KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Borca

Re: KK Crvena zvezda

Post by Borca » Fri Dec 04, 2020. 5:10 pm

Irriducibili wrote:
Fri Dec 04, 2020. 1:56 am
Oni tek užasno igraju, ceo tim vuku dva igrača, tu i tamo im se poneko priključi. Moglo se ovo dobiti
Bilo je blizu do kraja, ali nije prva utakmica ove sezone u EL da u zadnjem periodu utakmice (da li cela poslednja cetvrtina ili poslednjih nekoliko minuta iste) Zvezda ne moze da se "sastavi" u napadu. Cak i da je odbrana na nivou u tom periodu jednostavno u napadu ne mogu da ubace skoro nista i poraz je neminovan.

Posebno mi pada na pamet utakmica sa Zalgirisom u Beogradu, ja mislim da je bilo nekih 6-7 razlike za Zalgiris koji dobar deo zadnje cetvrtine (mislim da je mozda bio i dvocifren broj napada u pitanju) ne postize poene ali to se isto desava na drugoj strani terena gde Zvezda nema sanse da poentira i to ne da je bila neka "granitna" odbrana Zalgirisa vec je dosta tih napada Zvezde zavrseno upucenim sutem ka kosu (bilo da je bila polu-distanca, distanca ili prodor u pitanju) ali jednostavno "0 bodova".

FKCZ

Post by FKCZ » Sun Dec 06, 2020. 12:53 am

Ročesti ide posle Budućnosti.
Ako dobijemo blizu smo prvog mesta Aba.

Borca

Post by Borca » Sun Dec 06, 2020. 8:35 pm

Opet nisam mogao da gledam utakmicu ali vidim da se mini tradicija pobeda Buducnosti u Beogradu nastavlja (3 pobeda u poslednje 4 sezone u Beogradu u ligaskom delu ABA sezone).
Prvi poraz u ABA je "visio u vazduhu" jos od utakmice sa Megom u 4. kolu tako da je ovo za mene sasvim ocekivano.

Pretpostavljam da su ljudi gledali utakmicu pa me zanima sto je Hall igrao samo 2 minuta, jel opet neka povreda ili nije mozda spreman i dalje zbog prethodne povrede?

Asterix

Post by Asterix » Sun Dec 06, 2020. 9:30 pm

FKCZ wrote:
Sun Dec 06, 2020. 12:53 am
Ročesti ide posle Budućnosti.
Ako dobijemo blizu smo prvog mesta Aba.
Rocesti vam je nocas bio najbolji u timu

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Dec 06, 2020. 9:53 pm

Davidovac je bio najbolji, a to nije bio slučaj samo večeras
non mollare mai

Radena14th

Post by Radena14th » Sun Dec 06, 2020. 10:55 pm

Irriducibili wrote:
Sun Dec 06, 2020. 9:53 pm
Davidovac je bio najbolji, a to nije bio slučaj samo večeras
Istina, najbolji igrač, a kad je završnica ne vidi loptu, takmičenje Lojda i O'Brajanta ko će bolje da izvede hero ball, povremeno i Volden uzme odgovornost... Ne krene šut, odmah problemi, još su i imali kriterijum da krljaju u odbrani, inače bi Budućnost i ranije prelomila ovo, gledah samo drugo poluvreme, poslovično su se raspadali, ali lepo posložena ekipa, stranci koji stvarno prave razliku + domaći igrači sa ozbiljnim ulogama + naši koji odrađuju sa klupe šta treba, i još jednom se dokazalo da ova Prokom-Makabizacija srpske košarke u Zvezdi i Partizanu ne vodi nikuda, kratkotrajna rešenja sa xy Amera od kojih se isplate 2-3, par njih se ne snađu, par njih je škart, domaći bez ikakve uloge, ili i kad krenu da igraju, budu sasečeni u korenu...

