KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Tajler Darden

Re: KK Crvena zvezda

Post by Tajler Darden » Tue Nov 10, 2020. 10:14 pm

Čuo sam to pre desetak dana.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Admiral

Post by Admiral » Tue Nov 10, 2020. 10:54 pm

Prvi put čujem.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Asterix

Post by Asterix » Tue Nov 10, 2020. 11:16 pm

Pa kako je prosao ljekarske preglede? Imali su vec taj slucaj sa NNokom, valjda je razlog ne igra zato sto se mec vodi kao utakmica 4. kola a tada on nije bio clan Zvezde

FKCZ

Post by FKCZ » Wed Nov 11, 2020. 12:25 am

Ne igra jer nije bio u klubu kad je utakmica trebalo da se odigra.

Borca

Post by Borca » Wed Nov 11, 2020. 7:46 pm

Za O'Bryant-a jedino sto se moze naci po forumima i mrezama je da ne igra veceras posto EL ovo vodi kao utakmicu 4. kola kada on nije bio registrovan u EL kao igrac Zvezde te zbog toga nema pravo nastupa.
Sto se tice Armanija i korona situacije kod njih, Zvezda bi trebalo da gostuje u Milanu sledece nedelje u sredu (duplo kolo, petak je Barselona u Spaniji).

Borca

Post by Borca » Wed Nov 11, 2020. 11:16 pm

Nisam gledao utakmicu ali vidim Loyd opet 30-tak poena (2 pobede do sada su uz njegove partije sa 30-tak poena), Walden sjajan takodje uz timskih 58% za 3 poena (ovo je bolje nego onaj procenat na prvim utakmicama ABA lige).

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Thu Nov 12, 2020. 12:48 am

Autoritet pokazan celih 30 minuta. Mada, budimo pošteni, mnogo ste jači od Liona, koji ima EK sastav.

Strašan je igrač Lojd, čini mi se da nema situacije iz koje ne može dati koš.

Inače, videh sada u naslovu vesti na SK „Nema O Brajanta - nema problema”. Plavšić je nedavno izbacio negativan tekst o njemu.

Valja pratiti dalji razvoj događaja.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

FKCZ

Post by FKCZ » Thu Nov 12, 2020. 2:24 am

Mnogo vazna pobeda jer ako su ranije sezone EL u ovom formatu nesto pokazale to je da se bukvalno privih 10 kola moze ozbiljno zaostajati pa onda kad se udje u ritam moze uci u 8. Tako je Zalgiris par puta radio.
Volden fenomenalan, odbrana, energija, lepak ekipe. Lojd 3/5 najbolje napadacke partije u EL za sad.
Teri ne zna gotovo nista s loptom ali je u odbrani odlican.
Ja mislim da imamo sanse s RM i da se izgubi nije strasno ali mislim da mozemo do 4/4 skora, sto mislim da je dobro ako uzmemo u obzir da je ekipa totalno nova i da nema navijaca, a verujem da bi se ova ekipa dosta hranila energijom s tribina.

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Nov 13, 2020. 8:50 pm

Sasa Obradović me iz meca u mec sve vise razocara. Vise sam ocekivao od njega...
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Admiral

Post by Admiral » Fri Nov 13, 2020. 9:18 pm

Zašto? Sta konkretno zameras?

Sto se utakmice sa Realom tice, prosto je vrlo....
Mi nemamo napadački kvalitet da resimo ovakvu njihovu odbranu u 4/4. Ovo je bilo perfektno.
Uz to , 14 trojki su dali, na malom broju poena....jednostavno, previse za nas domet, i ako smo imali svoje sanse.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

CikaZika

Post by CikaZika » Fri Nov 13, 2020. 9:37 pm

[quote=Admiral post_id=27489 time=1605298715 user_id=53]

Mi nemamo napadački kvalitet da resimo ovakvu njihovu odbranu u 4/4. Ovo je bilo perfektno.
Uz to , 14 trojki su dali, na malom broju poena....jednostavno, previse za nas domet, i ako smo imali svoje sanse.
[/quote]

Prvo ne vidim ideju u napadu, ruku na srce nisam sve meceve gledao, ali ono sto sam gledao pazljivo Bajern i Real, otprilike se sve zna, loptu u ruke Lojdu i to je to.

Iako su odbrane Bajerna i Reala bile vrhunske, doslo se do toga da CZ ne vidi kos, da pas ne moze siguran da bude. Posle TO na minus 4, napad se sveo na to da Dzoni stoji i ceka da se otvori Lojd, pa to ne ide, pa daje Davidovcu, koji isto to ceka, pa ni to ne ide i tako 24 sekunde...

Protok lopte nije postojao ni protiv Bajerna, cak i kada je bilo rezultati povoljno, svodilo se bas na individualno resenje.

