KK Crvena zvezda

Sve o regionalnoj košarci.

Moderator: Moderator

Naka

Re: KK Crvena zvezda

Post by Naka » Mon Dec 07, 2020. 1:58 am

Sad sam to hteo da napisem, jedini problem je taj sto on nema ozbiljnu visinu i nema sut da razvuce igru. Ali ima brze noge za teskase, dobru ledjnu tehniku i veliki raspon ruku. Opasno inteligentan igrac, ume da nadje resenje. Teri nista od toga ne ume, a uzima fine novce.

Irriducibili

Post by Irriducibili » Mon Dec 07, 2020. 2:09 am

Ozbiljno limitiran igrač za poziciju centra, da ima šut mogao bi biti zanimljiva četvorka. Ovako, FMP je prava mera, šta ce on takav protiv EL centara

Terry je sirov, tehnički neobučen, ali nešto viši, stravično brz za centra i sa federima u nogama. Koliko god da ni on u ovom trenutku ne zadovoljava visoke standarde, ipak se njih dvojica ne mogu porediti
non mollare mai

Naka

Post by Naka » Mon Dec 07, 2020. 2:21 am

Sad gledam, zvanicna ABA merenja, iste su visine. Djordjevic je mladji 2 godine (realno radi se jos uvek o momku od 22 godine). Suprostavljao se ondobro EL centrima u ABA ligi prosle godine. A za sut se slazem, to je ogromna mana svakog visokog igraca, ne samo njega.
Teri je prosto receno neskolovan igrac, takodje bez suta i bez ledja. Mozli >>>>>>>Teri.

FKCZ

Post by FKCZ » Mon Dec 07, 2020. 1:10 pm

Pa ne znam ko poredi Mozlija i Terija... Teri ne zna blok da napravi... kakve sam sve analize od tw skauta čitao, da pomisliš da je u najmanju ruku novi Gist i slično.
Čovek ne ume da napravi blok, nema leđnu tehniku, nema šut. Nesrećni Mika je za njega Divac lično.
Ja mislim da mu Đorđević daje 20p lagano.

Pavlaka

Post by Pavlaka » Mon Dec 07, 2020. 1:27 pm

To što trener ne ume da ga koristi, je više do njega, nego do igrača. Zvezda nema pleja za njega i Obradović uopšte ne zna šta bi sa njim.

To je osnovni razlog slabijih igara, ali i u toj situaciji je doneo CSKA... Zatvorio Jamesa koji piša po EL, pa u ABA Pullena, Needhama vratio u vrtić, sve odlične napadače... Koliko vredi je pokazao u svim mečevima prošle sezone, nosio nas je do mnogo pobeda u oba takmičenja. Uništavao sve najjače Fener, Efes, Tofaš, po BCL isto... 2 individualne nagrade

Nemanjic

Post by Nemanjic » Mon Dec 07, 2020. 2:13 pm

Daleko od toga da je Teri los igrac,ali je i cinjenica da se nije najbolje snasao u sistemu CZ.Moje misljenje je takodje da ga SO ne koristi na najbolji nacin.Kad je dolazio nisam ocekivao od njega brdo poena i jaku statistiku,ali jesam bolje partije od ovih,jer znam da moze bolje.

Borca

Post by Borca » Mon Dec 07, 2020. 5:02 pm

Pavlaka wrote:
Mon Dec 07, 2020. 1:27 pm
To što trener ne ume da ga koristi, je više do njega, nego do igrača. Zvezda nema pleja za njega i Obradović uopšte ne zna šta bi sa njim.

To je osnovni razlog slabijih igara, ali i u toj situaciji je doneo CSKA... Zatvorio Jamesa koji piša po EL, pa u ABA Pullena, Needhama vratio u vrtić, sve odlične napadače... Koliko vredi je pokazao u svim mečevima prošle sezone, nosio nas je do mnogo pobeda u oba takmičenja. Uništavao sve najjače Fener, Efes, Tofaš, po BCL isto... 2 individualne nagrade
Zvezda nema igraca koji ume/zna/hoce da odigra pick and roll i taj deo igre u napadu nedostaje poprilicno. U teoriji bi to mogao biti Hall, po njegovom dolasku su po forumima pominjali posebno pomenuti pick and roll i govorili kako je bio mozda i najbolji plej u tom segmentu igre u proslosezonskom EK-u i da ga je to najvise preporucilo strucnom stabu, ne znam da li je tako i bilo u Prometeasu ali i ako jeste ocigledno je da on to ne moze da iznese na EL nivou (mada ni u ABA se u tom segmentu ne razlikuje mnogo cini mi se).

