KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Borca

Re: KK Crvena zvezda

Post by Borca » Thu Nov 26, 2020. 4:05 pm

Ako su tacne informacije, kod Zvezde veceras bez Kuzmica (povreda zgloba na utakmici u Milanu) i bez Hall-a.

Admiral

Post by Admiral » Thu Nov 26, 2020. 5:54 pm

Naka wrote:
Tue Nov 24, 2020. 10:58 pm
Pa da smo usli u borbu 1 na 1, mi bi ostali 3 na 5 da igramo sa vama. Ti kao da nisi svestan da smo imali svega 7 ozbiljnih igraca na raspolaganju, plus na klupi povredjenog Velickovica, odbacenog Jankovica i Trifunovica koji nije za ozbiljne utakmice a ne za derbi.
Svesno smo pustali sut, trudeci se da ga onemogucimo koliko mozemo. I opet jedna lopta je odlucivala.
Niko ne priča o igri 1 na 1 , nego o nekakvom planu.
Vas plan je bio da se prekrstite i pomolite da ne ubacimo.

Sa Dziletom ste se npr trudili da suzite , ali sa planom ko se pušta.... a ne da pustite sve kao u ponedeljak.

Biće derbija , pa cemo praviti paralelu da li je ovo iznuđeno potpuno ili nije.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Asterix

Post by Asterix » Thu Nov 26, 2020. 6:22 pm

Mislim da nema sanse da Zvijezda ovo izgubi nocas

Borca

Post by Borca » Thu Nov 26, 2020. 6:53 pm

Nove informacije kazu da O'Bryant ne igra navodno neka povreda (koleno valjda).

Asterix

Post by Asterix » Thu Nov 26, 2020. 6:56 pm

Onda ce Radanov i Simanic u 12 ?

Borca

Post by Borca » Thu Nov 26, 2020. 7:50 pm

Asterix wrote:
Thu Nov 26, 2020. 6:56 pm
Onda ce Radanov i Simanic u 12 ?
Njih dvojica su u Finskoj sa reprezentacijom, ide valjda i Simonovic posle utakmice veceras.

Borca

Post by Borca » Thu Nov 26, 2020. 8:24 pm

Ja sam iskreno i ocekivao nesto ovako kada sam video da uz Hall-a ne igra ni O'Bryant, nema ko da proba da igra ledjima i bar napuni prekrsajima Moermana i Singltona koji nas ugazise sutevima za 3. 

Sto se odbrane tice najupecatljiviji opis iste je onaj pogodak Larkina iz "mrtvog ugla" kada je Efesu ostalo 0.6 sekundi do kraja napada. O broju otvorenih suteva za 3 Efesa da ne govorimo.

Asterix

Post by Asterix » Thu Nov 26, 2020. 8:45 pm

Mnogo znaci Hol ovoj ekipi kao i Obrajant iako su neki pricali da je Obrajant stetan po ekipu ... Lojd je upao malo u kanalu

Borca

Post by Borca » Thu Nov 26, 2020. 9:01 pm

Znaci svako ko moze da doprinese bar nesto kada se igra utakmica u EL, veceras odbrana jako losa, a barem tu bi pomogao Hall da je bio u stanju da igra.
Rochestie na postoji u odbrani ni protiv Splita tako da o Efesu ne treba ni govoriti.

Admiral

Post by Admiral » Thu Nov 26, 2020. 10:41 pm

Ako se nisam zabrojao 10 utakmica za 24 dana , očekivano smo izgledali kao izduvan balon. Kada energiju i kontakt oduzmes ekipi koja od toga zivi dobijes izdanje kao večeras.

Efes je za nas klasa i bez ova 4 igrača.
Trebala nam je energija iz Francuske , ali to je bilo nerealno očekivati.

I da dodam , Rit je sramotan.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Borca

Post by Borca » Wed Dec 02, 2020. 3:52 pm

Sutra opet bez Hall-a (nezvanicne informacije), spominjalo se da nije ozbiljna povreda i da ce igrati protiv Efesa, a on ne igra ni 7 dana posle Efesa (i 10 dana od povrede).

Borca

Post by Borca » Thu Dec 03, 2020. 11:13 pm

Makabi-Zvezda 81:76

Dobar pocetak utakmice za Zvezdu (nije prvi put u EL) i najvecih +7 (16:9) pri cemu se nije osetio ne znam kakav umor kod igraca koji su bili na terenu, u tom momentu Obradovic radi mozemo kazati standardnu stvar (posto se ponavlja konstantno) i menja 3 igraca cini mi se odjednom gde O'Bryant, Terry i Rochestie menjaju Kuzimca, Kuridzu i Walden-a (ili Loyd-a). Od tada Makabi pravi seriju 11:2 (3 lagane 2-ke Hunter-a dok ga je cuvao Terry, jedan zicer i 2 alley-oop zakucavanja na asistencije bekova Makabija) i dolazi do vodjstva 20:18, Zvezda izjednacuje ali Wilbekin pogadja za 3 u svom stilu izmedju 3-ce Zvezdinih igraca za 23:20 na kraju prve cetvrtine (u zadnjoj sekundi, imali su 5 sekundi za napad krenuvsi ispod svog kosa).