Deki Davidovac definitivno gubi bilo kakvu ulogu u napadu. On bez lopte ne znam sta moze toliko da ponudi.

Opet pisem o napadu, odbrana je odlicna, definitivno, ali cim se naleti na terena koji ima neki sistem jako tesko ide.

FKCZ

Post by FKCZ » Sat Nov 14, 2020. 1:24 am

Fali startni plej i Nnoko.

Ide prica da ce doci prvi plej i da Rocesti zavrsava 7.12. kada mu istekne ugovor.

Radena14th

Post by Radena14th » Sat Nov 14, 2020. 3:08 am

CikaZika wrote:
Fri Nov 13, 2020. 9:37 pm
Admiral wrote:
Fri Nov 13, 2020. 9:18 pm

Prvo ne vidim ideju u napadu, ruku na srce nisam sve meceve gledao, ali ono sto sam gledao pazljivo Bajern i Real, otprilike se sve zna, loptu u ruke Lojdu i to je to.

Iako su odbrane Bajerna i Reala bile vrhunske, doslo se do toga da CZ ne vidi kos, da pas ne moze siguran da bude. Posle TO na minus 4, napad se sveo na to da Dzoni stoji i ceka da se otvori Lojd, pa to ne ide, pa daje Davidovcu, koji isto to ceka, pa ni to ne ide i tako 24 sekunde...

Protok lopte nije postojao ni protiv Bajerna, cak i kada je bilo rezultati povoljno, svodilo se bas na individualno resenje.

Deki Davidovac definitivno gubi bilo kakvu ulogu u napadu. On bez lopte ne znam sta moze toliko da ponudi.

Opet pisem o napadu, odbrana je odlicna, definitivno, ali cim se naleti na terena koji ima neki sistem jako tesko ide.
To gađaš onaj tajm kada je Teri primio loptu pa uvalio Davidovcu, a ovaj jedva nekako do Voldena/Lojda, ne mogu se setiti ko je bio u tom trenutku, mislim da je Volden došao do lopte?

Gledah poslednjih par minuta, premazana je ova ekipa Reala svim bojama, pa spoljna linija koja je zatvorila tekmu Kampaco-Kerol-Rudi (posle ušao Ljulj) ima prevaljenih ovakvih utakmica na tone, Volden i Lojd porođajne muke da dođu do lopte, opisah sad onaj TO pred kraj, urnisaše ih bekovi u odbrani + te čeka u reketu Tavares, jedan od najboljih, ako ne i najbolji rim protector na EL nivou u ovom trenutku, u napadu već viđen šablon :
1.) Lopta u ruke Lojdu ili O'Brajantu i da oni izmisle poene.
2.) Pik sa Terijem gde mu iz pika odmah nabacuju na obruč.
3.) Voldenova igra 1 na 1 kad sve opcije propadnu i iz toga ide uglavnom:
a) desni ulaz b) step-back iz levog driblinga
4.) Guženje Kuridže na low postu i svaka završnica mu ide iz desne ruke u 90% slučajeva.
5.) Otvoreni šutevi Davidovca, Dobrića, Lazića, ko se tu već nađe ako pogode rotaciju iz pika.

Sve u svemu, vrhunska odbrana, peglaju za sve pare, imaju i sa čime izuzev Ročestija koji visi u celoj ovoj priči u oba pravca, taj ide čim se završi ugovor, i Terija koji je slab za rvanje na low postu (licem je dijametralno suprotna priča), napad već rekoh, klasičan šablon, u završnici uglavnom idu ove prve tri opcije koje sam naveo.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sat Nov 14, 2020. 4:10 am

Stvari u vezi Zvezde su prilično jednostavne, dobile su ih ekipe sposobne da u datom trenutku defanzivno uguše Loyda, jer ozbiljan plan B ne postoji

Pošto je onaj koji se za sve pita najavio dodatni priliv novca, sve se svodi na zadatak da se pronadje još jedan Loyd, kada više stvari nece biti lagane ni za jednog rivala
non mollare mai

CikaZika

Post by CikaZika » Sat Nov 14, 2020. 8:33 am

Radena14th wrote:
Sat Nov 14, 2020. 3:08 am

To gađaš onaj tajm kada je Teri primio loptu pa uvalio Davidovcu, a ovaj jedva nekako do Voldena/Lojda, ne mogu se setiti ko je bio u tom trenutku, mislim da je Volden došao do lopte?
Bila je i ta situacija, bila i ova sa Dzonijem. Ne secam se koja je tacno posle TO bila, ali presli kano je bilo. Mozda su oba napada bila jedan za drugim.

Sto kaze Irr, ko ugusi Lojda to je to, to cak i mi laici vidimo. Iako je Jordan klasa, definitivno kada ga ugusis, to je to od CZ.

Post Reply