Mislim nedostaje jos toga u napadu ali to bude tako kad pored jednog igraca koji dosta iga izolacije i 1na1 kao sto je Loyd (koji igra u spoljnoj liniji pa da bude donekle i logicno da igra delom tako) ti dovedes "crnu rupu" za protok lopte koja igra na pozicijama 4/5 (uz to ima i visak kilograma pa ni ne moze da iznese svoj "stil" igre u potpunosti).

Sada kad smislene igre prakticno i da nema u napadu (odbrana se jos i drzi) ne odgovara igrac1, igrac2, igrac3 itd daj da se menjaju za "game changer-e" koji su tu i cekaju samo da ih pozoves. Pa nisu uspeli adekvatnog igraca da nadju pa su potpisali Rochestie-a na 2 meseca, cini se da ni sada kada mu istice ugovor nema bas nekih opcija na trzistu da popune to mesto kada/ako on ode (tj ne produzi se ugovor sa njim).

Uglavnom prihvatili su se posla, navodno igraci koji su dovedeni (posebno ova 2 poslednja u unutrasnjoj liniji da ne racunam Rochestie-a koji verovatno ide) su tu na zahtev Obradovica i strucnog staba pa nek "zalegnu" i nadju resenja barem u napadu posto tu "skripi" najvise.

Inace neproverena informacija je da se Hall izgleda povredio sinoc (znaci nisu samo "repovi" prethodne povrede u pitanju za malu minutazu sinoc) i da ce odsustvovati najmanje 10-tak dana.

Radena14th

Post by Radena14th » Mon Dec 07, 2020. 6:11 pm

U pravu je Pavlaka za nedostatak adekvatnog pleja kod Terija, ko može da ga razigra u Zvezdi, Hol go prosek na EL nivou, nije loš igrač, ali nije to to za EL nivo, još i kuburi sa povredama sada, Voldenu je najslabija tačka u napadu organizacija igre i taj osećaj za asistenciju, što kompenzuje na neki drugi način, odbranom, prodorom, povremeno i šutem za 3 iz onog njegovog step backa, Ročesti bivši igrač, eno gore Borča pominje i dovođenje O'Brajanta koji je totalno narušio taj neki napadački ritam koji su imali , nije tip igrača koji će da brani na postu, druga bi to bila priča u napadu da imaš nekog Vilijamsa, Jovića, Renfroa čak, ko zna da podeli loptu i da ga spoji sa košem, čim uđe u pik on po automatizmu skače na alley-oop, ali ko to da mu baci???

U odbrani brze, bekovske noge, duge ruke, e sad gubi se, logično, jer nema 100% odgovarajuću ulogu, ne zna kako da se uklopi, to već i nije toliko do njega već do Obradovića koji je malo pogubio konce za sada...

FKCZ

Post by FKCZ » Mon Dec 07, 2020. 9:49 pm

Ma kakav plej. Njemu nema pomoći, dečko osnove košarke ne zna. Ljudi on blok ne ume da napravi, leđa tehnika ne postoji. Meni on liči na odbojkaša više nego košarkaša.
Nisam za to da mu se da pedala ali dečko sad igra EL pa sledeći put na youtube.

Big energy 😂😂😂

Borca

Post by Borca » Mon Dec 07, 2020. 11:48 pm

Ranije spominjani nalog sa Instagrama (sa "insajder" u imenu)
- intezivno se trazi novi plej
- Rochestie-ev odlazak je prolongiran zbog povrede Hall-a i stavke iznad (tj dok se Hall ne oporavi ili ne potpisu novog igraca)
- O'Bryant je siguran u timu
- mozda bude i neko novo ime u unutrasnjoj liniji

Naka

Post by Naka » Tue Dec 08, 2020. 12:18 am

Ovim tempom do marta imacete 52 igraca na platnom spisku, od kojih 45 stranci. Totalno bez vizije, na silu rezultat pa makar sve propalo zbog toga.

