2020. 12:58 pm

Pa to i objasnjavam, mi kukamo sto komsije namestaju, a nama su glavna pojacanja tipa Bajabek koji je zadnju utakmicu odigrao 1930. odmah posle Montevidea 🤣
Problem je nedostatak vizije, jajarenje, opsta pljacka i sa ono malo novca sto procirkulise kroz klub. Kupovanje igraca za visoke novce (Asano) koji su u rangu livadara, kupovanje livadara koji su u rangu zonasa/seoskog amaterskog fudbala. Usluge menadzeru, rasterivanje talentovane dece, guranje raznih Popovica. Bukvalno mi imamo tim koji je na nivou tih zonasa.

Jednostavno mi imamo upravu koja radi sve da mi izgledamo kao zonasi, a onda pise saopstenja, menja trenere (184. od kako su oni tu), sve u cilju da odrze svoje dupe, da se jos malo obogate na racun kluba pri tome gurajici taj Partizan u ambis.
A taj ambis je vec blizu, posto od sledece godine igramo nizerazredno evropsko takmicenje, sa raznim Levadijama, Samrocima i ostalim timovima iz ozbiljnih fudbalskih liga poput Letonije, Belorusije, Lihenstajna i dr. sa sve primamljivim sponzorima.

Bolkonski

Post by Bolkonski » Thu Nov 12, 2020. 12:58 pm

To je kao da Real kiksne protiv Granade, pa se dodje do zaključka da oni i ne zaslužuju titulu jer ne mogu da pobede Granadu.
Smešno.
Kao što je jedan od najpovršnijih argumenata Nikolićeva titula.
Ne znam kako ljudima nije jasno da je ta titula nerealna i izuzetak, a ne nešto što se tek tako ponavlja.
Prvo, Nikolić je imao takva dva igrača sposobna da dominiraju ligu, pre svega Leonarda koji individualnim kvalitetom odskače 5 klasa iznad ostatka lige, drugo, to što je Partizan uradio nije bilo realno, taj niz pobeda je nerealan. Jednostavno, uprava je tada malo pustila muda i počela da zatvara utakmice kao Zvezdan, a da traži titulu u derbijima, Marko je pobedio derbije i eto je titula.
Nakon toga je palo šamaranje i postrojavanje, i Vazura je stavljen na svoje mesto, podsetio se ko i zašto ga je doveo tu gde jeste, Partizan više nije smeo da ulazi u protivnike, a ovi su pojačali kontrolu u smislu ozbiljnije organizacije nameštanja prvenstva, tako da sada bukvalno nema tima protiv koga mogu da kiksnu, igraju dve regularne utakmice, a i ako protivnik " zakaže" imaju celu mašineriju medju sudijama i generalno u ligu i savezu.
Moralni otpad je postao svestan da je pomoć nacionalnom projektu, kakav je Crvena zvezda, ulaznica za uspon na društvenoj lestvici, i došlo se do onog najvišeg nivoa, da ne moraju više Terza i ostali da idu kod rukovodilaca odredjenog kluba i da ih dobronamerno posavetuju da bi bilo poželjno da mnogo ne zapinju, već će ovi to sami uraditi, jer su stekli svest o tome da pomoći Zvezdi, znači ići uz dlaku Vučiću, što znači ići iz dlaku državi.
Stvorila se inercija u toj mašineriji.
Tu više i nije stvar samo u tome što oni ne mogu sa izgube, i što iza njih stoji čitava državno-mafijaško-medijska mašina, već se ta svest ukorenila i kod igrača Partizana, jer su i oni stekli svest da, da bi osvojili vašljivu Linglong ligu, moraju da dobiju sve utakmice, znajući da to nije realno i da je gotovo nemoguće.
Mi smo prošle sezone imali situaciju da oni igraju svoju utakmicu protiv Indjije par sati pre naše utakmice, naši igrači su videli kako Indjija vodi i kako nastaje bukvalno panika medju igračima Indjije i sudijama, ljudi su se uplašili što Indjija vodi, a utakmica se bliži kraju. Onda je došla možda i najveća lakrdija u poslednje dve sezone. Sudija svira penal za Zvezdu na 20 metara, a golman Indjije dodaje loptu igraču Zvezde, da bi ga onda pokosio i napravio penal.
Mi, posle te utakmice, kiksiramo, i sa stanovišta psihologije, to je bilo očekivano, jer igračima koji treba da se bore za titulu protiv takvog tima i u takvim okolnostima, jednostavno padaju moral i samopouzdanje.
Jedino što je tu moguće jeste napraviti tim od ratnika koji će se izolovati i u svaku utakmicu ulaziti kao u bitku, sa pet puta većom željom od protivnika, pa i tada će biti teško osvojiti titulu, ali tada će se bar stajati u borbi do kraja.
A za tako nešto je, pored Marka Nikolića, najbolji upravo Aleksandar Stanojević.

