Košarkaška reprezentacija Srbije

Sve o reprezentacijama.

Moderator: Moderator

Čekićar

Re: Košarkaška reprezentacija Srbije

Post by Čekićar » Mon Aug 19, 2019. 12:11 pm

Spida wrote:
Mon Aug 19, 2019. 11:55 am
Admirale, Bogdanović će morati da preuzme veći teret u nokaut fazi kao kreator ako Teodosića ne bude, ali smiješno je napisati da se "sav teret spoljne linije svalio na njega" u ekipi koja ima top 5 plejmejkera u Evropi (Micić), jednog u top 15 (Jović) i pride Gudurića koji je već sad bolji šuter (šuter, ne igrač) nego što je Bogdanović ikad bio da mu bude zamjena.

Marko u EL na 125 utakmica ima procente 57% za dva, 40.5% za tri i 84.4% sa linije penala.
Bogdan na 108 utakmica 45.9% za dva, 37.6% za tri, 80.1% sa linije penala.

Ne znam koliko reprezentacija na turniru ima kvalitetniju spot up opciju od Srbije, bukvalno Đorđević može kao nekad Vujošević u Partizanu da poziva krug za Uroša.
Dzezeru promeni dilera :D

Guduric ni na NBA2K ne moze biti bolji suter od Bogdana taman da udjes da budzis ocene :D

Statistika je bikini....plus nisi uzeo broj uzetih suteva po mecu u obzir..kao ni to da li je sut iznudjen ili nije...Takodje treba naglasiti ulogu Bogdana u KKP i Gudurica u CZV...alfa i omega vs dzoker...

Kao Uros mislim da ne moze iz razloga sto nema tu rotaciju tela prilikom izlaza iz blokova,takodje nema onako prelep skok sut...Gudura je najjaci iz step bek suta kao i 90% levorukih igraca....U prevodu,u levo kad krene ide do kraja u 90% situacija dok u desno u istim procentima ide step back sut...
Last edited by Čekićar on Mon Aug 19, 2019. 12:15 pm, edited 1 time in total.

Deroko

Post by Deroko » Mon Aug 19, 2019. 12:15 pm

Gudurić juče sam u uglu za tri i on dodaje Joviću (koji je takodje sam za tri ali maši naravno), to Bogdanović nikada ne bi uradio i tu se otrpilika sva priča oko toga ko je bolji šuter završava.

Kad se već gleda statistika važno je pogledati i broj pokušaja, Gudurić ih ima daleko manje.

Admiral

Post by Admiral » Mon Aug 19, 2019. 12:16 pm

Sve si u pravu Dzezeru... Ali zaboravljas da kad dodje borba za medalju utakmica dobija drugu dimenziju.

Mi posle duže vremena idemo kao favoriti, ni Jović ni Vasa ni Marko takav pritisak do sada nisu osetili, a
pogotovo bili u ulozi da ga nose.

Teodosic i Bogdan su jedini to koji su prošli kao lideri.
Jović jeste bio aktivan u prethodnim akcijama ali smo od 2014 na ovamo stalno delovali iz drugog plana, iz senke.

Ja od Marka očekujem da bude lider reprezentacije u narednim godinama. Sada prolazi ono što je BB prolazio prethodnih godina.
@ čekić
Ako poredis Marka u CZ i BB u KKP ipak bi morao da uzmes i broj godina provedenih u klubu.
I Marko bi bio lider da nije otišao zbog "zelembaca".

Isto važi i za Vasu...pisao sam već da bi za njega od izuzetnog značaja bilo da ide i Teodosic.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Malterego

Post by Malterego » Mon Aug 19, 2019. 1:04 pm

Koliki je uzorak za te procente?

Ne kazem nista lose, dobar je Guduric, ali uvijek Bogdan ispred njega za mene.

Spida

Post by Spida » Mon Aug 19, 2019. 1:25 pm

Bogdanovića je odmalena pratio taj hajp, sjećam se (a i vi sigurno) kad su ga forsirali sa 20% šuta i 15% za tri u prvoj sezoni u KKP. Ali nije dugo trebalo da se pokaže ko je bio u pravu i da je Vujošević znao kakvog majstora ima. Ako se ne varam on je od pet godina u Evropi tek u dvije bio igrač u čijim rukama je lopta, drugu u Partizanu i treću u Fenerbahčeu. Govorim o ulozi kakvu su imali Navaro, Spanulis, Šved, Ljulj... Gudurić nikad nije imao takvu šansu, eventualno što kaže Admiral da je ostao u CZV još sezonu.

