FK Partizan

Arhiva.

Moderator: Moderator

Locked
Batica ubica

Re: FK Partizan

Post by Batica ubica » Mon Aug 19, 2019. 12:14 am

Naka wrote:
Sun Aug 18, 2019. 11:54 pm
Razlika izmedju ovog Partizana i onog koga su trenirali Djukic, Mirkovic, Lazetic i ostali u tom razdoblju, ogleda se u brzini kretanja lopte. Nista bolje igrace nema Savo od ovih pomenutih, ali ih je nekako naterao da manje mrse muda sa driblinzima i soliranjem. Lopta ide vise u prostor i pravimo nekako visak. Mi jos da imamo napadaca tipa Djurdjic i veznog tipa Everton bila bi ovo korektna ekipa.
Bata i Lazetić (vodio 3 utakmice) nisu mogli ništa da promene jer je Đukić u svakom smislu unazadio Partizan, i taktički i fizički. Ubio je u pojam dosta igrača u pojam (npr. Suma koji je kod Đukića igrao sve sem 10ke), a tim je selektirao očajno.
Savo je doneo novine u igri, igra se konkretnije i brže, tim je fizički spremniji, bekovi se dosta ubacuju u napad. Princip odbrane je sličan kao i kod Bate, jak srednji blok sa 2 ,,pivota" ispred odbrane koji razgrađuju igru protivnika i kupe ničije lopte i 2 igrača koji pomažu bekovima.
Nemoj Đurđića da pominješ molim te, veći promašaj nije igrao u Partizan u poslednjih 5 godina :D
Nisam čiko, nisam čiko ja!

Dovla_

Post by Dovla_ » Mon Aug 19, 2019. 12:19 am

Inače da dodam što se Vujačića tiče ako ga neko malo taktički opismeni može postati legitiman igrač rotacije.

Strašno je brz i agresivan.

Naka

Post by Naka » Mon Aug 19, 2019. 9:19 am

Mislio sam na Djurdjevica 😂 pisao kasno pa ni video nisam sta sam napisao.

Defanzivno u postavci igre stoji da su Bata i Savo uradili isto. Medjutim, pristup igraca je drugaciji i u tom segmentu. Zdjelar koga smo svi pljuvali i terali iz kluba, postaje sasvim bitan sraf i glavni sraf veze odbrane i napada.
U napadu je drasticna razlika. Kod Bate je igra bila jalova. Igraci davili loptu, bez da komuniciraju izmedju sebe. Otud i najvise remija. Linije bile poprilicno udaljene. Cak su krila ocajno saradjivala sa bekovima.
Kod Save se dosta ide u sredinu. Cak i krila beze ka sredini dajuci prostor bekovima.

A sto se tice Vujacica, meni je on trenutno pouzdaniji od Pavlovica (ja ne znam sta se sa tim deckom dogadja).

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 19, 2019. 12:59 pm

Dobro Bata je u prvom delu sezone imao samo Zakarića na krilu, pa otud i lošija komunikacija sa bekovima, Pantić je krpio krilo a Ćelavi beka :D
Savo ima bolje nosioce igre nego Bata koga su zajebali za svakog mogućeg igrača, Zakarić nam bio pola tima.
Pavlović je strašno limitiran i nestabilan igrač, ova prodaja je odlična a bilo bi još bolje da ide odmah.

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Mon Aug 19, 2019. 6:58 pm

Govorite o tek punoletnom detetu i igraču koji tek godinu dana i manje igra ozbiljan fudbal i nalazite mu mane i nedostatke ko da iza sebe ima pregršt seniorskih takmičarskih utakmica. Za svoje godine i iskustvo dečko drži odbranu, rve se sa mnogo iskusnijim i namazanijim napadačima i to radi sasvim zadovoljavajuće. Desi se greška što je normalna posledica svojih mladih godina ali iz aviona se vidi ogroman potencijal. Što je najvažnije prostora za napredak ima na pretek. Sad ga teramo i ne valja nam a uakoro ćemo se sa setom sećati kada je igrao neki Kalaba...

Naka

Post by Naka » Mon Aug 19, 2019. 7:17 pm

Spor je. Cak isuvise spor. Nemaju takvi stoperi sta da traze u modernom fudbalu (gledaj primer Humelsa). Jednostavno, napadaci su sve brzi brzi. Pavlovic ima lose procene jer je jos uvek neiskusan, ali slaboce se on negde naigrati ako bude na ovom nivou kao kod nas trenutno.

Dragan Mance

Post by Dragan Mance » Mon Aug 19, 2019. 9:45 pm

Lako i rano dajemo procene ko će kako izgledati za godinu-dve. Naravno da ima mana ali je još uvek golobrad spreman da napreduje i uči. Ukoliko se bude pravilno usmeravao i radilo sa njim Kalaba može izrasti u respektabilan evropski kalibar što se tiče defanzive. Prednost koju ima što je za svoje fizikalije i visinu dosta vispren sa loptom u nogama. Nije smotan...

Viduka

Post by Viduka » Mon Aug 19, 2019. 10:16 pm

Pavlovic nije spor, kod Pavlovica je problem ubrzanje. Ali i kad zaostane za protivnickim igracem, oslanja se na odlican tajming kod uklizavanja, sa cim ponistava prednost koju protivnicki igrac napravi. Naravno, njegove mane su uocljivije posto igra u tandemu sa Ostojicem, koji jeste spor, sto je realno i za ocekivati zbog godina koje ima.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Mon Aug 19, 2019. 10:23 pm

Naka wrote:
Mon Aug 19, 2019. 7:17 pm
Spor je. Cak isuvise spor. Nemaju takvi stoperi sta da traze u modernom fudbalu (gledaj primer Humelsa). Jednostavno, napadaci su sve brzi brzi. Pavlovic ima lose procene jer je jos uvek neiskusan, ali slaboce se on negde naigrati ako bude na ovom nivou kao kod nas trenutno.
Da je samo spor ne bi bilo problema, mene brine način na koji on (ne) čita igru. Prelako ispada, pa i za svoje godine.

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Aug 20, 2019. 2:10 pm

Promocija Natka.

Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Aug 20, 2019. 3:01 pm

Otkazan meč protiv Surdulice.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Aug 20, 2019. 4:14 pm

Video predstavljanje.

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Aug 20, 2019. 4:23 pm

UEFA je odbila zahtev FKP za privremenom suspenzijom kazne. Zalbeni postupak se nastavlja.

Viduka

Post by Viduka » Tue Aug 20, 2019. 5:48 pm

Sad cu malo da buncam, ali sta je tu je :D . Interesuje me kako je moguce da nas klub uopste ne ulaze u marketing? Na primer za platu koju ce da odvoje Nadju, sigurno moze da se pronadje dobar marketing menadzer. Pa mozda cak i ceo tim ljudi koji bi brend Partizana podigli na visi nivo. Zasto ne probamo da se proguramo na Americko, Kinesko, Japansko...trziste? Sama pomisao na Kinesko trziste, za klub kome bi i 1000 novih navijaca zancilo mnogo, bi bar za mene trebalo da upali neke lampice. A mi nista. Bas otuzno.

+
http://mondo.rs/a1215088/Sport/Fudbal/S ... ovicu.html
Odlican interju Milosevica.

Batica ubica

Post by Batica ubica » Tue Aug 20, 2019. 6:46 pm

Na polju marketinga se raspadamo već godina, klub polako gubi onaj identitet velikog Partizana...

Locked