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sun Nov 15, 2020. 11:10 am

Pri kraju si naveo kolo zbog kojeg Partizan prošle godine nije uzeo titulu. Dodaću još jedno... U Kruševcu su dali gol u 90+7, a mi par minuta posle toga izašli na teren. Da tu nije bilo šarade, imali bi meč da zasednemo na prvo mesto.

Stanojević i Marko ne mogu u istu rečenicu nikada. Kod Marka se nikada ne bi desilo da najbolji igrači deluju najlošije, a da Miljković bude „fudbaler”. Trener kod kojeg najveće poverenje imaju Miljković, Obradović ili Jojić, taj se trenerom ne može nazvati.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Bolkonski

Post by Bolkonski » Tue Nov 17, 2020. 9:12 pm

Hoćeš da mi kažeš da bismo njihovim porazom od Indjije izbegli sve one naše lakrdijaške kikseve protiv poluprofesionalnih ekipa ?
Evo, na početku ove sezone nije bilo Indjije, ali je bilo dva puta po tri komada od Pazara i onog narkomana koji je bambusao Savu gde ga je video.

Druga konstatacija: Kad se to kod Stanojevića desilo da najbolji igrači igraju najlošije ?
Ako se podsetimo prve epizode, Kleo, Tejgo, Petrović, Medo, Vukić, Savić, Tomić itd. svi su najbolje igrali kod Stanojevića.
Ako govorimo o ovoj epizodi, ko tačno igra lošije od dolaska Stanojevića, a briljirao je pre njegovog dolaska ?
Natho se raspadao celu polusezonu kod Miloševića i raspadao se i na početku ove sezone, Asano je sve vreme kod Miloševića gore-dole, a kod Stanojevića ne igra ništa slabije od toga, naprotiv, čak ima i nekog napretka.
Tako da ne znam na koga misliš ? Možda je Faljijev Markec slabiji ?

Treća konstatacija: Diskriminišeš Stanojevića znog Miljkona, Garija i Jojića, a i ovi ovakvi Obradović i Miljković su Roberto Karlos i Dani Alveš za levog Miletića koji je bio nezamenljiv kod Marka. Ili da se podsetimo Branislava Trajkovića za koga je, po Markovoj želji, plaćeno obeštećenje ?
Na kraju, Stanojević je izbacio jedan jeziv tim Anderlehta, sa Protiom, Žileom, Busufom, Suarezom, Ležerom, Lukakuom, a nije pucao od Asterasa i ispadao od Ludogoreca.
Naravno da nije sve tako crno ili belo, ali kad tako postaviš stvar, ona može i da se okrene.

Na kraju, još jednom, da ne znam kako Aleksandar Stanojević izgleda, rekao bih da ima tri glave i osam ruku.
Demonizovali ste čoveka koji nije prošao ni jedne jedine pripreme, iz nekih potpuno iracionalnih razloga, i to, ne samo kao trenera, nego i čoveka. Bukvalno nijedan trener nije doživeo ovakve napade, uvrede i zaskoke, a da nije vodio ni deset utakmica.
Pomislio bi čovek da je pre njega bio neki Duško Vujošević, a ne lažni, nesnadjeni i razmaženi intelektualac i vizionar, Sava.

Koliko sam pohvatao, Saletu se zamera zatvorena varijanta u derbiju u kome su mu tri igrača tražila izmenu zbog nedostatka snage ( Jojić, Stevanović i Natho ), u kome nije imao na raspolaganju prvog napadača jer je Ivica doveo igrača sa deset kila viška i u kome je na klupi imao Denisa i Čolića. Pri čemu je poslednji derbi pod Savom završen 0:0, nismo imali šut, igrali bunkerčinu i Stojković krao vreme da sačuvamo nerešeno.