Postoje jednačine koje projektuju opadanje procenata realizacije kako se povećava broj šuteva, šta mi teško, izračunao sam sad kad me Čekić i Deroko vuku za jezik. Gudurić u karijeri 140 trojki u EL iz 346 pokušaja (40,5%), a u dvije sezone u Feneru još precizniji - 89/192 (46,4%). Bogdanović u karijeri 197/524 (37,6%). U Feneru 145/379 (38,2%).

Hipotetički (jer je pošao u Memfis) Marko bi ovih 57 trojki do izjednačavanja sa Bogdanom morao da pogađa sa veoma niskih 31%, što će reći da potroši oko 180 lopti (tad bi imao 197/526 - 37,5%). Sami procijenite kolike su šanse da nekome naprečac opadne stopa sa 46 na 31 posto. Uzgred, momak je pobijedio u šutiranju trojki u Turskoj, valjda je i to neki argument kad pričamo o dimenziji šuta.

Nisam napisao da je Gudurić bolji ili kompletniji košarkaš, već da je bolji šuter.

EDIT: Stoji ovo da oklijeva da se digne na šut, ne znam zašto. Valjda će mu u Americi uliti potrebnu dozu samopouzdanja.

Malterego

Post by Malterego » Mon Aug 19, 2019. 1:41 pm

Fora je sto nije ni bolji suter. Nije sve u statistici, sto bi rekao SAS "I believe in the eye test"

bogotac licno

Post by bogotac licno » Mon Aug 19, 2019. 6:03 pm

Spida wrote:
Mon Aug 19, 2019. 11:55 am
pride Gudurića koji je već sad bolji šuter (šuter, ne igrač) nego što je Bogdanović ikad bio da mu bude zamjena.

ugasite internete imamo pobednika :chores-mop:

Spida

Post by Spida » Mon Aug 19, 2019. 8:18 pm

U polemiku se možeš uključiti sa argumentima kao svi mi danas, a te klošarske forice ostavi za društvo.

MMM

Post by MMM » Mon Aug 19, 2019. 9:21 pm

Bez Tea u Kini, kako Novosti prenose putuju sutra: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

Svako ima svoju ocenu košarkaških kvaliteta, % suta je jedan pokazetelj od mnogih.

bogotac licno

Post by bogotac licno » Tue Aug 20, 2019. 12:12 am

Spida wrote:
Mon Aug 19, 2019. 8:18 pm
U polemiku se možeš uključiti sa argumentima kao svi mi danas, a te klošarske forice ostavi za društvo.
guduric suter bolji od bogdanovica ,klosarske fore ,prizmaticno pokazivanje nekakve statistike :give_rose: marko guduric nije bolji suter cak ni od brata mu iz zvezde prezimena dobric

Deroko

Post by Deroko » Tue Aug 20, 2019. 4:07 am

Vreme će najbolje pokazati da l' nam je jezik bio dug ili matematika ume da omane :drink:

CikaZika

Post by CikaZika » Tue Aug 20, 2019. 12:02 pm

Bez Tea.

To sto imamo, imamo, srecno!
Nije uvek lako, al' je uvek lepo!

Tajler Darden

Post by Tajler Darden » Tue Aug 20, 2019. 12:03 pm

Ne da se Kapiten.
Kad ja pođoh na stadion, na stadion JNA,
ja ponesoh crno-belu, crno-belu zastavu.

VPJTS

Vesely.24

Post by Vesely.24 » Tue Aug 20, 2019. 12:28 pm

CikaZika wrote:
Tue Aug 20, 2019. 12:02 pm
Bez Tea.

To sto imamo, imamo, srecno!
Da, selektor potvrdio na konferenciji da Teodosić 99% neće igrati na SP. Sa srećom majstori!
Svi smo mi radosni, samo je Jan Veseli.

Admiral

Post by Admiral » Tue Aug 20, 2019. 12:44 pm

Očigledno ga čekaju do kraja. Do dva dana pred početak.

Zato se i ne donose zvanične odluke.
Na Kosovu božur cveta, ne damo te zemljo sveta!

Post Reply