Asterix

Post by Asterix » Tue Dec 08, 2020. 6:06 am

Borca wrote:
Mon Dec 07, 2020. 11:48 pm
Ranije spominjani nalog sa Instagrama (sa "insajder" u imenu)
- intezivno se trazi novi plej
- Rochestie-ev odlazak je prolongiran zbog povrede Hall-a i stavke iznad (tj dok se Hall ne oporavi ili ne potpisu novog igraca)
- O'Bryant je siguran u timu
- mozda bude i neko novo ime u unutrasnjoj liniji
Znaci produzicete Rocestog jos mjesec, posto mu danas istice ugovor, ako dolazi jos jedan unutrasnji onda sklanjate jednog od Kuzmic, Teri,Rid ? Posto vam gotovo nikad nisu sva trojica u 12...

Pavlaka

Post by Pavlaka » Tue Dec 08, 2020. 12:55 pm

Borca wrote:
Mon Dec 07, 2020. 5:02 pm
Pavlaka wrote:
Mon Dec 07, 2020. 1:27 pm

Zvezda nema igraca koji ume/zna/hoce da odigra pick and roll i taj deo igre u napadu nedostaje poprilicno. U teoriji bi to mogao biti Hall, po njegovom dolasku su po forumima pominjali posebno pomenuti pick and roll i govorili kako je bio mozda i najbolji plej u tom segmentu igre u proslosezonskom EK-u i da ga je to najvise preporucilo strucnom stabu, ne znam da li je tako i bilo u Prometeasu ali i ako jeste ocigledno je da on to ne moze da iznese na EL nivou (mada ni u ABA se u tom segmentu ne razlikuje mnogo cini mi se).

Mislim nedostaje jos toga u napadu ali to bude tako kad pored jednog igraca koji dosta iga izolacije i 1na1 kao sto je Loyd (koji igra u spoljnoj liniji pa da bude donekle i logicno da igra delom tako) ti dovedes "crnu rupu" za protok lopte koja igra na pozicijama 4/5 (uz to ima i visak kilograma pa ni ne moze da iznese svoj "stil" igre u potpunosti).

Sada kad smislene igre prakticno i da nema u napadu (odbrana se jos i drzi) ne odgovara igrac1, igrac2, igrac3 itd daj da se menjaju za "game changer-e" koji su tu i cekaju samo da ih pozoves. Pa nisu uspeli adekvatnog igraca da nadju pa su potpisali Rochestie-a na 2 meseca, cini se da ni sada kada mu istice ugovor nema bas nekih opcija na trzistu da popune to mesto kada/ako on ode (tj ne produzi se ugovor sa njim).

Uglavnom prihvatili su se posla, navodno igraci koji su dovedeni (posebno ova 2 poslednja u unutrasnjoj liniji da ne racunam Rochestie-a koji verovatno ide) su tu na zahtev Obradovica i strucnog staba pa nek "zalegnu" i nadju resenja barem u napadu posto tu "skripi" najvise.

Inace neproverena informacija je da se Hall izgleda povredio sinoc (znaci nisu samo "repovi" prethodne povrede u pitanju za malu minutazu sinoc) i da ce odsustvovati najmanje 10-tak dana.
Slažem se, Zvezda ima 4 high volume potrošača, ali nema igrača koji ume da pozove akciju ili odradi PnR. Rochestie ume, ali ne može više... I to je osnovni problem. Otuda ne postoje ni Kuzmić, ni Terry, Davidovac luta... A SO baguje kao nikad do sad, očigledno nije leglo. A baš su najveće promašaje u ekipi doveli on i Karaičić, a već su sarađivali sa njima... Autogolovi i to skupi, gotovo katastrofalni

Borca

Post by Borca » Tue Dec 08, 2020. 6:01 pm

@Naka @Asterix Ocigledno je da ne znaju "gde udaraju" trenutno to posebno mislim na ovu informaciju da je moguce da se dovede jos neko u unutrasnjoj liniji.

Ovo sa Rochestie-jem da se kaze da ima smisla, trazili su igraca u bekovskoj liniji pre nego sto je on potpisao, nisu nasli adekvatno resenje posto su navodno hteli nekog iz USA/G lige ali tada su igraci odande cekali rasplet oko NBA ugovora i nisu bili voljni (barem oni/onaj koje/koga su "pikirali") da dodju u Evropu. Resili da se "zakrpe" sa njim na 2 meseca dok se pomenuta NBA pijaca rascisti i valjda planirali da sad u Decembru probaju ponovo (mada meni se cini da nema nesto previse kvalitetnih igraca pre svega na poziciji pleja slobodnih tamo).
Povredio se Hall, navodno Rochestie pristao da ostane jos neko vreme (to je informacija ali bez detalja koliko je to vremenski) i kao traze i dalje pleja.