Dalje, prebacuje se povratak Svetozara, Obrada, Miljka i Jojića, uz sarkastično pominjanje “ naše dece “.
Oni smetaju, ali zato nije smetalo kad je Savo vraćao našu decu, Rajka, Markeca i Vitasa ?
Pri čemu je Svetozar, i ovakav kakav je, Serhio Ramos za nesrećnog Vitasa koga je Savo jurio u dva prelazna roka.
Obradović nije ništa nespremniji od pijanog Rajka koji ne može da dotrči do centra i nije sakupio dve cele utakmice. Ironija je u tome što je veliki vizionar, Sava, precrtao Uroševića i poslao ga da trenira van tima, doveo pijanog Rajka ( naše dete ), projektujući ga za startnog levog beka, ali je onda video da ovaj nema snage za deset minuta i da nije sposoban za profesionalni fudbal, pa je vraćao Urosevića sa pomoćnih terena.
Milljković je trenirao sa klubom još kod Miloševića, i bio spreman za potpis, da ga nije potpisao Stanoje, potpisao bi ga Savo.
Ironija je da je i Miljkon upotrebljiviji i pristojniji od onog traktora Miletića, čija je igra pekla oči.
Na kraju, prebacuje se Jojić, ali je u redu Markec. Pri čemu je potpuno racionalno dovodjenje Jojića, jer on ima samo problem trenutne fizičke spreme i forme, posle letnjih priprema biće kao nov, dok Markec ima hronične probleme koji su mu trajno usporili motoričke kvalitete, dakle, nešto što ne može da se vrati.

Treća iracionalna stvar koja se prebacuje Stanojeviću, iracionalna, zato što se situacija postavlja kao da je to njegova tekovina, a da smo pre toga radili kao da imamo Ralfa Ragnika na mestu šefa skauting službe i SD-a, jeste dovodjenje nekih kombinacija.
Tako se sikće zbog Svetozara i Obradovića ( s obzirom da su oni jedini igrači famoznog Faljija ) i postavlja se osnova kako je zli Stanoje, taleći se sa odredjenim menadzerima u kumovskim odnosima ( pri cemu je laž da mu je bilo ko kum ), doneo u naš nevini Partizan jednu takvu nazadnu i neprihvatljivu praksu.
Medjutim, dovodjenje Lalatovića, Vitasa, Rajka, Matića, Gigića, Markeca, izveznih Periše i Vujače je bilo potpuno u redu, i nešto zbog čega nije bilo siktanja.
Obradović, Zeka, Sveta i Miljkon smetaju, ali su Periša, Vujača, Vitas, Rajko, Matić, Gigić, izvesni Lalatović, Markec, potpuno u redu. Ili je i njih dovelo troglavo čudovište Stanojević ?

Dalje, kuka se za nekom lucidnom vizijom Sava Miloševića i nariče zbog nazadnog Stanojevića, pri čemu se ta briljantna vizija ogledala u, do tada nezamislivom, poduhvatu dovodjenja na pozajmicu promašaja klubova iz liga petice. Uau, fasciniran sam.
Pa to je radio baš Stanojević u prvom mandatu, kad je doveo Tejga iz Hofenhajma i Adiju iz Milana, a onda pokušao i Karlosa Labrina iz Palerma.
Pri čemu je Savo od te vizije doveo Sadika i Asana, ali se veći deo “ vizije “ sveo na Periše, Vujače i Vitase.
Da ne pominjemo da je tog Sadika doveo Iliev.

Na kraju, zapomaže se za Savovim fudbalom i kuka nad Stanojevićevim ( čovek tu dva meseca ), a ironija je u tome da sam Savo nije imao blage veze kakav fudbal hoće da igra.
On je došao sa reklamom nekog ofanzivnog, dopadljivog, “ evropskog fudbala “ i doveo tog čuvenog Djumija ( kad vidim epopeje o njemu rekao bih da je bio asistent u najmanju ruku Van Galu ) da sprovedu takvu ideju, da bi onda na kraju prošle sezone oterao tog Djumija i izašao sa pričom kako takav fudbal ne donosi ništa, kako treba da se okrene rezultatu, a ne lepoti i nagoveštavao zatvoreniju igru, na rezultat. Vizija.
Da rezimiramo: taj ultra, mega, giga, super Savov fudbal je bio takav da se kiksiralo svako treće-četvrto kolo, od titule se opraštalo novembra, a kup se gubio jer ga je Narkomančina rešavala kao i obično.
U čuvenoj Evropi sve stalo u dobijanju moćne Astane i ispadanju od Alkmara, i to tako što primiš gol sa igračem više i dva gola u dvadeset minuta.
A, da, zaboravio sam, i ispadanje Megvajera na Sumin lažnjak, što je pokazatelj nove tendencije u Partizanu i odsustva straha i respekta čak i ispred raspalog Junajteda koji tada nije bio u deset na tabeli, a onda se ta tendencija rasta pokazivala kad te odvali narkoman Lalatović ...