Makabi je od preokreta u konstantnom vodjstvu i tokom druge cetvrtine, ali nije uspeo da se "odlepi" tako da se na poluvreme otislo takodje sa istim plusom za Makabi (+3) kao na kraju prve cetvrtine (41:38).

Treca cetvrtina pocinje odlicno za Makabi, 5 brzih poena Wilbekin-a za +8, pa je to otislo i do najvecih +13 (52:39) serijom 11:1 (samo jedno pogodjeno slobodno bacanje Dobrica za Zvezdu u tom periodu), a igraci Zvezde su promasili u tom periodu jedno 4-5 potpuno otvorenih suteva za 3 poena.
Iako sam ocekivao da to ide samo u dalji "minus" posto je Rochestie ubacen u igru pred (ili posle) minuta odmora koji je zvao Obradovic na tih +13 Zvezda uspeva da se konsoliduje pre svega u odbrani i da do kraja cetvrtine ja mislim cak i izjednaci u jednom trenutku, ali se na kraju otislo na odmor pred zadnji period sa +1 za Makabi (Zvezda dobila cetvrtinu 2 razlike na kraju).

Zadnju cetvrtinu dobro otvara Loyd i Zvezda je vodila (doduse minimalno) pocetkom cetvrtine. Na +2 za Makabi posle pogodjenih slobodnih bacanja Jones-a (64:62 cini mi se je bilo tada) sam morao na kratko da prosetam psa (posto joj je bilo kriticno) i vratio sam se na 75:70 za Makabi ali sam video da je Bryant pogodio dva puta za 3 poena na 70:69 za Zvezdu (od toga je barem jedna bila otvorena trojka "iz coska" posto sam to video na ponovljenom snimku). To su ocigledno bili i prelomni trenutci utakmice, do kraja Zvezda nije uspela da organizuje smislen napad i na 75:71 Bryant jos jednom ostaje sam (ovaj put u suprotnom cosku od prethodno pogodjene trojke) i pogadja za 78:71.
Do kraja smo gledali pravljenje prekrsaja na obe strane i slobodna bacanja, a u poslednjoj sekundi O'Bryant pogadja svoj omiljeni "fadeaway" i postavlja konacan rezultat gore napisan.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Thu Dec 03, 2020. 11:37 pm

Pojednostavljeno, ali vec se namece kao pravilo, Zvezda može da dobije EL meč, samo ako imaju dan i Loyd i Walden
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Fri Dec 04, 2020. 12:50 am

Irriducibili wrote:
Thu Dec 03, 2020. 11:37 pm
Pojednostavljeno, ali vec se namece kao pravilo, Zvezda može da dobije EL meč, samo ako imaju dan i Loyd i Walden
Statistika sa utakmica gde su zabelezene pobede u EL te svakako ne demantuje.

Ja sam iskreno ocekivao dosta laksu pobedu Makabija, pre svega zbog izostanka Hall-a te ocekivanih probelma nase spoljne linije u odbrani protiv Wilbekin-a, Dorsey-a, Bryant-a i Jones-a.

Bio sam iznenadjen onim povratkom posle loseg pocetka 3-ce cetvrtine i +13 za Makabi (gde su promaseni svi otvoreni sutevi) ali se cini da je nekoliko dobrih odbrana i par pogodaka za 2 te slobodnih bacanja sa nase strane pored smanjenja razlike ubacilo i nesigurnost u redove Makabija, vrlo moguce zbog njihovih zadnjih utakmica gde su imali nekoliko bas bolnih poraza svojim greskama.

Cak se dosta puta onaj spiker u dvorani Makabija obracao "ohrabrujucim" porukama njihovim igracima, posebno sam zapamtio to na samom kraju utakmice pre nekog naseg napada (mislim da je bilo manje od minut do kraja) kada je bilo vrlo izvesno da su dobili utakmicu ali je ovaj ipak osetio potrebu da ih "podigne" ohrabrujucim komentarima.
Mislim da bi u nekim drugim okolnostima za Makabi sa ovom nasom skracenom rotacijom na pozicijama 1/2 utakmica bila resena jos ranije u njihovu korist.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Fri Dec 04, 2020. 1:56 am

Oni tek užasno igraju, ceo tim vuku dva igrača, tu i tamo im se poneko priključi. Moglo se ovo dobiti
non mollare mai

Post Reply