Irriducibili

Post by Irriducibili » Sun Dec 06, 2020. 11:11 pm

Meni ne deluje da Davidovac ima potrebnu drskost da se nametne kao neko ko ce da preuzme odgovornost. Po svemu ostalom ima ključnu ulogu, večeras je 31 minut bio na parketu. Čudi me da Obradovic nije probao s njim kao organizatorom napada, imao bi bonus igrača u odbrani

Kriterijum je bio takav da je dopuštena vrlo oštra odbrana, što ja lično volim. Nije da je Buducnost zaostajala u tuči, a teško je uopšte reci kom timu je takav kriterijum više odgovarao, pošto se i jedni i drugi u tome dobro snalaze
non mollare mai

Borca

Post by Borca » Sun Dec 06, 2020. 11:37 pm

Bacih pogled na statistiku na sajtu ABA lige.

Ono sto me odmah zainteresovalo je rezultat zadnje cetvrtine (11:10 za Buducnost), otvorim "play-by-play" za tu cetvrtinu i vidim da je Zvezda dala samo 1 (i slovima jedan) kos iz igre za 10 minuta i to Loyd kos+faul odmah na pocetku cetvrtine (doduse Buducnost je dala samo 2 kosa iz igre za 10 minuta).

Zvezda je u ovih zadnjih nekoliko poraza u EL bas bila bezidejna i mucila se u zadnjem periodu utakmice ali ovo je ipak neki novi nivo.

FKCZ

Post by FKCZ » Mon Dec 07, 2020. 12:39 am

Ja ne znam šta je kolega Pavlake skautirao ali je Emanuel Teri jedan od najgorih stranaca ikada koji je zaigrao u Srbiji. Dečko sem zakucavanja i da isprati beka nogama ništa ne zna ali ama baš ništa.

Vreme je za promene u timu, hitno plejmejker i mali Đorđević iz FMP. Na pleju ili da se da šansa Uskokoviću, da se dovede Kočović iz Borca ili neki Amer.

Igra je užasna, dosta sam ih branio.

Naka

Post by Naka » Mon Dec 07, 2020. 12:59 am

E to je ono sto najvise koci nasu kosarku. Kada ispred odlicnog Djordjevica, postavis smesnog igraca poput Terija. Sto je najgore, decko nema ni energiju koja je potrebna kada si slab ofanzivni igrac.
Vama je dolaskom OBrajan izgubljen neki balans. Bulvalno, ba parketu vam trebaju dve do tri lopte. Ne znam kako cete se iscupati iz ovoga, ali dovodjenje jos jednog velikog igraca bi samo jos vise zaljuljalo ovu situaciju.

FKCZ

Post by FKCZ » Mon Dec 07, 2020. 1:11 am

Apsolutno, kao da Teri donosi više od Đorđevića, a ne donosi, ono što Stefan zna ovaj nikad neće moći da igra.
Dosta više kukanja, imaju sve uslove, stranci se dovode kao na traci, ajde nešto stvorite.

Evo uzmi Kočovića i stvori novog Jovića. Pa taj Jovic je igrao do skora u Kraljevu pa danas igra za milione, ali ne lakše je dati šansu nekom strancu iz Brindizija, Genčerbirglija...

Naka

Post by Naka » Mon Dec 07, 2020. 1:15 am

Problem vas je EL i zelja da je igrate po svaku cenu. To je i nas problem. Pobegli smo od produkcije zarad nekih instant rezultata. Pa polako postajete ali i mi razne albe, bajerni, zeniti i slicni.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Dec 07, 2020. 1:32 am

Blago vama ako u Djordjevicu vidite spas i perspektivu
non mollare mai

Naka

Post by Naka » Mon Dec 07, 2020. 1:44 am

Pa u odnosu na Terija je igrac koji moze da napreduje. Cak je bolji i od Kuzmica. Djordjevic je meni igrac kome treba ozbiljan trener i eto ga medju boljim centrima u evropi. Centar sa ledjnom tehnikom. Jedino ga visina zeza i nedostatak suta sa ozbiljnijih distanci.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Dec 07, 2020. 1:56 am

Centar sa 203 cm?
non mollare mai

Post Reply