Ako to i ima logike, novi igrac u unutrasnjoj liniji ne vidim gde bi upao.
Posle problema kada je Nnoko ostao bez ugovora zbog zdravstvenih razloga ne znam sta je bio plan. Da li nisu nasli adekvatnu opciju koja bi bila slicna kao Nnoko, dakle centar sa nekoliko godina iskustva u Evropi, pritom i EL sezonom iza sebe pa su potpisali Terry-ja (i to na 2 godine ili ono standardno 1+1 sa necijim opcijama) misleci da ce Kuzmic, Terry, Kuridza i Reath (njih 2-ca mogu da igraju obe pozicije tj 4-ku i 5-cu) biti dovoljni za ritam u oba takmicenja (posebno sto Obradovic ima onaj svoj "trip" da menja cesto igrace pa uvodi od jednom po 3 izmene i menja cesto sto meni nema bas logike posebno ako menjas nekog ko je u dobrom ritmu samo da bi ga "odmorio").

Onda se dovodi igrac koji isto moze i na 4 i na 5 i to vece "ime" i kvalitet od svih koji su u timu na tim pozicijama, da li je to bila situacija "sjebali smo se daj vidi sta ima kvalitetno na trzistu" ili je bio plan i pre nego sto je potpisan Terry to ne znam.

Znam jedino da Zvezda ima 7 igraca pod ugovorom koji igraju na pozicijama 4 i 5 (O'Bryant, Simanic, Jagodić-Kuridža, Simonovic, Terry, Kuzmic, Reath) uz Davidovca koji se po meni najbolje snalazi i najvecu korist pravi kada igra na poziciji 4 (iako je kroz karijeru vise igrao na "nizim" pozicijama).
Neki kao sto je Simonovic sigruno nisu ni trebali da se dovode ako ce cela korist da bude 1, 2 ili 3 utakmice u sezoni kao sto je ona protiv Baskonije (gde je pogodio 4-5 trojki), a ostatak ce biti mesto u 12 uz 4-5 minuta gde ni ne uputi sut ka kosu. Pod ugovorom je vec bio 12 godina mladji igrac sa istim ili boljim suterskim doprinosom.

@Pavlaka
Obradovic (moje misljenje) sigurno u karijeri nije imao nigde pritisak koji ima/imace ovde pa je mozda i to delom zasluzno za njegovo bagovanje koje je evidentno.
Spomenuo sam da nisam bas nesto pratio njegovu karijeru tj utakmice timova koje je vodio (realno gledao uglavnom kada je igrao protiv Zvezde) ali da uzmem za primer zadnje klubove koje je vodio, pritisak sa "tribina" ili "drustvenih mreza" (u danasnje vreme ih moramo uzeti kao donekle uticajne) u Kubanju i Monaku tesko da postoji, pritisak uprava pomenutih klubova ne znam kakav je ali znam da je pricao da je vlasnik Monaka valjda Ukrajinac koji je bio vlasnik kluba u Ukrajini koji je on vodio i da mu je prijatelj te ne verujem da je imao neke nelagode sa te strane.

Ovde zbog ove korona situacije nema punih hala (iako izgleda neki ljudi ne racunajuci ove oko tima prisustvuju utakmicama barem tako pisu po forumima) ali su ga izgleda posle utakmice sa Podgoricanima na njegovom zvanicnom Twitter nalogu masovno "pljuvali" "verni navijaci" kluba i to je ono sto ce se nazalost desavati i dalje. To samo moze da mu poveca pritisak.

Asterix

Post by Asterix » Tue Dec 08, 2020. 6:08 pm

@Borca
Pa ima smisla produziti Rocestog na jos mjesec dok se Hol ne stabilizuje u potpunosti, Zvijezda je jurila Sykes-a prije Rocestog, mozda njega potpisu moje nagadjanje ako on nema klub posto je tada bio potpisao za Pao, i imalo bi smisla da dodje.... Mada tolika cirkulacija igraca kroz klub je stres i za ekipu jako je tesko sve to uklopiti napraviti hemiju i naci svakome adekvatnu ulogu...

Post Reply