Prema svim činjenicama, jasno je da su ova orkestrirana hajka na Stanoja i tugovanke za Savom, potpuno neutemeljene, isforsirane i činjenički nepotrekpljene.
Da ne pominjemo agresivne i manične napade na Stanojevića kao čoveka i iznošenje tone kleveta i laži, od toga da se tali sa nekakvim kumovima i ortacima, preko toga da je deo Vazurinog klana i SNS, do toga da je terao Sadika da igra pod injekcijama, ne bi li mu oborio cenu, pošto je inače neophodno da mu Stanojević obori cenu, jer bez toga Vazura ne sme da ga proda za 6 miliona, i najnovnijeg šamaranja. A sve te zlonamerne, perfidne, agresivne, manične i odbojne optužbe izlaze iz studija one psihodelične emisije Dodjite na stadion.

P.S.
Zaboravio sam percpeciju kako Savo nije dozvoljavao Vazuri prodaju igrača, a u njegovi vreme Pavlović prodat za 5 miliona, i samo lekarski spasili konačni transfer.

medjutim

Post by medjutim » Tue Nov 17, 2020. 10:38 pm

da ne ponavljam već napisano..

Stanoju se zamera odsustvo ozbiljne karijere posle odlaska iz Partizana. Koliko je trenera s boljom karijerom i u naponu snage uopšte došlo u Partizan? Da li bi Nikolić drugi put došao u Partizan da nije imao rasistički ispad u Ljubljani?

Isto važi i za igrače, koliko bi igrača koji su danas u Partizanu bilo tu da je imalo gde drugde da ode? Što stranci, što domaći, iz inostranstva ovde dođe onaj ko hoće da oživi karijeru za što kraće vreme. I isto važi za pojačanja svakog trenera koji je bio tu, rekao bi čovek da su povratnici kao osnova prelaznog roka izmišljeni u prvom Stanojevom mandatu i da ih od onda nije bilo, a ne da ih je ko zna koliko prošlo kroz Partizan za to vreme. Da nije to možda strategija kluba koja ne zavisi od trenera?

Ako Stanojeva karijera nije neka, koju je to trenersku karijeru imao Savo Milošević po dolasku, i čime je zaslužio da debituje na klupi Partizana, kao i nekoliko drugih bivših igrača pre njega, Tomić, Mirković, Rašović? Evo Rašović kao najuspešniji od svih njih posle Partizana vodi ekipu u Aziji koja napreduje krupnim koracima, za razliku od Stanoja koji je nikakav trener jer je mogao da radi samo u Aziji..

Neka čoveka nek radi, lako ćemo da mu skidamo glavu ako ne uspe. Ali setite se da je jedini trener koji je u poslednjih 40 godina smenjen bez da provede pripreme s ekipom Ljubinko Drulović. I ima razloga zašto se to tako radi svuda gde se iole razumeju u fudbal.

Da li je stvarno Stanojević neko ko je posle mesec dana rada zaslužio ovoliki hejt, ili se pada na šatro proverene insajderske priče i ložanu?

Kao i onda kad je isti taj Stanojević otišao, a umesto njega došao trener kakvog nismo imali od Osima naovamo; i sprdali se ljudi s Grantom kao da je ne znam kakav šalabajzer a mi navikli na mnogo jače standarde. A onda prođe neko vreme, pa se pojave još neke insajderske priče, pa slika više ne izgleda kao u prvom momentu, pa se ispostavi da je Krstajić mnogo veća džukela nego što jeste.. i nikom ništa.

Sve ovo što sad gledam deluje baš tako. Možda je karma zlopamtilo pa je došla po Stanoja, ali vi možete i bolje od karme.

CikaZika

Post by CikaZika » Sat Nov 21, 2020. 5:58 pm

Porodili.

Nemam komentar, nece srece biti stalno.
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Sat Nov 21, 2020. 6:08 pm

Šta radi Stanojević... Sramotan u svakom pogledu.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Post Reply